- 24 Eylül 2009
- 2.535
- 68
valla ne halde olursanız olun üslup önemli
neden ortalıgı yıkan hasta dr. görünce hazırolda duruyo
o zamanda yapsaya
ben herkes haddini bilsin demiyorum
etkiye tepkidir
ben nöbetimde ne olursa olsun 1 dakikada hastanın işi görülsün bitsin mantığındayımdır
ama bana hakaret edenede karakolun yolunu göstermişimdir..
Derdiniz hastanın doktora gösterdiği saygıyı size göstermiyor olduğunu düşünmeniz mi? Ben bugune kadar devlet hastaneleriyle ilgili duyduğum şikayetlerin üyük çoğunluğunu hastabakıcı ve hemşireler hakkında duydum malesef. Bu da onların aldığı eğitimin ve geldikleri sosyokültürel ortamın sorgulanması gerektiğini düşündürüyor bana.
bu yazdiklarinizdan sunu cikartabilirim.bütün saglik sektöründe calisanlar insafsiz ahlaksiz, ama hasta her zaman hakli. Meslektaslarim elinden geleni yapiyordur buna da adim gii eminim. Her hemsire de böyledir demek yanlis. Olayi kavramak güc , hemsireyi de dinlemek isterdim acikcasi. Onunda bu konuda söylicek kesin bir seyleri vardir.
Lütfen cikin yanlizca hastayi kabul ediyoruz demesi uygun olabilirdi. Konu sahibi arkadasimiz buna tepki olarak hakaret etmesini de uygun bulmuyorum.
Sunu da belirtmek isterim bazi hemsirelerinde sert tutumu gözümden kacmadi . Söylediginiz gibi acaba bu da etki tepki olamaz mi ? Zamanla kendi caplarinda bir koruma mekanizmasi gelistirmis olabilirler.
Kendi çaplarında korunma mekanizması= kabalaşmak mı? ben artık kaba bir insanım ve korunuyorum. Bu mudur? Siz bayılmak üzere olan bir hasta annesi yanında kalsın istediğinde nerenizi kimden korumuş oluyorsunuz pardon? Kimse canı burnundayken kendisine yardımcı olmaya çalışan insana kabalaşmaz durduk yere.