Bebek olduktan sonra Kayinvalide….

Mesafe istemenizi sınırlarınızın aşılmaması istediğinizi çok iyi anlıyorum ama bu durumda siz de kv den beklentiye girmeyeceksiniz örneğin buzdolabinizi doldurmuyor diye bozulmayacaksınız
+100000
konu sahibi birde bebek arabasına katkı yapmadı demeyeceksiniz
siz soğuk yapınca kadının da hevesi kaçmıştır

sizde ona bu sene öyle doğum günü hediyesi falan yapmayın
eşinize de o benimkini kutlamadı hevesim yok diyin

Anne olmadan önce benim de k.validemle aram gayet iyiydi arada pürüzler cikiyordu ama cok seviyorduk birbirimizi.Ne zamanki ilk cocugum dogdu o zaman icindeki cadıyı cıkardı her seye karisirdi kucagima sadece emzirmek icin alabilirdim emer emmez kartal gibi kapardi,istedigi seylerden vermek isterdi yalandan bacagi agriyor gibi yapar kremle gelir esime masaj yaptirirdi kendine dikkatler hep onda olsun isterdi esim lohusa karisini birakip onunla ilgilensin isterdi,cocugu kendi evine götürür 2 saat sonra getirirdi hic ses edemedim benim annem de bizdeydi kadin etkilenmesin epilepsi atagi gecirmesin diye sustum icime attim.Esim desen buldumcuk olmustu her sey ona toz pembe geliyordu ona gore ters giden bir sey yoktu agzi iki karis acik gülüyordu aklima geldikce sinirleniyorum.Annem anneanneme bakmak icin gitmek zorunda kaldı kaldik kv ile bas basa bir sustum iki sustum sonra tabak canak firlatmali kavga ettik o zamandan beri merhaba merhaba.Siz siz olun bu asamaya gelmeden sınır koyun ben simdi cok pismanim cocugumun en güzel zamanlarini kacirdim yenidoganken kucagimda tutamadim diye vizdan azabi cekiyorum ne olurdu müdahale etseydim sanki.3 bucuk aylik bir bebegim var simdi o kadar guzel bir lohusalik gecirdim ki gelmedi bile dogru düzgün cocugumu öpe seve istedigim gibi büyütüyorum cünkü yenidogan bebekler anne huzursuzsa huzursuz ve gazli oluyorlar sınırınızı koruyun evladiniz icin.Yardim etmeliler edebilirler ama anneye sorarak ikinci cocugumda yine kv annemle birlikte ilk banyosuni yaptirdi mesela ama ilk cocugumdaki gibi her seye kendisi karar vermedi leylosa soralim leylos sicakligini ayarlasin dedi yardim etmek baska hükmetmek baska ezdirmeyin kendinizi

Söyledikleri standart her kayınvalidenin söyledikleri. Benimkide neler dedi ama sonra ben ne dersem o oldu. O sınırı çizerseniz eğer sizsiz birşey yapamazlar. En basit örnek kundak yapmaya çalışırdı her geldiğinde ben bozardım, eşim dedi yine aynı. En son Sen yapıyorsun ben bozuyorum yapma kundak dedim. Yapmadı. Kavga etmeyin ama net olun. Birde alınan bir insansa eşinize söyletin. Birde herşeyi anlatmayın, aşı oldu vs. Yorum yapmasına fırsat vermeyin.

Yanınızda kim olucak? İlkinde bir panik hali oluyor çünkü bilmediğiniz için yanınızda annenizin olması güzel olur.

Bir de en son olarak size şu öneriyi verebilirim, doktora sormadan ben bir şey yapmam diyin. Ki eşiniz de bunu söylesin.

Siz de A dese stresse girdim B dese stresse girdim. Bu kadin normal bir sey de dese siz stresse girmeye yer ariyorsunuz zaten sizin derdiniz hiç bitmez. Her şeye tamam agrin mi var mi diye sorunca neye stress oluyosunuz anlamadim.

