Psikolojik sıkıntılarim var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben size üzüldüm ve anladım sizi.ilaclar yorgunluk yapıyorsa ondan gücünüz kalmıyodur. Ya da belki de kendinizi vaktinde o kadar cok yordunuz simdi de dinlenmek istiyorsunuz.Kendınızı suclamayın siz bir sorun oldugunun farkındasınız ve en önemlisi bunu degiştirmek icin uğraşıyorsunuz.Altında yatan nedenleri düsünün neyi içinize attınız da sizde birikti ve bu depresyona dönüştü ? doktorunuzla bunları konusun.Çocuklarınız için diyeceğim ; unutur giderler yeter ki daha fazla bir takım hatalar yapmayın , mutlu edin.Snirlendiğinizde temiz hava alın rahatlarsınız.

tadını bilmediği şeyleri yememesi çok normal. Si yemek yaparken onu yanınızda tutun, yardım etsin, karıştırsın, yani onunla katkısı oldun. Arada güzel olmuş mu diye tadına baktırın. Bunu bir kez değil uzun süre yapın. Ondan büyük sevdiği çocuklar varsa , onlarla konuşup, oğlunuzun göreceği şekilde önündeki yemeği överek yemek yemelerini sağlayın. Benim küçük kuzen de yemezdi ama benim erkek kardeşim olunca o yediği için yerdi . Gerekirse danışmanlık alın. Ayrıca üç gün hiçbirşey yememesi bana mantıklı gelmedi, meyve ya da başka birşey yemiştir mutlaka. Çikolatayı ödül olarak da kullanabilirsiniz, işte bu tabaktakiler biterse yiyebilirsin diye. Bir çocuğun hiç et. Sebze yemeden büyümesi ve gelişmesi mümkün değil, pes ederek çocuğunuzun sağlığından , gelişiminden çalıyorsunuz.
Pes etmiyorum tabi ki her daim tekrar tekrar yapıyorum o yemekleri hem kızım yiyor hem biz çünkü ama oğlum yok. Eti köfte şeklinde yiyor. Belli sebzeleri çorba şeklinde yapıp yediriyorum. Ama hiç nohut kuru fasulye ya da taze fasulye bezelye ıspanak mesela hiç yemedi çünkü bunlardan çorba yapmadim. Tarhana yapıyoruz annemle kendimiz sirf onu bebekliginden alistirmistim onu yiyor. Onun içine et suları kaynatıp kendim buzluga atıyorum ondan koyuyorum. Mesela bulgur pilavı ağzına sürmedi. Beyaz peynirin tadını bilmez kaşarı öyle kes sofraya koy yemiyor ama tostun içinde yiyor kaşar peyniri. Zeytin yemez. Yumurtayı haşlama yemez ama omlet şeklinde yiyor. Muhakkak yumurtayi yağda yiyor.

ben size üzüldüm ve anladım sizi.ilaclar yorgunluk yapıyorsa ondan gücünüz kalmıyodur. Ya da belki de kendinizi vaktinde o kadar cok yordunuz simdi de dinlenmek istiyorsunuz.Kendınızı suclamayın siz bir sorun oldugunun farkındasınız ve en önemlisi bunu degiştirmek icin uğraşıyorsunuz.Altında yatan nedenleri düsünün neyi içinize attınız da sizde birikti ve bu depresyona dönüştü ? doktorunuzla bunları konusun.Çocuklarınız için diyeceğim ; unutur giderler yeter ki daha fazla bir takım hatalar yapmayın , mutlu edin.Snirlendiğinizde temiz hava alın rahatlarsınız.
Yaptığımın farkındayım ve sıkıntı içindeyim. Değiştirmek istiyorum bu durumu artık benimde bagirti gürültü kaldıracak kafam yok. En ufak bir şeyde baş ağrısı yaşıyorum. Bende rahat olayım cocuklwrimda huzurlu olsun istiyorum.. doktorun verdiği ilaçları aldım dün sabah ve dün akşam. Birini kullaniyordum zaten birini ilk defa aldım basım dönüyor haliyle yan etkileri. Ama ayaktayım mecburen.

Kesinlikle tedaviye ihtiyaciniz var .
Okadar yardimcinizda varmiş,baba anne kardeşler ve koca ,böyle yipranmamaniz gerekirdi.
Baktim Misol etken maddesi Sertralin ve yanetki olarakta sinirlenmiyi ve öfkeyi tetikliyor .
Depresyon çünku insanin daha pasif olmasi hayata küsmüş hali ve ağirliktir
Bazi antidepresanlarda işte enerji vermesi için aktive ediyor .
Doktorunuza anlatin sadece pasif olmadiğinizi ,
çok sinirli olduğunuzu hatta öfkeden çocuklara şiddet uyguladiğinizi .
Akşam için belki biraz sakinleştirici verir .

