Kafam karışık lütfen fikir verin

Eşimin iş durumu öyle gerektiriyordu biz en başta eşyalı bir ev tuttuk eşimi başka şehire gönderince bende memlekete geldim bı sure kalıp ayrı eve gececektik ama öyle olmadı ev yaptıralım bizim olsun dedi kira vermeyelim ama bana söylediği süre uzuyor
Ev içine gidenlere söylenen yalan.kirada otururum yeterki kafam rahat olsun

Bu forumda anlamadigim bir sey var. Bi kullanici geliyor derdini anlatiyor ve derdi garip, sansayonel vs bir dert degil, baskalarina zarari olan bir durum da degil. Yok niye evlendin, yok koca kaciyor muydu, yok aklin nerdeydi gibi laflarla elinize ne geciyor?! Ben de bu uyenin hayatini hic ama hic tasvip etmiyorum ama kiz bunlari yapmis, yasamis. Ve su an zaten uzgun, caresiz hissediyor neden ustune gidip daha kotu hissetmesine neden oluyorsunuz, elinize ne geciyor?!
Care sormus uye oysa ki. Daha fazla uzulmek icin acmamis konusunu!

Olan olmus canim, 23 yasina 4 yillik evlilikle ve bir bebekle girmissin. Annen yasli ve baska kimsen yok diye yuvan kurulsun istenmis belli ki. Ama maalesef yanlis bir yuva olmus.

Simdi ya kocani ikna edeceksin tatli dille. Arabanizi satacaksiniz ve ev isini hizlandiracaksiniz ya da arabaya dokunmayip kocanin maasiyla kucuk de olsa, kirik dokuk de olsa, bodrum kat da olsa bi ev kiralayacaksiniz. Insaat icin de ufak ufak para ayiracaksiniz. Ayrica villa dikmiyorsunu,z, sato yapmiyorsunuz normalde o ev 6 aya biter. Kocan seni oyaliyor.
Bir de ust kata ciksaniz bile senin elin hep alt katin ustunde olacak bunu da bil.

Her seye yok deniyorsa ben artik yoruldum cekemiyorum diyip cocugunla annene gececeksin ve bosanip nafaka isteyeceksin. Ben olsam bi sure annemde kalip tum kaynaklari bebegime kullanip idare ederdim orada bi sekilde ve yola gelmesini beklerdim kocanin. Yola gelmezse iste bosanirdim. Cile cekmeye mi evlendin. Sevgi bi yere kadar. Sen onu seviyosun ama o seni sevmiyor. Seven insan sevdiginin konforunu dusunur.
Teşekkürler ederim eleştirmek yerine bir yol sunmussunuz aslında pek de seçenek yok dediginiz gibi ya konuşulup halledilecek yada boşa ömür curutulmeyecek gercekten yaşım 23 ama hissettiğim en az 40 50 bebeğimle gulemiyorum bile artık başka bir arkadaş olsa belki buraya bile yazmicam bunları içine kapali ketum bir insanım herşeyi içinde yaşamak insanı çok yoruyor

Üst kata ev yaptırınca da birşey değişmeyecek ki... Yine iş için kvalide evine bekleneceksiniz... Üst baş düzgün olacak.

Sevdiğiniz adam sizi umursamıyor. Keşke demenin bir anlamı da yok.

O nedenle;
Ben dayanın diyorum. Bir bakmışsınız yıllar geçmiş, gençlik geçmiş.

Üst kata ev yaptırınca da birşey değişmeyecek ki... Yine iş için kvalide evine bekleneceksiniz... Üst baş düzgün olacak.

Sevdiğiniz adam sizi umursamıyor. Keşke demenin bir anlamı da yok.

O nedenle;
Ben dayanın diyorum. Bir bakmışsınız yıllar geçmiş, gençlik geçmiş.
Ben onları kabullendim zaten en azından yattigima kalktigima tuvalete giderken esofmanima kimse karışmasın istiyorum

Hergun konusucam ikna olana kadar yada mesafe mi koysam uzaklasinca anlarmi acaba beni
Uzak ve soğuk dur , evde hizmet etmeyi de birak , kim kendisine bedava hizmet veren birinden vazgeçer ki , ufak ufak sorun yarat ve ben bu şekilde daha fazla bekleyemem diye de tuttur , arabasını satsın halletsin bir şekilde, yanliz aynı apartman falansa yine de hizmet beklerler, yavaş yavaş hizmetlerinden elini ayağını çek taşınınca...

Uzak ve soğuk dur , evde hizmet etmeyi de birak , kim kendisine bedava hizmet veren birinden vazgeçer ki , ufak ufak sorun yarat ve ben bu şekilde daha fazla bekleyemem diye de tuttur , arabasını satsın halletsin bir şekilde, yanliz aynı apartman falansa yine de hizmet beklerler, yavaş yavaş hizmetlerinden elini ayağını çek taşınınca...
Canım bunlar mesele değil ayrı otururken kimse gel şunu yap diyemez bana desende benim bebeğim küçük yapamam der geçerim aynı evdeyken olmuyor onlar olmasa bile evi toplamak yemek yapmak zaten benim işim ben bunu da sorun etmiyorum ki derdim karı koca olarak ayrı bir alan bebeğim büyüyor erkek bebek ve afedersin karı koca hayatı böyle yaşanmaz ben bunu anlayamıyorum daha bana 2 sene bişey olmaz küçük diyor ya kafayı yicem

Canım bunlar mesele değil ayrı otururken kimse gel şunu yap diyemez bana desende benim bebeğim küçük yapamam der geçerim aynı evdeyken olmuyor onlar olmasa bile evi toplamak yemek yapmak zaten benim işim ben bunu da sorun etmiyorum ki derdim karı koca olarak ayrı bir alan bebeğim büyüyor erkek bebek ve afedersin karı koca hayatı böyle yaşanmaz ben bunu anlayamıyorum daha bana 2 sene bişey olmaz küçük diyor ya kafayı yicem
Ne demek bisey olmaz , o şekilde yaşanmaz, bu herifin yatağına girme girsen de cinsellik yaşama utanıyorum, rahat etmiyorum de , hep bunu söyle, sen uzak durdukça çözüm yolu bulmak zorunda kalacak , isteklerini yapma kısacası...

