Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

ben burda uzun uzun yazdım ama o odada topu topu 1-2 dk geçirdik
ben zaten hece hece konuşabiliyordum, şimdi olsa ben de daha güzel cevap verebilrim ancak o durumda öyle olmuyor malesef
Allah kimseye göstermesin, hiç aklıma gelmezdi böyle bişey yaşayacağım hala şoku atabilmiş değilim

canının derdiyle uğraşırken ne derece güzel cümleler kurabilirdi ki?

Basiniza gelenleri sok olarak okudum, hele size "sizde de hata var" diyen arkadaşların yorumlarını görünce hepten sok oldum. Az bile demişsiniz, umarım yaptıkları yanlarına kar kalmaz. Kim ne derse desin, bazı meslekleri yapmak herkesin harcı değildir, doktorluk, öğretmenlik, hemşirelik gibi... Beceremeyen, mesleğinin gerektirdiği özeni, hassasiyeti gösteremeyen yapmasın kardesim bu isi! Bu kadar basit...

konu sahibi arkadaşım, içerde kilitli kalmak demişken aklıma geldi.
annemde kalp ritim düzensizliği var, kontrol amacıyla burda özel kalp hastanesine gidiyor, muayne sonucu sana acil kalp pili takılması lazım diye anjiyo gözlem odasına alıyorlar. annem beni arayıp haber veriyor. hemen hastaneye koşuyoruz.
ben danışmaya annemin yatırıldığını söylüyorum,isim alıyorlar şu anda doktor muaynede bitsin çıkın diyorlar. 1 saate yakın bekliyoruz ama sinirlerimiz gergin. kesnlikle yukarı çıkmamıza izin verilmiyor. abim tuvalete gitme bahanesiye asansörle yukarı çıkıyor.
anjiyo gözlem odası içerden otomatik kilitli. abimde kapı açılıp kapanırken annemi görüyor. annem gelin diye işaret ediyor. abim yanımıza gelip eşim ve beni yukarı çıkarıyor. içerdeki hemşireye annemin ismini verip görmek istediğimizi söylüyoruz. kesinlikle bizi içeri almıyorlar. bende hemşireye rica ettim hayır giremezsiniz diyor. ama bu arada içeri girenler var. bende kapının açılmasını fırsat bilip içeri daldım. hemşire gelip çıkmamı söylüyor. bende annemi 5 dakika görmek istediğimi söyledim. hayır yasak dedi bende biraz sert konuşarak 5 dakika annemi göreceğimi söyledim.
annemi neden ameliyata alacaklarını anlayamadan çıkartıldım.
eğer orada sert konuşmasaydım ertesi gün ameliyata bitene kadar göremeyecektim.

valla ne halde olursanız olun üslup önemli
neden ortalıgı yıkan hasta dr. görünce hazırolda duruyo
o zamanda yapsaya
ben herkes haddini bilsin demiyorum
etkiye tepkidir
ben nöbetimde ne olursa olsun 1 dakikada hastanın işi görülsün bitsin mantığındayımdır
ama bana hakaret edenede karakolun yolunu göstermişimdir..

Hani kişisel boyut? Hanımefendinin konuşma tarzı tepkidir. Önce etki gerçekleşir, tepki onun üzerine verilir. Etki sahibi "nazik" meslektaşınız hakkındaki fikirlerinizi de alabilir miyiz?

bu yazdiklarinizdan sunu cikartabilirim.bütün saglik sektöründe calisanlar insafsiz ahlaksiz, ama hasta her zaman hakli. Meslektaslarim elinden geleni yapiyordur buna da adim gii eminim. Her hemsire de böyledir demek yanlis. Olayi kavramak güc , hemsireyi de dinlemek isterdim acikcasi. Onunda bu konuda söylicek kesin bir seyleri vardir.

Lütfen cikin yanlizca hastayi kabul ediyoruz demesi uygun olabilirdi. Konu sahibi arkadasimiz buna tepki olarak hakaret etmesini de uygun bulmuyorum.

Sunu da belirtmek isterim bazi hemsirelerinde sert tutumu gözümden kacmadi . Söylediginiz gibi acaba bu da etki tepki olamaz mi ? Zamanla kendi caplarinda bir koruma mekanizmasi gelistirmis olabilirler.

Arkadas hamile; zaten sinirleri gergin, hormonlari tavan yapmis bile soylemis. Yaninda annesi kalinca ne oluyor ki.

onlara uygulanan şiddeti her duydugumzda kınadık, suçladık, ayıpladık
ama başımıza gelince anladık ki bu iş tek taraflı değil
hala da kınıyorum hala da suçluyorum şiddetin her türlüsünü
zaten şiddeti kınadığım için bu işin peşini sürdürücem bana başka bir faydası olmaz bu saatten sonra

inş. sonucu dediğiniz gibi kısa zamanda alırız

Tahmin edebiliyorum yaşadığınız gerginliği. İşin içinde bebek var bir de. Ama "edepsiiiiz" "hanım hanımmmmsenin ağzını gözünü yırtarııım" gibi olmuş azcık :)

