- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #20.221
Hoşgeldin canım.slm kızlar bnde bi kız bebiş bekliyom inşallah:)2. gebeliğim ilk düşük olmuştu, nihayet zorlu geçen süre bitti hazırlıklarımız başladı:)
sayfa çok olduğu için sonu ve başını okudum epey hamile arkadaş var bebeği olnda var umarım yanlış gelmedim.
hazırlık hakkında fikire ihtiyacım var.
Anam ne güzel anlatmışsın kız DileekAllah eşinin gözündeki perdeyi indirsin canım.
Neden istemiyor acaba. neden bir şans daha vermiyor...?
Öncelikle hayırlı olsun meşeğiniz.
Sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun cümlemize.
Hazırlıklarımızı sağlıkla kullanmak nasip olsun hayırlısıyla.
Benim bebeğim erkek teyzesi.
Benimde 4.gebeliğim öncekiler düşük oldu herşeyde vardır bir hayır.
35.haftamadayım hemen hemen herşeyim hazır.
4 hastane çıkışı aldım 5 parça olanlardan.
tam tkım almdım hiç, battaniyesini kombin yaptım. daha uyguna geldi
çıtçıtlı badilerden 10 taneye yakın var belki daha fazla.
oğlişim kış bebeği olduğu için uzun kollular 5 taneye yakın. sayılarını tam bilmiyorum ama yarım kolluda var 5 taneye yakın.
içten giydirilen düz zıbından 3 tane yeterliymiş. ağız bezide baya var en lazımlıları onlar.
alt üst takımları yeni doğandan büyük aldım. 5 takımda ondan var. ilk zmanlarda h.çıkışlarını giyer sonrasında birz byük olsada takımları giyer dediler. tulumda aldım ben ilk aylarda giymesi için. hem kirletmesine gerek yok hergün değişik giydirmek istiyorummm.
okadartatlılarki. hele sizinki kız neler neler var
beşiği park beşik alacağım ben. pusetide evtipi beğendik. casusel ve fisher pırace arasındayız karar veremedik.
bbek bakım setine cansıns aldım. bebek bezi prıma yeni doğan ama birçok arkadaşımızda pişik yaptı inş bizde olmaz.
ıslak mendlide prima yeni doğan.
kendime lohusa takımı 2 tane ve birde sabahlıkla gecelik,2 tane emdirme südyeni.
hastane çantam bile hazır çok heyecanlıyımmmm
bebek şekerimiz kapı süsümüzde hazır.
aklıma başka bişey gelmiyor tatlım. aklına takılan soru olursa cevaplarız.
Diğer arkadaşlarda yardımcı olurla. kolay gelsin
Yazdıklarını görünce fikrimi söylemek istedim izninle.Battaniye en çok kullanılan şey.Özellikle penye,pazen tipi incecik olanlar.Bende 4 tane ince penye battaniye,1 ince triko,2 polar,2 örgü battaniye var inan yetmiyor.Kusması,çişi derken sürekli batıyor.Kalınları evde kullanamıyorsun zaten.öncelikle çok tşk ederim cnm aminnnnn...
bnm 1 düşüğüm oldu ve kızımız çok bekletmedi bizi
ohhhhh hazırlıklar bitmiş çantalar hazır ne güzel cnm allahım yardımcın olsun sana ve bizlere
bizimde kıyafet işimiz tmm gibi aldıklarım şöyle
3 adet hastane çıkışı sanırım senin gibi az parçalı
5 adet alt üst pijama takımı
5 adet tulum
8 tane askılı kollu zıbın
7 tane örgü yelek
epey çorabı ve patiği
2 ince battaniye 1 kalın 1 de örme battaniyesi var
şimdilik aldıklarımız bunlar yeterlimi acaba?
hmmm cnm bnde bakım ürünlerini johnsons baby almayı düşünüyodum fakat bizim buralar küçük bi yer genelde dalin var o yüzden dalin aldık
kendime sadece 2 takım pijama aldık o kadar iç çamaşır vesayre sonraki günlr inşallah:)
bez konusunda karasızım hangi markayı alsak diye...
