- Konu Sahibi semplice_signora
- #20.201
Tatlım esıme bı doktora gıdelım senın ıcın dıyemıyorum acıkcası hanı yanlıs anlar dıye korkuyorum sen hıc dedın mı esıne doktora gıdelım senın ıcınde dıye ? nasıl soyleyebılırım kı :44::44::44:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok korkuyorum hmde çok![]()
Canım moralini yüksek tut.Kızlar merhaba.
Kendi doktoruma gittim.
Anlattık herşeyi eşimle.
En son 2 hafta önce gitmiştim kontrole.
2 haftada hiç gelişmemiş. Ama korkulacak bişi yok diyo. KAlp atışlarını burdan bile duyuyorum dedi.
SEni ilk kez gören bir doktorun bunları söylemesi normal dedi.
Seni iyi korkuttmuş. Zaten korktugunu biliyorum. Vücudu büyüse kafası büyümese problem olurdu. Fakat 2 haftadaki ölçümlerle aynı.
Stress yaşamıssın. ONdanda kilo almaya biliyor. Bazı kadınlar vardır ne kadar yesede içsede 2,500 den yukarı bebek doguramayabilir. Kmisi 4 kilo dogurur diyor.
Aradaki fark açılmıyor dedi. KAn akımıda gayet normal güzel dedi.
10 gün sonra gel dedi.
Ve bizi başka bir doktora yönlendirdi. PErinatoloji uzmanı. Numarasını verdi. Allah razı olsun çok ilgili bir doktorum var.
Onada görün istersen dedi
Hemen mikrosefali tanısı konulur mu dedi. Dogduktan sonra bile anlayamıyoruz çogu bebeğin hastalıgını.
Anne karnında tüm bebeklerin ölme riski var. Allah korusun kordon dolanabilir vs vs..
Çok uzun konuştuk.
Tavsiye ettiği doktoru aradık. İStanbulda kongredeymiş. Pazartesi günü gelecekmiş. Pazartesi gidebilirsek eşim çalıştıgı için gidicez bakalım.
Haftaya perşembe veya cuma kendi doktorumuzla randevumuz var zaten. Gelişimine bakıcak.
Eğer gelişmiyorsa; alacakmış bebeğimi.Erken dogacak yavrum benim. Dışarda daha iyi büyür dedi.
Dua edinde bebeğim gelişsin.![]()
canım şimdiye kadar 11 kiloya yakın aldım 35.haftadayım. çtesi gideceğiz bakalım paşa nasıl?bende iyiyim çık şükür ara sıra sırt ağrısı kan şekeri düşmesi reflü sorunları
yaşasamda iyiyim canım elhamdülillah diyorum
sen kaç kilo aldın seninde az kalmış rabbin hayırlısıyla kurtarsın
canım evet hareketlerini hissediyorum bu iki gündür pek sakinde
stres yapmamaya çalışıyorum sanırım bunlar normal
ya doktora gittiğimizde 2 dk durmadı yerinde
şimdide birkaç gündür ses seda yok:))
nazarmı değdirdim ne olduysa Allaha emanet olsun bebeklerimiz...
senden de allah razı olsun
amin diyelim darısı başımıza...
geçmiş olsun tez zamanda atlatır inşallah
bir bebek içinde yetişkin içinde en şiddetli ağrı diş ağrısı olsa gerek
senin çocuklar gezgin olucaklar
sürekli gezmelerde canım tekrara geçmiş olsun..
merhaba inci geçmiş olsun moralini bozma
doktorlar her zaman en kötü ihtimali söylüyorlar
tabi her doktorun söyleme tarzı farklı
seni çok korkutmuş olmalı sen bunları düşünüp strese girme bolca dua oku
allaha emanet olsun bebeğin..
