- 24 Eylül 2009
- 2.535
- 68
valla ne halde olursanız olun üslup önemli
neden ortalıgı yıkan hasta dr. görünce hazırolda duruyo
o zamanda yapsaya
ben herkes haddini bilsin demiyorum
etkiye tepkidir
ben nöbetimde ne olursa olsun 1 dakikada hastanın işi görülsün bitsin mantığındayımdır
ama bana hakaret edenede karakolun yolunu göstermişimdir..
bu yazdiklarinizdan sunu cikartabilirim.bütün saglik sektöründe calisanlar insafsiz ahlaksiz, ama hasta her zaman hakli. Meslektaslarim elinden geleni yapiyordur buna da adim gii eminim. Her hemsire de böyledir demek yanlis. Olayi kavramak güc , hemsireyi de dinlemek isterdim acikcasi. Onunda bu konuda söylicek kesin bir seyleri vardir.
Lütfen cikin yanlizca hastayi kabul ediyoruz demesi uygun olabilirdi. Konu sahibi arkadasimiz buna tepki olarak hakaret etmesini de uygun bulmuyorum.
Sunu da belirtmek isterim bazi hemsirelerinde sert tutumu gözümden kacmadi . Söylediginiz gibi acaba bu da etki tepki olamaz mi ? Zamanla kendi caplarinda bir koruma mekanizmasi gelistirmis olabilirler.
bakın yine bir genellemeden bahsediyorsunuz
yahu kimsenin genelleme yaptığı yok nerden çıkartıyosunuz bunu
bakın başka sağlık çalışanı olan arkadaşlar da yorum yazdı neden onlar bir genellemeden şikayet etmedi?
benim hangi mesajımda bir genelleme söz konusu?
siz niye üzerinize alınıyosunuz bu kadar?
ewt o hemşirenin de söyleyecek çok sözü vardır eminim, bunlar da onu haklı çıkartır kesin değil mi?
resmen bana uygulanan şiddeti haklı görüyosunuz sizin bütün mesajlarınızdan ben bunu anlıyorum, resmen gerildim burda sayenizde
yapmaya çalıştığınız şey ne bilemiyorum
tekrar söylüyorum "kocam beni dövdü" dyen bir kadına "sen de kocana öyle demeseydin" mi diyoruz burda?
SSK , devlet hastani gii genelelemelere cevap yazdim. Siz hakkinizi arayin ona bir sey diyemem, hemsirede hakkini arayacaktir. Hastanin refaketcisi ciksin dedim. Edepsizligimden cikti , hizmetciligimden girdi diyebilir. bu da sizi hakli bir duruma getiririr mi ? Size hakaret davasi acsa ne yapardiniz ?
Üzerime alinmiyorum birini suclamadan önce ikinci tarafi dinlemeyi her zaman tercih etmisimdir.Siz buna psikolojik siddet mi diyorsunuz ? Hastane de bir hemsire yüksek sesle ve ya uygunsuz bir dille disari cikin demis ? Sizde bagirip cagirip hakaret edip, sinir krizi gecirmissiniz.
Psikolojik siddetin tanimini nedir ? Konu asliginda dolayi soruyorum....