Kızımın hareketleri iyi. Kıpır kıpır maşallahhh. İnşallah toparlar. AMa içim içimi yiyor. Düşünmemeye çalışıyorum. Herşey güzel olacak inşallahh
Allah istedimi herşey olur.Kızlar hepinizden Allah razı olsun.
Ayşem pekmezimi içtim. kahvaltıdada yumurta , süt yicem. İnşallah kuzucum kilocukları alırda gelişimne dewam eder.
Gelişimi duraksayan bebeklerin tekrar gelişmesi oluyo mu bilmiyorum. Rabbime sıgındım. O bilir herşeyi. Allah ım sen bize merhamet et.
Herşey çok güzel olacak merak etme.Anneme de söyledim dün.Dua edecek senin için.O minnoş üzmeden annesini tostopalak olsun inşallah
Allah istedimi herşey olur.
Allah razı olsun.. O kadar korkuyorum ki.. Heyecan, korku, paniik oldum. Ağlamamk için kendimi zor tutuyorum. Stress yapmamaya çalışıyorum ama nafile....
Çok zor çook.
İnşallahh gelişimine dewam edicek kuzum.
İçerki odayaa giremiyorum inan. Kıyafetlerine bakamıyorum. Çok korkuyorum onu kaybedeceğim diye. Ne yaparım ben sonra.
KEşke ailem yanımda olsaydı. Tıkandım kaldım. Sıkıldım burdan.
Canım moralini yüksek tut.
İnşaallah büyüyecek minik meleğiniz.
Keçi boynuzu pekmesi aç karnına ye 2 yemek kaşığı.
Kahvaltını düzgün yap kahvaltıdada tahin pekmez ye.
Sakın ihmal etme.
Şimdi seni anlıyorum çok zor üzülüyorsun ama üzülürsen herşeyi berbat edersin. bebeğinde koca kız oldu anlıyor herşeyi oda üzülür yediğin içtiğinde boşa gider Allah korusun.
Dua et.
İnşaallah 2 kilo olmadan doğmasın en azından küveze girmez minik meleğine erkenen kavuşursun. 2 kilonun altındakiler giriyormuş küveze. hiç korkma erken gelecek diye.
Korkmazsan başına gelmez çok korkarsan Allah o korku ile seni imtihan eder.
Şimdi yiğenimizin kilo alması için dinlen üzülme olurmu?
canım şimdiye kadar 11 kiloya yakın aldım 35.haftadayım. çtesi gideceğiz bakalım paşa nasıl?
doğum şeklimiz belli olur belki ?
Kuzum bizim bebeğimiz oldu. korunmadığımız zaman 3.veya 4.ayda gebe kaldım.ama 3 kez düşük oldu o yüzden doktor genetiklerinize bakmak lazım dedi ve bizi yönlendirdi.
Öyle oluncada benim eşime gidelim gibi birşey söylememe gerek kalmadı.
Bence sen gidelim de gidin. doktor illaki eşinden sperm sonucu istyecektir.
Neeeeee kuzum sen evliyken ailenmi alıyordu kıyafetlerini
EŞin nasıl gururuna yediriyordu kendi dururken ailenin almasını.
Kuzummmm Allah hayırlısını versin.
Ailesi biliyorsa hamile olduğunu korumaları kollamaları lazım sizi.
Boşanın demek dilde kolay sonra ne olacak. hadi seni geçtim ama bebek için bişeyler yapmaları lazım.
Sende ailene içini dök nasıl zorda olduğunu anlat bilsinler...
Ailen ne diyor sana nasıl yaklaşıyorlar ???
Allahım en kısa zmanda yoluna açsın arkadaşım.
Kizlar hepinize tesekkur ediyorum.
