Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

Derdiniz hastanın doktora gösterdiği saygıyı size göstermiyor olduğunu düşünmeniz mi? Ben bugune kadar devlet hastaneleriyle ilgili duyduğum şikayetlerin üyük çoğunluğunu hastabakıcı ve hemşireler hakkında duydum malesef. Bu da onların aldığı eğitimin ve geldikleri sosyokültürel ortamın sorgulanması gerektiğini düşündürüyor bana.

Kendi çaplarında korunma mekanizması= kabalaşmak mı? ben artık kaba bir insanım ve korunuyorum. Bu mudur? Siz bayılmak üzere olan bir hasta annesi yanında kalsın istediğinde nerenizi kimden korumuş oluyorsunuz pardon? Kimse canı burnundayken kendisine yardımcı olmaya çalışan insana kabalaşmaz durduk yere.

SSK , devlet hastani gii genelelemelere cevap yazdim. Siz hakkinizi arayin ona bir sey diyemem, hemsirede hakkini arayacaktir. Hastanin refaketcisi ciksin dedim. Edepsizligimden cikti , hizmetciligimden girdi diyebilir. bu da sizi hakli bir duruma getiririr mi ? Size hakaret davasi acsa ne yapardiniz ?

Üzerime alinmiyorum birini suclamadan önce ikinci tarafi dinlemeyi her zaman tercih etmisimdir.Siz buna psikolojik siddet mi diyorsunuz ? Hastane de bir hemsire yüksek sesle ve ya uygunsuz bir dille disari cikin demis ? Sizde bagirip cagirip hakaret edip, sinir krizi gecirmissiniz.

Psikolojik siddetin tanimini nedir ? Konu basliginda dolayi soruyorum....

Son düzenleme:
tekrar söylüyorum "kocam beni dövdü" dyen bir kadına "sen de kocana öyle demeseydin" mi diyoruz burda?

Keşke onu kışkırtmasaydın diyoruz da bunun sizin konunuzla ilgisi yok. neyse cok gecmiş olsun. Neyseki size ve bebeğe bişi olmadı

ayy rica ediyorum siz artık bana soru sormayın lütfen sormayın mümkünse sormayın
geim gerim gerildim burda ya
bana yapılanlar şiddet değil demek
utanmasanız benim hemşireye şiddet uyguladığımı düşüneceksiniz
ben o berbat durumdayken ne zorum vardı da o lafları ettim acaba???
deliydim heralde ki beni tedavi edecek insana basbas bağırdım, kendimi yırrttım daha çok hasta oldum
manyaktım sanırım ki durup dururken yaptım bütün bunları
hey Allahım sen sabr ver ya

neden beni usluptan uzak(!) mesajlarımı okuyup kendinize dert ediyosunuz o hemşireleri, başka konu mu yok forumda
ayy çok acıdıysanız özelden vereyim hastahane ismini,onları da dinleyin dertleşin hemşirelerle yahu
ama beni rahat bırakın rica ederim

Eğer gerçekten böyle düşünüyorsanız yazık...Çok yazık!

Keşke onu kışkırtmasaydın diyoruz da bunun sizin konunuzla ilgisi yok. neyse cok gecmiş olsun. Neyseki size ve bebeğe bişi olmadı

teşekkür ederim, çok şükür ki bebeğim gayet iyi
bugün ben de hiç atak geçirmedim, ama şu forum yüzünden her an geçirebilirm sanırm

hastaneye gidildiğinde illaki hasta oluyosun insan oraya hadi bu gün canım sıkıldı hastane ziyareti yapayım die gitmiyo insan canı burnunda oluyo evet tmm onlarda çalışarak yoruluyo olabilirler ama hayır bu insan sağlığı gerektiğince ilgilenecekler kendimizi hayatımızı yeri geliyo teslim ediyoruz burada örnek olarak arkadaşımız hamile olarak gitmiş ve vertigo hastası aynı şekilde bende vertigo hastasıyım o mide bulantısı baş dönmesi insanın gözü hiç bişey görmüyo orada hasta olan ona o zaman sende çık git diyenler değil ona yardımcı olmaları gereken insanlar o yüzden bu kız oraya gitmiş zaten uslupları ortada eğer arkadaşımız ilk haykırış durumunda olsaydı emin ol kolundan yaka paça attırırlardı ama davranışları ortada o zaman neden isimlerini verdirmemişler veya yanına gelip siz boş yere sinirleniyosunuz size müdahale edicez falan ne bileyim bu şekilde yaklaşılmamış bende neler gördüm ya genelde hepmi devlet dairelerinde denk geliyo bu kadar insanın şikayeti !!!! düşündürücüüüüü