Kuzum bizim bebeğimiz oldu. korunmadığımız zaman 3.veya 4.ayda gebe kaldım.ama 3 kez düşük oldu o yüzden doktor genetiklerinize bakmak lazım dedi ve bizi yönlendirdi.Tatlım esıme bı doktora gıdelım senın ıcın dıyemıyorum acıkcası hanı yanlıs anlar dıye korkuyorum sen hıc dedın mı esıne doktora gıdelım senın ıcınde dıye ? nasıl soyleyebılırım kı :44::44::44:
Kizlar hepinize tesekkur ediyorum.
Dualarim sizinle ve bebeklerinizle. Esim sorumluluk alamadi evcilik sandi evliliği. Benim ailemde cok yumusak birsey demediler, demiyorlarda yüz buldu. Ama bu arada kimse beni ve minigimi dusunmuyor cok üzülüyorum. Kasiklarima belime agri giriyor. Babaevinde bu durumda olmak apayri bir psikoloji zaten Allah kimseye yasatmasin. Kimse hissettiklerimi yasadiklarimi anlayip, anlayisli davranmiyorda. Bir taraftan bebegimin kalp atsini duymak saglikla kucagima almak icin dua ediyorum, bir taraftan Rabbimin emanetine sahip cikamicam diye korkuyorum. Rabbim boyle bir aciyla imtihan etmesin gücüm yok. Ailesi beni hic istememis hemde hic. Abisi 2 kere dedi hepimizi karsisina aldi evlendi diye hemde hamile oldugumu bile bile dedi. Babasida bizi uzmeyin biticekse bitsin diyor. Laftafa bizlik bir sorun yok biz senden memnunuz diyorlar ama oğullarına bir laf ettikleri yok. Benim bebegimin yuzune nasil bakacaklar? Dogmamis bebegimin yüzüne nasil bakcaklar? Doktora gidicem baba parasi harcamaktan utaniyorum ailem tek laf etmesede. Evliyken bile ailem aldi uc bes kiyafet simdide bebegimin yükünü de mi onlar odeyecekler? Hersey cok zoruma gidiyor sanki bu bebegi ikimiz istememisiz gibi
Kizlar hepinize tesekkur ediyorum.
Dualarim sizinle ve bebeklerinizle. Esim sorumluluk alamadi evcilik sandi evliliği. Benim ailemde cok yumusak birsey demediler, demiyorlarda yüz buldu. Ama bu arada kimse beni ve minigimi dusunmuyor cok üzülüyorum. Kasiklarima belime agri giriyor. Babaevinde bu durumda olmak apayri bir psikoloji zaten Allah kimseye yasatmasin. Kimse hissettiklerimi yasadiklarimi anlayip, anlayisli davranmiyorda. Bir taraftan bebegimin kalp atsini duymak saglikla kucagima almak icin dua ediyorum, bir taraftan Rabbimin emanetine sahip cikamicam diye korkuyorum. Rabbim boyle bir aciyla imtihan etmesin gücüm yok. Ailesi beni hic istememis hemde hic. Abisi 2 kere dedi hepimizi karsisina aldi evlendi diye hemde hamile oldugumu bile bile dedi. Babasida bizi uzmeyin biticekse bitsin diyor. Laftafa bizlik bir sorun yok biz senden memnunuz diyorlar ama oğullarına bir laf ettikleri yok. Benim bebegimin yuzune nasil bakacaklar? Dogmamis bebegimin yüzüne nasil bakcaklar? Doktora gidicem baba parasi harcamaktan utaniyorum ailem tek laf etmesede. Evliyken bile ailem aldi uc bes kiyafet simdide bebegimin yükünü de mi onlar odeyecekler? Hersey cok zoruma gidiyor sanki bu bebegi ikimiz istememisiz gibi
Beni istemiyor ne yapabilirim ki bilmiyorum anlayamadim. Rabbim merhamet ve sorumluluk versin.