Ordan çıkarken bağırdım. siz kim bilir garibanlara burda ne eziyetler ne hakaretler ediyosunuz yazık yazık size mi emanet ediliyor bu hastalar. Haberlerde görüyoduk da millete kızıyoduk. Siz hayvan muamelesi yaparsanız millet de sizi döver tabi bıçaklar da öldürür de dedm o halimle bile laf yetiştirdim ama asla bununla kalmam. Önerilerinize açığım bayanlar. Şimdilik bu kadar
[/B]
[/B]
Keşke onu kışkırtmasaydın diyoruz da bunun sizin konunuzla ilgisi yok. neyse cok gecmiş olsun. Neyseki size ve bebeğe bişi olmadı
geçmiş olsun hemşire hiç haklı değil üslubu çok yanlış
yaptığı saygısızlığın tabi ki sonuçlarını idari ve yasal olarak ödemeli
ancak sizinde hatalarınız var
olayı çirkin bi kavgaya çevirmek yerine
hasta olarak haklarınız arasaydınız bu kadar sinir harbine girmezdiniz
ama ikili tartışma sizi daha da çok yıpratmış
bu arada ben de vertigo hastasıyım ciddi derecede sizi anlıyorum
ataklar geldiğinde değil yerimden kalkmak derdimi anlatmak
kafamı sağımdan soluma çevirecek mecalim olmuyo
gözlerimi bile aralayamıyorum baş dönmesi ve mide bulantısından
sizi yazılarınızdan tanıyorum....hep objektif yaklaştığınızı düşünmüşümdür.....ona köpek gibi davranabilirim sözü çok büyük talihsizlik....sizi ayıpladığımdan değil birgün acile işiniz düşerse orada yaşananları görmenizi isterim.....zorunlu hizmette bir iki sene acil hizmeti yapmak zorunda kalmıştım.....benim gibi hassas bir insan için oldukça zordu....olayın duygusal tarafını geçtim......oradaki garibanları sakın küçümseme.....başımın üstünden geçen uçan tekmeler mi dersin ...ortalığa terbiyesizlik olsun diye tükürenler mi dersin.....beni hayvan yerine koymayı bırak istediği gibi küfredenler mi dersin....hoşuna gitmeyen birşey olduğunda oraya bir kamyon dolusu insan yığmalar mı dersin
orda hertürlüsüyle karşılaşıyorsunuz....bana sakın beğenmiyorsan yapma gibi bir sığ düşünceyle gelmeyin...orda insanların çocukları var...ben yapmayacağım diyebiliyorum kim yaparsa yapsın....o günlerden kalma panik atak tedevim devam ediyor
şimdi konu zaten hasta ve sağlık çalışanların arasında çözümleyebileceği bir konu değil.....hiç değilse kamera kayıtlarını dikkate al değilmi...hayır efendim kimi kime şikayet edeceksin....ben konu sahibi gibi beni rencide edcek durumları şikayet etsem hangi birini şikayet edicektim
konu sahibinin şikayet sonuçlerını cidden merak ediyorum....konuyu okuduğumda ogünleri hatırlayıp bir atak daha geçirdim......şikayet sonuçlrı olumlu olarak ele alınırsa belki arkadaşlarıma o yolu takip etmelerini önerebilirim
yakında hastaneler özelleştiğinde zaten hepimiz için sorun çözülmüş olacak....
Eğer gerçekten böyle düşünüyorsanız yazık...Çok yazık!
teşekkür ederim, çok şükür ki bebeğim gayet iyi
bugün ben de hiç atak geçirmedim, ama şu forum yüzünden her an geçirebilirm sanırm
Arkadaşın yaşadığı türden bir durum yaşamadım.İstanbuldayım sürekli bir insan değişimi yoğunluğu var ama yine de yaşamadım.
Allah düşürmesin birkaç kez düştü,yakınımızdaki özel hastaneleri pek beğenmiyordum.
Para için tedavi sürecini uzatıyorlar herneyse acile gidince devlet hastanesine gidiyorum.
Sizin durumunuzu anlıyorum daha evvel buna benzer bir konu açılmıştı o konuyu sağlık bir arkadaş açmıştı.
Bugün yazdığımı o günde yazmıştım.
Bu sorun tek taraflı değil sağlıkçıyı da hasta hakları hakkında eğitmek gerekiyor toplumu hepten eğitmek gerekiyor.
Sağlıkçılar oraya gelenlerin hasta o an için oldukça aciz kontrolsüz acıları yüzündne mutsuz belki ölüm korkusu yaşayan insanlar olduklarını bilmeleri gerekiyor.
Evet sağlıkçılara görev yüklüyorum ama böyle işin özü bu.