Tansiyonuza ve nabzinizada baktirin ,yüksek tansiyon ve nabiz sinirli yapar.
Ve tabi endokrinojiye gidin her hangi bir hormon bozukluğuda olabilir .
Anlattım hepsini anlattım dünkü olayı da anlattım. İlacimin dozunu yükseltti ve öfke nöbetleri için ayrıca başka ilaç verdi akşam içtimm. Tansiyonumu ara ara ölçüyorum genelde düşük tansiyon 8-5 . Hamileliklerimde de hep düşüktü. Endokrinolojiye de bakayım.

Benim de psikolojik sıkıntılarım var ama küçücük çocuğu dövmüyorum. Kimin yok ki şuan psikolojik sorunu? Doktora gidin gerekirse ilaç versin. İlaç kullanmaktan bu kadar korkmayın ya uyuşturuyor diyorsunuz da ne alakası var? Antidepresan kullanmanız gereken bir dönemdesiniz demek ki,bundan neden bu derece korkuyorsunuz? Çocuğunuza zarar vermekten korkmuyorsunuz ama antidepresan içmek sizi korkutuyor.

Nerde yazmisim ilaç içmekten korkuyorum antidepresan beni korkutuyor diye..hangi mesajımda okudunuz bunu. Lütfen konuyu düzgün okuyun öyle yorum yazın.
Her gün çocuk dövmüyorum evet sinirleniyorum bağırıyorum bunu inkar etmiyor ve bunun doğru olmadığının farkında olduğumu söylüyorum. Bundan kurtulmak istiyorum ilaç kullanıyorum tekrar doktora gittim. O gün sinirime hakim olamadım ve maalesef istemediğim bir şey yapmış bulundum. Bundan vicdan azabı duyuyorum ve değiştirmek istiyorum bu durumu.
Nerde yazmisim bunu ilaçtan korkuyorum diye gösterir misiniz?

Nerde yazmisim ilaç içmekten korkuyorum antidepresan beni korkutuyor diye..hangi mesajımda okudunuz bunu. Lütfen konuyu düzgün okuyun öyle yorum yazın.
Her gün çocuk dövmüyorum evet sinirleniyorum bağırıyorum bunu inkar etmiyor ve bunun doğru olmadığının farkında olduğumu söylüyorum. Bundan kurtulmak istiyorum ilaç kullanıyorum tekrar doktora gittim. O gün sinirime hakim olamadım ve maalesef istemediğim bir şey yapmış bulundum. Bundan vicdan azabı duyuyorum ve değiştirmek istiyorum bu durumu.
Nerde yazmisim bunu ilaçtan korkuyorum diye gösterir misiniz?
bir yorumda uyuşturmaktan başka birşey yapmıyor diye okudum siz yazmadıysanız kusura bakmayın, yanlış görmüş olabilirm. çoğu kişi antidepresan kullanmaktan korkuyor. bence bir sakıncası yok yardım almanın.
siz de hatalarınızın farkındasınız evet farkındayım ama ne olursa olsun küçük çocukları dövmek doğru değil, evet farkındasınız ama engelleyemiyorsunuz da kendinizi. doktorun verdiği ilaç iyi gelmiyorsa tekrar doktora gidersiniz, doktor değiştirirsiniz ve size doğru ilacı verene kadar doktor doktor gezersiniz. yapacak birşey yok yani. ihmal etmeyin kan değerlerinize de baktırın gerekirse. belli ki bir sıkıntı var.

bir yorumda uyuşturmaktan başka birşey yapmıyor diye okudum siz yazmadıysanız kusura bakmayın, yanlış görmüş olabilirm. çoğu kişi antidepresan kullanmaktan korkuyor. bence bir sakıncası yok yardım almanın.
siz de hatalarınızın farkındasınız evet farkındayım ama ne olursa olsun küçük çocukları dövmek doğru değil, evet farkındasınız ama engelleyemiyorsunuz da kendinizi. doktorun verdiği ilaç iyi gelmiyorsa tekrar doktora gidersiniz, doktor değiştirirsiniz ve size doğru ilacı verene kadar doktor doktor gezersiniz. yapacak birşey yok yani. ihmal etmeyin kan değerlerinize de baktırın gerekirse. belli ki bir sıkıntı var.

Öyle bir yorum yapmadım ki aksine ilaçsa ilaç yataraksa yatarak tedaviye kabulüm. Yeter ki iyi gelsin. Doğru değil farkındayım ve bundan vicdan azabı duyuyorum çocuklarımın yüzüne bakamıyorum utancımdan. Kaç kere özür dilerim yaptıgimin doğru bir şey olmadığını söyledim konuştum. Doktora da gittim dün ilacimin dozunu yükseltti ve yanına ekleme yaptı. Verilen tavsiyelerin hepsini not aldım gerek fizyolojik olarak yaptırmam gerekenleri gerek sinirlendigimde sakın kalmam gerektiğini. Ayrıca kendim de araştırıyorum hepsini gözümün önüne astım. Teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X