Bir durumum var napabilirim??

Sedacım seni biliyoruz. Öncelikle lohusasın diye iyice canın sıkilacak bu durumlara. He deyip geçmeye çalışacaksın. Iyiysen boş durma tabi ben yardımcı olmanı olumlu karşılıyorum. Ama lütfen kendini zorlama da. Mama konusu da henüz çok yeni her şey. Önce meme sonra mama verip gittikçe azaltmaya çalıcacaksın tabi ki. Bolca hatta sürekli memede tutmaya çalış.
Ben her uyandıkça umutu alıp kucağımda emziriyorum...
çok eğilmiyorum zaten öyle ağır bi şeyler kaldırmadım.
Süt artsa tabiki mamayı azaltırım.

Vay çakal kaynana vay anneniz olmasaydı 40 çıkana kadar gelmezdi yemin edebilirim ama ispatlayamam:KK45:hazır yemek var nasil olsa bir iki sever arada af olsun torba dolsun tavsiye verir ilgili görünmek icin
bence siz annenizi gönderin kayinvalde uğraşsın o yorgunlukla konuşacak dermanı kalmaz
Bu arada tebrik ederim:nazar:
kayınvalide kendi evinin temizliğini yapamadıki daha ben doğurdum hala evi aynı 😃😀😄
Camları silinecekti yeri silinecekti halı açılacaktı .
Halıları daha firmaya yollamamışlar kombisi açık değil
Zaten benim kendisinden bi beklentim yok .
Sadece konuları büyütüp yani fazla yorum yapınca başım ağrıyor.

Valla eşiniz annesine dicek kayınvalideme de yardımcı olun diye. Ailede Hemşire olması iyi birşey ilerde lazım olucak. Baktınız çok gıcık oldunuz lohusa ayağına söyleyiverin lafınızı.
Sütünüz şuan azsa mamayla desteklemek mantıklı bende öyle yaptım 2 ay verdim sonra hiç gerek kalmadı. Size tavsiyem bol yeşillik bol su bir de tahin helvası . Bunlar benim sütümü çok arttırdı. Sabah kahvaltısını kocaman bir tabak bol yeşillikli salata ile yapıyordum (maydonoz ve nane hariç onları tüketmeyin) aralarda tatlı niyetine tahin helvası akşama protein . Tabikide bol su . Böyle beslenirken 5. Ayda hiç doğum kilom kalmadı sütüm de fazlasıyla yetiyor kızıma şuan 10 aylık ek gıdaya alıştıramıyorum hala
Maşallah .
Darısı başıma☺

Ben pazartesi sezaryen oldum üstümden tır geçti. Öncelikle çok şanslısın canın sağ, bebeğinle ilgilenebiliyorsun. Senin yapman gereken tek şey bu. Sürekli emzir, sev, öp, kokla. Kim ne yiyecek onu kendileri düşünsün.
Galiba bugünden sonra kafama takmıcam.
Sizede geçmiş olsun ve hayırlı olsun 🙂

Oncelikle tebrik ederim Allah anali babali buyutsun.
Fakat evinizin bu kadar kalabalik olmasina ve as evi gibi yemek yapilip yenmesine gerek var mi ? K.aileniz yakin oturuyormus, anneniz size destek olmaya gelmis. K.aile yemek isini ustlenseydi kendi evinde yapip 2 tencere getirseydi keske... Yapmadigi gibi orada da elini birseye surmeyip dikilmesi hos degil.
Ben dogum yaptigimda annem ve k.validem uzakta olduklari icin ikisi de gelmisti. Annem ben ve bebekle ilgileniyordu. K.validem temizlik ve yemekle ilgileniyodu.

