Bir durumum var napabilirim??

Faydası olmayan insanların ilk günlerden cümbür cemaat gelmesinden çok rahatsız olurdum. Erkekler için de geçerli bu. İyi sabrediyorsunuz maşallah diyelim.
Napim sakin olmaya çalışıyorum.
belki şimdi semt daire evler başka yerde olsaydı bi iki cvp verebilirdim ama durum öyle değil
Kısmet nasip 😀
Biz zaten görücü usulü tanışıp evlendik.
Pandemide.
Ben sadece şuan ki yaşadıklarımı fazla yaşamam belki diye düşünüyordum da tam tersi oldu.
😄😃

Lohusa evine yemek yemeye gelinmez. Yemek yapıp getirilir. Gülmüşsünüz hep ama sinirden bile güliünmez bu durumlara. Ne yaparsınız bilemiyorum ama içinize atıp dert olacağına söyleyin onlara dert olsun
Evet dışım gülüyor.
İçimde sinir var.
Ama içimdeki siniri dışarıya yansıtırsam zaten hoş olmazki.
🙂
sonra suratı sallanıyor diyebilirler

Canım rahatsız oluyorsan söyle bence. İnsanlar konuşarak anlaşıyor. Benim bebeğim benim hayatım demiştim ben. Bana hiç kimse karışmadı. İlk zamanlar süt az gelebiliyor ben de mama verdim hatta gaz yapmadığı için similac kullanıyordum. Üzüm alıyordu babam bana Allah razı olsun üzüm çok süt yapar. Bol su iç. Zamanla sütün bebeğin ihtiyacına göre artacak. Gaz yapıcı şeyler dışında onu yeme bunu yeme diyenlere kulak asma. Ben rezene içiyordum hatta sütümden çocuğa geçiyordu. Gaz ağlamaları olmuyordu içtiğim günler. Şimdi herkesin anneliği ayrıdır. Zamanla birbirinize alışırsınız onun herşeyini hissediyorsun neye ihtiyacı var kalbin hep sana yön veriyor. Hayırlı uğurlu olsun anasına babasına itaatkar güzel evlat olsun dilerim. Ömrü de bahtı da çok güzel olsun. Tebrik ederim anneliğini.
Evet.teşekkürler
Suyu zaten çok içiyorum.
Bol sıvı alıyorum.
10 gün sonra bebekle baş başa kaldığımda
sakin bi süreç başlar inşallah.

