anlaşmalı boşanma süreci

Hanımefendi ben arabesk yapmam çünkü yeterince arabesk şey yaşadım esimin geçmişi ve kendi öz ailesinin yaşattığı şeylerden dolayı.

Ben yeterince bir arabesk hayatı yasadim da ondan önce de 26 yaşında erken menopoz dediler ve yıllarca bir damla kan peşinde koşup kadın olduğumu hissetmeye ve anne olmaya çalıştım. Anne olmak isteği ile çıktığım ve yol arkadaşım olur yaşlılıkta dediğim eşimle de mahkeme mahkeme gezdim hem de benle alakası olmayan bu bahsettiğim insanlardan dolayı.

Arabesk kısmını çok iyi anlattigima inanıp, kimsenin pis gözlü görüp görmesinin umurumda olmadığını da dile getireyim evet buna magruz kaldim ama umurumda değil herkes evinde yemek pişirmezken ben ticket ile evime erzak alıp gece 12 de bile kışlık hazirlayan hem de dış ticaret uzmanı bir insanım. Esi işsiz kaldığında evi gecindiren ve hatta yasli annesine de bakan biriyim. Daha neler söylerim de onlar ben de kalsın
. Ben kendimi biliyorum yani çok iyi.

Ben annemin babamın bir lirasını almadım ki bir başka adam ya da kadının bir lirasına tenezul edeyim tam tersi esimin işsiz kaldı dönemde aylık geliri 100 bin TL olan eski es, babası ödemiyorsa babasının esi çalıştığı için evlilik birliğindeki esin borcu sayilacagindan cocugun nafakasi borc olduğundan, esin borcunu ödemek suretiyle kendisinin ödemesi mümkündür diye düşünüp dilekçe yazıp icra dairesine sunmustur..Yani kim kimin parasina göz dikecek kadar aç gözlü ve adi bu basit bir örnek olsun size. Daha çok şeyler var da be anlatılacak kadar kısa ne de henüz zamani değil.bir gün bir kitap yazdığımda ya da diğer tv programlarim gibi bir program yaptığımda erken menopozu anlatan ben, bunlari da anlatirim inşallah yakın gelecekte.

Merak etmeyin kimse mağdur olmadi ,çünkü ortak kasaya taki konulurken ki tutanak da eski mahkemelerde jayit vardi her iki tarafın da imzası ile. Takilarin adet ve türüne göre hesaplama vardi yüzde sekseni esimin ailesindem takılanlar.. bunlari da içine düştüğümüz ve ben evlendikten sonra çıkan saçma sapan mahkemelerden dolayı görmek yani öğrenmek zorunda kalmış biriyim yoksa benden önce kim ne yapmış cok da umurumda değildir eski eşinin kardeşini okutmuş onunla ve ailesi ile helallesip düşman olmadan cebinde 100 tl ile boşanmış bir kadınım ben..gecmis ya da düşmanlık bilmem .Benden önce umurumda olmaz

Kaldi ki konumu tam okumadan 2 bilezik ya da eski es muhabbeti yapan biri olarak algılamanizi da normal buluyorum ve de bulmuyorum .Ben de bosandim kimsenin kocasını ne geçmişte çaldım ne şimdi.. boşanan kadını anlamayacak biri de olamam. Ben kimsenin düşmanı değilim ..ortak kasa vs konusu açıldı da anlattım ustelik o insan benim o kadar canımı yaktı ki o kadar şeyler yaptı ki ben evlendikten sonra.

Allah büyük. Herseyi gören ve bilen odur. Bu dünyada ve öbür dünyada esimin ailesi esimin geçmişi ve dolaylı olarak bilerek ya da bilmeden esimin yaptıkları. Halen geçmeyen zonalarimin sebebi... Allah herkesten misli misli çıkarsın...o zaman huzura erecegim
Kanunen ne yazıkkı alamayacağınızı düşünüyoruz en ıyı avukat söyler tabıkı keşke farklı durum olsa
En büyük hatanız bu adamı yuk olarak taşımanızmıs gıden gıtmıs yapacak bırsey yok onemlı olan kalan ömrünüz boyunca bır lıranızın dahı bu adam ve aılesıne gıtmemesı

