Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

Merhaba canim. konunu gözlerim dolu dolu okudum.

Yorumlari hepsini okuyamadim fakat fikrimi beyan etmek istedim. Bence boşanma karari aileye haber verilmeli. Ohhh hayat onun hayati valla sanki, bir de boşandıktan sonra soyleriz diyor.

bu erkek milletinden nefret eder oldum. Hep söylerim hiçbir kadin durduk yere bosanmaz diye. Bosanmalarda hep erkek sebep. Sakın üzülmeyin yalniz kalmayacaksiniz. Yavrunuzu rabbim bağışlasin size. Minicik gunahsiz cocuğa baba olamayan adam size de eş olmasin bi zahmet. Onun, sizi haketmeyen bir adam olduğunu aklinizdan çıkarmayın. Cok sinirlendim. Cok.. Size yapılan bu zavalliligin, ezikligin ve vicdan yoksunlugunun aynisini o adam da yasayacak. Belki hemen degil ama bir gun mutlaka!!

Allah yardımcıniz olsun. Umarim hayatiniz birden mutluluk dolu olur ve şansın sizden yana döndüğünun belirtisini goreceginiz bir yaşamınız olur. Simdi uyumadan size ve yavrunuza dua edecegim. Cok uzgunumm.. huzurlu kalın dilerim

Konu sahibi arkadasim,
Allah sana kolaylik ve sabir versin.
Tum mesajlari okudum ve bu surecteki durusuna hayran kaldim. Eminim mukafatini alacagina.
Dualarim seninle...

ah kuzum allah kolaylık versin nasıl üzüldüm ya
tez zamanda allah gönlüne göre versin
bebeğinle sana mutlu bir yaşam sunsun

Erkekler maymun gibidir bir dala tutunmadan digerini birakmaz.Evet cok mantikli bir soz.Erkeklerinde dogasina cok uyuyor.

Facenin şifresini biliyorum. Dün gece eski sevgililerinin profillerine girip bakmış. Zaten eski sevgilisi olduğunu da geçen ay öğrendim. Bana senden önce hiç kimse olmadı demişti. Ben de inandım. Elimi dahi tutmaya çekinirdi. Benimle konuşurken titrerdi. Evlendiğimizde zaten 23 yaşındaydı. 2 yıl da askerlik ve bizim nişanlı kaldığımız dönemi sayarsak geriye bu zamana kadar ne yaşamış olabilir ki diye düşündüm. Kendi memleketinden biriyle hiç ilişkisi olmamış olsaydı onu kesin duyardım bu sevgilileri başka şehirlerdeymiş. Çalıştığı firma başka şehirlerden iş alıyormuş bunlar da 4 ay 5 ay gidip orda çalışıyorlarmış. Her gittiği yerde de birini bulmuş.

Face de arama geçmişi varmış ben bilmiyordum. Geçenlerde girip bakmıştım. Kaç tane kızı aratıp durmuş ve genelde aynı isimler. Fakat özellikle birinin her gün girip bakmış profiline. Ben de bunlar kim diye sordum. Önce öylesine girip baktım, hiçbirini tanımıyorum dedi. Fakat ben üsteleyince bir bir döküldü geçmişini. Ondan sonra da telefonuna şifre koydu ama facenin şifresini bildiğimi bilmiyor. Hangi şehre gitse bir sevgili bulmuş. Dediğin gibi birini bırakmadan birini bulmuş ama ilk sevgilisini bir türlü unutamamış. Hepsini de kendi terk etmiş. İçlerinde en çok ben onu uğraştırmışım o yüzden en çok benim peşimden koşmuş. Diğerlerini elde etmek daha kolay olmuş. Tabi şimdi de beni elde ettiğini anladı. Belki de tutunacak başka bir dal bulmuştur. Şimdi de beni terk ediyor. Yani adamın mayasında zaten terk etmek varmış. Diğerlerinden kolay kurtulmuş ama benden öyle kolay kurtulamaz. Ya ben gerçekten çok aptalım ya da çok sevdiğim için bu zamana kadar hiç göremedim ve fark edemedim.

Şimdi hangi dala tutundu bilemem ama benden ayrıldıktan sonra o dala tutunacak gücü bulabilecek mi bakalım. Buradaki avukata mesaj atmıştım. Bugün bana cevap yazdı. Bulunduğum şehrin barosunda kadın hakları merkezine gitmemi söyledi. Orda bana yardımcı olacaklarını ve boşanmadan da hem kendim için hem de oğlum için nafaka talebinde bulunabileceğimi söyledi. Boşanma davası açmayacağım ama nafaka talebinde bulunacağım. Hem kendine o çok istediği hayatı kurmasına izin vermeyeceğim hem de nafaka mı alacağım. Ben işe girersem nafakam kesiliyormuş. Şu an çalışmam oğlumla ilgilenirim. Ne de olsa bakmaya mecbur. Bu arada ben de memurluk sınavına bu sefer çok ciddi bir şekilde hazırlanırım. Memur olduğum gün de ben açarım ve bitiririm... O istediği için değil ben istediğim için bitirmiş olurum...

Aç tazminat davasını iste nafakanıda o evdende kendi defolsun gitsin gelen nafakayla kiranı ödersin zaten çalışıyormussun başlarsın bi yerden demekki hayatında başka bir kadın var (üzülerek söylüyorum) durup dururken bir adam 20 aylık oğlu varken sevmiyorum diyip boşanmak istediğini sölemez. O adam kafasında bitirmiş zaten boşanmak istemesende sevmediğini bile bile yanyana gelmek canını daha fazla acıtacak.Allahım yardımcın olsun.