Odasına 40ı içinde ayırdım ben biliyorsun.Bebek telsizi aldığım gün ayırdım.Onu bir başına koca odada bırakmak çok içimi acıtıyor.Hele uyanıksa da ardımdan melül melül bakıyorsa burnumun direği sızlıyor resmen.Ama yatağıma almam.Koynumda uyutuyorum uyuyunca yatağına bırakıyorum.Yastığa yatırıyorum.Telsizi burnunun dibine koyuyorum.Allahım korusun yavrumu.O'na emanetgünaydınnn ayşecimmmm kuzucugun tıkanmış korkmuşsun canım benim bunların hepppssiii olucakk sen hazırlıklı olucaksın ve panik yapmicaksın asla aglamak yokkkksen güçlüysen bebegine bakarsın sakın unutma salma kendini bunun için ne yapmalısın kısmına helince maleseff kocamannn bi hiçbişey dicem yanlızca yanlız bırakmicaksın kuzunu belki geri kafalılık belki delilik mnyaklık dersin ama oglum 2.5 yaşında daha yeni beşiginde ama hala yatak odamda uyuyor asla başka odada yanlız mümkün degill bende ya bişey olursa korkusu çokkkk fazla yaşına kadar koynumda uyuttum hep üstü açıldı örttüm yorgan yüzüne kapanmasın diye defalarca uyandım ama inan bebegim okadar mutlu bi bebektiki benimle kokumla uyudugu için uyku problemi olanlar bebegin karnı doyunca yanınızda uyutun inanın uyku düzeni çokk fazla degişir ben hiççç uyksuzluk çekmedim çünkü heppp koynumdaydı sora kimse ayıramazsın hep yanında yatmak ister dedi yaşına girdiginde evet beni istedi ama uyudugunda beşigine koydum gece doyurup beşine koydum kısa kısa hemen degil ama zamanla alıştı artık gece beşigine bıraktıgımızda kendi kendine uyuyor ve yanımızda yatmıyor hasta degilse tabi ozaman nazlanıyo biraz
bence benim fikrimi sorarsan tabiki yataga alma istersen ama küçük bi bşikle en azından hemen yatagın yanında uyut müdehale etmen kolay olsun belki yanlış ama agladıgında hemen alıp emzirirsen uykusu bile bölünmez kuzunun odası nekadar uzaklıkta bilemicem ama farkedip yanına gidene kadar huzursuzlanıp uykusu bile kaçabilir tabiii sen bilirsin gene benim başımdan geçenler bunlar Allah nasip ederse kızımada yatak odasında yer ayarladım onuda uyutucamm çok konuştum kusuruma bakma :)
Gördünmü?Seni takip eden drun bile hata yapabiliyorken sen başka drun yüzünden acı çektinKızlar merhaba.
Kendi doktoruma gittim.
Anlattık herşeyi eşimle.
2 haftada hiç gelişmemiş. Ama korkulacak bişi yok diyo. KAlp atışlarını burdan bile duyuyorum dedi.
Seni iyi korkuttmuş. Zaten korktugunu biliyorum. Vücudu büyüse kafası büyümese problem olurdu. Fakat 2 haftadaki ölçümlerle aynı.
Stress yaşamıssın. ONdanda kilo almaya biliyor. Bazı kadınlar vardır ne kadar yesede içsede 2,500 den yukarı bebek doguramayabilir. Kmisi 4 kilo dogurur diyor.
10 gün sonra gel dedi.
Ve bizi başka bir doktora yönlendirdi. PErinatoloji uzmanı. Numarasını verdi. Allah razı olsun çok ilgili bir doktorum var.
Hemen mikrosefali tanısı konulur mu dedi. Dogduktan sonra bile anlayamıyoruz çogu bebeğin hastalıgını.
Anne karnında tüm bebeklerin ölme riski var. Allah korusun kordon dolanabilir vs vs..
Çok uzun konuştuk.
Tavsiye ettiği doktoru aradık. İStanbulda kongredeymiş. Pazartesi günü gelecekmiş. Pazartesi gidebilirsek eşim çalıştıgı için gidicez bakalım.
Haftaya perşembe veya cuma kendi doktorumuzla randevumuz var zaten. Gelişimine bakıcak.