Güzel derken; "edepsiz senin ağzını burnunu kırarım" değil de "üslubunuza dikkat etmezseniz, bu hastaneyi sizin başınıza yıkarım" gibi

sizi yazılarınızdan tanıyorum....hep objektif yaklaştığınızı düşünmüşümdür.....ona köpek gibi davranabilirim sözü çok büyük talihsizlik....sizi ayıpladığımdan değil birgün acile işiniz düşerse orada yaşananları görmenizi isterim.....zorunlu hizmette bir iki sene acil hizmeti yapmak zorunda kalmıştım.....benim gibi hassas bir insan için oldukça zordu....olayın duygusal tarafını geçtim......oradaki garibanları sakın küçümseme.....başımın üstünden geçen uçan tekmeler mi dersin ...ortalığa terbiyesizlik olsun diye tükürenler mi dersin.....beni hayvan yerine koymayı bırak istediği gibi küfredenler mi dersin....hoşuna gitmeyen birşey olduğunda oraya bir kamyon dolusu insan yığmalar mı dersin
orda hertürlüsüyle karşılaşıyorsunuz....bana sakın beğenmiyorsan yapma gibi bir sığ düşünceyle gelmeyin...orda insanların çocukları var...ben yapmayacağım diyebiliyorum kim yaparsa yapsın....o günlerden kalma panik atak tedevim devam ediyor
şimdi konu zaten hasta ve sağlık çalışanların arasında çözümleyebileceği bir konu değil.....hiç değilse kamera kayıtlarını dikkate al değilmi...hayır efendim kimi kime şikayet edeceksin....ben konu sahibi gibi beni rencide edcek durumları şikayet etsem hangi birini şikayet edicektim
konu sahibinin şikayet sonuçlerını cidden merak ediyorum....konuyu okuduğumda ogünleri hatırlayıp bir atak daha geçirdim......şikayet sonuçlrı olumlu olarak ele alınırsa belki arkadaşlarıma o yolu takip etmelerini önerebilirim
yakında hastaneler özelleştiğinde zaten hepimiz için sorun çözülmüş olacak....

Son düzenleme:
Neyse gecmis olsun. Allah kimseyi hastahaneye , hapishaneye dusurmesin derler. Daha fazla sinirlerini yipratma.

Benim merak etttigim bir konu var.
Konu sahibinin affina siginarak konusunu dagitmadan sormak istiyorum.
Türkiye de SKK liarin, SSK kartlari ile özel hastanelere de gidebildikleri gibi bir haber okumustum.
Aceba ne kadar dogru?

Son düzenleme:

bakın yine bir genellemeden bahsediyorsunuz
yahu kimsenin genelleme yaptığı yok nerden çıkartıyosunuz bunu
bakın başka sağlık çalışanı olan arkadaşlar da yorum yazdı neden onlar bir genellemeden şikayet etmedi?
benim hangi mesajımda bir genelleme söz konusu?
siz niye üzerinize alınıyosunuz bu kadar?
ewt o hemşirenin de söyleyecek çok sözü vardır eminim, bunlar da onu haklı çıkartır kesin değil mi?
resmen bana uygulanan şiddeti haklı görüyosunuz sizin bütün mesajlarınızdan ben bunu anlıyorum, resmen gerildim burda sayenizde
yapmaya çalıştığınız şey ne bilemiyorum

ebenin düzgün bir ifadeyle,
"hanımefendi buraya refakatçi almamız maalesef yasak, anneniz çıksın ben size yardımcı olurum" demesi bu kadar zor muydu?

Benim merak etttigim bir konu var.
Konu sahibinin affina siginarak konusunu dagitmadan sormak istiyorum.
Türkiye de SKK liarin, SSK kartlari ile özel hastanelere de gidebildikleri gibi bir haber okumustum.
Aceba ne kadar dogru?

Özel hastaneler katkı payı alıyorlar.

"senin ağzını burnunu kırarım" tarzında bir cümle sarfetmedim ben
"edepsiz ve terbiyesiz" dedim, ki yaptığı buydu zaten kim ne derse desin. Kaldı ki bu da tamamen sinirden güçlüksüzlükten ve çaresizlikten söylenmiş sözlerdi
"şu kapıyı açın polis çağırttırıcam" demek "bu hastahaneyi başına yıkarım" demekten daha mantıklı sanırım :))
neyse şuanda oradaki tavrımın mantıgının konuşulması başlı başına yanlış değil mi sizce?
tekrar söylüyorum "kocam beni dövdü" dyen bir kadına "sen de kocana öyle demeseydin" mi diyoruz burda?

valla ogururken kimse kibarligi ve uslubu dusunemez
ben ya oturur aglardim ya bayilirdim yada dalardim

ama o hemsire aldigi egitim ve meslegini icrat etmenin erdemiyle
hastaya usluplu konusma konusunda mecburiyeti var!

size acil şifalar diliyorum ama bunu kendinize kişiliğinize yapılmış bir hakaretten öte özellikle yapılan politikaların herkezi bu noktaya getirdiğini görmenizi istiyorum bu kişisel birşey değil devlet bizi yalnız bıraktı...orada ne yaşanırsa yaşansın karışmıyor....şikayetinizin arkasında mutlaka durun ve buraya yazın ben sonucu gerçekten merak ediyorum
bu arada o doktoru öldüren bir genç çocuk vardı ....onun hapiste öldürüldüğünü biliyormuydunuz....basında haberleri hiç çıkmadı.....bu yüzden bu konuda çok umutsuzum

ebenin düzgün bir ifadeyle,
"hanımefendi buraya refakatçi almamız maalesef yasak, anneniz çıksın ben size yardımcı olurum" demesi bu kadar zor muydu?

ben kbar bir dille rica etmiştim ki tam o esnada onun uzanan parmağını görünce deliye döndüm
o sırada başka bişeye sinirliydi galiba bilmiyorum
hepsi kamera kayıtlarında vardır ancak o bölümde kameranın olmadığını iddia etti hastahanenin idari amiri
inanmadım, görücez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…