Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

Bakın ben sağlıkçı değilim ve benimde bazı hemşire ve doktorlarla problemlerim olmuştur,ki bir tanesini de anlattım burda.

Yaşadıklarınız beni çok üzdü bunu da belirtmek isterim,hakkınızı da arayın derim.

Yanlız konunun geldiği yer beni çok rahatsız etti,burda sağlıkçılar bizler tarafından yerden yere vurulurken birkaç sağlıkçının da yaşadıklarından yola çıkarak belkide burda kendilerini ifade etmeye çalışmaları çok normal,ki burda üzerine gidilen onlar ama sinir krizi geçirecek olan sizsiniz.

Arkadaşa tavrınız agresif geldi bana ,herzaman ben haklıyım der gibi bir haliniz var.Burda sizi destskleyen onlarca insan varken neden birkaç kişiye takıldınız?[/QUOTE

zaten ilk mesajımdada kesnilkle yapılanın yanlış olduğunu vurgulamış yapılanın yanına kalmamsı gerektiğiniyez yazmış bulunp ayrıca bimere de bildirimsi lonusundada ısrarcı oldugumu yazdım halada öyleyim
ancak
yorumlardaki köpek gibi,hayavan gibi davranmak
okuyupda adam oldugnu sanmak,
benim vergilerimle maaşı ödeniyor
işte öyleler böyleler genellemesine karsıyım ben
bu konuda türkiye cok yol katetti
özelliklede üniv. mezunu veren okullar sebebiylekemikleşmiş yapının kırılmaya calışıldıgını görüyorum
uğradıgnız haksızlık ekmek kuyrugundada olsa tepkinizi vereceksiniz
ama tüm fırıncıları kötülemek değil amaç
yorumlarda genelleme yapılmadığı müddetçe yazmayacagım..
teşekkürler
:KK42:

BIZDE TESEKKUR EDERIZZ:KK37:

kim ne derse desin umursamaz hemşire/doktor o kadar çok var ki... babam kanser hastasıydı hastalığı süresince ve 5 gün komada yattığında (5. gün sonunda vefat etti) yaşadıklarımızı tekrar düşünmek bile istemiyorum. belki onlar daha vahim durumda olan çok hasta görmüşlerdir bizim derdimiz onlara az gelmiştir bilemiyorum ama hiç bir doktorun/hemşirenin kötü davranmaya hakkı yok. zaten derdim olmasa orda neden olayım. hastaneye gidince derdime dert ekleniyor nerdeyse.....

canım sadece devlette değil özel hastanede de oluyor böyleleri...kendini nimetten sayıyorlar iki iğne yaptık diye. bunların doktor olanları da mevcut. sonrada dayak yedik diyorlar. tabi dayağa karşıyız da hiçbi rşekilde istemem yani kimsenin şiddet görmesini. sonuçta onlarda adam gibi davranacak.davranmıyosa bıraksın işi yiyosa. bende çok karşılaştım....takmamaya çalış canım....

arkadaşlar doktorların maruz kaldığı şiddet olayı ile konunun ne alakası var? o dayak yiyen doktorlar hastaya kötü davrandı diye yemedi dayaığı..kadın hastayı erkek doktor muayene etti diye yedi,bebeğini kaybeden babaya bunu haber verdiği için sanki doktorun suçuymuş gibi yedi,kendini bilmez bir gencin dedesinin maaşını alamaması sonucu sinirlenip öldürüldü bir doktor..tamam konu sahibi davasında çok haklı bunu hep söyledik ama bunları da karıştırmayalım lütfen.

arkadaşlar doktorların maruz kaldığı şiddet olayı ile konunun ne alakası var? o dayak yiyen doktorlar hastaya kötü davrandı diye yemedi dayaığı..kadın hastayı erkek doktor muayene etti diye yedi,bebeğini kaybeden babaya bunu haber verdiği için sanki doktorun suçuymuş gibi yedi,kendini bilmez bir gencin dedesinin maaşını alamaması sonucu sinirlenip öldürüldü bir doktor..tamam konu sahibi davasında çok haklı bunu hep söyledik ama bunları da karıştırmayalım lütfen.

kesinlikle onları kimse haklı görmüyor, yani ben burda görene rastlamadım
benim sarfettiğim son cümle bitkinliğin çaresizliğin sonucuydu
aklı başında olan kimse cinayeti haklı görmez göremez zaten

ben konunun kapatılmasını rica ettim kazen beyden
takdir ederse kapatabilir, bu kısır döngü tartışmanın kmseye faydası olmayacağını düşünüyorum

geçmiş sayfalarda da yazdım. çocuğumun damar yolunu bulabilmek için eline ayağına 7 tane delik açan bilinçsiz hemşireye ve stajer doktora bende iğne batırsam haksız mıyım? çocuğum 1 saatten fazla çığlık çığlığa ağladı. ellerinde damarı görmeye yarayan özel bir alet var. koluna tutunca kırmızı ışık damarı olduğu gibi gösteriyor. buna rağmen damarı bulamadılar sadece iğneyi batırıp çekmediler bir kaç dakika iğneyi çıkarmadan sokup sokup çıkardılar. gerekli değilse yapmayın dediğimiz halde yavrumun damarlarını patlatıp elini ayağını mosmor yaptırlar. yavrum deneme tahtası mıydı?

işte özel olmayan bir hastane insana verilen değer. oraya giden herkes deneme tahtası.

o ölen doktor için çok çok üzüldüm ben.Allah rahmet eylesin. o orada mağdur durumda.... ancak böyle aranıp aranıp dayak yiyenlerde vardır herhalde her meslek grubunda....dediğim gibi ben psikolojik şiddete de karşıyım fiziksele de. herkes haddini bilecek.hastada doktorda hemşire de

Ya siz tamam bu kişisel problemler yansıtılmak zorundamı diyorsunuz ama,sağlık görevlilerin sizlerle benzer sorumluluklarının olduğunu düşünmüyorsunuz herhalde...

Onların sorumlulukları,çalışma saatleri,koşulları sizlerden çok farklı...Yani bu çok basit bir laf "kişisel sorunlar yansıtılmasın..."

Onlar günde kaç hastayla uğraşıyor,bir de hasta yakınıyla uğraşıyor;laf anlayanı var anlamayanı var,nöbeti var,uykusuzluğu var...Herşey bir yana o sırada hastanede giden ve hastaya yansıtılmayan bir takım problem/aksaklık var; herşeyden önce insanların hayatlarını sorumluluk edinmiş kişiler.

Normal bir düz memurluk,öğretmenlik gibi kıyaslamanız çok yanlış.

Hım birde, eğer ortada gerçekten devlet hastanelerinde gidişatla ilgili bir sorun varsa bilin ki bu,sağlık bakanlığının uyguladığı yanlış politikaların,yaptırımların bir sonucudur.

Sağlık sektörü iyileştirilmedi; aksine böyle giderse daha da kötü gidecek.Bunlardan en fazla hastalar zarar görecek...

Bu böyle biline...

evet düşünebiliyormusunuz öğretmenlikle memurlukla kıyaslanıyor mesleğimiz inanamıyorum artık bu düşüncede olan insanlara cevap dahi yazıp kendimi yormak istemiyorum
herşeyden acı sabahlara kadar doğuran annesinin bile yapamayacağı fedakarlıkları yapan bir çalışan olarak
sadece susuyorum bundan sonra...

X