Eşim, hayatım adına çıkmaz sokaktayım

Mantık evliliği yaptığınız adamdan bir ömür sizi hediyelere boğmasını, sürekli sürpriz yapmasını bekliyorsunuz. Kendisine aşık olmayan bir kadın için neden bir ömür bunları yapsın ? İlk zamanlar güzelce anlatıyordum şimdi psikolojim çöktü bağırıyorum, eşim beni sürekli zorbalıyor demişsiniz, ev geçindirme, iş stresi vs derken adamın da psikolojisi çöktü belki? Sosyal medyada fazla fenomen takip ediyorsunuz gibi geldi bana. :işsiz:
Mantık evliliği ama nasıl bir mantık? Bu adam beni üzmez, güzel sever benim elimi bırakmaz kalbimi kırmaz kıymet bilir diyerek bu yola girdim. Öyle para pul mal mülk için falan değil yani bunlar da eşimde gani gani mevcut değil zaten. Ben bu kirli devirde temiz güzel bir yuva kurmak istedim. Ayrıca hanımefendi sosyal medya kullanmıyorum. Çokta kültürlü, vasıflı biriyim sadece hayatımda birşeyler yolunda gitmiyor ve ben kimliğimi, kendime olan güvenimi kaybettim o kadar

Yani şu sitedeki dertlerinin yanında seninki nedir diyeceğim olmayacak. Sıradan aşksız bir evlilik. Evlilik bu kardeş yapacak bir şey yok yeri gelecek sıkilacaksin. Kendini bunalıma sokuyorsun bile isteye. Çaren kpss 81 almışsın 1.5 sene var yeni sınava 91 al kurtul bu defa. Eşinden anca öyle boşanırsin sonrada böyle gezi meraklısı aşk adamı bulursun canın sıkılmaz.

Çok güçsüzüm. Maddi, manevi yetersiz kalacağım. Ne gidecek yerim var, ne bir gelirim, ne de gücüm kuvvetim
bunları evlenmeden önce düşünüp önce kendi ayaklarınız üzerinde durmanız gerekmez miydi
şimdi yapacağınız tek şey bir avukata gidip dilekçe verip hayatınıza kaldığınız yerden devam etmek olacaktı
yok ama bizim kızlarımız illa bir erkeğe yamanacak ömür boyu kendine baktıracak
ama olmuyormuş değil mi

Bütün yorumları okumadım verdiğim tavsiyeler verildi mi bilmiyorum , siz temizlik vs ne iş olsa yaparım demişsiniz.Kpss için yorum yapacağım siz 81 almıssınız zaten açıkcası araştırmamanızın kurbanı olmuşsunuz.Adalet bakanlığı bünyesinde calısabilirdiniz.Meb’de aşçı da olabilirdiniz.(59 puanla dahi atama oldu)Gençlik ve spor bakanlığı bünyesinde Önlisans güvenlik görevlisi alımı çok oluyor o da mesela 78le kapattı.Bunlar için çabalayın atanın bir işiniz olsun kafanızı daha rahat toparlarsınız.Şartlarını araştırın ve bence kendinize uygun bir şeyler deneyin.

Çocuk çok küçük hadı bosandınız diyelim kafanıza göre adam bulup evlenmek vs o kadar basıt değıl.
Çocuksuz kadın olsanız durum çok başka.
Ama küçük çocuklu kadının öyle kafasına estiği gıbı hareket edemez.

