teşekkür ederim size de geçmiş olsun
evet daha kötüsü olmadı hamdolsun
bizim verdiğimiz dilekçeler de bir işe yaramazsa ben de savcılığa gidicem o halde
rektörlüğü şikayet ettiğinizde sonuç ne oldu peki?
aslında bize kalsa direkt o iki şahsı mahkemeye vermek istiyoruz ama isimlerini vermiyorlar bize
benim böyle bir hakkım yok mu ya isimlerini vermek zorunda değiller mi?
vazgeçeceğimizi mi sanıyolar anlamıyorum
bana olan oldu zaten başkalarına aynı şeyleri yapmaktan vazgeçsinler diye sürdürücem bu işi
Sinir krizi gecirmenize demiyorum, bu durum herkesin basina gelebilir . burada o hemsireyi de savunmuyorum. Sizin alisik oldugunuz ir hastaneden gelip (özel) devlet hastanesinde bagirip cagirip, orada calisanlara hakaret etmeniz. Sizi uygun bir dille uyarmamis olabilir. bu durumda sizinde bir hemsireye edepsiz , ahlaksiz . Senin isin bu , hizmet edeceksin gibi bir tarzla konusmaniz sizi hakli kiliyor mu ? onu sordum.
Rektörlüğü şikayet takipsizlikle bitti, sonuç alamayacağımızı biliyorduk zaten.
En çok doktorun ceza almamasına içerledim.
Sıkıntımız şuydu ; annem ağır bir kemoterapi görüyordu ve 35 yaşından beri de mide ülseri vardı. Hastalığı başlayınca tedavi sürecinde doktorlar hep midesinden korktular ve özellikle ağrı kesiciler konusunda çok sıkıntı yaşadık, her hastaneye yatışımızda annemin başucuna ........ ağrı kesici verilmesin diye notlar yazdık, her doktoru uyardık çünkü onu alınca kanıyordu midesi. O günkü doktor bizim dışarda olduğumuz sırada yapın bizden iyi mi bilecekler demiş ve hemşireler vermiş ilacı. 3-4 saat sonra annem istifra ettiğinde anladım mide kanamasının başladığını,söylememize rağmen müdahale etmediler hemşirelerle birbirimize girdik. Yıllarca gide gele annemin halini o kadar iyi biliyorduk ki, kimse bizi dinlemedi en sonunda bayıldı garibim, ancak o zaman müdahale ettiler ve o kanama 6 gün sürdü.
Sırf çok bilmişliklerinden, hasta yaşamış durumu biliyor, sizi uyarıyor neden dinlemiyorsunuz; sırf ego meselesi!! Allah'tan bulsunlar. Zaten kanserden kıvranan hasta bir de midesiyle uğraştı onca gün, ölebilirdi de mide kanaması şaka değil. Annem kanserle savaşını kaybedeli iki yıl oldu ama ben hala o hemşirelerle doktora ah ediyorum hala ....
Sinir krizi gecirmenize demiyorum, bu durum herkesin basina gelebilir . burada o hemsireyi de savunmuyorum. Sizin alisik oldugunuz ir hastaneden gelip (özel) devlet hastanesinde bagirip cagirip, orada calisanlara hakaret etmeniz. Sizi uygun bir dille uyarmamis olabilir. bu durumda sizinde bir hemsireye edepsiz , ahlaksiz . Senin isin bu , hizmet edeceksin gibi bir tarzla konusmaniz sizi hakli kiliyor mu ? onu sordum.
hanımefendi "hemşireyi savunmuyorum" diyosunuz ama beni yargılayarak onu savunmuş oluyosunuz
"seninle mi uğraşıcaz" dedi bana, ne deseydim "afedersin rahatsız ettim ben çıkayım mı" diyecektim
o ettiğim lafları söylerken o da bana "sensin terbiyesiz" dedi kendini gayet iyi savundu hiç merak etmeyin gayet rahat bi tavırdaydı yani
mahkemede hepsi konuşulacak zaten anlamıyorum sizdeki bu sorgulamayı ben
burda "kocam beni dövdü" diye biri konu açsa ona da "sen de kocana şöyle böyle yapmışsın, haksızsın" mı diyeceksiniz?