Arkadaşın yaşadığı türden bir durum yaşamadım.İstanbuldayım sürekli bir insan değişimi yoğunluğu var ama yine de yaşamadım.
Allah düşürmesin birkaç kez düştü,yakınımızdaki özel hastaneleri pek beğenmiyordum.
Para için tedavi sürecini uzatıyorlar herneyse acile gidince devlet hastanesine gidiyorum.

Sizin durumunuzu anlıyorum daha evvel buna benzer bir konu açılmıştı o konuyu sağlık bir arkadaş açmıştı.
Bugün yazdığımı o günde yazmıştım.
Bu sorun tek taraflı değil sağlıkçıyı da hasta hakları hakkında eğitmek gerekiyor toplumu hepten eğitmek gerekiyor.
Sağlıkçılar oraya gelenlerin hasta o an için oldukça aciz kontrolsüz acıları yüzündne mutsuz belki ölüm korkusu yaşayan insanlar olduklarını bilmeleri gerekiyor.
Evet sağlıkçılara görev yüklüyorum ama böyle işin özü bu.
Hasta o an için mağdur rol bile yapıyor abartıyor bile olabilir şımarıklı bile yapıyor olabilir ama hasta.
İnsanla uğraşan her meslek çok zor ,hasta insanla uğraşmak kat ve kat zor ama o halde bu mesleği kaldırabilecek bir karaktere sahip olanlar bu mesleği edinmeli.
Elbette bir taraftan da sağlık görevlilerinin güvenliği sağlanmalı,konu sahibi hanım diyelim ki taraflı anlatıyor olabilir yalan söylüyor belki..
Ama o sırf hamile olduğu için,o an hassas olduğu için o psikolojiyle davranıyor onunla muhatap olacak kişi yani ebe bu yeterliliğe sahip olacak.
Değilse asabi gergin kontrolsüz çabuk parlayan bir tipse evinde oturacak bu bakış açım sığ mı sizce ?
Bütün doktorlar tüü kaka bütün hastalar melek demiyorum ama devlet hastanelerinde "gariban" muamelesi görüldüğünü bugün sağlık bakanına sorsanız bile söyler.
Devlet hastanesinde doğuran kadına "bağırma geberesice" derken ebe özel hastanede" tatlım az kaldı geliyor" diyorlar.
Neden tek sebep para mı ?
Hayır çalışma şartları,personel eğitimi,işe uygun personel seçimi vs..
Tek taraflı bir kabahat yok,ama asıl bazı hastalar hastaneyi satın aldıklarını sanıp dünyanın en mükemmel hizmetini istiyorlarsa bazı sağlıkçılarda hastaya çok özür dilerim ama lafımın arkasındayım köpek gibi davranıp.Eline düşmüş aciz itilip kakılmaya layık aşağılık bir mahluk gibi davranıyor.
Mesleği işi gücü ne olursa olsun herkes kendi bacağından asılacak.
Ahirette kimseye sen ebesin değil mi azarladığın kadının hakkı sende kalsın denilemeyecek veya sizi panik atak yapan insancıklar kurtulamayacak.

