Başkaları adına utanmanın da bir sınırı olmalı sanki.

Ben de ayniyim. Değişmeyi cok istiyorum psikologa da gittim ama yok olmuyor. Inanılmaz hassasım cok geriliyorum kalabalık ortamlarda. Her lafı acayip kafaya takarım. Benim kdr olmasa da esim de öyle o yuzden onun davranışları konusunda cok gerilmiyirum ama ailemin davranışlarını ve beni nasil yiprattiklarini anlatsam aksama kdr yazmam gerekir...cocugum olduğunda ona da aymi seyleri aşılamak istemiyorum çünkü hayat böyle cok zor gerçekten

Doğum gününden yola çıkacağım. Adam doğum günü yapmayı sevmiyor ama aileniz metazori ellerinde pastayla çat kapı eve dayanıyor. Böyle kutlamaları sevmeyen adama birde "iyi ki doğdun" naraları atıyorlar. Şimdi, sizin sevmediğiniz bir şey kayınvalideniz tarafından size yapılsa ne tepki verirdiniz? Ben tahmin ediyorum. Siz öncelikle bu tip şeyleri sevmeyen birine böyle bir yaptırıma müsaade etmeyecektiniz. Kaldı ki bende hiç hazzetmem böyle kutlamalardan ve her yapıldığında memnuniyetsizliğimi dile getiririm. Bu konuda eşinize yapılanı haksız gördüm.
Konu bence eşinizin tavırları değil de eşinizin huylarının ailesine çekmiş olması gibi duruyor. Her kötü şeyde aileye kadar uzanmış kötü huyun sebepleri.
Dışarıdaki insanları bilmem ama ailenizin yanında sorun çıkmasını istemiyorsanız, kimsenin istemediği şeyi yapmayın. Eşiniz höt höt biri ise yani hoşlansa da hoşlanmasa da sorun çıkarıyorsa bu konudaki sıkıntınızı söylersiniz. Haa söylediniz adam hala aynı höt hötlükte ise ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gideceksiniz.
Bir abla olarak size tavsiyem, herkesi aynı anda memnun edemezsiniz. Ama herkesin memnuniyetsiz ortamda bulunmalarına engel olabilirsiniz. Biraz insanları kendi haline bırakın. Üzülen üzülsün, kimse üzülmekten ölmez. Bir çok şeyi abarttığınızı düşünüyorum.

Ben de doğum günlerini kutlama olayını hiç sevmem hatta sürpriz kutlamalardan nefret ederim. Eşinizin tepkisi için neden bu tepki anlamadım. O an saçma bulmustur hepsi bu. Ayrıca kv de herkes gibi davranış sergilemis tüm kv ler böyledir. Empati yaparsaniz belki esiniz ve cevrenizdekiler sizin davranislariniz için amma saçma tepkileri var diyorlardir.

Belki birileri de sizin davranışlarından ötürü utanıyordur ve normal olmanızı istiyordur. . Kime göre neye göre normal. Anlattıklarınız vucudunuzda ağrılara sebep oluyorsa dert görmemişsiniz ve inşallah da görmezsiniz.
Eşinizi anlatırken sanki kendi eşimi görmüş gibi oldum. Bezen biri bir şey sorar ağzına bakarım ha gayret birşey diyecek diye ki bununla ilgili konularımda yazmışlığım var. Evet çok darlandığım oluyor ama sizinki artık hayatı kendinize zehir etmek olmuş. Bırakın salın herkesi bi nefes alın bi duymayın görmeyin. İnanın hayat onun bunun yaptıklarını takip edip kafaya takmayacak kadar kısa. Gerçi söyleyene bak demişler ama oyle.

Akışına bırak. Evet şu anda senin için zor ama denemeye çalış. Kaç senelik evlisin bilmiyorum ama ailen belki de alışmıstır ve olduğu gb kabul etmiştir. Niye,neden,acaba diye diye depresyona girmiş biri soyluyor bunları:)))

Meraba ben❤❤❤❤ anksiyetden hep bunlar.ahhhh benim orneklerim daha komik hangi birini anlatsam .emzirdgim icin doktor isini erteledim.pskolog ilacsz gecmez cok yuksek derecede dedi.emzrmeyi biraktim yine erteliyorum

Aaaaa bu ben, hemde nasil ben biliyor musun? Bir sure sonra yalniz kaldiginda dahi kafanda herkesi bir koseye oturtup onlari konusturmaya basliyorsun.. aksam oldugunda normalin 20 kat fazlasi yorgun, depresif, uzgun olarak yatiyorsun.. herkesi ve her seyi kontrol altina almak istiyorsun, sen olmazsan birileri cok kirilacak, uzulecek, kusecek, sen “keske orada soyle davransaydim simdi bunlar olmazdi” diyeceksin diye onden onlem almaya calisiyorsun.. iste en son “psikolocikman deli” oluyorsun (bayiliyorum bu tabire) doktora gidiyorsun, o da “birak herkes kendini korusun, kirikligini- acisini yasasin.. sen herkesi bu kadar dusunuyorsun da herkes seni bu kadar dusunuyor mu”diyecek, sen mini bir aydinlanma yasasanda tik gibi bir sure daha devam edeceksin.. sonra bir cinnet, cil yavrusu gibi dagilan sikintilar ve mis gibi bir kafa.. siddetle oneririm :)

