Bir durumum var napabilirim??

Öncelikle hayırlı olsun, bebeğinizi sağlıkla büyütün. 🌸

Eşinizle konuşmanız gerekiyor. Annem yoruluyor, bizim için kalktı geldi ama bir de her akşam kaç kişilik yemek yapıyor. Annenle konuş geleceklerse yardım etsinler gibi bir şeyler deyin. Ya da yemek yiyip gelsinler. Her akşam da niye geliyorlarsa sanki... Sanırım kV işten kaçan bir tip en azından yardım lafını duyunca gelmez belki. Anneniz gittikten sonra size yardım edeceğini de sanmam. Sınır çizmezseniz ilerde sizde bir şeyler birikir ve yanlış yerde patlarsınız. Olan yine size olur, haklıyken haksız durumuna düşersiniz.

Annem evine döndüğünde size şimdiden dim ben ne olacağını tahmin edip biliyorum.
bi çay kahve içmeye ziyarete bebek bahanesinden gelir.
Biraz kucağına alır sever...
canı istediği vakit yukarıya çıkar.
🙂

Ben de 1 hafta oldu doğum yapalı, her gün sizdeler sandım. Hediyeydi, takıydı vs. Neyse... Bundan sonra sürekli gelemezler umarım. İlk zamanlar kalabalık gerçekten çekilmiyor.
Bence herkezin evinde bi düzeni var . 😀
Yani bundan sonra her dakika olmaz.
Görümce zaten işe gidiyo . Çalışan biri malum
Kızını anasınıfına yolluyor.
kaynana öyle sabah erken uyanan biri değil.
Yaz kış aynı geç kalkar geç kahvaltı yapar .
benim daha hiç bebeğim yokken de haftada 1 yanıma inerdi .
Hamileykende aynı şekilde 1 kere inerdi.
şimdi bebek var özledik bi bakalım hele diye anlık geliyor. 😂

Eş ailesi tamam da sizin rahatsız olduğunuzu göre göre eşinizin anne babasıyla konuşması gerekmiyor mu?

Ayrı semtte oturmayı eş niye istemedi?

eşim tek oğlan başka bi erkek kardeşi yok.
Onun etkisi belki .
ayrı semtte olabilmesi için çok güzel sebeb vardı sigortacıydı o dönem dükkan benim annemin evine belli bi mesafede yakındı bi sokak ileri gibi merkez yerde.
işe de zorlanmadan gidersin .
ulaşım kolay olur dedim.
olmadı.
😄
Ben alışığım( şimdiki oturduğum ev semti ) yoluna dedi. Uzaklığına

Onun etkisi belki .
ayrı semtte olabilmesi için çok güzel sebeb vardı sigortacıydı o dönem dükkan benim annemin evine belli bi mesafede yakındı bi sokak ileri gibi merkez yerde.
ulaşım kolay olur dedim.
olmadı.
😄
Tek erkek çocuk olunca ne oluyor? Benim kardeşim de tek erkek, ailemden başka şehirde. Yakın arkadaşımın eş ailesi Artvin’de, eşi Bursa’da. O da tek erkek. Mesele tek erkek olması değil, eşinin annesinin memesinden hala ayrılamamış olması. Her şeyi çok doğal karşılıyorsun, olması gerekirmiş gibi ama değil. Sen ayar veremiyorsan eşin konuşmalı ailesiyle gerektiğinde.

herkes kendi evine gitsin şimdiki aklım olsa annem dahil kimseyi yanımda istemezdim…
Anlıyorum.
En azından annem bana destek ve yardımcı. Başka maddi ve manevi konudada
Çok şükür bir sorunum yok.
benim ayaklı eletrikli süpürgem son dakika bozuldu.
Haliyle doğuma yakın kala biz alamadık.
Onu da işte cumartesi akşamı
Babam süpriz yapıp yenisini getirdi jest amaçlı.
ona da tşk ettim.

Tek erkek çocuk olunca ne oluyor? Benim kardeşim de tek erkek, ailemden başka şehirde. Yakın arkadaşımın eş ailesi Artvin’de, eşi Bursa’da. O da tek erkek. Mesele tek erkek olması değil, eşinin annesinin memesinden hala ayrılamamış olması. Her şeyi çok doğal karşılıyorsun, olması gerekirmiş gibi ama değil. Sen ayar veremiyorsan eşin konuşmalı ailesiyle gerektiğinde.
Anlıyorum evet

Onun etkisi belki .
ulaşım kolay olur dedim.
olmadı.
😄
Üzüldüm.

Eşin hayatından memnun.

Doğumun 3. Günü yemeğe mi geldiler ben yanlış mi okudum?
Herkes evinde yesin yemeğini, yatmiyorsun diye kiziyormus birde yeni doğum yapmış kadının evine yemeğe giderseniz nasil dinlensin? Eşiniz bisey demiyor mu? Konuyu okurken ben bile rahatsız oldum.
Lütfen biraz kendinize değer verin birdaha kabul etmeyin yemeğe bir süre.

Sedacığım tekrar gözün aydın 🌺
Süt arttırıcı çaylar var, oğlumda bana çok faydası olmuştu. Onun dışındaki şeyleri zaten biliyorsun.
En önemli süt arttırıcak şey de stresten uzak kalman ve her fırsatta dinlenmen.
Bu kaynana ve görümceyle bu ikisini yapman zor görünüyor.
Seni üzmemek için fazla bişey yazmak istemiyorum. Tek diyebileceğim seni bu yüklerden kurtarmak eşine düşüyor.

Allahım yavrunuzu sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Bu acayip durumu neden kabul ettiğinizi anlamadım da sizi çok üzerler maalesef.

