- 31 Ekim 2010
- 2.412
- 3.331
-
- Konu Sahibi YeniBiHayatBu
eger kendisi emin olsaydi boyle konusmazdi ki. Bence size gercekten deger veren kisi boyle konusmaz. Dayim evlendi ve sormadi bile kimseye.İkiniz sevmiş anlaşmış olsanız bile, evlenirseniz ailesi sürekli size hatırlatacak. Ya uzakta oturacaksınız ya da sevgiliniz ailesine kesin dille anlatacak. İnsanlar böyle maalesef.
Ben bekarım boşanmış biriyle evlenirim ailem de sorun etmez ama çocuğu olan biriyle yapamam yine de ailem karışmaz bana bu benim düşüncem çünkü yani kendi istiyorsa her türlü olur bu iş ailesinin ardına saklanmasın bence dürüst olsun zamanını harcamasınYaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?
Evli,çocuklu adam mı bulsunlar?gidip bekar bulacaklarına, evli çocuklu adam bulsunlar,
Ben 18 yaşındaki oğlumun evliliği ile ilgili bırakın hayal kurmayı hiç düşünmüyorum bile desem?Bir oğlum var, hiç de öyle bir hayalim yok.
Tek istediğim mutlu olsun kıymet bilen biriyle evlensin, o da kıymet bilsin..
Her annenin hayali falan değil yani...
Yil 1800ler de bir zihin cidden urkutucu.Evet buyuk konustunuz.büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
her annenin hayali evlenmemiş bir kızla oğlunun evlenmesidir bence...
büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
evlenmiş ve bunu tecrübe etmiş birisiniz. lütfen bunu yapmayın. bir çocuğun sorumluluğunu almakla uzaktan sevmek aynı şey mi?Evet, üzüldüm, çok üzüldüm ama hayatıma devam etmem gerektiğine eminim artık. Ayrıca karşı taraf tamamsa bile kendimden de emin olmalıyım. Sevgili gibi değiliz diyorum ama bir ara yüzük takmak istemiştik onunla mesela, sonra ben emin değilim deyio vazgeçtim. Bu da var mesela. Yani kendi kendime gelin güvey olmuyorum aslında. Onun kadar ben de emin değilim ama artık daha kararlıyım diyebilirim. Ayrıca çocuğum konusunda çok anlayışlı ve yardımcı olacağına eminim. Zaten çocuğumu görüyor yanımda, videolarını izliyor bazen, çok da seviyor. Bu konuda emin olmasam asla istemem. Benim emin olamadığım konular, onun evlilikten sıkılabileceği düşüncesi. Gerçi ben dinamik tutarım ama ona da bağlı
Evli,çocuklu adam mı bulsunlar?
Yazdıklarınızı okumuyorsunuz sanırım.
'Boşanmış,çocuklu adam' demek istediğinizi düşünmek istiyorum.
Cevapları okumadığınız belli, yazayım tekrar. Bir keresinde yüzük takmak istedi ama ben konu o dereceye gelince emin değilim diye vazgeçtim. İstemedim. Sonra da o zaman bu konuyu bir daha açmayalım dedik. Ailesini ikna peşinde değilim. Sadece sebeplerini merak ettim, düzelecek şeyler midir dedim. İkna peşinde olsam sürekli bu konuyu açarım ona da ama söz konusu bile değil. Nispet için evlenecek olsam beni seven, evlenmek isteyen kişiyle hemen evlenirim ama ben kendi sevdiğim kişiyle olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bunu önemsiyorum. Nispet üstüne bir yuva kuracak gibi kuş beyinli değilim.
"Aynen bunu da söyledi bir kere."Bence şöyle düşünüyor "bir erkeği mutlu edecek mükemmel bir kadın ama keşke hiç evlilik yapmadan karşıma çıksaydı"...ailesi ile hem fikir yani.
Sizin kızınız sizin elinize düşmemek için boşanmaz zaten.3.sayda ki kızlarımıza baksanıza. Nasıl bağnaz ailelere sahipler.. Böyle kadınlardan utanç duyuyorum.kızmda olsa, onu uyarırım....ama çok istiyorsa, mecburen kabul ederim..ama mecburen...
Düşünceyi hayatındaki insan değiştirecekYaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?