Meraba ben❤❤ah ceken bilir benim orneklerim daha komik olabiir.anksiyetddn bunlar pskolga gttim ilacsz gecmez yuksek cok dedi.emzrdigim icin erteledim simdide biraktigim halde gidemiyorum.yazin gece hic uyumadim bu sebeplerden .bazen bi geliyorlar offf sacma sapan seyler hayati zindan eder mi eder

Meraba ben❤❤❤❤ anksiyetden hep bunlar.ahhhh benim orneklerim daha komik hangi birini anlatsam .emzirdgim icin doktor isini erteledim.pskolog ilacsz gecmez cok yuksek derecede dedi.emzrmeyi biraktim yine erteliyorum
Bence ertelemeyin. Eninde sonunda cocuga da yansiyor. Anksiyetelerimi hep ilacla kontrol altina aldim ve su an hafif atlattigim icin psikoterapiye basladim. Ilaclar duygulari kontrol etmeye yardimci oluyor.

İdrakçim,Senin kafana takarak uykusuz kaldığın insanlar bitaraflarını devirmiş ,oralarında pireler uçuşurken ve bilmemkaçıncı uyularındayken iş bir şeyleri düşünmekten uyuyamama durumuna geldiyse ve sen kendini kontrol edemiyorsan gerçekten idrakyolların iltihab etmiş olabilir ve artık belkide bir uzmandan yardım alma zamanın gelmiştir. Birşeyleri bahane edip gidemedim diyorsun ama Hayat kısa kuşlar uçuyor , ömür geçiyor, hiç bir şey, hiç kimse Sen'den değerli değil.

Son düzenleme:
Bence ertelemeyin. Eninde sonunda cocuga da yansiyor. Anksiyetelerimi hep ilacla kontrol altina aldim ve su an hafif atlattigim icin psikoterapiye basladim. Ilaclar duygulari kontrol etmeye yardimci oluyor.
Sirf pskologa kizim icin gittim bende o da benim gibi olmasin diye bulasici cunku bu kaygi olayi ama pskyatrye gdemiyorum ozeller beni asiyor devlettede kendimi dogru ifade edebilirmiyim bilemiyorum ya doktor anlamazsa ya arkamdan konusur ya sacma bulursa diye .cunku gercekten cok sacma ornekler hani bunun bilincindeyim ama kurtulamiyorum cok beter bisey gercekten

İdrak o sizin belirlediğiniz asgari düzey ve ölçüt.
Sizin 'saçmalama' olarak değerlendirdiğiniz şey başkası için espri olabilir.
İçinde bulunduğunuz durum başkaları adına utanma değil,sorunu doğru tespit edelim.
Siz mükemmeliyetçilikte zirvesiniz ve o mükemmel ölçüye göre davranmayan herkesi kontrol etmek istiyorsunuz.
Bu durumun mutlaka çocukluk yaşantılarınız ve ebeveyn tavırlarınız ile ilgisi var ama o ayrı bir konu.

Ben gerilmenize neden olacak olaylarda ciddi bir durum göremedim açıkcası.
Siz bunlara geriliyorsanız ben 'örtün ki ölem.'

Benim annem iflah olmaz bir mükemmelliyetçi artı narsist,bunu laf olsun diye söylemiyorum, psikoloji eğitimim var ve annemin teşhisi bu.
Daha gençken ve henüz pdr alanında yüksek lisans yapmamışken ben de annemin bazı tavırlarına,eşimle anlaşamayışlarına böyle üzülüp dertlenirdim.Çok arada kaldığım ve ağladığım oldu.
Eee ne de olsa ikisi de mükemmelliyetçi ebeveynle büyüdüğüm için bende de var o mükemmelliyetçilik denen illet,
aksi olsa zaten Freud mezarında ters döner.

Benim eşim de daha içe dönük ve az konuşan bir adamdır,napsın adam yıllardır ben konuşuyorum o dinliyor.Bir de annemle pek anlaşamaz.
Yıllarca onları anlaştıracağım,birbirlerini sevdireceğim diye uğraşıp durdum.
Sonuç; koca bir sıfır.
Ne zaman ki kendimi tanıma,anlama,tepkilerimi anlamlandırma sürecinde aşama kaydettim, karşımdakileri de anladım ve bu çabayı bıraktım.

Annen ve eşin de olsa kimseyi değiştirmek mümkün değil,sevdiklerimizi olduğu gibi, eksikleri,hataları ve kusurlarıyla bir bütün olarak kabul etmemiz lazım.
Evet annemin kişiliği çok zor,beni özellikle bsşkalarının yanında geriyor ama böyle olmayı
o istemedi.
Ailesinin hatalı tutumları,sevgiye ve değer görmeye aç oluşu onun hatası değil ve üstelik her şeye rağmen o benim annem,beni büyüttü, yetiştirdi.