Merhaba herkeze iyi akşamlar.
biliyorsunuz perşembe doğum yapmıştım.
🙂 çok şükür cumada sabah taburcu olmuştum.
ilk gün tabi gün normal geçti .
Evde olduğumuzda .
sonra cumartesinden başladı yavaş yavaş maceram. 😀😃
haliyle kaynana ve görümceye yakın oturuyorum.
Site olarak.
ilk akşam yemeklerinde hep burdalar dı . Hem bebeği sevmek hem işte bi arada olunup yemekler yensin diye.
bizde tabi buyrun bekleriz .. Diye elimizden geldiği kadarıyla iyi karşılıyoruz.
çay faslı olup bitiyor bu defa konu benim bebeğin bakım işinden açılıyor.
Sürekli bize şunu bunu yaptınız mı diye söylüyorlar.
Görümcem hemşire kaynanam ondan hep bi şeyler duyup sorup fikir alıp onu gelip bize anlatıyor.
en son dün kü geldiklerinde illa görümcem bebeğin altına bakım bi pişikmi değil mi ?
Yatak odasına gidip umutu emzirmeye gittiğimde iki üç dakka sonra kaynana ve görümce geliyo emiyomu emmiyo mu
göğüs ucuma kadar bakıyorlar . 😄
o konuda şöyle benim sütüm şuan çok yoğun değil az miktarda geliyor. bizde umut aç kalmasın sarılık olmasın diye mama ile takviye yapıyoruz.
bu defa kaç kaşık mama biberon sisi falan filan onu danışıyorlar.
Yani olabildiği kadar sakin kalmaya çalışıyoruz. Ama annemde bazen streslenip zoruna gidiyor . Ben 4 toruna baktım diye.
Benim başım ağrıyo kafam götürmüyor. 😅😂🤣
Bi diğer konu mutfak işleri
Ben normalde iyi hissettiğim için bulaşık makinesini boşaltma doldurma çay yapma
Gibi o işlerde yardım ediyorum.
Bunu gören kaynana sen yatmıyorsun diyor.
ama ben napim annem de yoruluyor mecbur destek sağlamalıyım.
kaynana benim mutfakta duruyor öyle anneme bi yardımı yok babamgil sofrada yemek bekliyor servis açılmasını.
😀
Yani allah yardımcım olsun. ortam bi değişik inşallah yakında biraz iyi olurda düzelir ben iyice kendimi toplayana kadar .
Umarım sütümde düzelir bu konuda tüm fikre tavsiyeye açığım.
Yazdıklarım biraz uzun oldu kusura bakmayın.
konuyu açış sebebim biraz konuşup dertleşmek.
çünkü bi kaç gündür canım sıkkın.
Niye cümbür cemaat size geliyorlar, yemek çay faslı falan ne alaka? Bu Anteplilerin genelinde mi var ya, lohusa evine doluşmaya çok hevesliler ahshsh. Mahremiyet algısı sıfır adamlarda. Eşimin ailesi de böyleydi. Eşimle tartıştım, baktım sonuç vermiyor. Dördüncü gün kayınvalidemi sabahtan arayıp dedim ki gelmenize gerek yok, biz hallediyoruz. Yola çıktıysanız babam seni bırakıp dönsün madem. Aaa niye ki diye soruyor bir de. Dedim rahat edemiyorum pek. Biraz gıcık olmuştur ama anlamıştır sonradan. Annemi millete hizmet etsin diye çağırmadım Bursa’dan. Hizmet etmese bile rahat edemiyordu kadın koca gün onlarla. Iyyy bak yine aklıma geldi ahsjjsks

Öyle zaten bugün ilk defa annem biraz ister istemez gergindi.
Ben yüzünden anladım.
🤭
annemin yanımda olacağı gün 10 gün kadar daha fazla kalamaz. Benim gönlüm şu en azından 10 günü sağ salim geçirebilmek.
Bunun sebebi babam evde tek.
Valla annem var siz gelmeyin de şutla kv'yi annem gidince de siz gelin de olsun bitsin. :KK70: annem gidince gelmez bu sefer de bunlar

Evde olduğumuzda .
Site olarak.
ilk akşam yemeklerinde hep burdalar dı . Hem bebeği sevmek hem işte bi arada olunup yemekler yensin diye.
bizde tabi buyrun bekleriz .. Diye elimizden geldiği kadarıyla iyi karşılıyoruz.
Görümcem hemşire kaynanam ondan hep bi şeyler duyup sorup fikir alıp onu gelip bize anlatıyor.
en son dün kü geldiklerinde illa görümcem bebeğin altına bakım bi pişikmi değil mi ?
Yatak odasına gidip umutu emzirmeye gittiğimde iki üç dakka sonra kaynana ve görümce geliyo emiyomu emmiyo mu
o konuda şöyle benim sütüm şuan çok yoğun değil az miktarda geliyor. bizde umut aç kalmasın sarılık olmasın diye mama ile takviye yapıyoruz.
Yani olabildiği kadar sakin kalmaya çalışıyoruz. Ama annemde bazen streslenip zoruna gidiyor . Ben 4 toruna baktım diye.
Ben normalde iyi hissettiğim için bulaşık makinesini boşaltma doldurma çay yapma
kaynana benim mutfakta duruyor öyle anneme bi yardımı yok babamgil sofrada yemek bekliyor servis açılmasını.
😀
Yani allah yardımcım olsun. ortam bi değişik inşallah yakında biraz iyi olurda düzelir ben iyice kendimi toplayana kadar .
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün ..Hayırlı evlat olsun.

