Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

Ben artık dayanamıyorum. Her gün eski sevgililerinin profilinde gezinip duruyor. Fiziken aldatma yok ama sürekli onların resimlerine bakması, sayfalarında gezinmesi, aklının onlarda olduğunu bilmek beni çok yıpratıyor. Umrumda değil gibi davranıyorum. Ama yapamıyorum. Dün gece yine dedim. Ya eskisi gibi yeniden bir aile oluruz ya da git bu evden seni istemiyorum diye. Aynı evdeyiz ama ayrı hayat yaşıyoruz. Ne ben onunla ilgileniyorum ne de o benimle ilgileniyor. Geçen gün kan vermiştim, baya düşmüş doktor ilaca başladı. Cumartesi günü de mr çekilicem. Artık sağlığımdan olmaya başladım. Eğer davayı ben açarsam benim isteklerimi kabul etmeyecekmiş. Mahkemede boşanmak istemediğini söyleyecekmiş. Kendi davayı açarsa kendi isteklerine göre bu iş bitermiş.

canım benim daha ne aile olması o işi geç onun dediklerine bakma sen, psikolojik şiddet uyguluyor sana sakinliğini koru

canım benim daha ne aile olması o işi geç onun dediklerine bakma sen, psikolojik şiddet uyguluyor sana sakinliğini koru
Daha önce bana "ben senden boşanmıcam ama sen benden boşanmak isteyeceksin." demişti. Bana sürekli başka kadınları anlatıp duruyor. Zaten psikolojik olarak yıpratmaya çalışıyor. Aynı evin içinde sürekli ondan kaçıyorum. Onun girdiği odadan ben çıkıyorum ve zamanım genelde mutfakta geçiyor. Hem herkes bilsin artık söyleyelim diyor hem de eve bir misafir gelince de canım cicim oluyor. Artık bundan sonra söyleyelim dediğinde engel olmayacağım. Gitsin istediğini arasın. İstediğine söylesin benim alnım açık. Sadece ailem çok üzülmesine dayanamam.

konunu ilk zamandan beri takip ediyorum. Ailenin üzülmesini istemiyorsun ama ne kadar yıpranıyorsun canım benim. Evet çok güçlüsün ama içten içe eriyorsun ya Allah korusun sana bişey olsa daha çok üzülecekler bence kendine bunu yapma inceldiği yerden kopsun. Yine en iyisini sen bilirsin ama ben artık ailenin öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum

Canım ya allah yardımcın olsun üzgünüm ama bu kadar basit kestirip attığına göre aklıma ilk gelen hayatında biri var

sevmiyorsa yapacak birşey yok ki..
Annem başarmış,sen de yaparsın. işe girip bize baktı.amazon kadını gibi oldu.hayatımda "erkek,koca" lafı etiiğini duymadım.yalnız anneler çok var

düşündüm de ne kadar da haklısınız kafamda bi ampul yandı resmen, aynı durumda arkadaşım var son konuşmalarımızdan birinde ''aynı annem gibi oldum'' demişti

buraya yorum yazacaktım, sizin durumunuzu başkası ile karıştırıp ona yazmışım.

1 ay olmuş ama ne yaptınız? aynı evde durmaya nasıl dayanıyorsunuz..

sigortası veya başka bir yerden geliri varsa (kirada olan ev, ortak olduğu iş vs) tedbir, yoksulluk, iştirak nafası talep edebilirsiniz.
ayrıca manevi tazminat da isteyebilirsiniz.

eğer sizin dava etmeniz hâlinde taleplerinizi geri çevireceğini söylüyorsa;
1- onun dava etmesini bekleyin. ancak anlaşmalı boşanmayı kabul etmediğinizi söyleyin. yani nafaka isteyeceğinizi. kabul etmeyecek diyeceksiniz ama fotoğraflarına baktığı kişiler ile görüştüğü zaman ya da yeniden evlenmeyi düşündüğü zaman 'evli' yazıyor olması onu engelleyecek. bir daha evlenmez, gönül eğlendirir derseniz bu şıkkı eleyin.
2- siz dava açın. boşanmak istemiyorum dese dâhi delil ile mahkemeye giderseniz, boşanmak zorunda kalacak. whatsapp konuşması, facebook konuşması, gmail geçmişi, fotoğraf yani bulabildiğiniz kadar kanıt toplayın. eğer konuşmalarınızda küfür, tehdit geçiyorsa gizlice ses kaydı alın. şiddet görüyorsanız evinize gizli kamera taktırın. gören duyan varsa şahit olarak yazın. ailesinin size destek olması için, gerekirse şahit olmaları için ikna edin. eğer gmail hesabı bilgisayarınızda sürekli açık duruyorsa bir kaç şey bulabileceğinizi düşündüğüm bir yerler var, öyle ise anlatabilirim. yani hakiminizi ikna edecek şeyleri toplayın. gerekirse telefonunu alıp bakkala gidin. varsa bir şey screenshot alın, kendinize mail atın ve telefondan attığınız maili silin gibi şeyler de olabilir.

dava anlaşmalı değil çekişmeli olacağı için avukatlık ücreti biraz yüksek olabilir. eğer gücünüz yoksa bulunduğunuz il barosuna başvurun. ücretsiz avukat talep etme hakkınız var.

Atın gitsin şu adamı. Sevemiyormuş ne kadar aptalca bir bahane. Bulmuştur bir kici kırık.

