Nasıl bir duygu yaşayacağımı bilmiyorum.

Annenizle de konuşup ikna edin ve karar alın. Bundan sonra yalvarsa da müdahale etmeyeceğiz diye, bırakın ne yaparlarsa yapsınlar.
Gerçekten benim görümcem bu kadar evliliğimin içinde olsa, kayınvalidem anamı babamı arayıp kızınız da suçlu falan dese sinirden deliririm ne münasebet diye
Evet annem orada suçlu kabul kardeşimde suçlu bu kadar bize anlatmasin banane

Evet annem orada suçlu kabul kardeşimde suçlu bu kadar bize anlatmasin banane
Kardeşiniz zaten suçlu onda hiç şüphe yok ama o anlattı diye sizin de hemen müdahale etmeniz gerekmiyor. Zaten sizden bir aksiyon alamadığında bir süre sonra işe yaramadığını anlayıp anlatmayı bırakacaktı

Bakın nolur kusura bakmayın ama kardeşinizin bence karakteri oturmamış. Karı koca arasında olan kavgayı herkes biliyor. İnanın karısını size anlattığı gibi karısına da sizi anlatıp öyle barıştı. Böyle karaktersiz adamın hiç bir dediğine uyup da ben geliyorum dememeliydiniz. Emin olun gün sonunda eşiyle barışmak için ne gerekiyorsa yapmaya hep devam edecek. Siz de eşinin sizi kötü bilmesiyle kalacaksınız. Bence siz bu olay olmamış gibi davranın. Bir daha kardeşiniz gelip bişey anlatırsa bi güzel bozun. En sonunda böyle yapa yapa gelin bir daha görüşmeyeceksin diye nokta koyar. Kaybeden siz olursunuz.
Kusura bakmıyorum dogru diyorsunuz cunku peki ben iste dogum günüdür toplantilardir organizasyon yaptığımda kardeşimi de çağırıyorum normalde artik ne yapmalıyım sizce

İçim şişti. Kardeşiniz evlenip çoluk çocuğa karıştıysa bir zahmet anasıyla göbek bağını kessin. Karısıyla tartışmasını eşine, kardeşine anlatmak nedir, ilkokulda mıyız? Kadınlar genelde anlatır ona dahi tepki gösterilir bir de erkek yapıyor bunu. Anneniz neden dahil oluyor, siz neden oluyorsunuz? Gelin elbette size cephe alır, kusura bakmayın ama kardeşinizde hiç iş yok, siz her kavganızı kayınvalidenize anlatan bir adamla evli olsaydınız n’apardınız? Kardeşiniz hatalı bari siz çanak tutmayın.
Hatalı kardesim ben kabul ediyorum ve bu halde bana kalkıp karım yoksa ben yokum o haklı siz haksizsiniz yani annem için diye nasil cephe alir buna darlanıyorum bu cahili nasil duzeltcem

Kusura bakmıyorum dogru diyorsunuz cunku peki ben iste dogum günüdür toplantilardir organizasyon yaptığımda kardeşimi de çağırıyorum normalde artik ne yapmalıyım sizce
Bence hiç bişey olmamış gibi davranın. Gelin de surat asıyorsa hiç oralı olmayın. Karı koca birbirlerini istedikleri gibi doldursunlar boşaltsınlar. Mutlaka kardeşiniz bi gün yine gelecek kapınıza. O zaman da hadi canım sen karının yanına deyip yollayın gitsin. Hiç dert etmeyin valla. Aylak küsen aylak barışır derler.

Hatalı kardesim ben kabul ediyorum ve bu halde bana kalkıp karım yoksa ben yokum o haklı siz haksizsiniz yani annem için diye nasil cephe alir buna darlanıyorum bu cahili nasil duzeltcem
Başta size karısıyla olan özel hayatını anlatırken bunları dinlemek istemediğinizi, karı koca arasına girmeyeceğinizi söyleseydiniz sorun olmazdı ne olduğunu bile bilmezdiniz. Anneniz de destekliyor bu durumu, her zaman kötü siz olursunuz ki bu olayda da öyle olmuş zaten. Dinlemeyin bile, kapatın telefonu.

Bence hiç bişey olmamış gibi davranın. Gelin de surat asıyorsa hiç oralı olmayın. Karı koca birbirlerini istedikleri gibi doldursunlar boşaltsınlar. Mutlaka kardeşiniz bi gün yine gelecek kapınıza. O zaman da hadi canım sen karının yanına deyip yollayın gitsin. Hiç dert etmeyin valla. Aylak küsen aylak barışır derler.
Allah razi olsun icim rahatladı yaa ben böyle dedikten sonra kardesim aradim.gelin i davet ettim doğum gününe o da tamam dedi sadece illaki biz adim atıp iyilememiz gerekiyormuş buna sinirlendim

Olan bize oluyor dimi gerçekten bosvermek gerek icine girmedigimde kardesim direk neden aramıyorsun karımı neden soguksun dedi hemen bak
Yazissak 3 gun yazisiriz sizinle :)

Benim kendi yasadigimdan cikarttigim: yalnizca dinleyici olmak. Bir cozum yok zaten. Onlarin iliskisi bu.

En baştan dengeyi kuramamışsınız ne anneniz ne de siz.
Kardeşiniz zaten haksız ve yaptıkları yanlış.
Ortada durun lütfen. Ne dertlerini dinleyin ne de mıçmıç canım cicim olun, ne de aramayı sormayı kesin.
Hal hatır sorup, arada bir görüşün, yeterli. Denge budur.