Eğer ki sabrınızı koruyabiliyorsanız biraz daha dişinizi sıkın. Tabi sizi kırmadan, üzmeden yaklaşıyorlarsa..
Bebeğin 40'ndan sonra herkes sakinleşecek..

Şimdiden size ve eşinize bol sabırlar.

Evet.teşekkürler
Suyu zaten çok içiyorum.
Bol sıvı alıyorum.
10 gün sonra bebekle baş başa kaldığımda
sakin bi süreç başlar inşallah.
İnşallah, onun annesi sizsiniz. Gittikçe kalbiniz neye ihtiyacı olduğu konusunda size yön verecek. Annelik güzel bir şey. Umarım o kişiler de egolarını sizin üzerinizden tatmin etmeyi bırakır. Adıyla yaşasın, iyi evlat olsun. Dua edicem sizin için inşallah huzura kavuşursunuz.

İnşallah, onun annesi sizsiniz. Gittikçe kalbiniz neye ihtiyacı olduğu konusunda size yön verecek. Annelik güzel bir şey. Umarım o kişiler de egolarını sizin üzerinizden tatmin etmeyi bırakır. Adıyla yaşasın, iyi evlat olsun. Dua edicem sizin için inşallah huzura kavuşursunuz.
Evet .
Çok teşekkür ederim.
🤗

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün ..Hayırlı evlat olsun.

Eğer ki sabrınızı koruyabiliyorsanız biraz daha dişinizi sıkın. Tabi sizi kırmadan, üzmeden yaklaşıyorlarsa..
Bebeğin 40'ndan sonra herkes sakinleşecek..

Şimdiden size ve eşinize bol sabırlar.
Evet.
şimdi doğum yapalı 5 gün oldu.
yeni bi süreç dönem düzen.
🙂

5 günlük bebeğin olduğu evde mçneyin yemeğini yiyorlar? Yakın oturuyorlarmıs zaten, gelip gitsinler. Hayır illa yemek yiyecekler se bir şeyler yapıp getirsinler. Misafir gibi durmayıp annenizi tek bırakmasınlar ki siz de yardım etmek zorunda hissetmeyin. Senin yatmam lazım dediğinde kayınvalide sizde anneme yardımcı olun o zaman derdim yerinizde olsaydım. Bundan sonra yemeye kabul etmeyin.
Diğer meselerde mesafeli olun. Gelip o kadar incelemelerine gerek yok.

Niye cümbür cemaat size geliyorlar, yemek çay faslı falan ne alaka? Bu Anteplilerin genelinde mi var ya, lohusa evine doluşmaya çok hevesliler ahshsh. Mahremiyet algısı sıfır adamlarda. Eşimin ailesi de böyleydi. Eşimle tartıştım, baktım sonuç vermiyor. Dördüncü gün kayınvalidemi sabahtan arayıp dedim ki gelmenize gerek yok, biz hallediyoruz. Yola çıktıysanız babam seni bırakıp dönsün madem. Aaa niye ki diye soruyor bir de. Dedim rahat edemiyorum pek. Biraz gıcık olmuştur ama anlamıştır sonradan. Annemi millete hizmet etsin diye çağırmadım Bursa’dan. Hizmet etmese bile rahat edemiyordu kadın koca gün onlarla. Iyyy bak yine aklıma geldi ahsjjsks

