• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım ama pişmanım

Kızlar merhaba. Ben 24 yaşında memur bir kadinim. Eşimle geçen sene evlenmiştik. Ama eşimin annesi bana hakaret etti bazı sebeplerden dolayı. Terbiyesiz filan dedi. Ben bundan dolayı çok sinirlendim ve eşimin ailesiyle görüşmek istemedim. Eşim de bana farklı şehirlerdeyiz zaten görüşmüyoruz senede 4-5 gün bir arada oluruz o da bayramda filan olur dedi ama ben kabul etmedim. Tamam o zaman sen kendin ailene git ben de kendi aileme gideyim dedi. Bu arada ailesiyle de bana dediklerinden dolayı kavga etti. Bu şekilde konuşamazsin dedi. Baya baya sinirleri de yıprandı hatta. Ama ben beni kaybetmek istemiyorsan ailenle görüşmeyeceksin dedim. Beni onların önünde tutmak zorundasın bedel ödemeleri gerekiyor dedim. Bunu kabul etmedi onlar benim ailem ne kadar yanlışları da olsa öyle bir şey yapmam aynı şey senin ailen tarafından bana yapılsa öyle görüşemezsin filan şeklinde sana da konuşamam ne eş ailenin yerine konulur ne de aile eşin yerine konulur filan dedi. Ama ben çok öfkeli olduğumdan baya hakaret filan da ettim ve gittim boşanma davası açtım. O da sen bilirsin dedi daha ilk rüzgarda gitmek istiyorsan hayat bu önümüzde ne fırtınalar olacak o zaman hiç durmazsin yolun açık olsun bağrıma taş başarım sevgime de ket vururum dedi gitti evden. Ben sonradan öğrendim ailesi ile de görüşmüyormuş kızgın olduğu için. Boşandık ama çok pişmanım. Şimdi daha yeni yeni aklıma geliyor. Benim memur olmamdan tutun her şeyim de hep yardımcı oldu. Baya kültürlü ve etrafında çok sevilen birisiydi. Bana da açıkçası sadikti hiçbir zaman fırsatı olmasına rağmen öyle şeylere girişmedi. Bosandigim ilk zamanlar çok mutlu olmuştum ama şimdi derin bir pişmanlık kaplamaya başladı. Yaşım küçük ama gencim halen daha ama onun gibi donanımlı ve aile babası olacak birisini bulamamaktan çok korkuyorum. Geçecek mi sizce bu durum? Çok özlüyorum. Her yönden fazlasıyla beni mutlu eden birisiydi. Sadece hediye alma konusunda eksiği vardı onda da ben de bu kültür yok bu konuda eksikliğim olduğumun farkındayım bu yönde seni mutlu etmek için çaba gösteririm demişti. Onun dışında gayet iyi birisiydi. İşte sürekli bunlar beynimi kurcalıyor. Saatlerce düşünüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum çok özlüyorum
Tüm yorumları okuduktan sonra size yazmak istedim anne ve erkek kv olarak.Merak ettim neler yazılacağını.
Önce şunu kabul etmelisiniz bizlerde bu yollardan bu yaşlardan geçtik.İki farklı ailede büyüyen iki genç evleniyor.Elbette ilk yıllar uyum yılı.Herkesin beklentileri farklı olabiliyor.Bu yılları biraz daha tanıma yılı olarak geçirmek gerekiyor.Hatalar oluyor herkes hepimiz yapıyoruz bu hataları.Ancak bazı gençlerin de beklentileri çok üst düzeyde ve hiç bir şeyden memnun olmuyorlar ve hiç yoktan evlerinde huzur bozuyorlar.
Burada elbette öyle kız erkek aileleri gördüm okudum dilim tutuldu ama onlar zaten konu dışı.
Sizin olayda siz biraz bana göre prenses sendromu yaşamışsınız.Eşiniz hatalı da olabilir ancak yazdıklarınızdan hemen boşanılacak bir eş olarak görülemiyor ne yazık ki.Biraz konuşarak anlaşma yoluna gitseydiniz bu iş bozulmazdı.Ancak ben sizin gibi gençleri az çok bilirim.Herşey dedikleri gibi olsun öncelik hep onda hep en çok o sevilsin isterler.Biraz çekilmez olurlar bu yüzden.Fevrisiniz lafının sonunun nereye gideceğini düşünmeden konuşanlardansınız.Hep kendinizin haklı olduğunu düşünüyorsunuz.(Olay zamanı için yazıyorum) Eşiniz aslında sizle gayet güzel konuşmuş.Ama siz ben ne dersem o olacak diye havalara girmişsiniz.Olayı o hale getirmişsiniz ki önce ben ailen diye bir şey yok diyerek çekilmez hale gelmişsiniz.Bazı gençler burada örnekte olduğu gibi tartışmaları hemen boşanmaya getirerek eşi korkutacağını ve elinde tutacağını zannediyor.Ama gerçek öyle değil.
Ayrılmışsınız.Size önerim uzman desteği mi alırsınız naparsınız bilmiyorum ama sizin olgunlaşmanız lazım önce.Bundan sonraki ilişki ve hayatınız için.
Sizin ayrıldığınız eşi hala takip ediyor olmanız bile pek normal ruh hali içinde olmadığınızı gösteriyor.İyi ki çocuğunuz yokmuş bu nedenle eş yarın evlense ona çocuk üzerinden hayatı zindan ederdiniz.Dediğim gibi buradaki yorumlarıda altta alta koyarak uzman desteği almanız.
Son olarak evlilik konusunda da bu kadar kolay arkadaş vb etkisi altında kalmanızda bunu almanız gerektiğini gösteriyor sanki.
Bakıyorum herkes sorduğu halde hakaret sebepleri de yazılamıyor nedense.
"Ama ben beni kaybetmek istemiyorsan ailenle görüşmeyeceksin dedim." Bu cümleyi nasıl kurabilirsiniz..İşte prenses sendromu
Eşin cevapta süper....O da sen bilirsin dedi daha ilk rüzgarda gitmek istiyorsan hayat bu önümüzde ne fırtınalar olacak o zaman hiç durmazsin yolun açık olsun

