- 22 Mart 2019
- 690
- 1.068
- 50
-
- Konu Sahibi YeniBiHayatBu
evlenip, boşanmış, çocuklu bir sürü erkek varken, neden bekarlara gidiyorlar acaba, çöpsüz üzüm çünkü onlar dimi, ayrıca ilk evliliği olacağı için erkeğin, ailesi herşeyi dört dörtlük yapacak dimi...sizin aileniz evli çocuklu adamı istermi size,Hiç evlenmemiş henüz 20li yaşlarında bir kadın olarak yazıyorum bunu. Sizi bir kaşık suda boğasım geldi. Siz nasıl insanlarsınız? Mutluluğun kriteri sizin jargonunuzla 0 kilometre olmak mıdır? Bu hayatta kimin başına ne geleceği belli mi? Kötü bir tecrüne yaşamış diye bir kadını istememek de nedir? Bana lütfen evlenmemiş bir kadını gelin olarak tercih etmenizin mantığını söyler misiniz?
Oğlunuz başkasının çocuğuna niye baksın derken? Annesi bakar o cocuğu zaten çocuklu bir kadını seven erkek çocuğunu da sevmek mecburiyetindedir. Sağlıklı bir iletişim kurmak mecburiyetindedir.
Merak ediyorum evlenip ayrılan sizin oğlunuz olsa hiç evlenmemiş bir kadınla evlenmesinde de aynı şeyi düşünür müydünüz? Aaaa ama erkeğin dulu olmaz, elinin kiri öyle değil mi?
Kınadığınız şeyi yaşamadan ölmezsiniz zaten. Sizin gibileri allaha havale ediyorum.
Müstakbel gelinini bulalım da uyaralım. Koşarak uzaklaşsınKendisi kv olacak çünkü ve nasıl bir kv olmalıyım diye konusu var ama ben yazdıklarından sonra az çok tahmin ediyorum nasıl olacağını
Burdan pek de ailesini yönetebilen biri gibi gözükmüyo amaBu arada o hiç evlilik yapmamış ama yeni tanımıyoruz birbirimizi yani mahalleden bildiğimiz kişileriz ve aileler de az çok biliyor birbirini. Üstelik çok da olgun biri ve ailesini o yönetiyor hep.
büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
her annenin hayali evlenmemiş bir kızla oğlunun evlenmesidir bence...
bende seni öpüyorum, sizlerde maşallah herşeye eyvallah modundasınız, bakalım senin kayınvalide nasıl olacak:)hah gelmiş benimki :) kayınvalide olmaktan bence de kork sen teyzecim çünkü bu iyilik (!) dolu kalbinle gelininden çekeceğin var.
neyse her mesajını takipteyim, bir yerde açık vereceksin muhakkak, öptüm :)
büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
gidip bekar bulacaklarına, evli çocuklu adam bulsunlar,Böyle erkek anaları oldukça bizim kızlarımızın işi zor..
çok şükür benim çok ama çok iyi bir kayınvalidem var teyzecim, sen gelecekteki gelinine kafa yor bence :)bende seni öpüyorum, sizlerde maşallah herşeye eyvallah modundasınız, bakalım senin kayınvalide nasıl olacak:)
sizin ailenizin hayali nasıl acaba merak ettim...Hayale bak!
Böyle hayali olan bir anneden de ne kaynana çıkar ama.
gidip bekar bulacaklarına, evli çocuklu adam bulsunlar,
Bunlar nasip kısmet işi. Öyle denk gelmiş öyle sevmişler.. Sizin gibi hesapçı olanlar varsa onları da aynı derecede eleştiririm.evlenip, boşanmış, çocuklu bir sürü erkek varken, neden bekarlara gidiyorlar acaba, çöpsüz üzüm çünkü onlar dimi, ayrıca ilk evliliği olacağı için erkeğin, ailesi herşeyi dört dörtlük yapacak dimi...sizin aileniz evli çocuklu adamı istermi size,
dürüst ol lütfen, söylediğiniz an aileniz kabul edermi acaba...