Merhaba arkadaşlar, kendimi nasıl ifade edeceğimi bilememekle beraber başlıyorum.
26 yaşındayım. Eşimle 3 yılı aşan bir evliliğim var. Biraz görücü usulü diyebiliriz. Şahsım adına mantık evliliğiydi. Burada ki mantık eşimin iyi huylu, güzel ahlaklı olmasıydı. Evlenip eşimin işi dolayısıyla farklı bir şehirde yaşamaya başladım. Evlendikten sonra insan birbirini daha iyi tanıyor, bizim eşimle kafa yapımız hiç uyuşmuyor. Müzik zevki, film zevki gibi. Eşim emekli amcalar gibi işe gidiyim eve geliyim karnım doysun hanımla iki TV izleyeyim yatayım uyuyayım gibi. Asla gezmek istemez, dışarıdan canı yemek çekmez. Bana karşı hiç cimri değil ama asla üstüne başına birşey almaz evde yırtık pırtık şeylerle gezer. Ben tanımadığım bir şehirde yapayalnız kaldım psikolojim bozuldu. Sosyalleşmek için çok uğraştım ama bir türlü arkadaş, çevre edinemedim. Eşime dışarı çıkalım dediğimde çıkıyoruz boş boş durup dönüyoruz. Adamla muhabbet edemiyoruz, kahkaha atamıyoruz. Ki sıkılıyorum bunalıyorum dememe rağmen hadi gel şunu yapalım diyen biri değil. Ben bir kadın olarak şımartılmak istiyorum. Arada hediyeler alsın, beni bebek gibi sevsin, ilgilensin ama yok. Bir insanın yaşadığı yeri güzelleştiren sevdiği insandır bence. Eşimle güzel vakit geçirebilsek çoğu şeye ihtiyacım kalmayacak belki de. Aynı zamanda ailesine aşırı düşkün. Evlendiğimizden beri beni asla ailesi gibi göremedi hissediyorum. Bir gün ailesiyle karşı karşıya gelsek kesinlikle onları seçer, onların küçük bebeği gibi, ailesi de eşimi hergün arar canım kuzum bitanem diye sever. Bizim bi kızımız oldu 2 yaşına girmek üzere. Ben artık aşırı bunaldım kaldıramıyorum hiç birşeyi. 3 yıldır evde oturan sürekli yemek, temizlik yapan vasıfsız birine dönüştüm. Anne baba olarakta aynı gemi de değiliz ben güzel yetiştirmeye çalışıyorum eşim saçma sapan şeyler öğretiyor benim başardığım tüm düzeni alt üst ediyor. Bir gün memlekete gittiğimizde eşimin ailesinden dolayı kavga ettik kavga büyüdü bende kızımı alarak annemin evine gittim ama belli etmedim birşey sadece tartıştık dedim annem ablam bunu büyük bir olay haline getirdi ee niye geldin o zaman, napcan boşancan mı ne yiyeceksin ne içeceksin nerde kalacaksın muhabbetine çevirdiler. Ben eşime küsemez miyim daha geleli 1 saat oldu ben bunları mı düşünecektim dedim tartıştık ablam evden kovdu küçük çocukla akşam vakti sokakta kaldık. Annemin ikinci evliliği 1 yıl anca oldu. Evlenmeden önce farklı bir ilçede yaşıyorduk yani eşimin memleketine yabancıyız. ablam oraya misafirliğe gelmişti. Annemin evinden beni onun kovması ve annemin ağzını açıp sen karışma, burası benim evim vs demediği için anneme çok kırgınım 4 aydır küsüz hiç konuşmadık. Ben eşimden boşanmak istiyorum ama yapayalnızım. Çok güçsüzüm. Maddi, manevi yetersiz kalacağım. Ne gidecek yerim var, ne bir gelirim, ne de gücüm kuvvetim. Eşim sürekli beni zorbalıyor. Çocuğuma dört dörtlük bakıyorum çeşit çeşit yemekler, eğitimler, oyunlar. Öfkelenip çocuğa bağırdığımda direk sen ne biçim annesin ben senden iyi bakıyorum gibi şeyler söylüyor. Herkesle arası kötü olan sensin, sıkıntı sende diyor. Sürekli deli, sinirli vırt zırt eleştiriyor. Zaten psikolojik olarak çökmüşüm arkadaş yok aile yok eş eş değil bir de hayatımı daha da çekilmez hale getirmeye çalışıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım
Mantık iyi huylu güzel ahlaklı olmasıydı demişsin sonra neler anlatmışsın.eee şu anda ne aşk evliliği ne de mantık evliliği.hiçbir anlamı kalmıyor.kizım bir de mantık evliliği için bu kadar fedakarlık yapılır mı?

