- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 20.998
-
- Konu Sahibi YeniBiHayatBu
Daha önce hiç evlenmemişse ve dolayısıyla çocuğu yoksa haklı ailesi. Boşanmış çocuklu kadın degil erkekler de bence kendi durumundaki kişilerle yeniden birlikte olmalı. Bu sizin kötü evliliğe değmeyecek biri olduğumuz göstermez. Ama şöyle düşünün siz evlenmişsiniz çocuk olmuş, birçok şeyi daha önceden tatmissiniz. Çocuğu olmayan bir adam oğlunuza nasıl yaklaşır? Hiç çocuğu olmamış ki empati kursun. Belki bir yerden sonra çocuk onu rahatsız edebilir bile evin icindeyken
Yaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?
Yaşım 33, oğlum 5 yaşında.
Yaşım 33, oğlum 5 yaşında.
Kesinlikle sevdiğim için. Diğer türlü olsa hiç beklemezdimPeki siz bu kişiyle gerçekten sevdiğiniz için mi yoksa eski eşiniz evlendi diye mi evlenmek istiyorsunuz?
Eğitim durumunuz ve sosyal çevreniz nasıldır nedir bilmiyorum ama artık bu zamanda bekar evlenen kızların çoğunluğu bakire değil...vajinal bakire olabilir ama başka türlü yapmadığını hiçbir zaman bilemezsiniz...alah yazdıysa bozsun inşallah, herşeyin ilkini oğlumla yaşasın isterim...ilk eşi ve yaşadıkları gelmesin aklına...
Konu içinde tam da buna bir cevabım var ama tekrar yazamıcam.Adam zaten istemiyor o zaman. Kendi kendinize mi gelin güvey oluyorsunuz?
evet, benim oğlum bana göre padişah, prens, paşa...hatta daha fazlası...bir yazıyı okuyupta, böyle yorumluyorsanız bişey diyemiyorum size...
Y YeniBiHayatBu bakın birde bu yönü var, eğer gerçekten ailesi kaynaklı istemiyorsa daha da vahim... ailesinin yönettiği bir adamdan koca da olmaz babada...38 yaşında hiç evlenmemiş birine hala ailesi müdahale edebiliyor mu yani??? Asıl dert etmeniz gereken bu olmalıydı. Arkanıza bakmadan kaçın derim. Ailesinin yaşına,kararına saygısı olmayan biriyle evlilik düşünüyorsunuz farkında mısınız? Ailesine kendisini ve kararlarını saydırmayan adamdan ne koca ne baba olur,hele hele çocuklu bir kadına. Tabi şahsi görüşüm nacizane.
değiştirecek olan kişi konuştuğun kişidir. senin yapabileceğin br şey yok.. sadece hiç bir yorum yapma.. ne ailesine ne de ailsei ile ilgili kendisine. ne yapıyorsa birlikte olduğun kişi yapsın, ikna konusunda..Yaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?
Aynen bunu da söyledi bir kere.Bence şöyle düşünüyor "bir erkeği mutlu edecek mükemmel bir kadın ama keşke hiç evlilik yapmadan karşıma çıksaydı"...ailesi ile hem fikir yani.
Birincisi başkasının çocuğu değil,sevdiği kadının çocuğu..büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
her annenin hayali evlenmemiş bir kızla oğlunun evlenmesidir bence...
evlenip, boşanmış, çocuklu bir sürü erkek varken, neden bekarlara gidiyorlar acaba, çöpsüz üzüm çünkü onlar dimi, ayrıca ilk evliliği olacağı için erkeğin, ailesi herşeyi dört dörtlük yapacak dimi...sizin aileniz evli çocuklu adamı istermi size,
dürüst ol lütfen, söylediğiniz an aileniz kabul edermi acaba...
O halde daha fazla bağlanmamak ve sonrasında üzülmemek için koşarak uzaklaşın....Aynen bunu da söyledi bir kere.
Konu içinde tam da buna bir cevabım var ama tekrar yazamıcam.
Aynen bunu da söyledi bir kere.
Cevapları okumadığınız belli, yazayım tekrar. Bir keresinde yüzük takmak istedi ama ben konu o dereceye gelince emin değilim diye vazgeçtim. İstemedim. Sonra da o zaman bu konuyu bir daha açmayalım dedik. Ailesini ikna peşinde değilim. Sadece sebeplerini merak ettim, düzelecek şeyler midir dedim. İkna peşinde olsam sürekli bu konuyu açarım ona da ama söz konusu bile değil. Nispet için evlenecek olsam beni seven, evlenmek isteyen kişiyle hemen evlenirim ama ben kendi sevdiğim kişiyle olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bunu önemsiyorum. Nispet üstüne bir yuva kuracak gibi kuş beyinli değilim.Bir cevap vermemişsiniz zaten. Verecek bir cevabınız olduğunu da sanmam. Eski konunuzda eşinizin sizi aldattığı kadınla evlendiğini yazmıştınız. Bu kadına öfkeliydiniz. Eşinizle barışma ümidinizi yıkmıştı. Bence şu anda nispet olsun diye bir evlilik peşindesiniz. Boşluktasınız. Adamın evlilik, ikişki niyeti yok "nasıl ikna ederim", "ailesini nasıl ikna ederim" diye düşünüyorsunuz. Destek almanız gerektiğini düşünüyorum. Evlenmek zorunda değilsiniz. Kendi kendinize yetmeye bakın. Tekrar üzülmeyin.