Ben de kvme bayilmam Turkiyede yasiyorken ayda bir ya da iki ayda bir esimle birlikte bir kac saatlik ziyaret disinda hic samimiyetim de olmadi telefonlaşmayiz bile ama bu kadin niye benim buzlugumu doldurmuyor, sofralar kurmuyor, dogum gunu yapmiyor bana bir sey almiyor diye de konusunu etmem. Annenize davrandiginiz gibi mi davraniyorsunuz da annenizin buzluk doldurmasiyla kiyas ediyorsunuz.
Daha baştan mesafe koyup gelip gitmiyorsaniz bunlari da laf diye yazmayin yani.

Mesafe istemenizi sınırlarınızın aşılmaması istediğinizi çok iyi anlıyorum ama bu durumda siz de kv den beklentiye girmeyeceksiniz örneğin buzdolabinizi doldurmuyor diye bozulmayacaksınız
Yo ben ondan Hic bir sekilde bi beklentim yok yapip yapmadiklari saddce bana degil esim onun cocugu neticede yukardada belirttim beklentisiz hareket Eden birisiyim aksine kimseden bisey istemem borclu hissetmemek icin veya sınırların kopmamasi icin

Kendi annen gibi görmek bana çok saçma ve imkansız geliyor. Benim kv dunyaya inmiş melek ama annem olamaz ben de onun kızı olamam. Siz zaten sınırlarınizi net çizen birisiniz bu kadar kafanıza takmayın. İnanın herkes söylüyor herkes konuşuyor ama kv nin adı var batıyor. Her söylediğini yapmak zorunda değilsin ki yapmayacaksın da konuşur konuşur gider. Onu demek istedim.
Gelse anlatin toplumda oyuzdrn okadat sagliksiz iliskiler ortada zorla guzellik olunsun ben herseyi diyim yapiyim kafama göre ama karsidskinin en ufak birseyine aliniyim modunda herkes

+100000
konu sahibi birde bebek arabasına katkı yapmadı demeyeceksiniz
siz soğuk yapınca kadının da hevesi kaçmıştır

sizde ona bu sene öyle doğum günü hediyesi falan yapmayın
eşinize de o benimkini kutlamadı hevesim yok diyin
Inanin soguk fln yapmadim öyle bi durum olmadi calistim ustune hamilelik ve rahatsizliklarim oldu kendi kendime yettim her geldiginde saygi hurmet vs gösterdim. Hedite konusundada esim ztn dusunucek bizden verilicek ben bi daha özel vericek degilim ama kucuk bi cikolata sepeti hazirlicam onuda kenfi istegimle, beklentidiz yoksa sizin dedigniz gibi o kutlamadi almadi diye gecistirirdim. Ben ne yspiyosam esim icin yapiyorum

Alıngan kadın ise kaynananız gelmez kı.
Sız surat asarsınız o zaman o da küser gıder.
Alingan ama sanki kendi cocuguna bakicak gibi Olan davranislari beni korkuyuyot ustune Hergun bebek bahanesiyle gelmesinden korkuyorum.
Bana cok seyler yasatti yinede dozunda bi iliskimoz var idare etmemle oyuzdrn mesafenin yok olmasindan korkuyorum

Alingan ama sanki kendi cocuguna bakicak gibi Olan davranislari beni korkuyuyot ustune Hergun bebek bahanesiyle gelmesinden korkuyorum.
Bana cok seyler yasatti yinede dozunda bi iliskimoz var idare etmemle oyuzdrn mesafenin yok olmasindan korkuyorum
Sız ise başlayınca da ben bakarım diyor mu?