Sevgili değiliz tam olarak. Zaten hep çekindiği bir şey olduğu için arkadaş olarak kaldık. Yani sonu evlilik olmaz, o yüzden umut vermek istemem dedi. Ben de arkadaşına sordum. O da ailesinin bu düşüncede olduğunu söyledi.
benim fikrime saygı duymayan kişilerin fikirlerine, ben neden saygı duyayımmm...yarın öbür gün sen çocuğunu o şekil evlendirirsin...Bunlar nasip kısmet işi. Öyle denk gelmiş öyle sevmişler.. Sizin gibi hesapçı olanlar varsa onları da aynı derecede eleştiririm.
Evet ailem kabul etmez. Cünkü onlar da sizinle aynı derecede sorunlu böyle konularda. Ben de restimi çekerim. Kendi ailem de böyle diye bunu normalleştirecek değilim.
Siz benim sorularıma cevap verin benimle aynı dürüstlükte.
Sizin kızınız olsa evlense boşansa ve hiç evlenmemiş bir adama aşık olmuş olsa; böyle mi tepki verirdiniz. Benim oğlum ya da kızım veya kardeşim istediği ile evlensin. Yeterki Çok çok çok mutlu olsun. Önemli olan bu. Biliyor musunuz sizin gibi insanların baskısı yüzünden birçok kadın şiddet görüyor; hakaret yiyor ama boşanamıyor. İnsana insan olduğu içn değer vereceksin; evli, boşanmış, çocuklu,bilmem ne ayrımı yapılmaz.gidip bekar bulacaklarına, evli çocuklu adam bulsunlar,
kızmda olsa, onu uyarırım....ama çok istiyorsa, mecburen kabul ederim..ama mecburen...Sizin kızınız olsa evlense boşansa ve hiç evlenmemiş bir adama aşık olmuş olsa; böyle mi tepki verirdiniz. Benim oğlum ya da kızım veya kardeşim istediği ile evlensin. Yeterki Çok çok çok mutlu olsun. Önemli olan bu. Biliyor musunuz sizin gibi insanların baskısı yüzünden birçok kadın şiddet görüyor; hakaret yiyor ama boşanamıyor. İnsana insan olduğu içn değer vereceksin; evli, boşanmış, çocuklu,bilmem ne ayrımı yapılmaz.
Bir oğlum var, hiç de öyle bir hayalim yok.büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
Biri boşanınca (kadın ya da erkek) aile boşanma sebepleri konusunda tatmin olmak istiyor. Karşı tarafın sorumsuzluğu ya da suçu nedeniyle boşanmışsa içi rahatlıyor. Bu kolay aşılabilir.
Kadın ya da erkek olsun ilk evliliğinden çocuğu varsa ve evlenmeyi düşündüğü kişi bunu tecrübe etmediyse aile doğal olarak iki kere düşünüyor. Bunu düşünmekte de haklılar. Sonuçta evlilik başlı başına bir sorumluluk ve hiç yaşamadığı ekstra bir sorumlulukla daha karşılaşıyor.
Bu sorunu çözecek kişi eş adayınız. Ailesine ve size evliliğin ve bir çocuğun sorumluluğunu maddi manevi alabileceğini ispatlamalı.
Ek: Burada ilk evliliğini çocuklu bir erkekle yapacak herkese, “niye boşanmış iyice öğren”, “çocuğun sorumluluğu kolay değildir”, “eski eşiyle gerektiğinde görüşebilir buna hazır mısın?” , “herşeyiniz çocuğa göre planlanacak evliliğini yaşayamayacaksın iyi düşün” denilmiyor mu? Ailelerin tereddütü normal...
benim fikrime saygı duymayan kişilerin fikirlerine, ben neden saygı duyayımmm...yarın öbür gün sen çocuğunu o şekil evlendirirsin...
O şekil evlendirmek ne demek oluyor ? O şekil derken ???benim fikrime saygı duymayan kişilerin fikirlerine, ben neden saygı duyayımmm...yarın öbür gün sen çocuğunu o şekil evlendirirsin...