Kanunen ne yazıkkı alamayacağınızı düşünüyoruz en ıyı avukat söyler tabıkı keşke farklı durum olsa
En büyük hatanız bu adamı yuk olarak taşımanızmıs gıden gıtmıs yapacak bırsey yok onemlı olan kalan ömrünüz boyunca bır lıranızın dahı bu adam ve aılesıne gıtmemesı
her iki yorumunuz da çok doğru. çirkinleşmeden aldım aldım, yoksa mahkeme uzun sürer ama o zaman haklı ve fazlasında çıkarım, çünkü yaşanan çok büyük şeyler var, burda yazmadığım. çok ciddi maddi manevi tazminat hakkım bile doğuyor, bunu avukatlardan teyit aldım. ama o kadar uzaması, yıllarca bunu takip etmek, eşimden kaynaklı artık avukat, hakim, dava ismi falan duyacak bir ruh halim dahi kalmamış olması, tabi ki ücret ödemek zorunda kalacak olmam derken.... süreci , o yöne taşımak istemiyorum ama mecbur kalırsam tabi ki hiç düşünmem, kendimden çok verdim, kendime ait olmayan çok savaşlar verdim, bu kez kendim için savaşırım gerçekten.

en güzel günlerimi, ve en güzel halimi aldılar benden aslında. şimdi hem vasiyet, hem de başka davalardan beklenen kazançlar var. çok salaklık yaptım da, artık biraz da uyanık salaklık yapıp , o vakti bekleyip; bu savaştan ne kadar kazançlı çıkarım ama en çok da içimin acısı, kaybettiğim annelik ihtimalinin bile bir nebze acısını onlardan çıkartırmıyım uyanıklığındayım.... 6-7 ay kadar resmen pusuya yatmış gibi olacağım. benden bambaşka bir ben çıkarmayı başaran insanlar oldular 42 yaşına gireceğim, neler yaşandı ailemde ve kendi hayatımda. ama bunlar, resmen benden bir canavar çıkardılar.

her iki yorumunuz da çok doğru. çirkinleşmeden aldım aldım, yoksa mahkeme uzun sürer ama o zaman haklı ve fazlasında çıkarım, çünkü yaşanan çok büyük şeyler var, burda yazmadığım. çok ciddi maddi manevi tazminat hakkım bile doğuyor, bunu avukatlardan teyit aldım. ama o kadar uzaması, yıllarca bunu takip etmek, eşimden kaynaklı artık avukat, hakim, dava ismi falan duyacak bir ruh halim dahi kalmamış olması, tabi ki ücret ödemek zorunda kalacak olmam derken.... süreci , o yöne taşımak istemiyorum ama mecbur kalırsam tabi ki hiç düşünmem, kendimden çok verdim, kendime ait olmayan çok savaşlar verdim, bu kez kendim için savaşırım gerçekten.

en güzel günlerimi, ve en güzel halimi aldılar benden aslında. şimdi hem vasiyet, hem de başka davalardan beklenen kazançlar var. çok salaklık yaptım da, artık biraz da uyanık salaklık yapıp , o vakti bekleyip; bu savaştan ne kadar kazançlı çıkarım ama en çok da içimin acısı, kaybettiğim annelik ihtimalinin bile bir nebze acısını onlardan çıkartırmıyım uyanıklığındayım.... 6-7 ay kadar resmen pusuya yatmış gibi olacağım. benden bambaşka bir ben çıkarmayı başaran insanlar oldular 42 yaşına gireceğim, neler yaşandı ailemde ve kendi hayatımda. ama bunlar, resmen benden bir canavar çıkardılar.
Ilerde keşke savaşsaydım hakkım kalmasaydı dıye pısmanda olabılırsınız ne kadar sürerse sürsün hakkınızı arayın derım Onlarda bu süreçte yıpranacaklar sonuçta kolayca sıyrılamasın yanına kar kalmasın

Siz evde yokken altınlar çalınmış..Günahlarını almak istemem ama eşiniz veya ailesinden biri çalmış olabilir mi ? Nedense öyle bir his düştü içime.Ben erkeklerden herseyi bekliyorum.Bu hırsızlık olayının peşine düştünüz mü ?

