Başkaları adına utanmanın da bir sınırı olmalı sanki.

Eşimle mutsuzum evet. Asla aradığım ya da uygun gördüğüm insan değildi, ona da evet. Aşık oldum ve evlendim. Aşk bitti, çıplak kaldık işte.

Akıllı kadınsın, zamanla yolunu bulacaksın. Git birileri ile konuş , git suya konuş ama ana sorunu bul ve onu çöz. Hem eşini sevmiyorsun hem de bence çoçukluğunda problem var. Bence sen çocukken yaptığın hatalarda, ufak ev kazalarında yoğun baskı altına alınmışsın ya da eleştirilmişsin. Ya da evde muthıs otorıter, dedıgım dedık tıpler var, hata yapmaktan , yanlış yerde yanlış seyler konuşmaktan korkuyorsun (çoçukluk travmaların yüzünden , otoriter ebeveyn) bu da senı herkesi ve herşeyi kontrol etmeye yönlendiriyor.

Bu yorumun altına imzamı arıyor ve hatta son paragrafta yazdığın durumu sürekli yaşadığımı belirtmek istiyorum. Nasılsa idrak toparlar... Ben hepsi adına o kadar yıpranıyor ve çabalıyorum ki, gerçekten bir sorun yaşadıklarında kimse çabalamıyor.

Ailem ve eşimden bağımsız olarak hayatımın geri kalanında da var bu durum. İnsanların gülmekten çatladıkları videolara ben bakamıyorum bile. Bakın gülmüyorum değil, bakamıyorum. Hemen hızlıca kapatıyorum videoyu. Çünkü videodaki zatların kendilerini o duruma düşürmelerine tahammül edemiyorum. Sırf geyik amacı ile orada burada yazan "bugün de başkaları adına utandık çok şükür" yazısı, benim hayatımın tam merkezinde. Ben o histen o denli rahatsız oluyorum ki, video izlemiyorum. Olur da bir şekilde denk gelirsem kapatıyorum.

Bir tür kaçınma davranışı bu da. Belki de yüzleşmekten korkuyorum. Her türlü olay ve gerginliği engellemeye çabalıyorum. Meselenin özü, esasında inanılmaz Mutsuz bir insanım. Sorumluluk yüklenerek, her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek mutsuzluğumu kamufle ediyor da olabilirim. Aman ne çektim be abla :))

İdrak, burcun oğlak mıydı?

Düzeltme: Ay pardon aynı soru sorulmuş

Oğlakların genel özelliği bu, mor komedyeni izle tavsiye ederim saçlarının duruşu bile oğlaklarla bağlantılı sanki :)

Eşlerimizde aynı burç. Dediğinin aynısını yaşıyorum bazen tırnaklarıma kadar utançtan kızardığım oldu, ama hayatımın merkezini başka yönlere kaydırınca yerin dibine girmelerim bitti sadece utanma kaldı :)

Son düzenleme:

Eşimi sevmiyorum diyemem. Sadece sevgim, tutku ve aşk barındırmıyor içinde. Sevgili gibi değil de, oğlumun babası ve insan olarak seviyorum. Merhamet ediyorum vs. Ancak daha fazlası değil. Beni ayrılma yoluna götürmeyen şey, çevremdeki birçok evliliğin belli bir süre ve çocuktan sonra bu şekilde evrilmesi. Bir de zamanında aşık olduysam bir hikmeti vardır elbet demem :)

Babam ve annem için otoriter tanımı yetersiz olur yahu. Zorba daha uygun :)

Gerçekten burçlar bu kadar etkiler mi karakteri yahu. Pek ilgili değilim burç konularına. Bilgim de yok.

Benim eşim de yay burcu. Boğasım geliyor o da burcu ile mi alakalı acaba ahsjsjs.

İdrak aşk ve tutkudan bahsediyorum işte. Senin zorbalar sana etmiş edeceğini bence, git düşün bunun üzerine ve yavaş yavaş sal gitsin :)

Gerçekten burçlar bu kadar etkiler mi karakteri yahu. Pek ilgili değilim burç konularına. Bilgim de yok.

Benim eşim de yay burcu. Boğasım geliyor o da burcu ile mi alakalı acaba ahsjsjs.
Yayların gamsızlığı oğlakların mükemmelliyetçiliğiyle birleşince atom etkisi yaratıyor