Psikologla görüşmeyi ben de düşünüyorum çünkü kıskançlık durumları da baş göstermeye başladı. Boşanali daha iki ay oldu. Hemen birkaç kadın kendisiyle görüşmek istemiş bu sürede. Arkadaşın dedigine göre daha yeni boşandım görüşmem doğru olmaz hatıralara saygısızlık olur en başta demiş ama mutlaka bir yerden sonra başka kadınlarla iletişim kuracak. Bunu düşündükçe ayrı bir ağrı giriyor göğsüme
Siz boşanmayı ne zannediyordunuz? Eşine değer veren boşanalım demez baskasiyla olma ihtimalindem korkar. Adamin size olam zaafini kullanmissiniz resmen. Pişman olmalisiniz ki bi daha yapmayasiniz. Böyle fevrilikle iliskiler yürütülmez karsinizda 40larinda birinin olgunlugu var bu adam 20lerindeyse siz gibi yeme de yaninda yat cok degerli birini kaybetmissiniz. Sirf kv nin ekmegine yag sürmemek icin bosanmazdim böyle birinden şahsen. Ama siz adamin gururunu dusuncelerini hayat tecrubesini hic hesaba katmamissiniz. Nasi olsa beni birakamaz demissiniz buyuk ve luzumsuz bi ozguvenle. Her turlu konuda herkesin yerini dolduran mutlaka cikar. Bunu yasam boyu goreceksiniz. Henuz cok gencsiniz. En azindan daha çok düşünün bir daha onemli kararlar alirken.

Bundan sonra ben onun seçtiği kurduğu ailesi oluyorum ya hani. Tabi ki beni önde tutacak
Zaten tutmus seni önde. Görüşme istersen demis bundan büyük nimet mi olur havada kapmaliydin. Zamanla kendi de kopacakti. Simdi baskasiyla tekrar evlendiginde ailesiyle mecbur goruseceksin :) bedavadan copsuz üzümün olmuş sen elinin tersiyle tepmissin.

Şuraya ablamın kayınpederi tarafından yaşadıklarını anlatsam ağzınız açık kalır.Adam hayatı boyunca ablam ve eşinin huzurunu kaçırdı.
Yine de ablam ‘yaşlı,idrak edemiyor,bizim de oğlumuz var’diyerek olayı yönetmeye çalıştı.Bir kez bile babanla görüşmeyeceksin lafını kullanmadı ve inan bana bir gelin eşine ailenle görüşmeyeceksin sözünü kullanabilicekse bunu en çok ablam hak ediyordu.
Adamın son anına kadar maddi manevi yardımcı oldular.
Yani anlamıyorum gerçekten.

Bu yeni evlenenlerde bir kukum altından kocam beni asla bırakamaz özgüveni oluyor herhalde aileyle didişip de kocaya aileyi yasaklamaya çalışmanın başka açıklaması yok

Bedel ödeme laflarını Esra ezmeciden mi öğrendiniz
Muhtemelen. Çünkü bu tarz kendini psikolog zanneden ama pavyondan bozma tipli kadinlar cikio ortaliga millete premseslik aşılamaya. Yok adama cok para harcatin, yok bedel odetin bi daha yapamasin, yok bosanirken donunu alin yok ilk ailesi siz olun veriolar gazi veriolar gazi. Her taktik herkese yemez, kaldi ki karsinda net biri varken taktik yapilmaz , hatasini bilmeyene trip atilmaz, gururu olana gereksiz blöf yapilmaz . Hic bunlari düşünmüyorlar.