Kadının size ağrıların varmı demesini bile kötü yöne cekmissiniz. Ne varki bunda ? Bence siz takılacak birşeyler bulmaya çalışıyorsunuz.
Öyle degil surekli digum oldumu oluyormu diye haberim olsun istiyor Surekli sorulmasi insani geriyor bende stresliyim ne bekledigmi bilmiuorum neticede

Ben kendi ayaklarimin uzerinde durmaya aliskinim ayrica azicik yakin olunca gercekten sık boğaz olma durumunu defalarca yasadim o sekildede rahat edemiyorum. Bebegi kucaga alistirma yok gögusler bozulir diye emzitme olaylarina bakis acisi cok cahil ve cirkin, gelemiyorum bu tarz seylere. Ve lohusayken iyice bu seyler yuzunden bunalicagmi simdiden görebiliyorum cunlu insan hamileyken bile özel ve hassas bi dönem geciriyor kaldiki lohusalik dahada zor.. Esime nasil kirmadan dicem ki? Simdiden guzellikle diyorum kendim buyutmek ögtenmek istoyorum herseyi, biri habersiz gelicek diue her yerimi temiz tutup strese girmek istemiyorum diye
14 aylik bir kızım var ve 28 haftalik hamileyim, daha bugün 5 dk önce arayıp geliyoruz dediler.. evimi bok götürüyor her yer oyuncak ama ben cidden umursamıyorum... ki onlarda umursamasin.. kafana takip kendini üzme demeye çalışıyorum.. illa olacak derken de aslında şimdiden hazırla kendini demeye çalışıyorum ki eşini çok sevdiğin belli o da seni seviyor ki yakandan düşmüş istediğini yapmana mesafe koymaya olumlu bakmış..
Bu sebep ile bebeğine kendine eşine odaklan.. 6 7 aylik olunca kuzu o zaman tekrar aynı düzene döneceksin.. sağlıkla gelsin 🙏🙏🙏

• Bebeğinizi kucağınızdan hiç ama hiç indirmeyin. Belli bir süre sonra yalvaracaksınız çünkü iki dk rahat dur da seveyim diye :KK70:
  • İlk banyosunda bir bilenden destek almakta fayda var, insan çok heyecanlanıyor. Bende öyle oldu en azından, annem yardımcı oldu sağolsun :)
  • Doğumda mecburen bulunacak , hemen damlarlar çünkü. Ama fazla başınızın kalabalık olmasına izin vermeyin. Gerekirse hemşireden doktordan rica edin, onlar fazlalıkların dışarı çıkmasını sağlar.
  • Evde bol bol dinlenin, kitap okuyun, kafa dinleyin.
  • Rahatsızlıklarınızı kibar bir dille söyleyin. He yok anlamadılar mı, tırnaklarınızı çıkarın. Lohusa dönemindeyimin arkasına sığınarak çıngar bile çıkarabilirsiniz. Ben denedim harika oldu.

çok uzun yazmışsınız yarısına kadar okudum ama ben çok büyük bir sorun görmedim. kötü bir sey söylememis ki kadın size. kötü söz, nagatif enerji görmemissiniz 😂😂

bebek sizin, aile sizin.. işinize yaradıkları kadar dahil olmalarına izin verin iki annenin de. rahatsız olduğunuz yerde “sağ ol anne, ben hallederim” diyip gecin. zaten sizin yapabildiğinizi, durumu iyi idare edebildiğinizi gördükçe geri duracaklardır. en azından benim annem öyle. bebeğinize faydalı olacaksa bırakın faydalı oldukları ölçüde yanınızda bulunsunlar.