Siz evde yokken altınlar çalınmış..Günahlarını almak istemem ama eşiniz veya ailesinden biri çalmış olabilir mi ? Nedense öyle bir his düştü içime.Ben erkeklerden herseyi bekliyorum.Bu hırsızlık olayının peşine düştünüz mü ?
ben de kimsenin günahını almak istemem. bana ne kadar kötülük yapsalar da, bunu beklemem. sadece ben diye değil, herkese karşı bu konularda dürüst ve adil insanlardır. o yüzden beklemem, dürüst olmak zorundayım .

ama küçük mahalle, kamera yok sokaklarda, apartmanda da yoktu, ayrıca pandemide bile kapının önünde davul caldırdı, dugun oldugu bellı oldu. ustelık kaynanam 80 yasına ragmen, balkona cıkınca bıle kolunda bılezıklerı olan bırıydı, bır anda gecekondu evlerı yıkıldı, 5-6 tane dairesi olacak yaşlı bir insan oldu. yani mahalleden bunları bilen biridir kesin.

ayrıca eşim zaten bunlar olurken, şehir dışındaydı, olduğundan bile haberi olmadı, biz aylar sonra söyledik üzülmesin diye.

Ilerde keşke savaşsaydım hakkım kalmasaydı dıye pısmanda olabılırsınız ne kadar sürerse sürsün hakkınızı arayın derım Onlarda bu süreçte yıpranacaklar sonuçta kolayca sıyrılamasın yanına kar kalmasın

ben yıllarca ugrasmak ıstemıyorum ama orta yol bulunmazsa, ya da esım onumuzdekı 2-3 aylık surecte evlılıge daır bekledıgım seylerı yerıne getıren bır adam olmazsa; ben o yola gırerım, gozum acımaz . cok sey kaybettım maddı manevı. haberlere bıle cıkıp, onların hayatını karartabılecek seyler yapabılırım. ya ısyerıne bır haber ucursam, ısınden cıkartılır, en onem verdıklerı sey kendı cevrelerıne rezıl olmaktır, ben onları 60 senedır yasadıkları mahallede bıle oyle rezıl ederım ki, cunku esımın aılesınden ve gecmısınden kaynaklı elimde çok koz var benim.

yani şu an ugrasmak ıstemıyorum ama gerekirse esımın eskı esıyle olan davaları, abılerı ablaları ıle olan vasıyet falan, elımde acayıp kozlar var. esım magdur, cok haksızlıga ugradı ama gozum gormez ve tam tersını onun zararına seyler yaparım, bır ıfademe bakar hepsi. yani cok yaralandım, ve aptal degılım.

mesela sıze basıt bır ornek vereyım, yegenının nişanı oldu, kalabalık akrabalar falan. ben cok ıyımser ve yardımseverdım, ozellıkle annesıne karsı falan. yanı bana sorunlu, gecımsız, kotu bırı ımajı cızmelerını bıle dusunup yarın bır gun elımde koz olsun dıye bılerek sahnelere oynayan bırı gıbı stratejı yaptım, cunku bu sayede annesı ve kendısı hakkında mahkemede soyleyecegım seyler ve alacagım maddı manevı tazmınatı bıle garantılemıs olurum. nıtekım annesı kapıma vurup nıye uyuyorsunuz dıyecek kadar, sız evde yoksunuz yemek yıyemıyorum yanlız hadı erken gelın dıyecek kadar ogluna hasta bagımlı bırı. bunlar basit ornekler bile.