Merhaba herkeze iyi akşamlar.
biliyorsunuz perşembe doğum yapmıştım.
🙂 çok şükür cumada sabah taburcu olmuştum.
ilk gün tabi gün normal geçti .
Evde olduğumuzda .
sonra cumartesinden başladı yavaş yavaş maceram. 😀😃
haliyle kaynana ve görümceye yakın oturuyorum.
Site olarak.
ilk akşam yemeklerinde hep burdalar dı . Hem bebeği sevmek hem işte bi arada olunup yemekler yensin diye.
bizde tabi buyrun bekleriz .. Diye elimizden geldiği kadarıyla iyi karşılıyoruz.
çay faslı olup bitiyor bu defa konu benim bebeğin bakım işinden açılıyor.
Sürekli bize şunu bunu yaptınız mı diye söylüyorlar.
Görümcem hemşire kaynanam ondan hep bi şeyler duyup sorup fikir alıp onu gelip bize anlatıyor.
en son dün kü geldiklerinde illa görümcem bebeğin altına bakım bi pişikmi değil mi ?
Yatak odasına gidip umutu emzirmeye gittiğimde iki üç dakka sonra kaynana ve görümce geliyo emiyomu emmiyo mu
göğüs ucuma kadar bakıyorlar . 😄
o konuda şöyle benim sütüm şuan çok yoğun değil az miktarda geliyor. bizde umut aç kalmasın sarılık olmasın diye mama ile takviye yapıyoruz.
bu defa kaç kaşık mama biberon sisi falan filan onu danışıyorlar.
Yani olabildiği kadar sakin kalmaya çalışıyoruz. Ama annemde bazen streslenip zoruna gidiyor . Ben 4 toruna baktım diye.
Benim başım ağrıyo kafam götürmüyor. 😅😂🤣
Bi diğer konu mutfak işleri
Ben normalde iyi hissettiğim için bulaşık makinesini boşaltma doldurma çay yapma
Gibi o işlerde yardım ediyorum.
Bunu gören kaynana sen yatmıyorsun diyor.
ama ben napim annem de yoruluyor mecbur destek sağlamalıyım.
kaynana benim mutfakta duruyor öyle anneme bi yardımı yok babamgil sofrada yemek bekliyor servis açılmasını.
😀
Yani allah yardımcım olsun. ortam bi değişik inşallah yakında biraz iyi olurda düzelir ben iyice kendimi toplayana kadar .
Umarım sütümde düzelir bu konuda tüm fikre tavsiyeye açığım.
Yazdıklarım biraz uzun oldu kusura bakmayın.
konuyu açış sebebim biraz konuşup dertleşmek.
çünkü bi kaç gündür canım sıkkın.
Bebeği alıp kaçardım ben o evden. Ne öyle yaa herkes orada asla rahat edemem. Yardımları yoksa gitsinler evlerine ayrıca. Sabırlar diliyorum size.

Sedacım güle güle büyüsün Umut🌹
Bu durumun geçici olduğunu bil ve he deyip geç.
Bu gıcık bir süreçtir.

Bebeğinle ilgilen ve vakit buldukça dinlen.
Annen ev işleriyle seninle ilgilenir.
Diğerleri de zahmet olmazsa yemek yiyip ya da yemek yapıp gelsinler.
Eşine de söyle.
Ve zor da olsa gerçekten asla kafana takma, herkes için yeni bir durum, bunun şaşkınlığı ile kalpler de kırılabilir, bazen tartışmalar da olabilir.
Sen sakin kal, boşver.
Annen de onlara hizmet etmesin, öyle tembihle.

Emzirme anlarında yanında olmalarını istemiyorsan açıkca söyle.

Sütün de sen banyo yaptıkça çoğalır.
Bol su iç ve dinlen, süt artacaktır daha çok yeni.
Ha bir de üşütme ayağından falan.
Dört gözle bekledik, sağlıkla da geldi ya. Gerisini boşveeer

Evde olduğumuzda .
Site olarak.
ilk akşam yemeklerinde hep burdalar dı . Hem bebeği sevmek hem işte bi arada olunup yemekler yensin diye.
bizde tabi buyrun bekleriz .. Diye elimizden geldiği kadarıyla iyi karşılıyoruz.
Görümcem hemşire kaynanam ondan hep bi şeyler duyup sorup fikir alıp onu gelip bize anlatıyor.
en son dün kü geldiklerinde illa görümcem bebeğin altına bakım bi pişikmi değil mi ?
Yatak odasına gidip umutu emzirmeye gittiğimde iki üç dakka sonra kaynana ve görümce geliyo emiyomu emmiyo mu
o konuda şöyle benim sütüm şuan çok yoğun değil az miktarda geliyor. bizde umut aç kalmasın sarılık olmasın diye mama ile takviye yapıyoruz.
Yani olabildiği kadar sakin kalmaya çalışıyoruz. Ama annemde bazen streslenip zoruna gidiyor . Ben 4 toruna baktım diye.
Ben normalde iyi hissettiğim için bulaşık makinesini boşaltma doldurma çay yapma
kaynana benim mutfakta duruyor öyle anneme bi yardımı yok babamgil sofrada yemek bekliyor servis açılmasını.
😀
Yani allah yardımcım olsun. ortam bi değişik inşallah yakında biraz iyi olurda düzelir ben iyice kendimi toplayana kadar .
Ya valla yemek yapın gelin de bacım annen sana yardıma geldi kayınvalideye çay vermeye değil. Bir yerden sonra hem sen hem onlar bir de bebek kadın erorr verir. Eşine söyle sustursun sen karışma. Lohusa üzmeyin desin geçsin.
Kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar valla..