doğurduktan sonra ağlaya ağlaya “kv olsa da bi saat uyusam” demeyin sonra 🥲

Arkadaslar 2 seneye yakin olucak evleneli ve Esimin aileleriyle aile dinamiklerimiz cok farkli. Her iki aileyede yakin oturuyoruz fakat kayinvaldeye yuruyerek bi 10 dk yakin mesafedeyiz. Esimin ailesi cok kalabalik, herseyi ic ice yasiyolar ve mutlaka haftada bir gun Kayinvalidede kalabalik toplanilir bi gun her haftasonu. Bu durumdan bastan beri alisamadim rahat edemiyordum oyuzden ilk bastan beri mesafemi ayarlayip gitmedim her haftasonu. Basta cok problem oluyordu ama sonra alisildi. Kendi ailem cekirdek aile, herkes calisiyor vs oyuzden kimse Esime Hic bi konuda baski veya problem yaratmadi. Annem calisiyor kayinvalidem evde yas olarakta annemden buyuk ve kafa yapilarimiz cok uyusmuyor. Birde malesef bastan beri benden büyük görumceyle anlasamadik kendisini kayinvalidem sanip Sürekli bi problem cikardi, gercekten cok cirkin davranislarda bulundu ama onun seviyesine inmemek icin Hic iplemedim orali olmadim. Kayinvalideylede bu yuzden iyi olamadik cubku kizinin dolduruslarundan etkileniyordu bende kafam kaldirmiyordu zaten calisiyorum yoruluyorum, Sene icerisindede iyice koptuk artik kalabalikken gitmiyorum vs. Kayinvalidemide cok aramam telde cunku konusucak bisey yok. Görustugumde sevgi saygi hurmet herseyi yaparim esim icin.

Simdi hamileyim ve her an dogurabilirim.
Kayinvalide son 2 ayda fln biraz daha yaklasti bende dozunda davraniyorum fakat simdiden cok karisicak gibi davranislar seziyotum ve rahatsiz oluyorum. Örnek olarak söylediklerini burdan belirtiyorum:

-Bebegi kucaga alistirma, zorlanirsin.
-Bebegin ilk banyosu yapilicagi zmn beni cagirin veya anneni cagir.
-Insallah uzun emzirirsin. Kiz kardesimin gelini x ay sonra birakti emzirmeyi,” bazi kadinlar göguslerinin formu bozulmasin diye emzirmiyor”.
-Dogumda bende olmak istiyorum ilk cocugnuz, bebek dogdugu an orda beklemek istiyorum vs.
-Misafir 10 gun sonra alirsin vs tarz karismalar ki ben Anneler disinda misafir stresine girmek istemesigmi, bebekle ilgilenmek istedigmi beliettigim halde.
-Dogum iznine ayrildim, sıkılma bana gel vs diue sık boğaz ediyor halbuki evde ve disarda dogum öncesi hazirliklarim oluyor ufaktan birde spora gidiyorum. Uykusuzum oyuzden duzensiz uyuyorum dinleniyorum dedigim halde gelmiyosun fln diyo. Kendi evinde eltim gil var onlarla beraber yasiyor, iki tanede kires cocugu var hastalik fln kapmak istemiyorum. Cokta wc gitmem gerekiyor, rahat edemiyorum kendi evim ve anne evim disinda bsska yeri. Anneme gidip Geliyorum bile demiyorum sirf aa oraya gidiyoda bana gelmiyor demesin diye. Kendi ailemle olan Hic birseyi anlatmiyorum paylasmiyorum.
-Annem calisiyor diye beni ailem yokmus gibi hisssttiriyor surekli halbuki annem her isime yetisiyor ve kucuk aile olsakta yakiniz. Sadece ben söylemiyorum herseyimi cunku gidip görumceme ve kiz kardeslerine vs anlatiyor her seyi.

Bu tarz seyler söyluyor ve strese giriyorum. Bunun disinda 1-2 kez habersiz geldi esimle telefonlatini duymadik diye 5 dk sonra cat kapi bizde geldi ve evim daginikti. Esim daha önce uyardi habersiz gelme diue.
En buyuk sorunum iki senedir korudugum mesafeyi simdi bebek bahanesiyle surekli kapimda olucak diye. Ben cocugmu kenfim buyutmek istiyorum, kendi annem bile bu kadar mudahrle etmiyo ben ögreniyim diye. Simdi bebek olunva sanki her hafta görusmek zorundaymisim gibi hissediyorum ve onun yaninda istedigim gibi bebegime bakamicam söyle yap et vs dicek. Kendisi diger torunlarina 2ci anne gibi olmus banada öulr olucak saniyor ama verdigi sözleride tutmadi. Bebek arabasi alinicakti ilk basta illa ben aliyim diye tutturdu bizde yok baya pahali anne dedik sonra bi kismini veriyim dedi bizde Tmm dedik kirmamak icin. Araba geldi etti kadindan tik yok. Gercekten bos sözler veren insanlardsan Hic haz etmiyorum ve Esimin ailesi hep bos konusan tipler.