Dualarim sizinle ve bebeklerinizle. Esim sorumluluk alamadi evcilik sandi evliliği. Benim ailemde cok yumusak birsey demediler, demiyorlarda yüz buldu. Ama bu arada kimse beni ve minigimi dusunmuyor cok üzülüyorum. Kasiklarima belime agri giriyor. Babaevinde bu durumda olmak apayri bir psikoloji zaten Allah kimseye yasatmasin. Kimse hissettiklerimi yasadiklarimi anlayip, anlayisli davranmiyorda. Bir taraftan bebegimin kalp atsini duymak saglikla kucagima almak icin dua ediyorum, bir taraftan Rabbimin emanetine sahip cikamicam diye korkuyorum. Rabbim boyle bir aciyla imtihan etmesin gücüm yok. Ailesi beni hic istememis hemde hic. Abisi 2 kere dedi hepimizi karsisina aldi evlendi diye hemde hamile oldugumu bile bile dedi. Babasida bizi uzmeyin biticekse bitsin diyor. Laftafa bizlik bir sorun yok biz senden memnunuz diyorlar ama oğullarına bir laf ettikleri yok. Benim bebegimin yuzune nasil bakacaklar? Dogmamis bebegimin yüzüne nasil bakcaklar? Doktora gidicem baba parasi harcamaktan utaniyorum ailem tek laf etmesede. Evliyken bile ailem aldi uc bes kiyafet simdide bebegimin yükünü de mi onlar odeyecekler? Hersey cok zoruma gidiyor sanki bu bebegi ikimiz istememisiz gibi
Puslu sisli bir havayla uyandık bugün biz.Kış geliyor belli oldu bugün.
Dün akşamki misafiri de gönderdikten sonra apartopar markete koştuk.Bezimiz 4-5 tane kalmıştı.Hugiesin 2 numara olanını aldım bu sefer.1 çok küçüktü sanki.Bacaklarına iz yapıyordu lastikleri.İnşallah bu iyi olur da biz de hugiese devam ederiz.
Kızımız mızmızlanınca uyumamak için göğsüme yatırdım uyuttum.O kadar rahat olduki.Uyudu kaldı 5 dkda.Bende yatağına götürdüm hiç uyanmadı kaldırınca.Çok yorgun olduğumda yapacağım bunu
Ağrılarım azaldımı sorusuna cevap veriyorum
Haftaya annem daha iyi olur inşallah.Kızı bırakırım da bi dra giderim artık.İnanın dayanılamayacak gibi artık.Allahım tüm hastalarla beraber bana da şifa ver.
Prensesi kocaman olmuş kızlar.Hastane çıkışları düdük gibi oluyor artık.Bikaç parça bişeyler alayım civil.comdan.Kim çıkacak bu soğukta el kadar minnoşla bu yarım bedenle.
Sakin ol canım.Biliyorum çok zor bunu yapmak ama sakin olmak zorundasın.Biliyorsunki senin stresin bebeği etkiliyor.Ağlamak istiyorsan ağla ve rahatla.Sonrasında toparlan ama günlerce kapanma içine.Geçecek bu kötü günler.Hem bütün drlar 28.haftadan sonra doğan bebeği yaşar demişti bana.Bende erken doğum sıkıntısı yaşamıştım 5.aydan beri hatırlarmısın?28den sonra korkma doğsa da yaşar artık demişti dr.İnşallah 38-39.haftaları göreceksiniz dua ediyorum hep sana ve kuzuna.İnan bütün dünya elinden tutsa içini rahatlatmıyor bu tür konularda.Elbette yanında olmaları daha iyi olurdu ama ana olan sensin ve hissettiklerini kimse anlayamaz.
:)) Klasik hamile mesajı.Sinirlendim,kızdım,küstüm,canım sıkkın,alıp başımı gidesim var,bilmiyorum vs vs.burda da hava aynı hiç sevmediğim hava
bir türlü uyanamıyorum böyle havalarda zaten bugun işede
geç kaldık akşamdan eşime sinirlendim stres yapınca gece bir türlü uyuyamadım
bugünde misafirlerim var canım öyle sıkkın onları nasıl ağırlıyıcam bilmiyorum(
başımı alıp gidesim var aff diyorum affff
maşallah hifa hanımda büyümüşde kıyafetleri olmuyormuş
sağlıkla büyüsün canım..