O da onu diyenlerin problemi. Kişinin kendi tercihi. Yapabileceğini düşünüyorsa aileye susmak düşerBurda evli cocuklu afamlarla evlenecek bekar kizlara baska adammi yok diyoruz ya buda onun tam tersi yani ailelerin istememsi bence normal kusura bakmayin yani uzmek icin demiyorum ama iki tarafta illaki istiyosa es adayi ailesini ikna edicek. Bunun onuargiyla alakasi yok.
Bence boşanmış olmanız degil çocuklu olmanız sıkıntı.Yaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?
'Keşke daha önce çıksaydın karşıma' diye ilk yüzyüze görüşmemizde söyledi. Sonrasında ki aradan baya zaman geçmişti, yüzük takıp tanışalım ailelerle ona göre hareket edelim dedi. Ama o zaman da ben çekindim, emin olamadığım için biraz daha bekleyelim bakalım dedim. O arada da kızıp konuyu kapattı. Çelişki yok. Arada zaman farkı bulunuyor ve konuyu tam bilmeden yorum yapıyorsunuz.Bunu diyen ve sevgili olmak istemeyen, evlilik düşünmeyen kişi nasıl yüzük takmak istedi ? Liseliler yapıyor ya kendi aralarında öyle bir yüzük takma idi sanırım.
Yorumunuza saygim var. Sadece erkek cocuk annesi olarak benden sonra ona dost,sirdas,hayat arkadasi olacak bir kadinla evlenmesini isterim. Bu kadinin daha once bir evlilik yapmis olmasi beni ilgilendirmez. Kendisinin karari. Kadinin cocugu olmasi durumunda ogluma sadece iyi dusunmesini, anlasamadik ayrildik luksu olmayacagini, o cocuga bir yuva sunduktan sonra yuzustu birakamayacagini soylerim. Anneler olarak biz sadece cocuklarimizin iyiligini dusunuruz/dusunmeliyiz. Rabbim cocuklarimizi iyilerle karsilastirsin ve bizler de gelin veya damat olarak ailemize katilan bu cocuklara, cocuklarimiz gibi iyi davraniriz insallah.büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
Aynen öyle,çocuklarımızın evliliğini geçtim, kendi mesleklerimiz, evliliklerimiz vs bile hayal ettiğimiz gibi olmayabiliyor..Ben 18 yaşındaki oğlumun evliliği ile ilgili bırakın hayal kurmayı hiç düşünmüyorum bile desem?
Hayat onun hayatı.
Bana ve babasına düşen tercihlerine saygı göstermek.
O nedenle vakti gelince her şey olacağına varır diyorum ve hiç kafamı yormuyorum böyle konulara.
Bunu ben de anlamiş degilim her yerde ayni hikaye boşandim evlenmemiş erkekle şoyle bir durumum var vs. Neden tercih evlenmemiş erkeklerden yana çözemedim , çöpsüz üzüm ifadenize katiliyorum. ha büyük bir aşk mi var ortada iki tarafli , öyle ise sorun yok zaten bir şekilde aile ikna ediliyor bu durumda er geç kabulleniyorlar mutlu olanlar da var olmayanlar da çevremde görüyorum Allah herkesi mutlu etsin . Bekar iki taraf bu kadar sorun yaşarken aile ile boşanmiş diye sorun çikmasi neden tuhaf anlamadim. Aileler boşanmamiş kizlari bile istemiyor isteseler de bin türlü sorun çikariyor. Mesele boşanmiş kadinla bekar erkegin durumuna gelince saydirip duruyoruz. Ben bekar oldugum için boşanmiş bir erkegi tercih etmem mesela ailem de tercih etmez . Bunu tercih etmeyen erkekleri ve ailelerini de kinamiyorum bu tamamen bir tercih meselesi.evlenip, boşanmış, çocuklu bir sürü erkek varken, neden bekarlara gidiyorlar acaba, çöpsüz üzüm çünkü onlar dimi, ayrıca ilk evliliği olacağı için erkeğin, ailesi herşeyi dört dörtlük yapacak dimi...sizin aileniz evli çocuklu adamı istermi size,
dürüst ol lütfen, söylediğiniz an aileniz kabul edermi acaba...