Bu yeni evlenenlerde bir kukum altından kocam beni asla bırakamaz özgüveni oluyor herhalde aileyle didişip de kocaya aileyi yasaklamaya çalışmanın başka açıklaması yok
İlk boşandığımda çok mutluydum ama şimdi pişman oldum demiş. Bence o adamı istemiyodu zaten başkasını bulamam diye korkuyo sadece

Ay merak edip buldum konuyu ama robot süpürge almasına karışmamışlar. Mutfak robotu ve ütü almışlar hediye olarak. Neden izinsiz aldılar ben istediğimi alacaktım demiş. Bana da kv habersizce mutfak robotu annem de habersizce ütü aldı evlenirken. Bundan kavga edilmesi çok ilginç 😬 bir de eşya alışverişi yapılırken beraber yapmak istemişler konu sahibinin eski eşi annesine gelme demiş annesi de gelmemiş. Ama bu üyeliğinden önce de bir sürü konu açmış herkes haksız bulmuş yine de kendine çekidüzen vermemiş.

Boşanmali miyim bilmiyorum

Bu da başka bir üyeliği

Boşaniyorum
Okuyamadım şu an ama hayal meyal hatırlıyorum. Ama ben de evime ya da kendime alınacak bir şeyi kendim seçerim, kendi seçmediğim bir şeyi kullanmam, hediye olarak da kabul etmem. Bana o kısım tuhaf gelmiyor, yakın çevrem de hep ya altın ya da hediye çeki verir o yüzden 😅 işler boşanmaya nasıl gelmiş aklım almadı.

Yalnız bence üye biraz da yaşının toylugundan adamı bir şey sanıyor. Kendi 24 yaşında, esi de yaklaşık öyle desek çoluk çocuklar yani. Pek bir şey görmediği için çok üstün sanmış eşini. Çok üstün olsa bu kızla evlenmez ya, ben herkesin yaklaşık dengini bulduğunu düşünürüm.

Okuyamadım şu an ama hayal meyal hatırlıyorum. Ama ben de evime ya da kendime alınacak bir şeyi kendim seçerim, kendi seçmediğim bir şeyi kullanmam, hediye olarak da kabul etmem. Bana o kısım tuhaf gelmiyor, yakın çevrem de hep ya altın ya da hediye çeki verir o yüzden 😅 işler boşanmaya nasıl gelmiş aklım almadı.

Yalnız bence üye biraz da yaşının toylugundan adamı bir şey sanıyor. Kendi 24 yaşında, esi de yaklaşık öyle desek çoluk çocuklar yani. Pek bir şey görmediği için çok üstün sanmış eşini. Çok üstün olsa bu kızla evlenmez ya, ben herkesin yaklaşık dengini bulduğunu düşünürüm.
Eğer hediye kabul etmiyorsan sen de ayıp ediyorsun üzgünüm. Kayınvalidemin aldığı mutfak robotunu ben de kullanmadım. Kendi çeyizimdekini kullandım ama teşekkür edip aldım. Sonra öğrenci olan kardeşim eve çıkınca ona verdim o kullanıyor şu an. Hediyeyi beğenmedim almam denilmez veya niye aldın denilmez. Teşekkür edilir, beğenmiyorsan kullanılmaz. Sonuçta cebinden çıkmamış teşekkür et al gitsin.

Konu sahibinin eşi kendisinden 8 yaş büyükmüş, 32 yaşında yani.

Niye kullanmıyosunuz ki? Kalitesi düşük diye mi? Gerçekten esaslı bir hediye gelse seve seve kullanırsınız

Kaçan balık büyük olur, her zaman. Artık boşanmışsınız. Bu saatten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz bence hayatınıza bakın.

Eğer hediye kabul etmiyorsan sen de ayıp ediyorsun üzgünüm. Kayınvalidemin aldığı mutfak robotunu ben de kullanmadım. Kendi çeyizimdekini kullandım ama teşekkür edip aldım. Sonra öğrenci olan kardeşim eve çıkınca ona verdim o kullanıyor şu an. Hediyeyi beğenmedim almam denilmez veya niye aldın denilmez. Teşekkür edilir, beğenmiyorsan kullanılmaz. Sonuçta cebinden çıkmamış teşekkür et al gitsin.

Konu sahibinin eşi kendisinden 8 yaş büyükmüş, 32 yaşında yani.
Ben hayatımı insanlara ayıp olmasın diye yaşamıyorum 🫠 Kendi seçmediğim şeyleri kullanmadığımı herkes bildiği için baştan emrivaki yapmıyor zaten kimse. Tüketim ve karbon ayakizi konusu benim için bu bahsedilen şeylerden daha önemli mesela, al kenara koy al birine ver kısmı benim açımdan imkansız o sebepten.

Back
X