• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık BAT Mayıs Sonu - Haziran Başı. Toplaşıp, konuşalım :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
yok kızlar kocaman bir negatiffff

Daha geçmemiş günün geriye dönüp baktım.

Aslında gün geçene kadar yapılan teste itibar etmeyeceğimiz için en iyisi yapmamak.

İlk gebeliğimde adetim on gün geçtiği halde silik geçmişti. Hatta şöyle ilişki 19. Gün olmuştu. 40. Gün test silikti. Öyle söyleyeyim döllenme ile ilişki kurabilin diye.

Daha geçmemiş günün geriye dönüp baktım.

Aslında gün geçene kadar yapılan teste itibar etmeyeceğimiz için en iyisi yapmamak.

İlk gebeliğimde adetim on gün geçtiği halde silik geçmişti. Hatta şöyle ilişki 19. Gün olmuştu. 40. Gün test silikti. Öyle söyleyeyim döllenme ile ilişki kurabilin diye.

nebiliyim canm bende pek umut yok ,ilişkilerim düzenli oldu ama bilemedim

Yu
Evet canım alabilirsin.ama dr kontrolünde kullanman gerek ilk başta çünkü örneğin günde 1 tane klomenle 3 tane yumurtlayan da var,günde 3 klomenle 1 tane yumurtası olan ya da günde 5 tane ile hiç yumurtası oluşmayan da var.dr önce düşük dozda başlayıp yumurta sayını kaliteni kontrol edecek.ona göre dozu ayarlayacak.eee ben içeyim garanti olsun diyemezsin çünkü ilacın yan etkileri var.yumurtalar olması gereken boyutu çok aşıp OHSS sendromuna yakalanabilirsin.kiste dönüşebilirler ,bi de onlardan kurtulmakla uğraşırsın.zaten pkos lu olmayan hastalarda over in aşırı büyümesine sebep olacağından kullanılmamalıdır yazar.sen de pco var mı?
Yumurta takibinde klomen verilmiyor mu? Ben pcolu değilim ama bu ilacı kullandırmıyorlar mı yumurta takibi ve catlatma iğnesinde?

Kizlar adetim 1 gun gecmisti test yaptim dun negatif cikti ama daha adette olmadim doktorumuda aradim gec döllenme olabilir diye bikac gun daha beklememi tekrar test yapmami soyledi bende sabirsizlaniyorum sonuç ne olcak diye

Yu

Yumurta takibinde klomen verilmiyor mu? Ben pcolu değilim ama bu ilacı kullandırmıyorlar mı yumurta takibi ve catlatma iğnesinde?
Canım 6 ay korunmasız ilişkin olduğu halde bebişin olmuyorsa verir.ama önce senden hsg çekilmeni ister,eşinden de sperm testi ister.bir sorununuz varsa onların çözümüne yönelir.ikinizde de herhangi bir sorun yoksa klomen tedavisine başlar.düzenli regl oluyorsan çatlatma iğnesi vermeyip kendiliğinden çatlamasını bekleyebilir ya da riske girmez iğneyle çatlatır.

Canım 6 ay korunmasız ilişkin olduğu halde bebişin olmuyorsa verir.ama önce senden hsg çekilmeni ister,eşinden de sperm testi ister.bir sorununuz varsa onların çözümüne yönelir.ikinizde de herhangi bir sorun yoksa klomen tedavisine başlar.düzenli regl oluyorsan çatlatma iğnesi vermeyip kendiliğinden çatlamasını bekleyebilir ya da riske girmez iğneyle çatlatır.
Bütün tetkikler yapıldı ocaktan beri sürekli hastanelerdeyim hsg hormonlar ultrason spremiyogram hatta spermiyograma 3 kez gönderdim eşimi :D bi sıkıntı yok ama cocuk da yok

Bende anlamadım açıkçası bu durumu. Geçen sene iki defa yaptı aynı testi normaldi sonuçlar ama bu Yen'i yapılan test araştırma hastanesi tüp bebek bölümünde yapıldı. Perşembe doktora gidecek bakalım ne diyecek doktor ? Merak içindeyim kafam çok karışık. Yorumun için teşekkürler Buarada cnm
Canım diğer test bilgisayarla olduğu için net belli sorun yok ama bu biraz tuhaf. O 1,8 yazdığı bir milyon degil 18 milyon ianladım çünkü diğer değerlerde x10 diye bir ifade geçmiş. Sınır olan 15 milyonun üzerinde olduğu için doğal gebelik olur ama bazı ayrıntı bilgiler yok galiba morfoloji önemli. Ama bilgisayar yazılı olan test gayet net bundan çok iyi sonuçlar. Bir cc de 78 milyon diyor çok çok iyi. Neden diğerinde 18 acaba? Arasında çok zaman mi var yoksa perhiz farklılığı mi... doktor zaten söyler de için rahat etsin diye yazdım vahim bir durum yok.

Back