Bak sen kendin söylüyorsun çok stresliydim ondan gelişmedi belki de diye.Şimdi yiyip içip gülme vakti o zaman senin için.Sanki o teşhis hiç konmadı,böyle bi ihtimal hiç yokmuş gibi davranacaksın.Kendini kandıracaksın artık.Saçma gelse de bu mutlu olmak için lazım.Önce kendini kandıracaksınki sonra gerçek olsun mutluluk.1369 gram. Eğer şimdi dogsa, 100 gramı ödem olur. 1200 gram anca doğar.
Bu gelişim duraksaması keşke olmasaydı. 2 haftada sadece 100 gram almış. Ve tüm ölçümleri aynı. Kordondaki kan akışımızda iyiymiş. Doktorda şaşırdı neden büyümediğine. Hiç büyümemiş dedi. Doktorum çok ilgili Alalh tan çok güzel konuştu.
Acaba gelişimi dewam eder mi? yoksa kesin durdu mu? Perşembe günü gidicem kendi doktoruma. PAzartesi perinatoloji uzmanına gidebilirsem gidicem. Moralim bozulacak kesin gidince. Kötü şeyler duymak istemiyorum artık.
Rabbim mucizelerine inanıyorum. Ve bebişim sapasağlam gelişimine dewam edecek. Herşey Allah tan elimden birşey gelmiyor.
İçimi dökecek birilerini arıyorum. İyiki sizler varsınız. Canım acıyor. Kalbim sıkışıyor. Derin derin nefes alıyorum. Rahat etsin bebeğim diye.
:)) Klasik hamile mesajı.Sinirlendim,kızdım,küstüm,canım sıkkın,alıp başımı gidesim var,bilmiyorum vs vs.
Ne güzel misafir kafanı dağıtır işte.Yorulursun uyursun akşam mışıl mışıl.Bitki çayı falan iç iyi gelir rahatlamana.Yada sıcak süt.
Nazlı hamiş seniAkşam da kocana sarıl uyursun bi güzel.
Bak sen kendin söylüyorsun çok stresliydim ondan gelişmedi belki de diye.Şimdi yiyip içip gülme vakti o zaman senin için.Sanki o teşhis hiç konmadı,böyle bi ihtimal hiç yokmuş gibi davranacaksın.Kendini kandıracaksın artık.Saçma gelse de bu mutlu olmak için lazım.Önce kendini kandıracaksınki sonra gerçek olsun mutluluk.
Allah razı olsun.. O kadar korkuyorum ki.. Heyecan, korku, paniik oldum. Ağlamamk için kendimi zor tutuyorum. Stress yapmamaya çalışıyorum ama nafile....
Çok zor çook.
İnşallahh gelişimine dewam edicek kuzum.
İçerki odayaa giremiyorum inan. Kıyafetlerine bakamıyorum. Çok korkuyorum onu kaybedeceğim diye. Ne yaparım ben sonra.
KEşke ailem yanımda olsaydı. Tıkandım kaldım. Sıkıldım burdan.
