Başkaları adına utanmanın da bir sınırı olmalı sanki.

Ayni beni anlattiniz
Burcumdan diyorum ben ya basak burcuyum
Toprak grubu agir ve gereksiz ayrintici

Birak kim naparsa yapsin dimi
Olmuyo iste

Başkaları adına utanmak değil de başkalarına üstten bakmak gibi geldi sorununuz. Oğlunuz sizi zorluyor, kimi olsa zorlar ama bu yazdıklarınızdan sonra size çok daha zor geleceğini düşündüm.

Bence başkalarına empati yapıyorum, düşünceliyim, onlar adına utanıyorum gibi kendinizi olumlayacak şekilde düşünmek yerine, kendinizi kabullenin. İnsanları kontrol etmek istiyorum, nasıl davranmaları gerektiğini daha iyi bildiğimi düşünüyorum, sevdiklerime üstten bakıyorum gibi.

Bu arada yazdıklarım sert gelmiş olabilir ama bende de var bu sorun. Yansıtmamaya çalışıp kendimi düzeltmeye çaba gösteriyorum.

Ben de beklemedeyim :)

Çok zaman oldu ugramiyordum buralara . Durumlar nasıl:)

Valla sevgili idrak nickine baktım konuna baktım güldüm :) idrak yolların tabi iltihap tutar bu kadar kafaya takarsan epiktetos içsel huzur iyi yaşamın kapısını açar adındaki kitabını acil okumalısın kısa az öz ve dolu dolu gerçekren sana biraz yol gösterecektir cevapların orada zira.

Ben de ayni olmasa da her denilen lafta bi art niyet ararim. Obsesifim. Sen de oylesin. Obsesyon sadece zirt pirt el yikama degildir insan iliskilerine takılı kalma da obsesyondur. Tedavi gerektirir (ilac + psikoterapi)

Bu arada seviorum seni guzel anlatmissin.

Çok zaman oldu ugramiyordum buralara . Durumlar nasıl:)

Şu an ailemin yanındayım. Yengemin senesi doluyor mevlüt yapılacak yarın. Bu konudaki çözümü ailemle eşimi olabildiğince yan yana getirmemekte buldum :) mesela dün geldim ailemin yanına. Hafta sonu döneceğim. Eşim ben de geleyim dedi. Ben de "çok iş var kadın işleri sıkılırsın sen şimdi. Bizim döneceğimiz gün gel birlikte Döneriz" dedim. En güzeli böyle :)

Okumak istediğim ve biriken, not ettiğim o kadar çok kitap var ki, oğlumun durup sakinleştiği ilk zamanda okuyacağım hepsini. Sizin öneriniz de aklımda bulunsun :) teşekkür ederim. İç huzur mu? O ne ki :) bende hiç olmadı ondan:)

Teşekkür ederim efenim sevgimiz karşılıklı :) obsesif olduğum kesin. Elimden geldiğince törpülüyorum, zamanında tedavi de oldum ama ben tamamen geçeceğine, geçtiğine inanmıyorum. Belli bir zaman sonra açığa çıkıyor yeniden. Farklı şekil ve boyutta.

Bu kafa bizde oldugu sürece tam tedavi mümkün degil bence de ama tedavi suresince insan gene iyi hissedebilio. Bazen insanlar o kadar fütursuz ve düşüncesiz gelio ki bu dunyaya ait olmadigimi hissediyorum. Ve kimseyi gerçek anlamda sevemedigimi :) Iyi, ince dusunen bi insan olmak yük haline gelio adeta. Cidden bu hayati ayık kafayla çekebilen efsunlu mudur cinli midir...

Herkes rahatsız bir tek siz mükemmelsiniz Bence acil tedavi olmanız şart

Bende de sizin durumunuzun bir farklı versiyonu var
İnsanlarla biraraya geldiğimde, mesela düğün, bayram gibi kalabalıklarda veya ailem dışındaki kişilerle görüştüğümde normal sohbet ederken söylediklerimden daha sonra çok pişman oluyorum. Gece olupta yattığımda, keşke söylemeseydim, keşke anlatmasaydım, keşke karışmasaydım gibi ya da niye böyle davrandım başka türlü davransaydım, acaba yanlış mı anladı? Acaba kırıldı mı? Diye düşünmekten beynim yoruluyor. Ama bahsettiğim şeyler de çok basit şeyler..
Örneğin geçen yaz bir düğüne gittik. Bir an düğün sahibini karıştırıp kapı önünde misafirlerle tokalaşan alakasız birine "hayırlı olsun" dedim. Sonuç; olayın üstünden 1 yıl geçmesine rağmen haala çok mahçup olurum niye öyle söyledim diye.

Abartiyor gibisiniz . Beyin yakacak, bunca dert edecek birşey göremedim ben, dertsiz başa dert aramak gibi sizinki ama yanlış anlamayın kinamiyorum çünkü ben de bir aralar insanların oturmasına kalkmasına, yemek yeme şekline , konuşmasına , verdikleri tepkilere çok takardim. Ortamı terketmek falan isterdim , gerilirdim, anlam veremezdim nasıl olur ya falan derdim. Sonra zamanla geçti. Neden bilmiyorum . Muhtemelen daha büyük dertlerim olmaya başladığı için.

Bazen elini taşın altına sokacak idrak ..Sen onun ailesiyle çok mu mutlusun ? Bırak biraz da o senin ailenin yanında sıkılsın da empati yapsın :) umarım herşey yoluna girer.

Bazen elini taşın altına sokacak idrak ..Sen onun ailesiyle çok mu mutlusun ? Bırak biraz da o senin ailenin yanında sıkılsın da empati yapsın :) umarım herşey yoluna girer.
Haklisin bak, benim er kisi bana zamaninda yasattıklarını yasiyor benim ailemin yaninda. "Ya simdi filan zaman ben şöyle oldugumda nasil hissettigimi uygulamali olarak anlamışsındır" diyorum denk gelirse. Öyle mal gibi bakiyo affedersin.

Kısasa kısas:)) ben haksızlığı sevmem :)))

Bazilari bundan anliyo. Herkese anladığı dilden konusacan. Bazilari "arim balim petegim, cicegim böcüğüm"den anlamiyo. Bi de insanin ruh hali de anladigi dili degistiriyo. Ona da dikkat etmek lazim.
Ilgilenemedim kusura bakma, nasilsin nasil oldun Idrakyollariiltihabi

Kısasa kısas:)) ben haksızlığı sevmem :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…