Gebeliğe Hazırlık BAT HAZİRAN 2018 BEKLEYENLER

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

beni de ekleyinnnn
1 haziran

bu ay doktoru bıraktım. iğneyi ilacı da kullanmadım. gecen sene marttan beri istiyoruz. 6. ayımda ekimde Doğal yoldan hamile kaldım 6 ay önce kasımda 9 haftada kalp atışları durdu. doktora gitmeye başladım.2 ay yumurta takibi, 1 ay klomen , 1 ay da femara verdi doktor. 4 ayda de çat iğnesi vurdurdu. bunları vermeden önce ne bir tahlil ne de bir test yaptı sadece ultrason kontrolü ile. doktora gittikçe daha da kendimi kasıyordum bir de boş yere ağır ilaçları iğneleri almayı gereksiz ve sağlığıma zarar verir düşüncesiyle bıraktım bu ay doktoru. Oluruna bırakmaya çalısıyorum ne kadar yapabilierisem tabi...Nasip kısmet bakalım inşallah bu mübarek ayda Rabbim cümlemizin yüzümüzü güldürür.

Amin canım inşallah bi kere olmuş bak hemde kendiliğinden yani yine olur sıkma canını zamani var herkes ayni seyi soyluyodur eminim bana da sabret zamanı var dediklerinde çok kızıyorum ama hak veriyorum inşallah öyle bi zaman da gelir ki iyi ki de şimdi gelmiş dersin dualarim seninle ❤

Beni de alıın bata bir ömür olmasına rağmen :) normalde döngüm 29 gün ama son 2 aydır 32 günde bir oluyorum hatta öyle ki yani saati saatine 32. Günün öğleni. Hangisine göre yumurta takibi yapacağımı şaşırdım. Bat 32 güne göre 28 haziran ama şüpheliyim. Bu yüzden ovülasyon testi aldım. Bu ilk denememiz olacak. 1.5 yıldır evliyiz hiç korunmadık biz ama yumurtlama dönemine de denk getirmemeye çalıştık sadece. Bu ay denemek istiyorum. Doktora gittim ultrasonla muayene etti. Kist vs yok dedi. Kilolu olduğum için pcos olabilir miyim dedim Yok hayır yüzün tertemiz adetlerin de düzenli pcos gibi durmuyorsun deri ne kadar doğru bilmiyorum. Hormon testi vs de istemedi bir yıl deneyin olmaZsa gelirsin takip ederiz dedi. Çokta acemiyim bu konuda o yüzden bilenlerle olmak çok iyi olacak

Canım seni yanıltmak istemem ama hepimize doktor bir yıl deneyin ya da yaşınız küçük ya da sıkıntınız yok deyip geri yollamistir bu ay dene bi dahaki ay bence tedavi surecine baslamak istiyorum de en azindan hormon vs baktir eşinden gitsin ben 3 yıllık evliyim 1 yıl doktor olur dedi 2 senedir uğraşıyoruz ve hic bi sıkıntı yok esimde de bende de rahim filmi cekildi tuplerde acik ama anlamadım :) pko olayına gelince doktor sacmalamis bence benim adetim günü gününe ve 28 gunde bir olurum kilomda yok öyle kıllı biseyde degilim :) ama pko var gibi doktor hormonlara göre pko yok ama çok fazla yumurtam oluştuğu için pko diyo ay bu işler çok karışık Allah yardimcin olsun inşallah bu ay hamile kalirsinda hiç ugrasmazsin bunlarla

Yahu anlamıyorum tahlil yapmadan nasıl verebiliyolar kafayı yicem

Bende de senin anlattığın gibi ne kilom var ne kılım nede adet düzensizliğim ama bir önceki gittiğim doktor pko görünümü var dedi şimdi gitmeye başladığım doktor sende pko yok dedi. Sadece klomenden dolayı sanırım çok fazla yumurta oluşmuş. Doktorda onların ne olduğunu çözemedi adetin 10. Günü tekrardan çağırdı. İnşallah onlarda atılır. Vücudumuz ne garip dimi her ay başka başka şeylerle uğraşıyoruz

Kızlar ben 1 yıllık evliyim 8 aylik evliyken Dr. Gittim hormonlar da felan bisey cikmadi yum. Da iyi dedi adetlerim düzenli ama 2 aydir 1 2 gun gecikme yapmaya başladı ilk gittiğimde tsh. Yüksekti oda ilaçla baya dusurduk sonra bidaha gitmedim ozaman Dr. 4 ay daha dene olmazsa kendoliginden gel dedi ve hic korunma olmadı evlenmedigimzden beri. Bende bisey çıkmaynca acaba esimde mi sikinti diye dusunduk onada test yaptırdık oninda çok iyi çıktı ama henuz nasip olmadi çarşamba başka bi dr. Randevu aldım oraya gidicem acaba tuplerdemi sıkıntı diye dusunuyirum ama bilmiyorum sizce hangi tedaviyi uygulamaya başlar ?

büyük ihtimal yumurta geliştirip çatlatma yöntemini dener canım :)

büyük ihtimal yumurta geliştirip çatlatma yöntemini dener canım :)
Anladım canım gittigm gün muhtemelen yum. Gunum yakın olcak. Yumurtan güzel gelişmiş demişti Dr. Bana ilk gittiğimde ama tahminen catlamiyo sanırm gecen ay ovu. Ysptim yumurtlama zamanında ilk çizgiyle aynı koyuluğu gormedim.koyulasti ama esit değildi. İnşallah bu ay hepimz güzel haberlerimizi alırız burada paylasiriz

inşallah canım rabbim güzel gönlüne göre wersinnn :) benimki kendinden çatladıgı için hiç çatlatma denemedk ama genelde öyle yapıyorlar inşallah bu ay ramazanın hürmetine isteyen herkes hamile kalır hayırlı saglıklı bi şekilde...

Sen suan hamilemisin canim. Amin inşallah canım. Ben geliştiğini dusunuyorum ama çatlama konusunda tereddutteyim insallah kotu bisey cikmaz

Sen suan hamilemisin canim. Amin inşallah canım. Ben geliştiğini dusunuyorum ama çatlama konusunda tereddutteyim insallah kotu bisey cikmaz
yok canım benim bat 3 haziran inşallah güzel haberi alırım. 2 senedir bekliyoruz aşılama falanda oldum ben doktorumn hatası ile tutmadı akışına bıraktım geçen ay sogan kürü yaptm adetle berebarde incir yemeye başladm bakalım olcak mı :) bu da olmazsa artık tüp bebek yaptırmayı düşünüyorm.

Evet doktor herkese aynı şeyi söylüyormuş onu da forumlarda okuyarak buldum:) doktorlar çok tuhaf bari bir hormonlarıma baksaydı iyi olacaktı. Ben hatta yumurtalarım çatlamıyor mu acaba diye falan da düşünül doktora sordum. Kuruntu yapmayalım deri:) iyi de sen bakmazsan ben nasıl bilcem kuruntu mu değil mi ultrasonla baktı tertemiz hiçbir şey Yok dedi gönderdi. Bende bari ovülasyonla deneyeyim olmaZsa giderim başka doktora dedim. En azından 3 ay kendimiz deneyip sonrasında olmaZsa doktorda baktıralım ona göre tedavi olalım diyoruz. Eşim de var ya bir keyfe keder adamdır. Ölse düşmez peşine yani aman olursa olur der bana kalsa çoktaaan çalışmalara başlamıştım ama eşim daha yeni yeni olabilir moduna geçti öyle muhteşem istekli de değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…