- 2 Nisan 2019
- 78
- 68
-
- Konu Sahibi YeniBiHayatBu
Tabii ki hayır. Yani çocuğum konusunda sıkıştığım zaman ilk aileme başvururum yine anlamında söyledimBenim gelin adayım olsanız çocuğunuzun olmasından çok, Çocuğunuza ailenizin bakmasına ve yanınıza almayı düşünmemenize takar ve karşı çıkardım.
Tabiki yanlış bir algı ama çok yönden değerlendirilebilir. Yani arada çocuk varsa ben asla eşler birbirine çok aşık evlensinler gibi düşünmüyorum ilk düşündüğüm şey karşı taraf iyi bir baba olabilir mi benim evladım onun evladı değil bu oldukça hassas bir sorumluluk bunu kaldırabilecek mi ? İlerde evlendigimizde ikimizin çocuğu olduğunda kendi çocuğum ne hissedecek eşimin benim çocuğuma davranışları değişir mi? Gibi gibi bir sürü şey oluyor kafamda .bunları oturup ciddi bir şekilde konuşun .ailesinin sizi sevmesi için sürece ihtiyacınız var sizin davranislariniz belirleyecek ailesinin tutumunu. Çok sabırlı olmanız lazım ama takilmaniz gereken asıl nokta çocuğunuz muhtemelen kafasında tereddütler varsa bile bunu sizinle paylaşmaz o yüzden nişanlılık süreci önemli bence eş adayinizi da çok iyi gozlemlemelisinjzYaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?
Çocuğuma zaten ailem bakıyor ve ona bu konuda herhangi bir sorumluluk yüklemeyeceğim aslında.
Tabii ki hayır. Yani çocuğum konusunda sıkıştığım zaman ilk aileme başvururum yine anlamında söyledim
İşte bu çok doğru. Beni de ürküten bu açıkçası
O yazdığım yanlış anlaşıldı. Yani çocuğum konusunda sıkıştığım zaman ilk aileme başvururum yine anlamında söyledimBu nasıl bişeydir ya
Sevgili değiliz tam olarak. Zaten hep çekindiği bir şey olduğu için arkadaş olarak kaldık. Yani sonu evlilik olmaz, o yüzden umut vermek istemem dedi. Ben de arkadaşına sordum. O da ailesinin bu düşüncede olduğunu söyledi.
Yani şu an çocuğa siz bakıyorsunuz çocuk sizinle ve evlenirseniz yine sizinle gelecek... Maddi anlamda sıkışırsanız aileniz destek olur o anlamda mı?O yazdığım yanlış anlaşıldı. Yani çocuğum konusunda sıkıştığım zaman ilk aileme başvururum yine anlamında söyledim
Yaşım 33, oğlum 5 yaşında.Siz kaç yaşındasınız ve çocuğunuz kaç yaşında ona göre yorum yapacağım.
Eski eşimle ortak hiçbir anımız yok. Çocuk da alıştı buna. Babası böyle istedi.Belki sizi layık görmediğinden değil de eski eşin sıkıntı yaratıp, oğullarının başını ağrıtacağını düşünmüş olabilirler. Ki bu olur da.. Çocuğunuz varsa babası ile illa Bi araya gelecek. Çocuk sizinle ve babası ile başbaşa yemek yemek isteyecek.. Yeni eşiniz bunu kaldırabilir mi?.. Sizden ziyade, eski eş ile yeni eş arası sıkıntı çıkabilir.
Tabii ki. Zaten ölürüm de onu bırakmam, babasına bile. Çocuğumu etkileyecekse ömrüm boyunca evlenmesem de olur.Yani şu an çocuğa siz bakıyorsunuz çocuk sizinle ve evlenirseniz yine sizinle gelecek... Maddi anlamda sıkışırsanız aileniz destek olur o anlamda mı?
İyi o zaman. Umarım çocuğunla da, seninle de iyi anlaşacak, sizi sevecek biriyle evlenip mutlu olursun.Eski eşimle ortak hiçbir anımız yok. Çocuk da alıştı buna. Babası böyle istedi.
Hiç evlenmemiş henüz 20li yaşlarında bir kadın olarak yazıyorum bunu. Sizi bir kaşık suda boğasım geldi. Siz nasıl insanlarsınız? Mutluluğun kriteri sizin jargonunuzla 0 kilometre olmak mıdır? Bu hayatta kimin başına ne geleceği belli mi? Kötü bir tecrüne yaşamış diye bir kadını istememek de nedir? Bana lütfen evlenmemiş bir kadını gelin olarak tercih etmenizin mantığını söyler misiniz?büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
her annenin hayali evlenmemiş bir kızla oğlunun evlenmesidir bence...
İnşallah. Babası beni görmek istemiyor kısacası. Çocukla sık sık görüşüyor ama benim olmadığım ortamda çünkü yeni eş var.İyi o zaman. Umarım çocuğunla da, seninle de iyi anlaşacak, sizi sevecek biriyle evlenip mutlu olursun.
Bir de iyiki boşanmışsın. Çocuğunu istemeyen adamdan hayır gelmez zaten
hah gelmiş benimki :) kayınvalide olmaktan bence de kork sen teyzecim çünkü bu iyilik (!) dolu kalbinle gelininden çekeceğin var.büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
her annenin hayali evlenmemiş bir kızla oğlunun evlenmesidir bence...
Sizin bosanmayacaginiza dair bir garantiniz mi var? Bir hemcinsimden bunlari duymak cok aci gercekten.
Yaşım 33, oğlum 5 yaşında.