idrak,
bırak gerginlik olacaksa olsun, olay çıkacaksa çıksın, insanlar mutsuz olacaksa olsun, kendini insanların önüne atma, yüzleşmen gereken ne varsa da yüzleş, belki can acıtır, üzer, kırıp döker ama rahatlarsın, sen yalnızca kendinden ve şu an küçük olduğu için oğlundan sorumlusun o kadar, bak bu mutsuzluk bir gün o kadar dayanılmaz bir hale gelir ki açık söylüyorum ya çok büyük bir patlama yaşayıp yeter artık deyip kendini balkon duvarında veya pencere tepesinde bulursun ya da bir klinikte, aynı senin gibi olan bir yakınım eşinin arkasını topluyordu devamlı, adam çekilmez bir tipti deyip geçeyim, kadın o kadar çok sorunu içinde biriktirmişti ki pencereden atmaya kalktı kendini, en ufak bir gerginlikte bile vücudu fosur fosur kabarıyordu, eşi olacak adamsa gamsız, umursamaz, seviyorum aşığım deyip kadını aslında zerre sevmeyen biriydi, ben o tanıdığımın sinir krizi geçirdiğini bilirim, boşandılar da kurtuldu, sözün özü insanlar için yaşamayı, insanlar için düşünmeyi bırak, ruhun ölüyor farkında değil misin?
Ben senin buradaki ilk hallerini bilirim, o idrakla bugünkü idrak arasında fark var, artık hep dertli, hep bir sorunla savaşmak zorunda kalan bir kadın oldun, yapma bunu kendine ablacım, önerimi yineliyorum, ne yapıp edip bir an önce terapi almalısın ve yeniden kendini bulup hayatını sıfırlamasın.

Yayların gamsızlığı oğlakların mükemmelliyetçiliğiyle birleşince atom etkisi yaratıyor

Hem de ne gamsız. Üstelik bu gemsızlığının sonuçları kötü olunca bu sefer de teselliye muhtaç bir kedi yavrusu oluyor daha da sinirleniyorum. Kendin ettin kendin buldun diye oracıkta bırakıp gitmek var ama ben hala durumu nasıl toparlarım derdinde oluyorum.

Bileydim burcunu sorar öyle evlenirdim :))!

Sizin devreler fena ısınmış.kendinize telkin vermenizi tavsiye ederim.kişiler takıntı olmuş. Zor değişirler.o yüzden siz kendinize yoğunlaşmaya bakın.

resmen nokta atışı. Çocukluğum başıma dert oldu 34 yaşındayım nerdeyse hala onun ceremesini çekiyorum.. Bende aynı vaziyetteyim ve nasıl toparlıycam hiçbir fikrim yok.

resmen nokta atışı. Çocukluğum başıma dert oldu 34 yaşındayım nerdeyse hala onun ceremesini çekiyorum.. Bende aynı vaziyetteyim ve nasıl toparlıycam hiçbir fikrim yok.

Hata yap, kendini telkin et " hata yapmak öğrenmenin bır yolu, abartma vs vs" de, hayatın son bulmadığını anlaman lazım. Muhtemelen ebeveyne benzer ınsanlar vardır cevrenızde, bı da aslında ıcten ıle sızı korkuya sürüklüyor " sevilmeme, takdir edilmeme, eleştırirsen insanları kaybetme korkusu, sürekli iyi anılma, iyi izlenim bırakma , başkalarını memnun ederek ,size kızılmasıını ve mutsuz olmayı engellemeye çalışma ama aslında ölesiye mutsuz olma hali.

İnan bilmiyorum ne yapılır tespit var çözüm yok bende de

ahh ne yazık ki bende de. Terapiye gittim aylarca bir gıdım iyi gelmedi. Anlatmaktan ben bıktım artık. 3.5 yaşından itibaren hatırlar mı insan.. Kazınmış her şey kafama. Bazen kendimden bıkıyorum. Ailemle çatışma halindeyim beni bu hale siz getirdiniz diye ve onlar gibi olmaktan çok korkuyorum. 2 evladım var.. Gerçi annemler de biz çok hata yaptık sen yapma çocuklarına diyorlar. Ama bu kontrol manyaklığı yiyor beni. Elimde olsa her şeyin kontrolünü elime alıcam. Aksi gibi eşimin ailesi de bencil ve hata arayıp olmayan kusuru bulmaya çok meraklı şahsiyetler. Düşünün bendeki delirmişlik seviyesini.

Ya bazı insanlar gerçekten çok düşüncesiz bende eşimden dertliyim bu konuda yani pratik düşünmek empati kurmak varken gidip en olmayacak şekilde düşünmek beynini biraz kullanamamak beni deli ediyor

Aynı semptomları ben de sergiliyorum. Etrafta kimin hangi davranışı yüzünden kimin yüz ifadesi nasıl değişti anında zihnimde fotoğraflayıp bu fotoğraflarla ilgili raporlar hazırlarım adeta.

Geçen annemle görüntülü konuşurken eşim geldi, ben de ‘höğeğööö bak anneeem’ diyerek kapıyı açtım, neden böyle bir hata yaptım bilmiyorum.. eşimin elinde bir kaç posta var, zaten aynı anda birden fazla şeye odaklanamayan bir insan, aaa merhaba diyip zarflara döndü.. annem nasılsın falan diyor benimki yazı o gün keşfedilmişçesine her ay düzenli gelen ve zaten bildiğimiz şeyleri içeren banka döküm ‘zarfını’ inceliyor merakla..

