Bir durumum var napabilirim??

eşim şöyle araya giriyor sedacım otur yorulma ben çayı getirip doldurum .
Meyveleri ben getirim bulaşığı ben makineye dizim deyip yapmakta.
Zaten hakkat yardım ediyor onu da inkar edemem ki şimdi. 🙂
Yinede olmaz, eğil kalk oluyor bulaşığı makinaya dizerken, sizde yemek yenmemeliydi.
Dert etmişsiniz ki buraya konu açmişsiniz, dediğim gibi birdaha kabul etmeyin bir süre.

Yaşamadım.

Lohusa sendromunu dibine kadar yaşadım,fiziksel olarak da ayakta değildim. Hiç kimseyi kabul etmedim.

Aylar sonra ayağa kalkınca iki üç davet verip kapıyı kapattık.

Eleştiri yapan,yan bakanı defterden sildim.

Hâla hiç kimseyi kabul etmiyoruz.

Hiç kimseyi sevmiyorum,istemiyorum.
Hah şöyle işte. Sirlar dunyasi gibi hayatlar yasaniyor, birine bile müsaade etmem, imkani mümkünati olmayan sey benim için yani, yakar yikarim yav ne münasebet.

Yok canım. Daha çok başkaları üzülüp kırılmasın, ayıp olmasın diye susup,kendisi paramparça olanlar yoğunlukta .
Cok sevdiğim bir söz var, herkes her seyi yapar ama herkese her sey yapılmaz gibi bir seydi, cok sevsem de tam hatirlamiyorum:)
Canavar değilim ama karakterim de ortada yani, bir soz soylemek icin bin kere düşünür karsimdaki, izin vermemek gerek kisacasi.

Ben emzirirken odaya girip mememe bakacak da, ensesinden tutar balkondan atarim yani hauxyhs

Yenidoğanın olduğu eve her gün her gün gelinmez. Bulaşığı yemeği de kocan halletsin bir zahmet. Şimdiden koy sınırlarını yoksa bu karışma işleri katlanarak artar. Bir şey dediklerinde doktorum öyle söyledi de geç.