Hatta kov onu evden boşanmada sürünsün evlenemesin kimseyle.
Evin kredisi her ay maaşından otomatik kesiliyor zaten. Evi de benden habersiz satamaz. Boşanmam zaten. Onu sevdiğimden değil, benden sonra yeni hayat kuramasın diye. Benim oğluma babalık yapmayan adam başka bir kadının çocuğuna babalık yapmasına müsaade etmem.
Evi de kendi terk etti. Bu durumda suçlu olan o. Boşanmasam bile Nafaka mı vermek zorunda. Benim çok iyi bir işim vardı, onun yüzünden bıraktım. Burda da kimsem yok. Kim referans olacak ki. İşe girip çalışsam özelde verecekleri maaş belli. O paraya bakıcı parası mı vereyim evi mi geçindireyim. Oğlumu bir de kendimden mi mahrum edeyim. En iyisi çocuğumla bol bol vakit geçiririm. Zamanım da var. Oturur sınavlara çalışır memur olmanın yoluna bakarım. Bu zamana kadar oturup hazırlanmadığıma pişmanım. En azından ben çekiyorsam ona da çektiriyorum. Onun da çektiğini bilerek ayakta durmaya çalışıyorum. Boşanma kağıtlarını imzalasaydım günlerce belki de aylarca onun arkasından göz yaşı dökecektim. Ama şimdi onun da çektiğini bilmek beni rahatlatıyor. Çalışsın baksın bize... İşi gücü ne...

Birincisi evin üstüne şerh koydur. Senden habersiz satabilir. Sadece muhtardan bir ikametgah alıyorsun, gidip tapuya şerh koyduruyorsun. kolay bir iş.
İkincisi konunu bugün gördüm ve ilk sayfayı okur okumaz bu adamın hayatında ikinci biri var kesinlikle dedim. Çünkü hiç bir erkek kolay kolay düzenini bozmaz, taki diğer tarafı garanti ettikten sonra. ya da muhtemelen diğer taraf artık boşan diye baskılara başlamıştır.
Allah yardımcın olsun. asla anlaşmalı boşanmaya yanaşma ve takılar da dahil tüm haklarını al. Bir avukata gitsen iyi olacak. Bu arada evden sakın gitme. Gitmek istiyorsa o gitsin, sen düzenini bozma.

Şerh koydurdum zaten. Burda da yazmıştım. Zaten gitmek istesem de gidecek yerim yok. Beklemedeyim şu an. Eğer maddi olarak ihtiyaçlarımızı karşılamazsa nafaka davası açıcam. Ama asla asla boşanmam, bunun için elimden ne geliyorsa yapıcam.

Şimdi gördüm evden gitmiş. Evden gittiği için kusurlu durumda. Ama şimdilik sen boşanmayacaksın sanırım ama üç sene ayrı yaşayıp sonra o dava açarsa boşanırsınız. Evlilik birliği bozulduğu için. Bu arada üç sene sonra o davayı açtığında, sen bu durumu kabullenip dava açmadığın için de tazminat falan isteyemezsin. Yani adam evi terk etmiş ama sen durumu kabullenmiş olacaksın. O yüzden şimdilik nafakanı al tamam da üç sene de direnme. Sen istemesen de o isteyecektir boşanmayı. Belli ki bekleyeni var. şimdi ilk davayı o açamaz, açsa da kazanamaz, çünkü evi terk ettiği için kusurlu durumunda. Hakim davayı red eder. Senin açmanı bekler ya da anlaşmalıya ikna eder muhtemelen. İyi bir avukat bulmalısın. Tüm haklarını almak için.

Bunu bilmiyordum. Bakalım bana ne teklifle gelecek. Duruma göre bir yol çizerim...

Helal olsun keşke tüm kadınlar senin gibi dirayetli olabilse. Çok takdir ettim seni.
Kocan da belli ki kişilik bozukluğu var. Davranışları bunu gösteriyor.
Allah yardımcın olsun umarım tüm haklarını söke söke alırsın.

Önce bir avukata gidip danış. Böyle olursa ne yaparızi şöyle olursa ne yaparız diye. Her şeyi konuş. Nafaka da çok vermiyorlar ki. En fazla maaşının 1/4'ü. Araştır önce. Ondan sonra sana teklifle gelirse sen de kendi şartlarını sunarsın. Önce bir haklarını öğren.

Bunu bilmiyordum. Bakalım bana ne teklifle gelecek. Duruma göre bir yol çizerim...
sakın evden gitme ve hiç bir şey imzalama gidecek kişi odur ve size nafaka vermek zorundadır.. avukatsız sakın hareket etme. kendi hayatını yaşayacak demekkk.. öyle dirayetli olki bacım bir gün geri döndüğünde.. ki kesin döner.. asla ama asla taviz vermee .. ne mutlu sanaki bir evladın var ve unutma sen önce likle bir annesinn oğlun ve senn.. sizi istemeyeni siz asla istemeyin ve asla yumuşamaa.

Bugün kızkardeşime mesaj atmış. Kardeşim her şeyi biliyor. Artık duyurmaya başladı. Beni bu şekilde yıldırıp boşanmayı kabul ettireceğini düşünüyor. Ne yaparsa yapsın asla kararımdan vazgeçmicem. Hala çok zoruma gidiyor. Bir hatam suçum olmadığı halde bu şekilde beni bırakmasını kabullenemiyorum.
Rabbim yarına kor ama yanına koymaz. Bana bu yaşattıklarının bedelini nasıl ödeyecek...

Allahım yardımcın olsun, Allaha sığın, muhakkak feraha cikacaksin.

hakkınızda hayırlısı olsun ..

evliliğine sahip çıkmayan adamdan koca olmaz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…