Üsluptan şikayet ederken üsluba dikkat etmemeyi kastetmiş aslında sumuzz. Haklı da sayılır. Hemşireye verilen cevaplar cok sert. Bana da aynı muamele yapılsa ortalığı yıkardım ama bu üslupla değil. O ebe annesinden doğduğuna pişman olurdu ama daha güzel cümlelerle.
Üsluptan şikayet ederken üsluba dikkat etmemeyi kastetmiş aslında sumuzz. Haklı da sayılır. Hemşireye verilen cevaplar cok sert. Bana da aynı muamele yapılsa ortalığı yıkardım ama bu üslupla değil. O ebe annesinden doğduğuna pişman olurdu ama daha güzel cümlelerle.
canının derdiyle uğraşırken ne derece güzel cümleler kurabilirdi ki?
Hani kişisel boyut? Hanımefendinin konuşma tarzı tepkidir. Önce etki gerçekleşir, tepki onun üzerine verilir. Etki sahibi "nazik" meslektaşınız hakkındaki fikirlerinizi de alabilir miyiz?
ben burda uzun uzun yazdım ama o odada topu topu 1-2 dk geçirdik
ben zaten hece hece konuşabiliyordum, şimdi olsa ben de daha güzel cevap verebilrim ancak o durumda öyle olmuyor malesef
Allah kimseye göstermesin, hiç aklıma gelmezdi böyle bişey yaşayacağım hala şoku atabilmiş değilim
Ilk önce her kurumda oldugu gibi saglik kurumunda da cürük elmalar vardir / olacaktir.
Bizler bu cürük elmalar yüzünden saglik kurumuna uygulanan siddete destek veremeyiz.
Allah o vicdansizlara akil fikir versin.
Ama ben hayretler icinde okudum yazdiklarinizi.
Hamile bir kadina nasil bu kadar kötü muamelede bulunabilirler.
Bu nasil vicdan, nasil bir insanlik yazik ki en kutsal mesleklerden birini secmisler.
Keske böylesi önemli mesleklere insan secilirken, vicdan testinden gecirme imkani olsa.
en acil tarafından BİMER 'e şikayet edilmeli .Kesinlikle en kısa zamanda sonuç alınır merak etmeyin.
maalesef orada ve diğer özel olmayan hastanelerde benzer olaylar yaşanmaya devam edecek. çünkü herkes şikayet edecek kadar bilinçli değil. garibanlar naapsın , sessizce katlanırlar sadecebilinçli ve eğitimli bir toplum değiliz ki
ben burda uzun uzun yazdım ama o odada topu topu 1-2 dk geçirdik
ben zaten hece hece konuşabiliyordum, şimdi olsa ben de daha güzel cevap verebilrim ancak o durumda öyle olmuyor malesef
Allah kimseye göstermesin, hiç aklıma gelmezdi böyle bişey yaşayacağım hala şoku atabilmiş değilim
canının derdiyle uğraşırken ne derece güzel cümleler kurabilirdi ki?
Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda da yazmıştım.
Tek taraflı değil bu şiddet diye.
Hastalara da şiddet uygulanıyor.
Evet çok çirkin ama şimdi bu konu sahibi hanımın eşi ailesi vs ona bunu yapan saldırınca " sağlık çalışanına darp " oluyor.
Benim başıma gelse,devlet beni korumuyorsa hakkımı vermiyorsa bana hamileyken yapılan muamelenin hesabını sorarım.
İster sağlık çalışanına şiddet diyebilirsiniz ister cahillik diyebilirsiniz ne derseniz diyebilirsiniz.
Devlette işgören Sağlık çalışanın mantığı şu parası olan zaten özele gider,buraya gelen garibandır,ona köpek gibi davranabilirim,nöbetteki hırsımı sinirimi alabilirim.
bu yazdiklarinizdan sunu cikartabilirim.bütün saglik sektöründe calisanlar insafsiz ahlaksiz, ama hasta her zaman hakli. Meslektaslarim elinden geleni yapiyordur buna da adim gii eminim. Her hemsire de böyledir demek yanlis. Olayi kavramak güc , hemsireyi de dinlemek isterdim acikcasi. Onunda bu konuda söylicek kesin bir seyleri vardir.
Lütfen cikin yanlizca hastayi kabul ediyoruz demesi uygun olabilirdi. Konu sahibi arkadasimiz buna tepki olarak hakaret etmesini de uygun bulmuyorum.
Sunu da belirtmek isterim bazi hemsirelerinde sert tutumu gözümden kacmadi . Söylediginiz gibi acaba bu da etki tepki olamaz mi ? Zamanla kendi caplarinda bir koruma mekanizmasi gelistirmis olabilirler.
Benim merak etttigim bir konu var.
Konu sahibinin affina siginarak konusunu dagitmadan sormak istiyorum.
Türkiye de SKK liarin, SSK kartlari ile özel hastanelere de gidebildikleri gibi bir haber okumustum.
Aceba ne kadar dogru?
Tahmin edebiliyorum yaşadığınız gerginliği. İşin içinde bebek var bir de. Ama "edepsiiiiz" "hanım hanımmmmsenin ağzını gözünü yırtarııım" gibi olmuş azcık :)
Güzel derken; "edepsiz senin ağzını burnunu kırarım" değil de "üslubunuza dikkat etmezseniz, bu hastaneyi sizin başınıza yıkarım" gibi
bakın yine bir genellemeden bahsediyorsunuz
yahu kimsenin genelleme yaptığı yok nerden çıkartıyosunuz bunu
bakın başka sağlık çalışanı olan arkadaşlar da yorum yazdı neden onlar bir genellemeden şikayet etmedi?
benim hangi mesajımda bir genelleme söz konusu?
siz niye üzerinize alınıyosunuz bu kadar?
ewt o hemşirenin de söyleyecek çok sözü vardır eminim, bunlar da onu haklı çıkartır kesin değil mi?
resmen bana uygulanan şiddeti haklı görüyosunuz sizin bütün mesajlarınızdan ben bunu anlıyorum, resmen gerildim burda sayenizde
yapmaya çalıştığınız şey ne bilemiyorum
ebenin düzgün bir ifadeyle,
"hanımefendi buraya refakatçi almamız maalesef yasak, anneniz çıksın ben size yardımcı olurum" demesi bu kadar zor muydu?