Hasta o an için mağdur rol bile yapıyor abartıyor bile olabilir şımarıklı bile yapıyor olabilir ama hasta.
İnsanla uğraşan her meslek çok zor ,hasta insanla uğraşmak kat ve kat zor ama o halde bu mesleği kaldırabilecek bir karaktere sahip olanlar bu mesleği edinmeli.
Elbette bir taraftan da sağlık görevlilerinin güvenliği sağlanmalı,konu sahibi hanım diyelim ki taraflı anlatıyor olabilir yalan söylüyor belki..
Ama o sırf hamile olduğu için,o an hassas olduğu için o psikolojiyle davranıyor onunla muhatap olacak kişi yani ebe bu yeterliliğe sahip olacak.
Değilse asabi gergin kontrolsüz çabuk parlayan bir tipse evinde oturacak bu bakış açım sığ mı sizce ?
Bütün doktorlar tüü kaka bütün hastalar melek demiyorum ama devlet hastanelerinde "gariban" muamelesi görüldüğünü bugün sağlık bakanına sorsanız bile söyler.
Devlet hastanesinde doğuran kadına "bağırma geberesice" derken ebe özel hastanede" tatlım az kaldı geliyor" diyorlar.
Neden tek sebep para mı ?
Hayır çalışma şartları,personel eğitimi,işe uygun personel seçimi vs..
Tek taraflı bir kabahat yok,ama asıl bazı hastalar hastaneyi satın aldıklarını sanıp dünyanın en mükemmel hizmetini istiyorlarsa bazı sağlıkçılarda hastaya çok özür dilerim ama lafımın arkasındayım köpek gibi davranıp.Eline düşmüş aciz itilip kakılmaya layık aşağılık bir mahluk gibi davranıyor.
Mesleği işi gücü ne olursa olsun herkes kendi bacağından asılacak.
Ahirette kimseye sen ebesin değil mi azarladığın kadının hakkı sende kalsın denilemeyecek veya sizi panik atak yapan insancıklar kurtulamayacak.
ben kbar bir dille rica etmiştim ki tam o esnada onun uzanan parmağını görünce deliye döndüm
o sırada başka bişeye sinirliydi galiba bilmiyorum
hepsi kamera kayıtlarında vardır ancak o bölümde kameranın olmadığını iddia etti hastahanenin idari amiri
inanmadım, görücez
parmak sallamak tehdit içerir, tehdit hareketidir.
deliye dönmen çok normal kim olsa hasta ve hamile haliyle deli olurdu.
hanımlar konu sahibi arkadaş hamile, hassas ve alıngan.
ebe tehdit edercesine parmak sallıyor. kapının kilidini açmıyor.
ve orada fenalık geçiriken yardımcı olmuyor.
ordaki görevi nedir önüne geleni azarlamak mı, yardımcı olmak mı.
hasta sinirliyse sakinleştirecek.
çık dışarı diye kovamaz orası onun özel yeri değil.
ilk başta annem kalabilir mi fena oluyorum diyor,
çık dışarı diye kovuluyor.
kimi nerden kovuyor sormak istiyorum.
Ben de tamamını okumadım ama oradaki hemşirenin görevi gelen hasta ile ilgilenmek.Hemşire görevini yapmamış.Hem de devlet hastanesi.Çok klişe belki ama doğru bir laf: bizim vergilerimizle maaş alıyorsa işini yapmadığı zaman ondan bunun hesabını ben sorarım.Özel bir işletme değil ki orası patronu hesap sorsun işini niye yapmıyorsun diye.
Ben de tamamını okumadım ama oradaki hemşirenin görevi gelen hasta ile ilgilenmek.Hemşire görevini yapmamış.Hem de devlet hastanesi.Çok klişe belki ama doğru bir laf: bizim vergilerimizle maaş alıyorsa işini yapmadığı zaman ondan bunun hesabını ben sorarım.Özel bir işletme değil ki orası patronu hesap sorsun işini niye yapmıyorsun diye.