Şimdi ilk gün cuma akşamı kayınvalide ben size bir yemek yapıp indiricem.
ilk gün siz yorulmayın dedi.
bizde tamam bari hastaneden biraz çok eşya vardı onları açıp koyalım yerleşelim dedik.
İşte akşamına bi baktık direk yemekler büyük tencerelerde gelmişti.
Anladıkki bende oturcaklar
Görümce de sonradan geldi. (O ilk akşam aynı zamanda eve hoca geldi umutun ismini kulağına duayla okudu . )
Eee haliyle çay da ikram edilmesi gerekiyor . 😃😀
Bu ilk gün böyle geçti .
İkinci gün biz lahmacun yaptırcaz haberiniz olsun dediler.
Yine peki tşkler dedik.
Bende bari babamıda çağırdım.
Oda geldi
Babamda zaten hazırlıklı gelmiş ,
Bana bi hediye ev hediyesi almış umuta altın künye taktı. Tşk ettik 😊
Bunun üstüne kayınvalide gilde yarım altın getirmişler taktı tşk ettik.
şimdi ben ilk iki günün amacını ve sebebini anlıyorum saygı duyuyorum .
Pazar günü akşamından itibaren asıl sıkıntım başladı .
Bu defa görümce eşiyle hediye takmaya gelmiş zaten bu defa çay ikramı oldu yemek evde yemiş gelmişler.
Bebek bakımı ile ilgili konular öyle açıldı ve büyümeye başladı.
😄 inşallah yarın kontroller iyi geçer 🙏🏻🤲🏻 o doktor cevabını merakla bekliyorlar onu duyup durulurlar .

Öncelikle hayırlı olsun, bebeğinizi sağlıkla büyütün. 🌸

Eşinizle konuşmanız gerekiyor. Annem yoruluyor, bizim için kalktı geldi ama bir de her akşam kaç kişilik yemek yapıyor. Annenle konuş geleceklerse yardım etsinler gibi bir şeyler deyin. Ya da yemek yiyip gelsinler. Her akşam da niye geliyorlarsa sanki... Sanırım kV işten kaçan bir tip en azından yardım lafını duyunca gelmez belki. Anneniz gittikten sonra size yardım edeceğini de sanmam. Sınır çizmezseniz ilerde sizde bir şeyler birikir ve yanlış yerde patlarsınız. Olan yine size olur, haklıyken haksız durumuna düşersiniz.

Şimdi ilk gün cuma akşamı kayınvalide ben size bir yemek yapıp indiricem.
ilk gün siz yorulmayın dedi.
bizde tamam bari hastaneden biraz çok eşya vardı onları açıp koyalım yerleşelim dedik.
İşte akşamına bi baktık direk yemekler büyük tencerelerde gelmişti.
Anladıkki bende oturcaklar
Görümce de sonradan geldi. (O ilk akşam aynı zamanda eve hoca geldi umutun ismini kulağına duayla okudu . )
Eee haliyle çay da ikram edilmesi gerekiyor . 😃😀
Bu ilk gün böyle geçti .
İkinci gün biz lahmacun yaptırcaz haberiniz olsun dediler.
Yine peki tşkler dedik.
Bende bari babamıda çağırdım.
Oda geldi
Babamda zaten hazırlıklı gelmiş ,
Bana bi hediye ev hediyesi almış umuta altın künye taktı. Tşk ettik 😊
Bunun üstüne kayınvalide gilde yarım altın getirmişler taktı tşk ettik.
şimdi ben ilk iki günün amacını ve sebebini anlıyorum saygı duyuyorum .
Pazar günü akşamından itibaren asıl sıkıntım başladı .
Bu defa görümce eşiyle hediye takmaya gelmiş zaten bu defa çay ikramı oldu yemek evde yemiş gelmişler.
Bebek bakımı ile ilgili konular öyle açıldı ve büyümeye başladı.
😄 inşallah yarın kontroller iyi geçer 🙏🏻🤲🏻 o doktor cevabını merakla bekliyorlar onu duyup durulurlar .
Ben de 1 hafta oldu doğum yapalı, her gün sizdeler sandım. Hediyeydi, takıydı vs. Neyse... Bundan sonra sürekli gelemezler umarım. İlk zamanlar kalabalık gerçekten çekilmiyor.

