Boşanmış kadından eş olmaz algısı

YeniBiHayatBu

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2019
78
68
Yaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?

Kıymetli oğluşlarına boşanmış çocuklu kadınları reva görmüyorlar nedense..

Ön yargı canım baska ne olabılır..
Bizim topluma özgü bı durum..
Peki etkek arkadasınız ne dıyor bu konuya??
Sizin sabır etmekten baska yapıcak bişeyınız yok..
İş karsı tarafta bitiyor onun tutumu önemli.. sizi sevdıgını ve kabul ettıgını söylese aılesı ne dıye ılır..
Bir zaman sonra onlarda benımsıcektır..

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
Sizi anlıyorum, dertlenmenizi ve sıkıntı duymanızı.
Ancak bu konuda sizin yapabileceğiniz tek şey, kendiniz gibi olmak.
Eğer ailesinin fikirlerinin iyi anlamda değişmesini istiyorsa, eş adayınız ailesini bu anlamda yönlendirecek.
Onlar da sizi zamanla tanıma fırsatı bulacak.

o ıyı es olamayacagını dusundugunden degıl
bosanmısın halınden bosanmıs
cocuklunun halınden cocuklu anlar
bosanan ve cocuklu bır ınsanın yasam tecrubesıyle
bekar hıc tecrube edınmemıs bır ınsanın tecrubesı denk degıl

aslında o degıl sız mutsuz olabılırsınız sız yasadıgınız ogrendıklerınız sebebıyle daha olgunsunuz

oyuzden canınızı sıkmayın derım

allahım karsınıza kıymet bılen bırını cıkarsın ve herkes layıgını bulsun
ıyı ınsana ıyı
kotude kotuluguyle yalnız kalsın ınsallah

büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
her annenin hayali evlenmemiş bir kızla oğlunun evlenmesidir bence...

Sizin bosanmayacaginiza dair bir garantiniz mi var? Bir hemcinsimden bunlari duymak cok aci gercekten.

Canim benim oncelikle bisey diyecem yanlis anlama tabi bu onlarin dusuncesi belki kendinlerince haklidirlar sizinde cocugunz olsa belki biraz onyargiyla yaklasirsinz fakat bu konustugunuz kisiyle alakali bir durum insan ailesini ikna edbilir. Bizim bir akrabimiz var 6 ay evli kalip bosanmis birini aldi butun cevre butun insanlar ayipladi aileside karsi cikti ama cocuk cok direndi herjese catir catir crvabini verdi simdi cok mutlullar bir oglu var 1 yasinda onyargiyi yok etmek kinustugunuz kisiyle alakali ozunuze kimse bakmaz iyi mi ahlaklı mi boşanma sebebine kim ne bakacak adı üstünde boşanmış bitti önyargı işte ikna ettirsin sizde kendiniz ispatlayın onlar utansın uzulmeyin

sadece bosanmis olsaniz nasil tepki verirlerdi, merak ediyorum?
cocuklu olmaniz biraz tepki toplamis, acikcasi anlayabiliyorum bunu biraz. ama sevgilinizin tutumu ve durusu onemli. size ailesinin istemedigini yansitmasi bile enteresan bi durum bence. aralarinda cozup halledip, sana fark ettirmemeliydi bence.

bosanmis bir kadin olarak hic evlenmemis bir erkekle ikinci evliligimi yaptim. bir gun bile bu karsi taraftan hic kimse icin sorun olmadi. olmasina basta esim izin vermezdi zaten, ama bende asla vermezdim. istenmedigim bir aileye gelin olmak istemezdim. sizde iyi dusunun.

Bu arada o hiç evlilik yapmamış ama yeni tanımıyoruz birbirimizi yani mahalleden bildiğimiz kişileriz ve aileler de az çok biliyor birbirini. Üstelik çok da olgun biri ve ailesini o yönetiyor hep.

O yolu evleneceğiniz kişinin bulması gerekir. Siz kendinizi üzmeyin ve zamana bırakın.
Ayrıca büyük konuşmamak lazım. Kimin ne olacağı belli olmaz.

Biri boşanınca (kadın ya da erkek) aile boşanma sebepleri konusunda tatmin olmak istiyor. Karşı tarafın sorumsuzluğu ya da suçu nedeniyle boşanmışsa içi rahatlıyor. Bu kolay aşılabilir.
Kadın ya da erkek olsun ilk evliliğinden çocuğu varsa ve evlenmeyi düşündüğü kişi bunu tecrübe etmediyse aile doğal olarak iki kere düşünüyor. Bunu düşünmekte de haklılar. Sonuçta evlilik başlı başına bir sorumluluk ve hiç yaşamadığı ekstra bir sorumlulukla daha karşılaşıyor.
Bu sorunu çözecek kişi eş adayınız. Ailesine ve size evliliğin ve bir çocuğun sorumluluğunu maddi manevi alabileceğini ispatlamalı.
Ek: Burada ilk evliliğini çocuklu bir erkekle yapacak herkese, “niye boşanmış iyice öğren”, “çocuğun sorumluluğu kolay değildir”, “eski eşiyle gerektiğinde görüşebilir buna hazır mısın?” , “herşeyiniz çocuğa göre planlanacak evliliğini yaşayamayacaksın iyi düşün” denilmiyor mu? Ailelerin tereddütü normal...

cocuguna guvenen kisi onun sectigi partnere de guvenir bence,
durum sizinle alakali degil,
demek ki o aile sizin sevgilinizin secimlerine genel olarak guvenmiyor.

Tek cocuklu oldugunuz icin uyarmalari bana mantikli geliyor,
sonucta cocuk varken cok cok hassas olmak lazim ve cocuksuz birisi basina gelecekleri hesaplayamayabilir,
bu durumda ailesinin "bak bu kadin cocuklu, bu durumda su su problemlemleri ilerleyen yillarda yasayabilirsiniz" demeleri cok dogru.

Sevgili değiliz tam olarak. Zaten hep çekindiği bir şey olduğu için arkadaş olarak kaldık. Yani sonu evlilik olmaz, o yüzden umut vermek istemem dedi. Ben de arkadaşına sordum. O da ailesinin bu düşüncede olduğunu söyledi.

İkiniz sevmiş anlaşmış olsanız bile, evlenirseniz ailesi sürekli size hatırlatacak. Ya uzakta oturacaksınız ya da sevgiliniz ailesine kesin dille anlatacak. İnsanlar böyle maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…