Sen sessizce o evde bütün işleri yapmaya devam edersen asla ayrilamazsin. Söylediğim şey etik olarak doğru olmayabilir ama biraz huzursuzluk çıkarman gerekiyor. Huzursuzluk çıkar ki kv de gitmeni istesin. Yoksa senin kocada iş yok. Ancak anası babası ayrı eve çıkın derse çıkar.

O zaman para birikmez canım ev de bitmez yani
Anlatmak istediğim de o zaten. Ev bitse üst kata taşınsanız da mutlu olamayacaksın.

Biz çocukken yıllarca ananemlerle altlı üstlü yaşadık. Ananem bizi rahatsız etmezdi. İkide bir gelin demez. Babam rahatsız olmasın derdi. Ama babam yokken teyzem karşırdı. Uyanın kalkın vs vs... Babamla annem tartışsa ananemin tansiyonu çıkardı.

O zaman bile çok rahat edemedik biz.

Yıllar sonra kendi ailemle 2 karşılıklı daire bulduk. Babamlar alabildi. Ben istemedim olmasın dlye dua ettim 😁. Eşim o evi istiyordu aslında. Duam kabul oldu ve olmadı. Kendi ailem ya. O kadar yakınlık iyi değil...

Azıcık aşım ağrısız başım diyip, minicik bir eve, uzağa gidin.

Anlatıyorum da beni dinleyen yok arabasız ne yapicaz diyor borçları nasıl odeyelim diyor oyalıyor beni
En büyük hatayı kayın ailesiyle aynı evde yaşamayı kabul ederek yapmışsın ne yazık ki.
Mesleğin yok, kiralık bir eve çıkmak için sen de çalışsan çalisamazsin bebeğin var.

Kocanın baştan beri çok hatası var ( ailesiyle aynı evde yaşamanız, kiraya çıkacak parasının olmaması gibi) ama kıyafet konusunda haklı. Çünkü evde bizden yaşça büyük biri varsa kıyafetimize , oturup kalkmamıza daha çok dikkat ederiz. Kapı çaldığında bile üstümüze başımıza çeki düzen veririz.

Sen haliyle kendi evinin rahatlığında istediğin kıyafeti giymek istiyorsun ama orası senin evin değil.

Kocanın dediği gibi biraz daha sabret. Çünkü burada kim hangi öneriyi verse belli ki sana uymayacak.

Uff minicik bebekle her işe koşturuyorsun ya. Üst katta da görevin olmaya devam edecek. Kvalidenin hiç mi vicdanı yok neden senin görevin. Destek iste. Yardım etsin. Madem birliktesiniz destek olsunlar. Eşin bekar gibi dolanmasın. Ev işi vs herşeye destek bekle ve iste talep et... Böyle yaparsan görevin olarak devam edecek.

Şartlarını bilmeden yorum yapmak bana zor geliyor. Ama mesela senin çalışman onun gururuna dokunuyorsa (ki nasıl bir mantık anlayamamakla birlikte) senin tek odaya tıkılman da yeterinde gurur kırıcı.

Empati kurmaya sevk et halini ve hissettiklerini açıkça anlamasını sağla. Durumu ciddiye almadan harekete geçmiyorlar. Senin ve çocuğunun içinde bulunduğu durumu anlasın. Borç da ödenir araba da yerine konur. Ama huzursuz geçen zamanın telafisi yok

Selam kizlar konuşacak ve beni anlayacak pek kimse yok etrafımda bu yüzden size derdimi anlatmak istiyorum düşüncenizi yazıp paylaşırsanız sevinirim ben 23 yaşında 4 yıllık evliyim ve 7 aylık bir bebeğim var 4 yıllık evliliğimin sadece 3 ayında eşimle ayrı bir evdeydik sonrasinda kayınvalide kayınbaba ile beraber yasiyorum eltimle de aynı sokakta evimiz karşı karşıya müstakil bir ev tek katliydi üst katını biz ev yaptırıyoruz ve parasal sorunlardan evi tam yaptiramadik eşim borclanmayalim sabredelim 1 2 sene daha diyor ama benim sabrım kalmadı artık bir arabamız var elimizde onu satalim ve bir an önce evi ayıralım istiyorum oğlumla tek bir odanın içine sıkışmış şekilde kalıyorum ve evde rahat dolasamiyorum bile rahatlık bir eşofman bile giyemiyorum her yerim belli olurmuş öyle bir durum yani bu durum artık beni çok sıkıyor siz olsanız ne yapardınız eşimi nasıl ikna ederim fikriniz nedir
19 yaşında ne ara evlendiniz ?

Ne demek bisey olmaz , o şekilde yaşanmaz, bu herifin yatağına girme girsen de cinsellik yaşama utanıyorum, rahat etmiyorum de , hep bunu söyle, sen uzak durdukça çözüm yolu bulmak zorunda kalacak , isteklerini yapma kısacası...
Bende öyle yapmayı düşünüyorum şuan cunku zaten rahat edemiyorum gerçekten de

X