Eğer gerçekten böyle düşünüyorsanız yazık...Çok yazık!

neden benim gördüğüm şiddete "yazık" demiyorsunuz da benim sinir anında söylediğim bir kaç cümleye bu kadar çok takılıyosunuz?
ben diğer mesajlarımda da belirttiğim gibi hiçbir zaman şiddet yanlısı olmadım her defasında da kınayıp suçladım bunu
bu davayı sürdüreceksem de şiddete karşı oldugum için başkalarının aynı şiddeti görmemesi için sürdürücem
şiddete bu kadar karşıysanız takıllmanız gereken cümle o değildi malesef

teşekkür ederim, çok şükür ki bebeğim gayet iyi
bugün ben de hiç atak geçirmedim, ama şu forum yüzünden her an geçirebilirm sanırm

o zaman gidin ve dinlenin...
zor bir durum iyi bilirim o anları....
Allah yardımcınız olsun..

ben burda insanlarla ikili diyaloglara girmemeye çalışırım ...sığ düşünmek derken lafım size değildi...hep ortaya konuşurumda bana o zaman bu işi yapma diyenler olduğunda o zaman sizde özel hastaneye gidin diyorum hadsizlikle suçlanıyorum...allah kimseyi hastaneye düşürmesin o konuda yazacak birsürü şey var
hayır özelde de çalıştım ....her iki hastanede de tavrımla bilgimle vicdanımla aynı işi yaptım ne eksik ne fazla ....özel hastanede hastaların ve yakınlarının bana gösterdiği saygı çok manidar....aynı adam devlet hastanesine gittiğinde bana köpeğiymişim gibi davranıyor....içimde insanlık adına ne varsa hepsini aldın....bu işi yapabilenler yapsın deyip orda olanlara karışmamakla çözülmüyor olay...
ama dediğim gibi sağlık sistemimizde diğerleri gibi olması gerektiği gibi

Son düzenleme:

parmak sallamak tehdit içerir, tehdit hareketidir.
deliye dönmen çok normal kim olsa hasta ve hamile haliyle deli olurdu.

hanımlar konu sahibi arkadaş hamile, hassas ve alıngan.
ebe tehdit edercesine parmak sallıyor. kapının kilidini açmıyor.
ve orada fenalık geçiriken yardımcı olmuyor.
ordaki görevi nedir önüne geleni azarlamak mı, yardımcı olmak mı.
hasta sinirliyse sakinleştirecek.
çık dışarı diye kovamaz orası onun özel yeri değil.
ilk başta annem kalabilir mi fena oluyorum diyor,
çık dışarı diye kovuluyor.
kimi nerden kovuyor sormak istiyorum.

aynen katılıyorummmmm

ha birde eğitim deniyor evlere şenlik .....adam cam çerçeve indiriyor nesini eğiteceksin......çok ciddi yaptırımların olması gerekirdi.....siz bir marketten alışveriş yaparken oraya tükürebilen bir adam hayal edebiliyormusunuz ...adamı öldürürler

malesef devlet hastanelerinde öyle özellilkle ebeler ama sonuçta görevini yapıyorsun. o parayı haket biri sana ALLAH razı olsun.desin ama yok ama para olsayd, işin rengi değişirdi. bende çektim doğum anında heleki o sancıları çektiğimde bana bağırdı. ne bağırıyorsun ayıp diye çok kötü olmuştum. sancılarımı unutup bana bağırması canımı yakıyordu. o anda zaten kimseyide içeri almadılar ALLAH rızası için bir damla su verin vermediler.beni masada bırakıp çay içmeye gitii. sonra bağırmaya başladım.çok kötü oldum eşim sesimi duyup gelmiş.zaten bebeğin kalp atışları zayıfladı. apar topar ameliyata aldılar. bebek doğdu eşime oğlunuz olmuş. eşimde ona para vermiş hani haberi yokya bana yaptıklarından, sonra bana çok nazlıymışsın dedi çık seni görmek istemiyorum dedim. eşimde niye böyle yapıyorsun. dedi.anlattım bana çok çektird.i sabaha kadar o sancılarla bana bağırıyordu.eşimde niye daha önce demedin. bir sürü parada verdim. dedi.bence ebeler bütün hemşirelerden daha merhametli olmalı, hem sevap hemde, onda anne çok acı çekiyor, destek versinki ,doğum kolay olsun.