Allahım yavrunuzu sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Bu acayip durumu neden kabul ettiğinizi anlamadım da sizi çok üzerler maalesef.

Umarım bunu fark edersiniz.
Çok sağolun.
ya benim bi şeyi kabul ettiğim yok .
sonuçta eşimin ailesi.
Birde daha önce dedim aynı bina.
o yüzden bi alternatifim yok.
nişanlıyken ev bakmada başka bi yer semt olsa diye teklif ettim çabaladım olmadı.

Evde olduğumuzda .
Site olarak.
😀

Seda hayırlı olsun, inşallah ailecek evladınla mutlu huzurlu sağlıklı uzun ömürleriniz olur. 🧿🧿🧿

Kaynanayı boşver keyfine bak.

5 günlük bebeğin olduğu evde mçneyin yemeğini yiyorlar? Yakın oturuyorlarmıs zaten, gelip gitsinler. Hayır illa yemek yiyecekler se bir şeyler yapıp getirsinler. Misafir gibi durmayıp annenizi tek bırakmasınlar ki siz de yardım etmek zorunda hissetmeyin. Senin yatmam lazım dediğinde kayınvalide sizde anneme yardımcı olun o zaman derdim yerinizde olsaydım. Bundan sonra yemeye kabul etmeyin.
Diğer meselerde mesafeli olun. Gelip o kadar incelemelerine gerek yok.
Mesafe koymaya çalışıyorum.
Bugün de öğlen geldi indi .
O an gerçekten başım ağrıyordu.
Zaten umutu emzirdim uyutmuştum.
Daha merhaba hoşgeldin demeye kalmadan
Ay bu çocuğun yüzü sarı gibi ya dedi.
sonra annem geldi.
umutu ona verdim.
mutfağa gittim ikisine çay verdim kendime çay alıp müsade isteyip odama gittim bi şey olursa çağırın dedim.
Hatta ilaçlarımı da yutacaktım .
bunları yaptım hakkatte gözüm dalmış uyumuşum😆😄
fırsattan istifade onlarda ne konuştularsa haberim yok

Çok sağolun.
ya benim bi şeyi kabul ettiğim yok .
sonuçta eşimin ailesi.
Birde daha önce dedim aynı bina.
o yüzden bi alternatifim yok.
nişanlıyken ev bakmada başka bi yer semt olsa diye teklif ettim çabaladım olmadı.
Eş ailesi tamam da sizin rahatsız olduğunuzu göre göre eşinizin anne babasıyla konuşması gerekmiyor mu?

Ayrı semtte oturmayı eş niye istemedi?

Öncelikle hayırlı olsun, bebeğinizi sağlıkla büyütün. 🌸

Eşinizle konuşmanız gerekiyor. Annem yoruluyor, bizim için kalktı geldi ama bir de her akşam kaç kişilik yemek yapıyor. Annenle konuş geleceklerse yardım etsinler gibi bir şeyler deyin. Ya da yemek yiyip gelsinler. Her akşam da niye geliyorlarsa sanki... Sanırım kV işten kaçan bir tip en azından yardım lafını duyunca gelmez belki. Anneniz gittikten sonra size yardım edeceğini de sanmam. Sınır çizmezseniz ilerde sizde bir şeyler birikir ve yanlış yerde patlarsınız. Olan yine size olur, haklıyken haksız durumuna düşersiniz.
Eşime bugün dedim benim bu süt meme konusunda moralim bozuluyor.
Kafam ona takık .
elimden gelen her şeyi yapıyorum diye.
Oda üzülme canını sıkma en azından mama var şimdilik belki sonra sütün düzelir.
Dedi.
kv. Zaten doğru tahmin ettiniz işten kaçan birisi kendi evinin temizlik işleri bile olmuş bitmiş değil.
ablamın dediği gibi kayınvalidene yeni bi eğlence çıktı diyor.
😆😂😅🤣

X