2 yetişkin insansınız
ikinizin de 2. evliliği
yani kusura bakmayın da 2. evlilikte de davul zurna yapacak ne derdiniz vardı bilemiyorum
hadi yapmışsınız altını kasaya koymamakta eşiniz kadar siz de suçlusunuz. annesinin konuyla alakası ne? annesinin takısı da sizdeydi ve o da gitti sanırım? e aferin.
yani hanımefendi bu kadar çalışıyorsunuz eşimi kurtardım ödedim vs. diyip duruyorsunuz. e azcık düşünseydiniz? kayınvalide böyle gezip duruyor anlatıyor altınları böyle evde altın durur mu diye düşünseydiniz?
ya da adam ha bire annem annem derken senelece evli kalmasaydınız.
2. evlilik yaparken eşten biraz maddi güvence bekleseydiniz. en azından kendi evimizde oturalım, düzgün arabamız olsun deseydiniz. ben de 40 yaşındayım hiç evlenmedim. ama o yaşta evleniyorsam erkekten ev araba beklerim. çünkü benim var (aileden değil kendi aldığım evim arabam var)
ben senelerce çalıştığıma göre ve yaptığıma göre erkek de o yaşta eşşek değilse bir ev araba sahibi olmalı. neticede erkekler gidip annesinin evini temizleyip babasının gömleğini de ütülemiyor. hasta halasına çorba yapıp başında refakatçi de kalmıyor (yüksek oranda) değil mi? ben bunların hepsini + kariyer yapıyorum, evlensem bir de eş ailesiyle uğraşcam bir sürü ekstra şeyle de uğraşcam niye bir de adama bakayım? (yaş 20-25 olsa tamam da, bu yaşta çekilecek şey mi?)
değilse o zaman bir zahmet elini taşın altına sokmalı, o yapmalı. ben yapacağımı zaten yapmışım. anasıyla eski karısıyla vıdısıyla dıdısıyla uğraşıp bir de maddiyatı mı düşüncem?
başka ?
ha yok ben çocuk için evlendim diyorsanız da maddi olarak kendinizi yıpratmayıp çocuk yapıp (tedavinize vs. bakıp) ele avuca gelince boşansaydınız?
kısacası gereksiz yere uğraşıp didinmişsiniz
şimdi de gereksiz yere adama atar yapıyorsunuz
adam size psikolojik şiddet filan uyguladıysa, evlilikteki görevlerini yerine getirmediyse. o zaman tazminata başvurun. ama tazminat da bildiğim öyle 300 bin 500 bin çıkmıyor 50-60 çıkar anca.
mehir olan, düğünde takılan vs. altını siz yine de isteyin tabi de ne kadarını alabilirsiniz emin değilim
evden çalınan altını kocanın yerine koyma sorumluluğu yok diye biliyorum -tabi avukat değilim. çalınmış olması kanıtlı delilli bir de üstelik...adam yeseydi bundan iyiydi en azından yedi diye isterdiniz.
neyse zaten konuda hukuki yorumlar da yapılmış, ben hukukçu değilim.
burada esas konu sizin düşünce tarzınız
kendinizi heder edip edip
sonra da "ben kendimi heder ettim ,ödemesi lazım" demenizin hukukta bir karşılığı yok.