Biri misafirliğe çağırdığında anında kan basıncım yükselir, herkes birbiriyle iletişim kuracak ve tüm bu kombinasyonların düzenli ilerlemesi benim için çok önemli. eşimin doğru yerde doğru şeyi söyleyip mütebessüm bir ifade takınması endişesi zaten stresimin ana kaynağı. Bu arada zaten çok tuhaf şeyler yapan biri değil ama benim sınırlarıma göre fazla ‘doğal’. Uykusu geldiyse uykum var der, yorgunum der bunlar bana acayip ters geliyor. Ailem alıştı ona, iyi niyetli bi insan ve kimse alınmaz. Ben maşallah herkesin yerine alınıp küsüyorum. Sonra yalnız kalınca niye öyle dedin , niye öyle baktın, annem bence alındı, ben sizinkilere öyle mi yapıyorum vb. sonu gelmeyen sorular..

Yemin ediyorum şunu yazarken strese girdim ya bi kötü oldum.

Yay'lar gamsız mı? İş gereği şehir dışına çıktım arkadaşımın ağlayarak araması annesinin rahatsızlığından bahsetmesiyle beraber sıfır uykusuz apar topar yaşadığım şehre geldim ve yine uykusuzum hep uykusuzum.Arkadaşımla beraber telefon trafiğinde saatlerce stres topu olduktan sonra neyseki ağlaya ağlaya sızdı.Ben hala ayakta.Ve yarın sabahtan tekrar yolculuk. Gamsızlık..
Keşke benim olsa :) GAM'lı bir yay'ım.
Benim burc yapım bozuk galiba.Ya da yükselen etkisi sanırsam.Burçlarla fena ilgileniyorum bu sıralar nedense.Her neyse.
Sevgili konu sahibi.Benzer etkiler bende de var.Kontrol altına almak isteme,başkaları adına utanmak gibi duygular.Ama zaman geçtikçe şunu anlıyorum ki.Ne yaparsan yap,ne kadar yırtınırsan yırtın değiştiremiyorsun,değişmiyorlar.
''Başkası adına utanarak ömür geçmez be kızım'' diye diye huniyi kafamdan bir nebze de olsa indirmeyi başarabildim.
Beni en çok yormasından şikayetci olduğum işimin yoğunluğu kurtarıyor bunu anladım.An itibariyle boştayım ya neleri düşünüyorum nelere kafayı takıyorum ama koşturmayla beraber farklı sorunlarla haşır neşir olmaktan bazen kendimi unutuyorum.
Geçmiş konularını biliyorum çocuğunla alakalı stresini..Ama İdrak kesinlikle biraz fiziken biraz kafa olarak yorulabileceğin bir işe yönlensen.
Fiziki anlamda yorulan bir vücut uyumaya dinlenmeye konsantre oluyor.Gün içerisinde canını sıkan durumlar uçuyor gidiyor aklından.O vücudu bir an önce yatağa atmayı düşünüyorsun.
En azından benim için öyle.Ruhunda yaralar var zamanında kusurlu yaşanmış duygulardan dolayı şu an anı,insanları mükemmelleştirmek istiyorsun.Ama vicdani tarafın da ağır bastığı için kendini de suçlayıp çözüm yolları arıyorsun.Sen çok güçlü bir kişiliksin kendini eleştiriyorsun ve asla vazgeçmiyorsun.Düşünmekten,çözüm aramaktan.Ama yoruyor işte. Değil mi?
İçine atmamalısın.Arada sırada patlamalar olsun.Sonuçta onlarla ilgili de bir sürü olumsuz özellikler saymışsın.Onlara sorsan onlar da seninle alakalı olumsuz özellikler sayar.
Bu kısır döngü.Önüne geçemiyorsun işte.Alın yazısı gibi düşünün ve ölüm gibi..
Evliliğinizi bitirmekle alakalı belki bir süre iyi hissedersiniz ama genel anlamda bunun da iyi geleceğini düşünmüyorum.Çünkü sorun yalnızca eşin değil..
Psikolojik anlamda yardım alın cümlesini duymaktan gına gelmiştir.Ona hiç girmeyeyim :)
Bir arkadaşımın hiç yolunda olmayan hayatı için ''ısrarla takmamakta'' olmasına takılıp :) sordum.
''Yahu kızım dedim nedir bunun formülü?''
''işte senin şuanki yaptığını yapmamak..İnsan o kadar mükemmel bir varlık olsaydı savaşlar,cinayetler,katliamlar olmazdı.Hadi geç bakalım önüne geçebiliyor musun? dedi.
Kafası güzel galiba dedim içimden.Bence gayet de güzelmiş.
Yaz yaz bitiremiyorum.Ne çok doludur kimbilir her birimiz..
Huni öneren arkadaşımızın açtığı konuya bakabildin mi İdrak?
Diyorum ki her birimiz başarabiliyorsak çok da zor bir şey değil bence..
Yaparsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…