Empatiden uzak, okuduğunu anlamakta güçlük çeken insanların yorum yapmasına gerek yok bence. Sağlıklı düşünebilen biri zaten ne yapacağını iyi bilir. Tanımadığı kişilere değil kendi aklına güvenir. Bir insan 26 Yılını tam anlamıyla buraya istese de dökemiyor bu mümkün değil zaten. Bazı insanların sandığı gibi eşim canavar falan da değil. Bazı insanların yorumlarını görünce eşimi harcadığımı hissettim. Nazik yorum yapan herkese çook teşekkür ederim. Diğerlerine gelirsek ancak onlar adına üzülürüm

Bi abla kızkardeşini nasıl evden kovar aklım almıyor ne çeşit insanlar var. Evlenmek sizin için yanlış bir tercih olmuş belki de ailenizle yaşadığınız sorunlar yüzünden farkında olmadan kaçış olarak gördünüz ve kaçtınız. Ama bence boşanmakta yanlış bı tercih olacak çünkü sizin yapınızda biri davayı açtığı anda " aslında kurulu düzenim vardı, kocamda iyi bir insandı" diye sayıklayacaktır içinden. Bence kafanız karışmış ve bunalmışsınız muhtemelen evlilik, çocuk derken çok yoruldunuz. Bakın boşanmak çok radikal bir karar üstelik çocuğunuz var, bunu gerçekten istiyor musunuz önce buna bı karar verin. Bide kararınız ne olursa olsun madem elinizde mesleğiniz var mutlaka bir işe girin. Sorumluluklarınızı biraz bölüştürün. Belki biraz dinlenirseniz ne yapmak istediğinize de karar verirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, kendimi nasıl ifade edeceğimi bilememekle beraber başlıyorum.
26 yaşındayım. Eşimle 3 yılı aşan bir evliliğim var. Biraz görücü usulü diyebiliriz. Şahsım adına mantık evliliğiydi. Burada ki mantık eşimin iyi huylu, güzel ahlaklı olmasıydı. Evlenip eşimin işi dolayısıyla farklı bir şehirde yaşamaya başladım. Evlendikten sonra insan birbirini daha iyi tanıyor, bizim eşimle kafa yapımız hiç uyuşmuyor. Müzik zevki, film zevki gibi. Eşim emekli amcalar gibi işe gidiyim eve geliyim karnım doysun hanımla iki TV izleyeyim yatayım uyuyayım gibi. Asla gezmek istemez, dışarıdan canı yemek çekmez. Bana karşı hiç cimri değil ama asla üstüne başına birşey almaz evde yırtık pırtık şeylerle gezer. Ben tanımadığım bir şehirde yapayalnız kaldım psikolojim bozuldu. Sosyalleşmek için çok uğraştım ama bir türlü arkadaş, çevre edinemedim. Eşime dışarı çıkalım dediğimde çıkıyoruz boş boş durup dönüyoruz. Adamla muhabbet edemiyoruz, kahkaha atamıyoruz. Ki sıkılıyorum bunalıyorum dememe rağmen hadi gel şunu yapalım diyen biri değil. Ben bir kadın olarak şımartılmak istiyorum. Arada hediyeler alsın, beni bebek gibi sevsin, ilgilensin ama yok. Bir insanın yaşadığı yeri güzelleştiren sevdiği insandır bence. Eşimle güzel vakit geçirebilsek çoğu şeye ihtiyacım kalmayacak belki de. Aynı zamanda ailesine aşırı düşkün. Evlendiğimizden beri beni asla ailesi gibi göremedi hissediyorum. Bir gün ailesiyle karşı karşıya gelsek kesinlikle onları seçer, onların küçük bebeği gibi, ailesi de eşimi hergün arar canım kuzum bitanem diye sever. Bizim bi kızımız oldu 2 yaşına girmek üzere. Ben artık aşırı bunaldım kaldıramıyorum hiç birşeyi. 3 yıldır evde oturan sürekli yemek, temizlik yapan vasıfsız birine dönüştüm. Anne baba olarakta aynı gemi de değiliz ben güzel yetiştirmeye çalışıyorum eşim saçma sapan şeyler öğretiyor benim başardığım tüm düzeni alt üst ediyor. Bir gün memlekete gittiğimizde eşimin ailesinden dolayı kavga ettik kavga büyüdü bende kızımı alarak annemin evine gittim ama belli etmedim birşey sadece tartıştık dedim annem ablam bunu büyük bir olay haline getirdi ee niye geldin o zaman, napcan boşancan mı ne yiyeceksin ne içeceksin nerde kalacaksın muhabbetine çevirdiler. Ben eşime küsemez miyim daha geleli 1 saat oldu ben bunları mı düşünecektim dedim tartıştık ablam evden kovdu küçük çocukla akşam vakti sokakta kaldık. Annemin ikinci evliliği 1 yıl anca oldu. Evlenmeden önce farklı bir ilçede yaşıyorduk yani eşimin memleketine yabancıyız. ablam oraya misafirliğe gelmişti. Annemin evinden beni onun kovması ve annemin ağzını açıp sen karışma, burası benim evim vs demediği için anneme çok kırgınım 4 aydır küsüz hiç konuşmadık. Ben eşimden boşanmak istiyorum ama yapayalnızım. Çok güçsüzüm. Maddi, manevi yetersiz kalacağım. Ne gidecek yerim var, ne bir gelirim, ne de gücüm kuvvetim. Eşim sürekli beni zorbalıyor. Çocuğuma dört dörtlük bakıyorum çeşit çeşit yemekler, eğitimler, oyunlar. Öfkelenip çocuğa bağırdığımda direk sen ne biçim annesin ben senden iyi bakıyorum gibi şeyler söylüyor. Herkesle arası kötü olan sensin, sıkıntı sende diyor. Sürekli deli, sinirli vırt zırt eleştiriyor. Zaten psikolojik olarak çökmüşüm arkadaş yok aile yok eş eş değil bir de hayatımı daha da çekilmez hale getirmeye çalışıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım
Gerçekten anlattıklarınız zor şeyler ama bence atlatilicak konular bu konular için boşanmayı düşünmeyin lütfen bende aynı sikintiui yaşadım bire bir değil ama yaşadım benimde 2 kızım var ama baba evinden çıktın mo hiç bisy eskisi gibi olmaz heleki çocuk varsa evine yuvana sahip çıkmaya çalış bacım sabret Allah büyük