Canım nasılsın? Seni merak ediyorum. Müsait olunca yaz bize
Değişen bir şey yok. Aynı evin içinde iki yabancı gibiyiz. Dün mr çekilmem gerekiyordu. Randevum vardı. Fakat oğlumu bırakacak kimsem yoktu. Ben de gidemedim. Bilmiyorum ne zamana kadar bu durum devam edecek. Boşanma davası açmam sen bıkana kadar böyle devam eder diyor.

Öncelikle sabır diliyorum sana yaşadığın gerçekten de zor bir durum ama güçlü olmaya çalış inan o kadar çok sorunla boğuşan insan var ki ancak güçlü olanlar ayakta durabiliyor ne kadar şanslısın ki bir oğlun var hayatta yalnız değilsin hayatını iyi yönde geliştirmeye oğluna iyi bir hayat kurmaya çalış emin ol sen güçlü olup başardıkça seni bırakanlar pişman olup etrafında dolaşacak ne yaparsan yap huzurunu bozmamaya çalış bir gün bir kere ağlayabileceğin kadar ağla dök içini oda sevginin hatırına ama ondan sonraki gün yeniden başla ve "neden ben "diye asla sorma herşey istediğin gibi olsun hayat seni istediğin yere götürsün

baba evine dönme zaten. ödesin kiranı otur evinde.
her geçen gün psikolojini bozuyor bu şekilde ne kadar devam edecek?
bu arada bebeğe karşı nasıl ?

Bu dediklerini kayıt altına al, bir daha şiddete başvurursa raporunu da al, polis çağır tutanak tuttur hatta, elinde belge delil olsun bu şekilde sürüncemede nereye kadar gidecek davanı aç, davayı sen açtın diye haklarından vazgeçmek zorunda değilsin iyi bir kadın avukat bulmalısın

baba evine dönme zaten. ödesin kiranı otur evinde.
her geçen gün psikolojini bozuyor bu şekilde ne kadar devam edecek?
bu arada bebeğe karşı nasıl ?
Anı anını tutmuyor ki. Bazen bakıyorum oğluyla güzel vakit geçiriyor. Bazen de bakıyorum yüzüne bile bakmıyor. O an canı nasıl isterse o şekilde davranıyor. Bana karşı da öyle. Bir gün geliyor ben sensiz yapamam diyor, ertesi gün boşanmaktan söz ediyor. Üç gün evi terk ediyor, sonra eşyalarını alıp tekrar geliyor. Ben hiç yüz vermiyorum. Uzun zamandır odalarımız da ayrı. Oğlumu da yanıma alıp kapıyı kilitleyip uyuyorum.

depresyonda olabilir mi? hatta iki uçlu duygu durum bozukluğu ? bipolar yani ? kesinlikle normal değil bu hareketler.. eşiniizin ailesi ne diyor bu duruma ? doktora ikna etseniz...

depresyonda olabilir mi? hatta iki uçlu duygu durum bozukluğu ? bipolar yani ? kesinlikle normal değil bu hareketler.. eşiniizin ailesi ne diyor bu duruma ? doktora ikna etseniz...
Eşimin ailesinin durumdan haberleri yok. Olsa da zaten umurlarında olmaz. Ailesini hiç bir şekilde dahil etmek istemiyorum. Zaten bu duruma sebep onlar. İlgisiz sevgisiz büyüyen bir adamdan nasıl sevgi beklerim ki...
Dün eşime "Babanı kınama, babandan bir farkın yok" dedim. O da "ne bekliyordun ki, artık kınamıyorum, böyle gördüm başka türlü olamıyorum" diyor.
Doktoru kesinlikle kabul etmiyor. İşyerindekiler bile fark etmişler. Davranışlarının tuhaf olduğunu. Ama o sebep olarak beni ve oğlunu gösteriyor. Biz hayatından çıkarsak her şey yoluna girecekmiş. Bizden önce sanki çok yolundaydı hayatı. İlk evlendiğimizde benimle hayatının çok daha güzel olduğunu, çocuğumuz doğduğunda daha da güzel olacağını söyledi. Ama şimdi her şey daha da kötüye gidiyor. Arada olan masum yavruma oluyor.

of, çok ağır. boşanmayı kabul etmekle en doğrusunu yaptın bu durumda. olmuyor kzuum, yapabileceğin bir şey yok ki. psikolojin mahvolacak hem senin hem küçücük meleğin...

Merhaba canım. Hiç moralini bozma. Sakın evden de gitme, dava da açma. Bunu evliliğini kurtarman için söylemiyorum sakın bunu anlama. Şuan çalışmıyorsun. Bırak evin kirasını, elektrik, su, bütün masraflarını ödesin. Eğer sen evden gidersen ya da o evden tamamen giderse çalışmadığın için grçinemezsin. Bu süreçte dersini çalış KPSS den iyi puan almaya bak zaten az bir zaman kaldı. Inşallah çalışabilirsin ve iyi bir puan alırsın. Eğer aranırsan ya da bir iş bulup Çalışmaya başlarsan ozaman bu Adamı çekmezsin ve boşanırsın. Adam açık açık ben Boşanma Davası açmayacağım Demiş sana ve çocuğa nafaka vermemek için bunları yapıyor. Sen dava açsan bile sana ve çocuğa nafaka bağlayacaklar ama o parayla ev mi tutanacaksın, geçimini mi sağlayacaksın yani hiçbir şeye yetmeyecek bir parayla hayatını kuramazsın. Onun için sakin ol ve sakın yanlış bir adım atma. Evet böyle bir adamla ve bu psikolojiyle yaşamak zor ama buna katlanman gerekiyor. Kafanda herşeyi bitir ki üzülmelerin azalsın ve bu arada ileride açacağın Boşanma Davası ile ilgili delil toplamaya çalış. Allah yardımcın olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…