Eğer gelişmiyorsa; alacakmış bebeğimi.Erken dogacak yavrum benim. Dışarda daha iyi büyür dedi.
Maşallah erkenden diş çıkarıyorsunuz.Allah yardımcınız olsun Tubişim.Benim kız da çok fazla tükürük çıkarıyor,annemde bugün diş kemerleri çok beyazlaşmış bunun dedi.Ne dersin bizde mi erkenciyiz diş konusunda:26::26::26::26::26:selam kızlar...
nasılsınız bakalım?
bizim gayet hareketli günlerimiz devam ediyor.
eee bir bebişin 40 ı şehir şehir gezerek çıkarsa, sürekli gezmelerde olması da normaldir diye düşünüyorum
şu sıralar yusufcuk azıcık mızmız. çünki diş çıkarıyoruz.
hemde köpek dişi :26:
ucu çıkmış azıcık ve diğerleri de acaip şekilde şişmiş. birkaç güne onlar da çıkar diye düşünüyorum.
sürekli elleri ağzında. diş kaşıyıcısını ısırmıyor.adeta yiyor
uyurken bile inliyor. ah kuzum yaa erken başladı diş çıkartmaya.
Hayırlısı bakalım.inşallah kısa zamanda çıkarır da rahatlar kuzumm
Ben her sabah aç karnına 1 kaşık harnup pekmezi içtim.10 günde belli etti kendini.Haftasına göre uyumlu gidiyorken 10 gün sonra 2 hafta ilerden gidiyor dedi dr.Çok kilo almış dedi.Günde 2 kaşık içebilirsin pekmezi.Bi sabah bi akşam iç mesela.Süt,peynir,yoğurt,çay falan yeme pekmezden önce yada sonra.Bütün vitaminini alıyormuş pekmezin.Tosuncuk gibi olsun inşallah kuzucuğun.Bebeğe kilo aldıran şeyler diye yazarsan nette daha çok şey bulursun.Bir de yemeklerden sonra yarım saat kadar sol yanına yat.Bütün yediklerin kuzuya gidermiş o zaman.Aç karnına 2 kaşık mı yiyordun canım ?
Ben çok kötüyüm kızlar.Çok yalnızım
NE yapacagımı bilmiyorum.
Hemde ne yorgunluk oldu bilemezsin kuzum.Daha bitmiş de değil daha.Akşama da amcasıgil gelecek eşimin.Bayramda da gelemediler bebeğe.Sabahki misafirle 2 tane bebe de vardı.Biri 1,5 diğeri 2,5 yaşında ellerinde gevrekler evde tur attılar.Onlar gidince evi süpürdüm yeniden.Yemek yaptım.Eşim gelsin yemek yiyelim de gelirler biraz sonra.Öğlen bişey yemeyince de sütüm gelmedi mama yaptım kuzumaAysem allah kolaylık versın cok yogunsun bu aralar annene de cok gecmıs olsun insallah bı an once saglıgna kavusur.
Ev ıslerıde zorlamıstır senı uyku bıle uyuyamıyorsun sanırım allah sana guc guvet versın.
Prenses ıcın de uzuldum allah korusun neden o kadar tukuruk cıkarıyor kı sen bılırsın de bı doktora mı sorsan kı ?
prenses de ıyı olur ınsallah gecer o tukuruk olayı
Bence de eşinle başbaşa sakin bi şekilde konuşmanız lazım.Aileler girmemeli aranıza.İnşallah sorununuzu halleder daha sağlam şekilde devam edersiniz hayatınıza.Dualarım seninle canım.Kizlar hepinize tesekkur ediyorum.