Yanlış anlama ama şu durumda psikiyatriye gitsen iyi olur antidepresan iyi gelebilir. Genellikle olan bir şey bu emek çaba vs gösterip karşılığını duygusal olarak alamayan kadınlarda tükenmişlik oluyor. Küçük bir ilçede yaşıyorsan memur kadınlarıın bebeğine bakabilirsin gelir olur hem kendi çocuğun da var zor gelmez.

Öfffff hadi huyu güzel diye bi hata yaptınız evlendiniz tanımadan etmeden, ne diye hemen bide çocuk yaptınız acaba? Yahu burada ki konu açanların hemen hepsi aynı, kimse doğum kontrol yöntemini bilmiyor sanki. E gidecek yeriniz yok, geliriniz yok, eşinizi de sevmiyorsunuz, ayrılmak istiyorsunuz eee kime güvenip doğurdunuz o zaman?
Yani olan olmuş artık bundan sonra yapacak şey çocuk büyüyünce çalışıp ayaklarınızın üstünde durmayı öğreneceksiniz, haa öyle kolay değil onu söyleyeyim, hem çalışıp hem çocuk bakmak üstelik yanınızda hiç bir destek yardımcı olacak kimse yokken çok ama çok zor.

Eşimle tanıştım 1 yıl konuşup tanıyarak evlendim paldır küldür değil yani. Eşim o 1 yıl boyunca bana sürekli hediyeler aldı, şiirler yazdı, sürekli gezdik, saatlerce telefonla konuşurduk işe 2 saatlik uykuyla giderdi. Evlendik adam 10 diyince uykum geldi diyip uyuyor, hediye yok, şımartmak yok, gezmek yok. Yapayalnız bıraktı beni. Ne değişti diyorum cevap yok. Kuru kuruya sevgi olmaz. Ben hissedemediğim sevgiye sevgi demem. Eleştiriye açığım ama biraz önyargıdan sıyrılıp daha tarafsız yorumlar yapmalısınız

Ayrı şehirlerde yaşıyormuşsunuz. Kaç kere görüştünüz ki? Ayrı şehirlerde telefonla konuşarak insan tanınmaz. Ön yargıyla alakası yok gelen yorumların. Dahası evlendiğiniz gibi çocuk yapmışsanız. Daha karı koca olamadan anne baba olmuşsunuz. İyi ahlaklı olması sebebiyle evlendiğiniz bir adamın sizi bebek gibi sevmesini beklemeniz birbirleriyle tezat oluşturuyor