Konuyu çok uzatıp kendi yaşanmışlıklarımla kimseyi sıkmak istemem.
Belli ki sorunlarınızın farkına varıp çözüm için bir arayışa geçmişsiniz.
Size bir kitap tavsiye edeceğim.
Psikolojik Sorunlara Müdahale ve Kendi Kendine Yardım-Doç.Dr.Ali Eryılmaz ki kendisi Hocam olur.
Bu kitaptaki mükemmelliyetçilik başlığı altında yazanlara ve örnek vakayla olan seans dökümlerine odaklanın.
Bir diğer tavsiyem de sizi üzen,geren böyle olay ve durumlar sonrasında yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi,kızgınlıklarınızı yazın.
bunu yaparken kendinizi serbest bırakın, anneniz ve eşiniz dahil olmak üzere kime kızdıysanız, içinizden ne geçiriyorsanız, olduğu gibi her şeyi yazın, bitirdikten sonra tekrar okuyun sonra da yırtıp ya da yakıp o kağıdı yok edin, bu sizi ciddi anlamda rahatlatacak.
Farkındalık,kabullenmişlik ve sevgi dolu zamanlar diliyorum.

Vaktimden çalmaya gerek gormedim çok sacma

Herkesi memnun etmeye çalışırsan en çok sen yıpranırsın kimseyi değiştiremezsin. Ayrıca eşinin ailesi sizin gibi özel günlere önem vermiyor diye bi alay eder gördüm seni eşine kalas falan demişsin naapsın adam sen memnun ol diye yapmacık mı olsun herkes doğum günlerini şen şakrak kutlayadak değil kültürlerinde yok demekki. Eşin ve ailen ile ilgili alaycı küçümser durumun da beni rahatsız etti

Dur disari cikmadan cozumu de yazayim esine “kendi tercihi olmayan” bir durum icine girdiginde nasil davranmasi gerektigini sen dusunme.. ornegin dogum gunu kutlamasi esinin istedigi bir sey degildi, annenlerin jest olsun diye yaptigi bir seydi.. eger annenler damatlarinin tutumlarindan rahatsizlaraa en fazla bir daha dogum gunu partisi yapmazlar, bu senin hayatinda bir eksiye neden olmaz.. kardeslerin esinin konusmamasindan rahatsizlarsa en fazla daha seyrek gelirler, bu yine senin hayatinda ya da ailenle iletisiminde bir sikintiya yol acmaz.. oglun kuzenine vantuz gibi yapisiyorsa bu da o cocugun sorunu bir yerde, en fazla “sevmiyorum yapisma” der, oglun geri durmasini farkeder.. annenin esprilerine bozulan varsa bir gin biri cikar “espriyi dondurucudan cikarttiniz herhalde ehi ehi” der annen bir daha yapmamasi gerektigini anlar.. sen her seyi degil hicbir seyi duzeltemezsin idrak sadece kendini bozarsin.. sen manyak olursun, geriye donup baktiginda yine esini suratini asarken, anneni kotu espri yaparken, oglunu kuzenini kemirirken bulursun ama olan sana olur.. birak rahatsiz olan gostersin tepkisini bu kadar endiselenme.. olacak olan oluyor inan, hayatta kil kadar etkimiz yok :) divani kebiri bitirdim gidiyorum

Öncelikle uzun zamandır forumda bu kadar güzel bir yazım biçimi görmemiştim. Bunun için tebrik ederim
Konuna gelecek olursak ; bence fazla takıntılı birisiniz.
Kimse sizin kadar önemsemiyor durumları emin olun.
Bu kadar takıntı yaparak eşinizi , aileniz ve de ilerde oğlunuzu bile kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.
Bence siz herkesi ve her şeyi kontrol etme güdüsünden bir an evvel sıyrılmaya bakın..
İnanın şu an kendinize işkence ediyorsunuz.. Bırakın herkesi olduğu gibi kabullenin..

Idrakyollariiltihabi konunu okudum,benimde benzer durumlarım oluyor maalesef.Benim eşimde azıcık odun ,azıcık kalastir.Azicik diyorum çünkü 11yilda anca bu kadar eyebildim.Biz ailecek çok konuşkan,onlar aksine çok suskundur.Mesela benimde ailem gelince esim kısa kısa cvp verir.Sanki ailemi gecistiriyormuş gibi algilarim.Ben güzelce anlatıyorum bak burda şunu demen lazımdı diye.Kardeşim ,eniste tatlıyı seversin sana getirdim dediginde çok afedersiniz mal gibi bakma.Ooooo sağolasın Allah razı olsun de.Ne bileyim kayinvalideme birşeye kızınca bak anne o öyle olmaz,çok yanlış diye diye diye anlattım 11sene .Sonuç ne oldu biliyor musun onlar benim istediğime yakın kıvama geldiler ama ben onlar gibi oldumSimdi eşim konusur ben saf saf bakar azıcık sessiz olakta kafa dinleyek derim.Yani başkalarını değiştirmek istedikce sen senlikten cikiyorsun canim.Ha orada tepkisi sana yetersiz mi geldi sen daha çok coş ,kahkaha at ,ailenle ilgilen.Bosver hayat çok kısa ne gerek var kendini üzmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…