Konuyu okudum ferahlık diliyorum insan kuş misali.Sadece birşeyi bilmenizi istiyorum evli kalmak başarı değil tahammül etmek yanlışa katlanmak sadece ömrü sıkıntı ile harcamak başarı değil.Bu evliliği her eziyete her olumsuzluğa rağmen sürdüren insanlar belli yaşa geldiklerinde buda 65 75 falan oluyor .Daha erken fark edenler de var . Aşırı pişman oluyorlar cok insanla konuştum doktorundan avukatından ev hanımına .İnanın hepsinin dediği niye sadece bu niye bu kelime Niye çektim.. Ömür son demlere yaklaştıkça insan öyle bir degisiyorki. öyle bı elalemi bosveriyorki anlıyor çünkü elalem denilen şey bı halta yaramayan bir olgu Yani dertde ölümde yok yanımızda Yani ikinci evlilik üçüncü evlilik dördüncü evlilik farketmez.Birsey olmuyorsa olmuyor insanların bu evliliğide sürdüremedi demesi fasa fiso.Bal börek şahane evlilik kalmadı.Az sorunlu ve çok sorunlu olarak ikiye ayrılıyor artık günümüzde.Demem o ki ne yaparsınız ne olur bilemem .Mutlu olacağınız sizi iyi hissettiren bir karar alın.Hicbirşeye asla mecbur değilsiniz katlanmak zorunda değilsiniz hayatınızın sonu değil kim nasıl düşünürse düşünsün önemli olan tek şey siizin hissettikleriniz siz bu değilsiniz.Size kendinizi iyi hissettirecek tekrar yüzünüzün güldüğü bir hayat diliyorum.

Konuyu okudum ferahlık diliyorum insan kuş misali.Sadece birşeyi bilmenizi istiyorum evli kalmak başarı değil tahammül etmek yanlışa katlanmak sadece ömrü sıkıntı ile harcamak başarı değil.Bu evliliği her eziyete her olumsuzluğa rağmen sürdüren insanlar belli yaşa geldiklerinde buda 65 75 falan oluyor .Daha erken fark edenler de var . Aşırı pişman oluyorlar cok insanla konuştum doktorundan avukatından ev hanımına .İnanın hepsinin dediği niye sadece bu niye bu kelime Niye çektim.. Ömür son demlere yaklaştıkça insan öyle bir degisiyorki. öyle bı elalemi bosveriyorki anlıyor çünkü elalem denilen şey bı halta yaramayan bir olgu Yani dertde ölümde yok yanımızda Yani ikinci evlilik üçüncü evlilik dördüncü evlilik farketmez.Birsey olmuyorsa olmuyor insanların bu evliliğide sürdüremedi demesi fasa fiso.Bal börek şahane evlilik kalmadı.Az sorunlu ve çok sorunlu olarak ikiye ayrılıyor artık günümüzde.Demem o ki ne yaparsınız ne olur bilemem .Mutlu olacağınız sizi iyi hissettiren bir karar alın.Hicbirşeye asla mecbur değilsiniz katlanmak zorunda değilsiniz hayatınızın sonu değil kim nasıl düşünürse düşünsün önemli olan tek şey siizin hissettikleriniz siz bu değilsiniz.Size kendinizi iyi hissettirecek tekrar yüzünüzün güldüğü bir hayat diliyorum.
benim 2. evliliğim. ve bir çok sebepten 9 sene ev arkadaslıgı gıbı bır hayat yasattım kendıme. bu kez kendıme sozum var, hayatımı heba etmem ustelık 42 yasına gırıyorum ugrasamam yanı. ustelık cocugum da yok, yanı evladım ıcın katlanayım dıye bır durumum yok. ama bu kez, ılk evlılıgımdekı gıbı degıl bu evlılıkten gordugum zararları enazından azıcık da olsa maddı kayıplarımı toparlamaya calısıyorum bekleme sebeplerımden bırı bu. cunku cebımde 100 tl ıle bosanıp, gurur yapıp sonra neler yasadım neler ... bılmedıgım koca bır sehır, cok baskıcı ve problemlı bır anne evınde olmak, sıfonu cekmeye uyandırmaya bıle , sabah ıse gıderken dus bıle almazdım kurutma makınası sesıne kızıyor dıye.

benzer seylerı yasamamak ıcın bu evlılıkten aynı fılız olarak cıkmamak ıcın stratejı yapuyorum su an aslında.

annem cocuklarım ıcın dayandım 40 sene dıyıp kendını de bızı de darlıyor halen. ben mutsuz bır yaslılık ıstemıyorum ıster bekar kadın, ıster evlı kadın olarak. o yuzden ıster tek ıster cıft ama herseyı stratejık sekılde planlamaya calısıyorum 4-5 aydır. zaten 4 senelık evlılık. 2 sene esım sehır dısındaydı sonra döndu hem o yokken hem o donunce bır suru travma yasandı. yanı bunları dusunebılmek ıcın ancak kendıme geldım