Öfffff hadi huyu güzel diye bi hata yaptınız evlendiniz tanımadan etmeden, ne diye hemen bide çocuk yaptınız acaba? Yahu burada ki konu açanların hemen hepsi aynı, kimse doğum kontrol yöntemini bilmiyor sanki. E gidecek yeriniz yok, geliriniz yok, eşinizi de sevmiyorsunuz, ayrılmak istiyorsunuz eee kime güvenip doğurdunuz o zaman?
Yani olan olmuş artık bundan sonra yapacak şey çocuk büyüyünce çalışıp ayaklarınızın üstünde durmayı öğreneceksiniz, haa öyle kolay değil onu söyleyeyim, hem çalışıp hem çocuk bakmak üstelik yanınızda hiç bir destek yardımcı olacak kimse yokken çok ama çok zor.
Öfff demekle olmuyor hanımefendi. Tanımadan adamın huyunun güzel olduğunu nerden bileceğim? Eşimle tanıştıktan 1 buçuk yıl sonra nişanlanıp evlendik. Ayrıca evlendikten 10 ay sonra hamile kaldım. Her insanın yorum yapma özgürlüğü olmamalı, bu ne ya? Siz kafayı yemişsiniz.

Aranızdaki durumu annemle babamın ilişkisine benzettim, çocuğunuzu da kendime. Üzüldüm biraz. Lütfen öfkenizi çocuğunuza yansıtmayın ve tartışmalarınıza tanıklık ettirmeyin. Ne suçu var ki buna maruz kalıyor, o da istemezdi. Hayatta her şey dört dörtlük olmuyor. En olmayacak şeylerden biri de 30 yaşını geçmiş bir insanı değiştirmektir. Kabullenin eşinizde büyük bir değişim yaşanmayacağını. Sizin çıkış noktanız da kpss'den aldığınız yüksek puan. Lisansa tamamlamadan önlisanstan devam edin ve atanın. Lisans bitirirseniz önlisans sınavına giriş hakkınız kalmaz. Eşiniz de atandığınız yere tayin aldırabilir o zaman hayatınız hareketlenir.

Gerçekten anlattıklarınız zor şeyler ama bence atlatilicak konular bu konular için boşanmayı düşünmeyin lütfen bende aynı sikintiui yaşadım bire bir değil ama yaşadım benimde 2 kızım var ama baba evinden çıktın mo hiç bisy eskisi gibi olmaz heleki çocuk varsa evine yuvana sahip çıkmaya çalış bacım sabret Allah büyük
Eşini sevmiyor bence. Gidecek yeri olmadığı için katlanmak zorunda olduğu için
Öfff demekle olmuyor hanımefendi. Tanımadan adamın huyunun güzel olduğunu nerden bileceğim? Eşimle tanıştıktan 1 buçuk yıl sonra nişanlanıp evlendik. Ayrıca evlendikten 10 ay sonra hamile kaldım. Her insanın yorum yapma özgürlüğü olmamalı, bu ne ya? Siz kafayı yemişsiniz.
Tanımadan evlenip 10 ayda hamile kalıp sonra pişmanım gidecek yerim yok diyen sizsiniz ama ben bunları söylediğim için kafayı yemişim öyle mi? Size hayatta başarılar diliyorum 🌸

Bir insanla sadece guzel ahlakli oldugu icin evlenilirmi? Hemde baska sehre gitmissiniz akil tutulmasimi bu? Cokta guzel ahlakli degilmis malesef. Bir ia sahibi olun kizinizi biraz daha buyutup krese falan verin calisin bir cocuk daha yapmayin biraz bagimsizliga sahip olunca hala istiyorsaniz ayrilin

Eşini sevmiyor bence. Gidecek yeri olmadığı için katlanmak zorunda olduğu için

Tanımadan evlenip 10 ayda hamile kalıp sonra pişmanım gidecek yerim yok diyen sizsiniz ama ben bunları söylediğim için kafayı yemişim öyle mi? Size hayatta başarılar diliyorum 🌸
Hala tanımadan diyorsunuz komik cidden, pişmanım demedim ayrıca. İlk mesajımı iyi okuyun ya da boşverin siz hiç birşey yapmayın benim konumla alakalı.

X