geçmiş olsun hemşire hiç haklı değil üslubu çok yanlış
yaptığı saygısızlığın tabi ki sonuçlarını idari ve yasal olarak ödemeli
ancak sizinde hatalarınız var
olayı çirkin bi kavgaya çevirmek yerine
hasta olarak haklarınız arasaydınız bu kadar sinir harbine girmezdiniz
ama ikili tartışma sizi daha da çok yıpratmış
bu arada ben de vertigo hastasıyım ciddi derecede sizi anlıyorum
ataklar geldiğinde değil yerimden kalkmak derdimi anlatmak
kafamı sağımdan soluma çevirecek mecalim olmuyo
gözlerimi bile aralayamıyorum baş dönmesi ve mide bulantısından
Hastanelerle ilgili o kadar anım var ki... İyi anılarım var mı diye düşünüyorum da.. Belki bir iki tane. Köpek gibi azarlayanlar mı dersiniz, kendini kral kraliçe sananlar mı dersiniz.. Özellikle bir tanesini anlatayım. Bilen arkadaşlar biliyorlar, ben işitme engelliyim. Aşırı baş ağrılarım vardı bir dönem. Maddi durum sebebi ile devlet hastanesine gitmiştim. Önce nörolaga gittim. Yaşlı bir doktor bey vardı. O kadar tatlı, sevimli bir insandı ki.. Öyle iyi kalpliler de yok değil. Duymadığım için benimle daha çok ilgilendi, sohbet etti. Sen çok zeki, akıllı bir kızsın sen asla engelli değilsin. Engel beyindedir sakın kendini eksik hissetme kızım dedi. Baş ağrılarımın nörolojik sebebi yokmuş o yüzden beni KBB'ye yönlendirdi. Yüzümde gülücüklerle çıkmıştım o doktorun odasından. KBB doktoruna durumumu anlattım. İşitme engelli olduğumu, dudak okuyabildiğimi, yavaş konuşması gerektiğini söyledim. O makina gibi konuştu hiç bir dediğini anlayamadım. Yazabilir misiniz sizi anlayamıyorum dedim. O inatla konuşmaya devam etti. Ben sizi hiç anlayamıyorum ama yazamaz mısınız dedim tekrardan. Yanındaki görevli kız hemen yazmaya çalıştı bana. Doktor kızın elindeki kağıdı çekti, yazdırtmadı. O kız da durumuma çok üzüldü doktora garip garip baktı. Şimdi duymuyorum diye ben tedavi olamayacak mıyım, neden yazmıyorsunuz dedim. Bana yazdı, senin yanında kimse yok mu tek niye geliyorsun ben sana laf anlatmaya mı uğraşcam dedi. Ben de dedim ki; ben ünv. okudum bu halimle sıkıntı olmadı, 5 yıldır büyük bir şirkette çalışıyorum sıkıntı olmuyor şurda muayene olmak mı refakatçi gerektiriyor. Bir de KBB doktorusunuz. Yazık size dedim kapıyı küt diye çekip çıktım. O kadar üzgündüm ki, kar yağıyordu ve ben karların üzerine çöküp ağlamaya başladım. Hiç öyle kalbim kırılmamıştı. Şimdiki aklım olsa şikayet ederdim ama insan üzüntüden ne yapacağını bilemiyor. Peşini bırakmayın lütfen...
Yineliyorum konusma tarzini begenmedim. bir saglik kurumuna gidiyorsunuz , refakatci tabiki olacak .Ama birden fazla kisininde alinmasi uygun görmüyorum. Türkiye de adetten dir . Hastanin yaninda 2 araba dolusu kiside hastaneye hucum eder. bu tarz durumlarda hastane görevlisi ve ya calisani ne yapsin.bu konuda avrupa da ile türkce yazi ile uyari yapiliyor. Neden türkce hic düsündünüz mü ?
Sizin alışık olduğunuz bir hastane ne demek arkadaşım? Siz insanlık görmeye alışmışsınız, devlet hastanelerinde insana hayvan muamelesi yapılır, bunu da herkes bilir ve kabullenir, ama siz şımarık olduğunuz için kabullenememişsizni mi demek bu ? Alışık olduğunuz hastane diye bir kavram mı var? Hasta her yerde hastadır, insanlık da her yerde insanlık !
lütden olayi kisisel boyuta tasimayalim . ben de bir saglikciyim. Ancak bu tarz olaylari yasayan ve calisan bilir. Yineliyorum hanimefendinin konusma tarzini begenmedim. bu demek olmuyorki ayni meslek grubundaki arkadaslarimi destekleyeyim.
Sen engelli değilsin gerçekten, yazı üslubundan belli bu en azından. Asıl engelli olan o doktormuş, yürek engelli, düşünme engelli, insaniyet engelli...
Teşekkür ederim size. Ne diyeyim Allah merhamet versin kalbine böyle insanların.