Merhaba herkeze iyi akşamlar.
biliyorsunuz perşembe doğum yapmıştım.
🙂 çok şükür cumada sabah taburcu olmuştum.
ilk gün tabi gün normal geçti .
Evde olduğumuzda .
sonra cumartesinden başladı yavaş yavaş maceram. 😀😃
haliyle kaynana ve görümceye yakın oturuyorum.
Site olarak.
ilk akşam yemeklerinde hep burdalar dı . Hem bebeği sevmek hem işte bi arada olunup yemekler yensin diye.
bizde tabi buyrun bekleriz .. Diye elimizden geldiği kadarıyla iyi karşılıyoruz.
çay faslı olup bitiyor bu defa konu benim bebeğin bakım işinden açılıyor.
Sürekli bize şunu bunu yaptınız mı diye söylüyorlar.
Görümcem hemşire kaynanam ondan hep bi şeyler duyup sorup fikir alıp onu gelip bize anlatıyor.
en son dün kü geldiklerinde illa görümcem bebeğin altına bakım bi pişikmi değil mi ?
Yatak odasına gidip umutu emzirmeye gittiğimde iki üç dakka sonra kaynana ve görümce geliyo emiyomu emmiyo mu
göğüs ucuma kadar bakıyorlar . 😄
o konuda şöyle benim sütüm şuan çok yoğun değil az miktarda geliyor. bizde umut aç kalmasın sarılık olmasın diye mama ile takviye yapıyoruz.
bu defa kaç kaşık mama biberon sisi falan filan onu danışıyorlar.
Yani olabildiği kadar sakin kalmaya çalışıyoruz. Ama annemde bazen streslenip zoruna gidiyor . Ben 4 toruna baktım diye.
Benim başım ağrıyo kafam götürmüyor. 😅😂🤣
Bi diğer konu mutfak işleri
Ben normalde iyi hissettiğim için bulaşık makinesini boşaltma doldurma çay yapma
Gibi o işlerde yardım ediyorum.
Bunu gören kaynana sen yatmıyorsun diyor.
ama ben napim annem de yoruluyor mecbur destek sağlamalıyım.
kaynana benim mutfakta duruyor öyle anneme bi yardımı yok babamgil sofrada yemek bekliyor servis açılmasını.
😀
Yani allah yardımcım olsun. ortam bi değişik inşallah yakında biraz iyi olurda düzelir ben iyice kendimi toplayana kadar .
Umarım sütümde düzelir bu konuda tüm fikre tavsiyeye açığım.
Yazdıklarım biraz uzun oldu kusura bakmayın.
konuyu açış sebebim biraz konuşup dertleşmek.
çünkü bi kaç gündür canım sıkkın.
Öncelikle sağlıkla büyüsün bebeğiniz 💐 lohusalık zamanlarında hersey insanın gözüne batıyor. Öncelikle evinizin kalabalık olması, herkesin müdahale etmesi başlı başına stres sebebi. En azından yemeğe değil de sadece bebeği görmeye gelmelerini teklif edebilirsiniz eşinize. Ne mutlu ki şuan anneniz yanınızda size yardımcı oluyor. Zamanla düzeni oturtmaya başlayacak ve rahatlayacaksınız. Bu arada hemşire gorumce olayı bence fena değil kafanız karıştığında bebeğinizle ilgili bir durum olduğunda sorabilirsiniz. Bazen insan çaresiz hissediyor ve bir bilene ihtiyaç duyuyor :)
Olabildiğince stres yapmayın, sütü çok etkiler. Ben emzirdiğim dönemlerde bol su içiyor, vakit buldukça uyuyordum. Birde kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı bu üçünü suda kaynatıp o suyu içiyordum. Her gün taze olarak hazırlıyordum. Bulgur pilavı ve helva da çok süt yapardı bende. Siz de bunları bir deneyin özellikle kuru meyve karışımlarını. İnşallah faydası olur size de. Her şeyden önce yeni annesiniz, kendinize zaman verin. Her şey yoluna girecek bu günler de geçecek merak etmeyin 💫

Sağlıkla büyütün. Emzirdikçe çoğalacaktır sütünüz. Anneniz de varmış. İyi besleniyorsunuzdur. Bol suyla da hallolur.

Öncelikle sağlıkla büyüsün bebeğiniz 💐 lohusalık zamanlarında hersey insanın gözüne batıyor. Öncelikle evinizin kalabalık olması, herkesin müdahale etmesi başlı başına stres sebebi. En azından yemeğe değil de sadece bebeği görmeye gelmelerini teklif edebilirsiniz eşinize. Ne mutlu ki şuan anneniz yanınızda size yardımcı oluyor. Zamanla düzeni oturtmaya başlayacak ve rahatlayacaksınız. Bu arada hemşire gorumce olayı bence fena değil kafanız karıştığında bebeğinizle ilgili bir durum olduğunda sorabilirsiniz. Bazen insan çaresiz hissediyor ve bir bilene ihtiyaç duyuyor :)
Olabildiğince stres yapmayın, sütü çok etkiler. Ben emzirdiğim dönemlerde bol su içiyor, vakit buldukça uyuyordum. Birde kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı bu üçünü suda kaynatıp o suyu içiyordum. Her gün taze olarak hazırlıyordum. Bulgur pilavı ve helva da çok süt yapardı bende. Siz de bunları bir deneyin özellikle kuru meyve karışımlarını. İnşallah faydası olur size de. Her şeyden önce yeni annesiniz, kendinize zaman verin. Her şey yoluna girecek bu günler de geçecek merak etmeyin 💫
Evet .
Bulgur pilavı yemiştim.
Arap köftesi yemiştim.

X