Allah rahmet eylesin babacığına canım.yok ayşeciğim ben öyle kolay kolay sinirlenmem,akşam yaptığını
söylesem eminim bana hak veririsin gerçekten çok kırıldım
kırılmama rağmen birde zeytinyağı gibi su yüzeyine çıkmasına
sinirlendim neyse rabbim bizleri ıslah etsin
rahmetli babamdan başka kimseye nazlılığım olmadı
karapısso tatlım haklısın en ıyısı doktora gıdelım demek de su an hayatımızı yolla koymamız gerek yurtdısı olayımız var ya once onu haletcez sonrada dogru doktora gıtcem
Aysem sen dızlerım agrıyor dıyorsun ya benım bı yakınımda dogumdan sonra olmustu ve doktor vıtamın eksıklıgı yuzunden sızlıyor du doktor ona magnezıum ve b6 vıtamını vermıstı ve gecmıstı,ıstersen doktoruna sor bı vıtamın eksıklıgınden olurmu dıye belkı bı kan testı yapar ve dızlerınde gecer. Ah su mısafırler ve cocukları benım gumuslugume cekırdek attılar sen dusun bende oyle cocoguna bakmıyan mısafırı hıc sevmem ama napcaz mecbur arkalarından temızlıyoruz.
Kızlar İpek gelmiyor kaç gündür.Sanırım doğum yaptı.Allah yardımcısı olsun.İnşallah ikisi de iyidir,kolayca almıştır kucağına kuzusunu.Bize güzel bir doğum hikayesiyle döner inşallah
Bazen bende de oluyor o.Ayaklarımın ağrısıyla hiç oturmamışım akşama kadar.Tam kız uyanmadan biraz oturuyum diyorm aynı saniye içinde bağırıyorAyşecim dediğin gibi inşallah kolay bir doğum olmuştur ipek için.
Bizde bugün canbebe bezimizi aldık bakalım memnun kalacak mıyız. Kızım iki gündür kakasını yapamamıştı. Dün akşam yıkanma zamanı olduğu için kendim yıkadım pakladım kızımı. tam uyuturken bir bıraktıysa pot pot ne varsa gitti. Altındaki battaniyeye kadar geçirdi. Oturup ağlayacaktım o yorgunluğun üzerineBu bebişler annelerini çok uğraştırıyor çookkk..
Ooooyy yerim senin hüzünlü bakışlarını.Benim tatlı minişim..
Benim tatlı minişim..
Kızlar hepinizden Allah razı olsun.
Ayşem pekmezimi içtim. kahvaltıdada yumurta , süt yicem. İnşallah kuzucum kilocukları alırda gelişimne dewam eder.
Gelişimi duraksayan bebeklerin tekrar gelişmesi oluyo mu bilmiyorum. Rabbime sıgındım. O bilir herşeyi. Allah ım sen bize merhamet et.
Hoşgeldin canım.İnşallah kucağına alırsın meleğini
Ben ve minik prensesim Hifa 59 gündür birlikteyiz.O dünyaya ben de ona alışmaya çalışıyorum
Tam bir başak burcu örneği olarak herşeyimi didikleye didikleye aldım benEtrafımdakiler bi ara beni öldürecek sanıyordum sorularım yüzünden Hangi konuda kafan karışıksa sor elimden geldiğince,dilimin döndüğünce araştırma sonuçlarımı paylaşırım.Topikteki kızların kafasını çok şişirdim bu konuda
Anam ne güzel anlatmışsın kız DileekÇok hoşuma gitti valla.
Yazdıklarını görünce fikrimi söylemek istedim izninle.Battaniye en çok kullanılan şey.Özellikle penye,pazen tipi incecik olanlar.Bende 4 tane ince penye battaniye,1 ince triko,2 polar,2 örgü battaniye var inan yetmiyor.Kusması,çişi derken sürekli batıyor.Kalınları evde kullanamıyorsun zaten.
Çorap ve patikleri hiç kullanmadım ben desem yeridir.Külotlu çorap dünyanın en güzel eşyasıymış onu anladım4 tane yenidoğan boyu aldım yıkayıp yıkayıp kullanıyorum çook rahat ediyorum.
Emzirme sütyeni değil de emzirme badisi al derim ben.Normal atleti sıyırınca belin çok üşüyor.
Göğüs ucu kremi ve pedi almayı da unutmaa
Herşey çok güzel olacak merak etme.Anneme de söyledim dün.Dua edecek senin için.O minnoş üzmeden annesini tostopalak olsun inşallah
Allah istedimi herşey olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?