Gercekten kötu dusunmemeye calisiyorum ama simdiden darlandim. Surekli agrin varmi varmi diye sorup strese sokuyor. Kac kere evine gittigimde daha önce esimle beraber bir bardak bos suyla oturdum ama diger cocuklarina torunlarina yemek ekmek hersey yapip pisirir. Esimin demesiylede bi iki kez pogaca getirdi, kendi annem buzlugmu kac kere doldurdu.
Bugune kadar kimseden bi talebim fln da olnsdi sirf bu mesafe konusunu asmamak icin.
Yakinda dogum gunu var, her sene hep hediye aldim kendini gecen sene dogum gunumu kutlamadi bile ama esimi cok sevdigim icin hatirlattim Esime unutma hediye fln bi dusun ne lazimsa alalim diye ve kendim guzel bi cikolata sepetide hazirlicam. Kendisi gecen sene dogum gunumu kutlamadi bile ama diger cocuk, torunlarini kutlar Benle Esime gelince Hic tik yok cunku hep ben cagiricam esimin ailesini burda bende kalabalik kalabalik kutlicaz. Onuda ben yapmiyorum.

Kizlar lutfen yardim edin, bebek olduntan sonra nasil mesafeyi bugune kadar korudugum gibi korururum? Kv cok hassas biri inanin bos birisi herseyi analiz edip asiri hassas biri herseye kırılıyor bende ustune dusmuyorum cunku biliyorumki saygida kusur etmiyorum.
Bu arada cat kapi olayindan bahsetmistim, kendisiyle berabdr yasayan buyuk eltim
Icin ” pis, daginik” tarzi cumleler kullandi o yokken bende eltimi savundum onun iki cocugu var elbet ev daginik olur diye. Böyle dusunce yapisina sahip olan birinin asla evime cat kapi gelip tozuma daginikligma baksin istemiyorum. Bu arada Kayinvalideyle yalniz görusmem hep esimde olur mumkun oldugu kadar yalniz da görusmek istemem cunku konusmalarina fln dikkat etmiyor herzaman.

Kimse uzulmesin istiyorum uzun zaman bu farkli kafa yapilar yuzunden iyi olmadi oyuzden bazi seyleri görmezden gelmeye calisiyorum
Ha herkeside memnun etme gibi cabam yok, oldugu kadar. Kötuluk olsun istemiyorum ama hayat benim hayatim..
Bu arada annemin ilk torunu olucak ins, kayinvaldemin 10cu. Bi geri planda duruyum demiyor…
Ya hepsini okumadım ama usulünce cevap verin ama çok kasmayın. İlk banyosunda annem yardım etti mesela iyi de oldu çok narin oluyor bebek.
Ve yalnız çocuk büyütmek çok zor insan arada güvenilir birine borakıp iki saat nefes almak ya da uyumak isteyebilir. Kötüniyet yoksa o da öyle görmüş diyin geçin. Orta yolu bulmaya çalışın. Kar zarar dengesine bakın derim ben. Ve tekrar ediyorum yalnız çocuk büyütmek çok zorm eşim de benim kadar baktı bebeğe ama ikimizin de perti çıktı. İlk evlendigimizde üç çocuk isteyen eşim şuan bir yeter diyor öyle bir enerji bitmesi yani. Eşimle başbaşa en son ne zaman dısarı çıktık yıl oldu resmen

X