Olacak olan olur bu arada ruh sağlığınız önemli tedbir alın birşey diyemem yaşınız kaç olursa olsun kaçıncı evlilik olursa olsun esas olan sizsiniz ben tek bunu diyorum.En iyi sonucu dilerim

ve guzel dıleklerınız, yorumlarınız, dualarınız cok tesekkur ederım. Allah sıze de kalbınız gıbı guzellıkler sunsun ınsallah

toplum baskısı da yok desem yalan olmaz, cunku basarısızlık gıbı hıssedıyor ınsan. hep sen sectın ama hep yanlıs mı sectın. ayrıca kımsenın beklemeyecegı zamanlarda evlıydın, ya da evlenme kararı aldın bu adamın bır suru sorunu varken, sımdı bosanıyorsun falan...

ama ınanın bunu daha az onemsıyorum hem degıstım hem de benım ıcın onemlı olan bundan sonrakı hayatım. maddı, manevı herseyı dusunup nerde yasayacagıma kadar plan yapıp bu kez bıttı derım cunku plansız yaptıgım ılk bosanmanın acısı, resmen bu evlılıgıme yansıdı. mesela bu evlılık kararımı bıle hızlandıran bırsey olmustur. hayatımı evlılıkle duzene koyacagıma ınanmak, ev ozlemınde olmak, yuvam olsun dusuncesı, maddı manevı 2 kısı ıstanbulda yasayayım bari, anne olayım gec kaldım, annemden kurtulmak, bosanmıs kadın olmayım....

ama sımdı o eskı ben degılım, akılcı yol alacagım, gumus yuzukle evlenıp maddı manevını herseye feda etmıs bır kadın olarak, bu evlılık bıtecekse aptalca yol cızmeden olmayacak.

benim 2. evliliğim. ve bir çok sebepten 9 sene ev arkadaslıgı gıbı bır hayat yasattım kendıme. bu kez kendıme sozum var, hayatımı heba etmem ustelık 42 yasına gırıyorum ugrasamam yanı. ustelık cocugum da yok, yanı evladım ıcın katlanayım dıye bır durumum yok. ama bu kez, ılk evlılıgımdekı gıbı degıl bu evlılıkten gordugum zararları enazından azıcık da olsa maddı kayıplarımı toparlamaya calısıyorum bekleme sebeplerımden bırı bu. cunku cebımde 100 tl ıle bosanıp, gurur yapıp sonra neler yasadım neler ... bılmedıgım koca bır sehır, cok baskıcı ve problemlı bır anne evınde olmak, sıfonu cekmeye uyandırmaya bıle , sabah ıse gıderken dus bıle almazdım kurutma makınası sesıne kızıyor dıye.

benzer seylerı yasamamak ıcın bu evlılıkten aynı fılız olarak cıkmamak ıcın stratejı yapuyorum su an aslında.

annem cocuklarım ıcın dayandım 40 sene dıyıp kendını de bızı de darlıyor halen. ben mutsuz bır yaslılık ıstemıyorum ıster bekar kadın, ıster evlı kadın olarak. o yuzden ıster tek ıster cıft ama herseyı stratejık sekılde planlamaya calısıyorum 4-5 aydır. zaten 4 senelık evlılık. 2 sene esım sehır dısındaydı sonra döndu hem o yokken hem o donunce bır suru travma yasandı. yanı bunları dusunebılmek ıcın ancak kendıme geldım
garciaas garciaas

Olacak olan olur bu arada ruh sağlığınız önemli tedbir alın birşey diyemem yaşınız kaç olursa olsun kaçıncı evlilik olursa olsun esas olan sizsiniz ben tek bunu diyorum.En iyi sonucu dilerim

kesinlikle bazen planlar tutmaz, ama gerçek bir şey vardır ki akıp giden zaman herkes için akar. ve sizden giden gider. o yüzden ruh saglılıgımı daha da bozmadan ama süreci de çok uzatmadan herşeyi netleştirdiğim bir döneme giriyorum kendime max 6 ay süre verdim zaten

gerisi nasip, kader aslında.

X