• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem..

Anne doğurdu diye her hakka sahip olamaz , erkek evlat ve kız evlat arasında bariz bir ayrımcılık var lütfen annelik kutsaldır güzellemesi yapmayın, benim de bir kızım var eğer bu tarz bir anne olursam beni silsin ve yoluna baksın, sevgi hakedilen bir şeydir bunu bilin bu kisi anne bile olsa bu böyledir...
Bende yazdim zaten istemiyorsan görüşme diye..annesi illede maasini bana vereceksin dememis kıza..icinden geldigi icin yada minnet etmemek icin annesine elinden gelendigince harcamış..bundan sonra aramasin sormasin parasini harcayip kadinin başına kakmasin..
Ve evet ben anneligi kutsarim ((tabi gercek anneleri)) yoklukta bilezigini satip kizini okutan anne kutsaldir benim icin..

Sizde annesiniz artık, o nasıl varını yoğunu yolunuza sermişse, sizde artık evladınıza yapacaksınız, bunu söylemenin en nazik yoluda, ben anneliği senden öğrendim fedakar annem demek :) kırmadan dökmeden usulünce en doğru yol bu geliyor.. allah başımızdan eksik etmesin annelerimizi, ne kadar büyüsek muhtacız..

Kızlar bu önceki konum. Bugün annemle havadan sudan konuştuk. Sonra konu düğüne geldi neyse dedim anne düğünde keşke biraz daha benle ilgilenseydin. Başladı ben sana neler yaptım saçımı süpürge ettim. Anne dedim tm yaptın da bende sana bir sürü şey yaptım. Ee diyor bir sadakanı vermişsin. Tamam bundan sonra yapma. Ben ağlıyorum o ordan söylüyor ben senin için bilezik verdim iş yaptırmadım. Okuttut seni. Okutma dediği yemin ederim 2 sene üniversitede harçlık. Onun dışında herkes kadar fakir ailelerin çocuklarına yaptığı okutma. Biz seni memur yaptık. Boşuna mı yaptık. Ben senin misafirlerini karşıladım. 3 defa kayınvalidem gil 10 15 kişi geldi meyve kahve ve 2 3 çeşit tatlı yaptık.Bir defa da annemle onlara bitti 40 dklık yok. Anne dedim sanki ne yaptın yemek bile yapmadık haketmemişler ondan yapmadık yoksa çok mu zor 2 çeşit yemek diyor. Onun dışında her şey düğün salonunda oldu. Söyledi söyledi bende ağladım sadece. Hadi işine bak kapat telefonu dedi. Sabahtan beri ağlıyorum. Memur olduğuma bile pişman oldum. Haa ben sana yapacaktım sen izin vermedin diyor. O da yemek takımı ve kaşık takımı alacaktı borç bende o zaman dedim ki anne sen sonra ödeyemezsin alma. Bilmiyorum kızlar o kadar üzgünüm ki doğuma bile 1 hafta kaldı. Gerçekten sizin anneleriniz de böyle mi? Ben sanki borçluyum da yıllardır ödedim hala borcum varmış gibi hissediyorum.. Çok yoruldum.. Bende o kadar para kolaysa git bul bir yerlerden annen gil erkeklere verdi üstüne gidip iş yapıyorsun onlara diyor ben kendimi öldürsem onlar vermez. Bence içten içe kadının hakkı yok erkeklerin var düşüncesinde. Muhtemelen bizim malları da erkeklere vermek isticek. Kadınları okuttuk üstüne onlar bize versin elin oğluna mı okuttuk kafasında. Yarın arar hiç bir olmamış gibi eminim. Ya da 3 gün sonra kardeşm msj atar anne üzülüyor ara diye.
Anne-baba ve çocuklar yaptıklarından dolayı birbirine alacaklı ve verecekli değildir. Sıkıntılı bir zihniyeti var annenizin belli ki boş verin yapacak bir şey yok.

Bende yazdim zaten istemiyorsan görüşme diye..annesi illede maasini bana vereceksin dememis kıza..icinden geldigi icin yada minnet etmemek icin annesine elinden gelendigince harcamış..bundan sonra aramasin sormasin parasini harcayip kadinin başına kakmasin..
Ve evet ben anneligi kutsarim ((tabi gercek anneleri)) yoklukta bilezigini satip kizini okutan anne kutsaldir benim icin..
Annesi evlat ayrımı yapıyor, benim gözümde böyle bir anne kutsal olamaz , benimde bir kızım var onu dünyaya getirdiysem bakmak ve okutmak zorundayım, bu kafalardan çıkın artık, bu zihniyette insanların çocuklarına çok acıyorum, hep anne babalarına borçlu kalıyorlar ölene kadar , doğmayı hiçbir çocuk tercih etmedi...

Ben şimdi kendimden pay biçerek düşünüyorum.
Tek çocuk olarak ailem beni okutmak için hiç çaba sarf etmedi desem yeridir.
Ne yaptıysam ettiysem kendi çabalarımla bir yerlere geldim (üni mezunu değilim).
Artı annemi de üstüne üstlük emekli ettim, kendi çabam ile, borç ile kazandığım paralar ile.

Bunları yapmak zorunda değildim, ama zorunda hissettirildim.
Biz böyle bir kuşağın çocuğu olduk maalesef, birşeyler dillendirilmeden, zorunluluk hissettirilen nesil.

Senin konuna gelince, annedir yapacak tabii ki! Neden seni ve kardeşlerini dünyaya getirdi o zaman?
Kalkıp bunu ben sana şunu yaptım bunu ettim diye durduk yere kafana kakmasın.

Back