Umarım bunu fark edersiniz.

Eş ailesi tamam da sizin rahatsız olduğunuzu göre göre eşinizin anne babasıyla konuşması gerekmiyor mu?

Ayrı semtte oturmayı eş niye istemedi?

Üzüldüm.

Eşin hayatından memnun.
Yorumlarınıza katılıyorum 👍

hastanede bile ilk gün benim suyumu meyve suyumu
Çorbamı ablam içirdi.
Yedirdi.
çünkü o sırada ben kalkamıyorum ilacın etkisi vardı üzerimde
kv orda da, aynı oturdu .
sonra serum falan her şeyim çıktı.
Yürüme vaktim geldi .
Eşim yürüttü. . Lavaboya annem götürüp getirdi zaten yardımcı olup
hala onda bile kv. Aman dikkat başın döner yavaş at adımını.
dikişin var.
yine mecbur sakindim hastanedeyiz sonuçta.
neyse akşam vakti görümce kzını alıp geldi . Kız yaramaz biraz laftan pek anlamıyor benim yattığım sedye yatağa geliyor çıkıyor ben uzandığımda canım bak lütfen yapma ben ameliyatlıyım karnıma yaklaşma diyorum kibarca kız bildiğini yapıor .
baktılar kimsenin sözünü dinlemiyor kızı eşim aldı biraz koridorda dolaştırdı.
😀😃
ilk akşamım bile macera içinde geçti.
Sonra herkez dağıldı misafir ziyaretçi yanımda annem ablam kaldı yatılı eşimi eve bilerek yolladık eşya çok çünkü bi kısmını eve götürsün diye. Geceyi onların yardımı ile geçirdim tek başıma yürüyebildiğimi fark edince bol bol yürüdüm . 😃😀😄
bide içimdeki dua allahım beni onlara eş ailesine muhtaç etme beni kısa sürede ayağa kaldır dedim.

Doğumun 3. Günü yemeğe mi geldiler ben yanlış mi okudum?
Herkes evinde yesin yemeğini, yatmiyorsun diye kiziyormus birde yeni doğum yapmış kadının evine yemeğe giderseniz nasil dinlensin? Eşiniz bisey demiyor mu? Konuyu okurken ben bile rahatsız oldum.
Lütfen biraz kendinize değer verin birdaha kabul etmeyin yemeğe bir süre.
eşim şöyle araya giriyor sedacım otur yorulma ben çayı getirip doldurum .
Meyveleri ben getirim bulaşığı ben makineye dizim deyip yapmakta.
Zaten hakkat yardım ediyor onu da inkar edemem ki şimdi. 🙂

Sedacığım tekrar gözün aydın 🌺
Süt arttırıcı çaylar var, oğlumda bana çok faydası olmuştu. Onun dışındaki şeyleri zaten biliyorsun.
En önemli süt arttırıcak şey de stresten uzak kalman ve her fırsatta dinlenmen.
Bu kaynana ve görümceyle bu ikisini yapman zor görünüyor.
Seni üzmemek için fazla bişey yazmak istemiyorum. Tek diyebileceğim seni bu yüklerden kurtarmak eşine düşüyor.
Evet tşkler.
o çayları duydum.
Denerim.
Tabi.
👍🏻😊

Eşime bugün dedim benim bu süt meme konusunda moralim bozuluyor.
Kafam ona takık .
elimden gelen her şeyi yapıyorum diye.
Oda üzülme canını sıkma en azından mama var şimdilik belki sonra sütün düzelir.
Dedi.
kv. Zaten doğru tahmin ettiniz işten kaçan birisi kendi evinin temizlik işleri bile olmuş bitmiş değil.
ablamın dediği gibi kayınvalidene yeni bi eğlence çıktı diyor.
😆😂😅🤣
Bende de 3 gün süt yok denecek kadar azdı. Annem bende hep böyle oldu, 3 gün az oluyor sonra koyacak yer bulamazsın demişti. Normal sezeryan fark etmez. Yapısal bir durum belki de. Anneniz benzer şeyler yaşamış mı?

Siz de üzülmeyin, takmayın kafaya bu kadar. Mama takviyesi yapıyorsunuz zaten. Önce meme sonra mama vermeye dikkat edin zamanla süt arttıkça mamaya hiç gerek kalmayacak. Olur da diyelim ki süt olmadı, dünyanın sonu değil. Mamayla da beslenen bir sürü bebek var.

Süt arttırıcı şeyler deneyin bir de elektrikli sağım makinesi yoksa muhakkak tavsiye ederim. Manuel de olur. Elektrikli yormuyor insanı. Duş almak, göğsünüze masaj yapmak da iyi gelir. Su, mevsim salata bol yeşillikli ve zeytin yağlı... Bol bol tahin pekmez yiyiyordum kaşık kaşık. Tahin helvası bir de. O kadar yedim ki demek ki, şimdi hiç görmek istemiyorum 😂 baya süt yapıyordu.

Siz de değişik şeyler deneyin. Milette çay koyacağınıza bu tarz şeylere bakın. Takmayın kimseyi. Sorun yaşıyorsanız da eşinizle konuşun o çözsün bir zahmet.

Şu durumlari yasamayan, yaşasa bile had bildiren kimse yok mu şu koca forumda yav.
Yaşamadım.

Lohusa sendromunu dibine kadar yaşadım,fiziksel olarak da ayakta değildim. Hiç kimseyi kabul etmedim.

Aylar sonra ayağa kalkınca iki üç davet verip kapıyı kapattık.

Eleştiri yapan,yan bakanı defterden sildim.

Hâla hiç kimseyi kabul etmiyoruz.

Hiç kimseyi sevmiyorum,istemiyorum.

X