Sedacım güle güle büyüsün Umut🌹
Bu durumun geçici olduğunu bil ve he deyip geç.
Bu gıcık bir süreçtir.

Bebeğinle ilgilen ve vakit buldukça dinlen.
Annen ev işleriyle seninle ilgilenir.
Diğerleri de zahmet olmazsa yemek yiyip ya da yemek yapıp gelsinler.
Eşine de söyle.
Ve zor da olsa gerçekten asla kafana takma, herkes için yeni bir durum, bunun şaşkınlığı ile kalpler de kırılabilir, bazen tartışmalar da olabilir.
Sen sakin kal, boşver.
Annen de onlara hizmet etmesin, öyle tembihle.

Emzirme anlarında yanında olmalarını istemiyorsan açıkca söyle.

Sütün de sen banyo yaptıkça çoğalır.
Bol su iç ve dinlen, süt artacaktır daha çok yeni.
Ha bir de üşütme ayağından falan.
Dört gözle bekledik, sağlıkla da geldi ya. Gerisini boşveeer
evet .
Yorumun için sağol .
🙂
Zaten annem evi süpürmekte ütü çamaşır işlerinde yardımcı oluyor.
Yemeği yapıyor .
bunu da anlamaya çalıştım iki aile içinde yeni bir durum ortam farkındayım.
ya demekki her arkadaşın bu doğum lohusa süreci ev ortamında farklı olabiliyor.
😀😃

Ya valla yemek yapın gelin de bacım annen sana yardıma geldi kayınvalideye çay vermeye değil. Bir yerden sonra hem sen hem onlar bir de bebek kadın erorr verir. Eşine söyle sustursun sen karışma. Lohusa üzmeyin desin geçsin.
Kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar valla..
Öyle zaten bugün ilk defa annem biraz ister istemez gergindi.
Ben yüzünden anladım.
🤭
annemin yanımda olacağı gün 10 gün kadar daha fazla kalamaz. Benim gönlüm şu en azından 10 günü sağ salim geçirebilmek.
Bunun sebebi babam evde tek.

Faydası olmayan insanların ilk günlerden cümbür cemaat gelmesinden çok rahatsız olurdum. Erkekler için de geçerli bu. İyi sabrediyorsunuz maşallah diyelim.

Evde olduğumuzda .
Site olarak.
😀
Lohusa evine yemek yemeye gelinmez. Yemek yapıp getirilir. Gülmüşsünüz hep ama sinirden bile güliünmez bu durumlara. Ne yaparsınız bilemiyorum ama içinize atıp dert olacağına söyleyin onlara dert olsun

Canım rahatsız oluyorsan söyle bence. İnsanlar konuşarak anlaşıyor. Benim bebeğim benim hayatım demiştim ben. Bana hiç kimse karışmadı. İlk zamanlar süt az gelebiliyor ben de mama verdim hatta gaz yapmadığı için similac kullanıyordum. Üzüm alıyordu babam bana Allah razı olsun üzüm çok süt yapar. Bol su iç. Zamanla sütün bebeğin ihtiyacına göre artacak. Gaz yapıcı şeyler dışında onu yeme bunu yeme diyenlere kulak asma. Ben rezene içiyordum hatta sütümden çocuğa geçiyordu. Gaz ağlamaları olmuyordu içtiğim günler. Şimdi herkesin anneliği ayrıdır. Zamanla birbirinize alışırsınız onun herşeyini hissediyorsun neye ihtiyacı var kalbin hep sana yön veriyor. Hayırlı uğurlu olsun anasına babasına itaatkar güzel evlat olsun dilerim. Ömrü de bahtı da çok güzel olsun. Tebrik ederim anneliğini.

X