canım ya yaşına kilona baktım dahada içim acıdı ençok da orda rahatsızsın ki gelmişsin ama bazı sağlık çalışlanları gerçekten işinin önemini ve kıymetini bilmiyor en sinir bozucu olanda çık defol denilip çıkmak isteyince kapının açılmaması rabbim evladını sana bağışlamış ya o sinir boşalmasıyla ona bişey olsa bende imkanın varsa şikayetçi ol derim hiç birşey değişmez sanmıyorum ama bidahakine insanlara düzgün davranmayı ögrenirler bu ülke ne çocuk esirgeme kurumu haberleri gördü dövülen ve daha kötü şeyler uygulanan çocuklar hep okumuş ama cahil kalmış kazandığı paranın hayrını kıymetini bilmeyen insanlar nedeniyle ben özelde çok iyi muamele görsemde şu ilk 3ayımı daha deneyimli ve iyi diye devlette geçirmek istiyorum ve şansıma hep iyi doktorlar ve görevliler çıkıyor ama bazen evet hastalarda cins ama hamilelerin ve o girişteki kimse gelemezin nasıl delindiğinide biz de görüyoruz senide gece gece yazık imkanı yok napsam gider diye düşünmüş gibi enazından herkezin aynı olmadığını bildirmen ve içinin rahatlaması için yap şikayetini

maaşımız az imaknlarımız kötü diyolarsa lütfen haketmeyide bilsinler buarada sağlıkçılar savunmaya geçerken abimle yengemde bu sektörde ve üst kademedeler nelerle nasıl uğraştıklarını bilen insanım ama nelerin olduğunuda biliyorum

Yani ne demek isteniyor anlamiyorum,bu hamile kardesimize yapilanlar dogru mu?
Diyelim ki ebe parmak sallayinca, arkadas cok sinirlenip " edepsiz" demis. Olay bayginlik gecirtilecek duruma getirilmemeli.
Kim ne derse desin Ülkemiz de saglik kurumu cok kötü.
Para ile özel hastaneye gitsen onlar senden fazla para koparmak icin uzatirda uzatir, yapabilecegi tüm müdahaleyi yapar.
Devletinkine gitsen " tohumuna parami saydim" mantigi ile hareket edilir.
Devlet kanun cikarir, saglikcilar acisini hastaya ödedir.
Herkes kendini sorgulasin, kimse iyi hizmet aldigi ortama kalkip kötü demez.

Ben de tamamını okumadım ama oradaki hemşirenin görevi gelen hasta ile ilgilenmek.Hemşire görevini yapmamış.Hem de devlet hastanesi.Çok klişe belki ama doğru bir laf: bizim vergilerimizle maaş alıyorsa işini yapmadığı zaman ondan bunun hesabını ben sorarım.Özel bir işletme değil ki orası patronu hesap sorsun işini niye yapmıyorsun diye.

Son düzenleme:

Neden özel isletme olunca siz parasini ödemiyormusunuz ? Doktorlar vergi vermiyor mu ? O zaman saglikcilarda ciksin. Askerleri ve polislere öyle davransin. Ne de olsa maaslarini biz ödemiyormuyuz. Tabiki saglikcilarda yardim etmek zorunda ve hasta ile ilgilenmek zorunda . Ama refakatci ile ilgilenmek zorunda degil. Türk milletine laf anlatmak zor.... Anlamiyorlar.... Yasak lütfen cikin uyariyorsun... 5-10 dk halen cikmamislar. bu sefer 10 kisi hasta basinda ..... Saglikcilar isini iyi yapmasi isteniyorsa ,hastalarinda verilen uyarilara uymasi gerekiyor. Hakaret etmesi degil.....

bu mesaji esefle kiniyorum
kimse benim maasimi vermiyor
BIRAKIN LUTFEN SU LAFLARII
bu devlet en kolay vergisini benim maasimdan aliyor
yaww ben sizin vergilerle maasi aliyorumda lanet olasi benim param nerde
o kadar tuttumki kendi yukarida yaazdiginiz laf canima tak ettirdi
su an beynim zonkluyor resmen
ben parami harcadigim eforum karsiliginda aliyorum helalinden alnimin akiyla
artik DURUN
bu laf yenilir yutulur cinsten degil
yani sanki birilerinin devlet memuru olasi varmista olamamis hirsini cikariyormus edasi var
YETER...
elestirininde bir dozu ayariu var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…