Başta size karısıyla olan özel hayatını anlatırken bunları dinlemek istemediğinizi, karı koca arasına girmeyeceğinizi söyleseydiniz sorun olmazdı ne olduğunu bile bilmezdiniz. Anneniz de destekliyor bu durumu, her zaman kötü siz olursunuz ki bu olayda da öyle olmuş zaten. Dinlemeyin bile, kapatın telefonu.
Valla dogru diyorsunuz bu konuda hatalı davrandım bende keske hic dinlemeseydim bu kadar büyümezdi belki olay simdi soguk ruzgarlari yumusatmaya calisuyoruz

En baştan dengeyi kuramamışsınız ne anneniz ne de siz.
Kardeşiniz zaten haksız ve yaptıkları yanlış.
Ortada durun lütfen. Ne dertlerini dinleyin ne de mıçmıç canım cicim olun, ne de aramayı sormayı kesin.
Hal hatır sorup, arada bir görüşün, yeterli. Denge budur.
Inaninki coooook dogruuuuuu bizde böyle duurumlar hic yaşanmadı ve nasil davranacağımı bilemedik hata yaptik

Inaninki coooook dogruuuuuu bizde böyle duurumlar hic yaşanmadı ve nasil davranacağımı bilemedik hata yaptik
Onlar iyiyken sizde iyi olursunuz, onlar kötüyken sizde kötü olursunuz. Kural bu maalesef. O yüzden haklıya haklı, haksıza haksız bile demeyin. Belli ki kardeşinizde dengesiz, agzına laf vermeyin.

Psikolojik baskı yapmiyormu kardeşiniz size peki bize hep yapiyor siz adim atin o haklı gibi
Benim gelinle hic bir sorunum yok ki. Ben asla gelinimizle tartismadim. Gelin de kendi sikayetlerinde son derece hakli. Ben hic bir zaman ne kardesimden yana oldum ne gelinden yana. Kimseye birbirini kotulemedim. Kardesim sonucta kardesim oldugu icin ona ne bir sekilde sunda yanlissin diyorum ama simdi yazarken dusundum de geline de diyorum :) sadece kardesime yanlislarini daha cok soyluyorum.

Sanirim gelini de arkadasim olarak goruyorum. Hayatindaki zorluklari biliyorum. Yaptigi yanlislari da goruyorum. Saygi cizgisini hic gecmiyor ve gecirtmiyorum. Annemle 1-2 olaylari oldu, sözlü, ama ben disinda kaldim. Annem özür diledi, konu kapanmis oldu. Kizin icinde kini varmidir bilmiyorum ama. Demem o ki ben yalnizca kendi iliskilerimin kendi soz ve davranislarimin sorumlulugunu aldim. Kimse icin taraf tutmadim. Kimsenin yaninda ya da karsisinda olmadim.

Benim gelinle hic bir sorunum yok ki. Ben asla gelinimizle tartismadim. Gelin de kendi sikayetlerinde son derece hakli. Ben hic bir zaman ne kardesimden yana oldum ne gelinden yana. Kimseye birbirini kotulemedim. Kardesim sonucta kardesim oldugu icin ona ne bir sekilde sunda yanlissin diyorum ama simdi yazarken dusundum de geline de diyorum :) sadece kardesime yanlislarini daha cok soyluyorum.

Sanirim gelini de arkadasim olarak goruyorum. Hayatindaki zorluklari biliyorum. Yaptigi yanlislari da goruyorum. Saygi cizgisini hic gecmiyor ve gecirtmiyorum. Annemle 1-2 olaylari oldu, sözlü, ama ben disinda kaldim. Annem özür diledi, konu kapanmis oldu. Kizin icinde kini varmidir bilmiyorum ama. Demem o ki ben yalnizca kendi iliskilerimin kendi soz ve davranislarimin sorumlulugunu aldim. Kimse icin taraf tutmadim. Kimsenin yaninda ya da karsisinda olmadim.
Anladım. Gelin benimle cok iyidi bizde arkadas gibiydik ama annem hakkında ağır kelimeler kullandi yani saygı sınırını aştı bende dur orda dedim saygısızlık yapma sonrasinda kardeşime ablan bana saygisiz dedi falan yaptı ve hep kardeşime doldurdu kardesimde bize yüklendi yine hata kardeşim de ama gelinde de yine diyorum saygı yok

En büyük hatali kardesim maalesef
Anneniz net tepkisini göstersin, kardeşiniz gelip eften püften olaylarını anlatmasın size.
Boşanma lafını da ağzına sakız etmesin.
Haaa içinden çıkamayacağı bir durum olur, son duraktır, yardıma ihtiyacı vardır o ayrı.
Annenizde ne olursa olsun müdahil olmasın.
Başka yolu yok bunun.

Anneniz net tepkisini göstersin, kardeşiniz gelip eften püften olaylarını anlatmasın size.
Boşanma lafını da ağzına sakız etmesin.
Haaa içinden çıkamayacağı bir durum olur, son duraktır, yardıma ihtiyacı vardır o ayrı.
Annenizde ne olursa olsun müdahil olmasın.
Başka yolu yok bunun.
Geline karşı nasil olacağınız onca ağır laftan sonra iyi olmak durumundayız çünkü

Allah razi olsun icim rahatladı yaa ben böyle dedikten sonra kardesim aradim.gelin i davet ettim doğum gününe o da tamam dedi sadece illaki biz adim atıp iyilememiz gerekiyormuş buna sinirlendim
Valla geline hiç kızmayın derim. Gelinin bu şekilde davranmasına neden olan ilk sebep kardeşiniz. E kardeşinizi de aman karaktersiz bu deyip anında silemeyeceğinize göre bazı davranışlarını görmezden geleceksiniz.

X