Allah izin vermediği sürece hiçbişey olmaz merak etme.Korkma senBiraz zaman gecsin kalp atisini duyayim konusucam. Stress oluyorum minigime birsey olucak diye korkuyorum. Üzüyor, kiziyor belki dusuk yapayim diye mi bilmiyorum
Bende yenyım dogum tarıhımız inş 25mayıs 2014
Ailem biliyor annem gidip dusuk yapmamdan korkuyor. Kendide benim icin bitti diyor. Ne ailesi ne kendi umursamiyor bebegimi. Ailesi oglumuz bilir diyip cikiyor isin icinden
Ne çayı ne kahvesi DilekZor nefes alan birine hizmet ettirmek hangi kitapta yazar?Onlar sana yapsın getirsin o kadar seviyorlarsa
Sinirlenme canım.Ben senin yerine sinirlenirim
Kvalidemden Allah razı olsun ne laf sokar ne bişeyime karışır.Ama işte herkese bi kaynanalık yapan denk geliyor.
Tükürüğü o kadar çokki köpük köpük ağzı hep.Bugün drunu arayıp sorcam normalmi diye.Dün unutmuşum aramayı.Sadaka konusunda haklısın.Vereyim bişeyler hemen.
Akika adamadık biz.O yüzden de kesmedik.
Görünüş olarak casual daha kaliteli gibi ama ben özelliklerini karşılaştır derim.Fisher daha ağır yük kapasiteli.Üstelik kullanıcı yorumları gayet güzel.O zamanki aklım olsa bende fisher alırdım.Araba tipi anakucağında bebeğinizi çok oturtmayın diyorlar.Kaburga kemikleri batar derler bizde.Yatar pozisyonda olması lazım.
Aklımda olsun bende yapayım.İnşallah bir daha olmaz.Annem de yapar senin yaptığını da dün aklım uçtu gitti napacağımı şaşırdım bi anda.
Hemen aldım tarifi.Bunun içine incir de atsak olmazmıki?İncir çok süt yapıyormuş,her yerde okuyorum.Dr da demişti.
Hemde nasıl rahat anlatamam.Alışır alışır merak etme.İnatlaş biraz.Evet bugün 58 günlük olduk.Babamızın doğum gününde 2 ay bitmiş olacak.
Allah iyiliğini versin emi.Ne güldüm sabah sabah.Mezar gibi dediğine
Pişik kremin ne?Belki o iyi korumuyordur.Ben 3.değişik bezi kullanıyorum pişik olmadık.Bimin bezinde 1 paket kullandım ben.Pişik falan yapmadı ama cırtları çok sert bi malzeme bez kayınca bacağa dokunduğu yeri kızartıyor.Bir de çok sızdırıyor.Tamam primanın yarısı kadar ucuzlukta ama çamaşır yıkama masrafı bezi geçti desem yalan olmaz.Primayı 2 saate bi değiştiriyordum,bunu saatte bire indirmek zorunda kaldım.Şu an huggies kullanıyorum.Primadan daha yumuşak ve pamuksu.İdrar göstergesi de var,bezi açmadan dolumu görebiliyorsun.Pişik de yapmadı.Yalnız şişman olmadığımız halde 3-5kg aralığı küçük geliyor sanki.Beli düşük donlar gibi kalıyor,sıkı bağlayıncada kızarıklık oluyor.Ya ben bağlama işini bilemiyorum ya doğru bezi bulamadık.
İnci bana neler neler dediler hatılıyormusun?Beyninde su toplaması var,kafası bedenine ve haftasına göre çok büyük zeka özürlü olabilir vs vs.Ne çok ağladım hatırlarmısın?Başka drlara git.Proflara özellikle.Drlar hata yapabiliyorlar.Çok zor biliyorum ama sakin olmaya çalış.Rabbim istedimi hiçbir şey olmaz.Bak benim topkeke.Maşallah fazlası var eksiği yok zeka konusunda.Kafası falan da büyük değil.Sadece biraz oval.Eşimde bebekken öyleymiş bende.Herşey yolundadır inşallah.Dualarım seninle canım.Haber ver bizede gelişmeleri.
O son günlerde hiç foto çekmemişim ona üzülüyorum ben.Sizinle de paylaşırdım valla.3lü koltukta sırtımda belimde yastık.Dizlerimin üstünde yastıkla beraber laptop.Sağ tarafta koltuğun sırtlığında su şişesi,cep tlf,tv kumandası.Solda sehpada kurabiye tabağı,meyveler,meyve suyu şişesi.Ne komiktim yaaFoto çek kendini.Hatta videoya al kendini.Konuş bebeğinle kamerada.Ben hiç yapmamışım çok üzülüyorum bunlara.
İkinizde gerginsiniz.O da şoktadır eminim.Hiçbişeyin farkında değil daha.Biraz zamana bırakın.Üstüne gittikçe daha da kötü olur bazı sorunlar.Allah yardımcınız olsun.Dualarım seninle ve minik meleğinle..
Valla o kadar kötüydümki kucağıma alıp ayağa fırladım zıpladım olduğum yerde,sırtına pışpış yaparak.Allahım yardım et diyerek ağladığımı hatırlıyorum.10-15 sn falan tıkandı.Olduğum yere yığılıverdim en sonunda.Nefesi düzelince.Çok ağladım ayağa kalkamadım resmen.Dün yanımda yatırsammı diye çok düşündüm.Amiin cnaım.Düşünmesi bile ağlatıyor beni![]()
Kızlar merhaba.
Kendi doktoruma gittim.
Anlattık herşeyi eşimle.
10 gün sonra gel dedi.
Çok uzun konuştuk.
Allah eşinin gözündeki perdeyi indirsin canım.Yok annem degil esim diyor benim icin bitti bu evlilik diye
slm kızlar bnde bi kız bebiş bekliyom inşallah:)2. gebeliğim ilk düşük olmuştu, nihayet zorlu geçen süre bitti hazırlıklarımız başladı:)
sayfa çok olduğu için sonu ve başını okudum epey hamile arkadaş var bebeği olnda var umarım yanlış gelmedim.
hazırlık hakkında fikire ihtiyacım var.
Allah eşinin gözündeki perdeyi indirsin canım.
Neden istemiyor acaba. neden bir şans daha vermiyor...?
Öncelikle hayırlı olsun meşeğiniz.
Sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun cümlemize.
Hazırlıklarımızı sağlıkla kullanmak nasip olsun hayırlısıyla.
Benim bebeğim erkek teyzesi.
Benimde 4.gebeliğim öncekiler düşük oldu herşeyde vardır bir hayır.
35.haftamadayım hemen hemen herşeyim hazır.
4 hastane çıkışı aldım 5 parça olanlardan.
tam tkım almdım hiç, battaniyesini kombin yaptım. daha uyguna geldi
çıtçıtlı badilerden 10 taneye yakın var belki daha fazla.
oğlişim kış bebeği olduğu için uzun kollular 5 taneye yakın. sayılarını tam bilmiyorum ama yarım kolluda var 5 taneye yakın.
içten giydirilen düz zıbından 3 tane yeterliymiş. ağız bezide baya var en lazımlıları onlar.
alt üst takımları yeni doğandan büyük aldım. 5 takımda ondan var. ilk zmanlarda h.çıkışlarını giyer sonrasında birz byük olsada takımları giyer dediler. tulumda aldım ben ilk aylarda giymesi için. hem kirletmesine gerek yok hergün değişik giydirmek istiyorummm.
okadartatlılarki. hele sizinki kız neler neler var
beşiği park beşik alacağım ben. pusetide evtipi beğendik. casusel ve fisher pırace arasındayız karar veremedik.
bbek bakım setine cansıns aldım. bebek bezi prıma yeni doğan ama birçok arkadaşımızda pişik yaptı inş bizde olmaz.
ıslak mendlide prima yeni doğan.
kendime lohusa takımı 2 tane ve birde sabahlıkla gecelik,2 tane emdirme südyeni.
hastane çantam bile hazır çok heyecanlıyımmmm
bebek şekerimiz kapı süsümüzde hazır.
aklıma başka bişey gelmiyor tatlım. aklına takılan soru olursa cevaplarız.
Diğer arkadaşlarda yardımcı olurla. kolay gelsin![]()