Ben mi hassasım yoksa çevremdekiler mi anlayışsız?

Ayrıca eltinin evinde de eşinizin üzeri müsait değilken görüntülü konuşmak zorunda değilsiniz. O günde normal konuşursunuz kısa bir şekilde, olur biter. İstemede bile mesajlaşmadan duramama, misafir gidilen evde kapıyı kapatıp görüntülü konuşma. Kendiniz kocanızla yeri olmayan anlarda bile iletişim halindeyken ablanızın nişanlısıyla görüşmek istemesinden rahatsız oluyorsunuz.
Onlar evli çünkü.
Önce o evlenmiş.
Vardır böyle çiftler.
En aşık onlar, en seven onlar, yerli yersiz her yerde bıtbıt yazışırlar, konuşurlar.
Konu sahibinde de bu şov var.
Üstü çıplak görüntülü konuşmasa ölecek sanki. Yada akşam odasına geçip kapıyı kapatıp görüşemez. Hemen o an görüşmeli.
Yada isteme ortamlarında liseliler gibi güle güle mesajlaşmasa ölüverir mazallah.
Bana biraz şov geliyor bunlar ama yapanlar da var.
Ben mesela arkadaşlarımla çıktıysam eşim ararsa açarım önemli mi derim. Yada mesajlara dönmem. Karşımdakine saygımdan. Ama bazıları da bir koca onlarda var gibi böyle şov yapıyor.
Kendisi kocasıyla çıplak görüntülü konuşmak için mekan zaman beklemezsen ablasının nişanlısıyla görüşmek yada daha erken evlenmek istemesiyle dalga geçebiliyor mesela anlayış göstermek yerine. Halden anlamak yerine.
Neden? Çünkü bir koca onda var en iyi koca onda em büyük aşk da onlarda

ama eşe ablan kötülenmez
ayni ablana eşini kötülememek gerektigi gibi
arkadaşlar bu gunler icin var:)
Ve illa bir şeyleri kıyaslamak, en sıralaması yapmak zorunda değiliz. Kocanın yeri başka kardeşin anne babanın yeri başka. Evlenince kardeş sırdaşlıktan düşmüyor.
Onun yeri başka bunun yeri başka.
Kocan da dert ortağın sırdaşın olur kardeşin de arkadaşın da.
İlla öncelik önem sıralaması yapmak da gerekmiyor.
Aksi de biraz buldumcukluk oluyor

Neye göre yanlış.
Eş sırdaştır
Eş herşeyindir abla abi kardeşten ötedir. 'İşin özünde'

Eşe ketum olunmaz
Neye göre yanlış olduğunu açık açık yazmışım.
Ailen ne kadar kötü olursa olsun bu konuda sırdaş belirleme demişim. Eşle tabii ki de her şey konuşulur ama aileyi ona kötülemeyi ve dedikodusunu yapmayı doğru bulmuyorum.

Onlar evli çünkü.
Önce o evlenmiş.
Vardır böyle çiftler.
En aşık onlar, en seven onlar, yerli yersiz her yerde bıtbıt yazışırlar, konuşurlar.
Konu sahibinde de bu şov var.
Üstü çıplak görüntülü konuşmasa ölecek sanki. Yada akşam odasına geçip kapıyı kapatıp görüşemez. Hemen o an görüşmeli.
Yada isteme ortamlarında liseliler gibi güle güle mesajlaşmasa ölüverir mazallah.
Bana biraz şov geliyor bunlar ama yapanlar da var.
Ben mesela arkadaşlarımla çıktıysam eşim ararsa açarım önemli mi derim. Yada mesajlara dönmem. Karşımdakine saygımdan. Ama bazıları da bir koca onlarda var gibi böyle şov yapıyor.
Kendisi kocasıyla çıplak görüntülü konuşmak için mekan zaman beklemezsen ablasının nişanlısıyla görüşmek yada daha erken evlenmek istemesiyle dalga geçebiliyor mesela anlayış göstermek yerine. Halden anlamak yerine.
Neden? Çünkü bir koca onda var en iyi koca onda em büyük aşk da onlarda
Benim böyle bir arkadaşm vardı.
Bulusuyoruz, eşi muhakkak arıyor hem de görüntülü saçma sapan şeyler soruyor, daha sonra sorulabilecek ama kendisi kocam bana çok düşkün diye memnundu bu durumdan.
En son buluşmamızda kocan 2-3 saat aramasın, ölmezsiniz dedim diye bozulmuştu. Buldumculuktan başka bir şey değil bu.

Neye göre yanlış olduğunu açık açık yazmışım.
Ailen ne kadar kötü olursa olsun bu konuda sırdaş belirleme demişim. Eşle tabii ki de her şey konuşulur ama aileyi ona kötülemeyi ve dedikodusunu yapmayı doğru bulmuyorum.
Benim abim hep sıkıntılı bir insandı. Dönem dönem bize zararı dokunsa da asıl zararı kendine. Eşim genel olarak bilir, bazen çok sinirli olurum bir şeyler derim ama çoğu ayrıntıyı bilmez. Neden bilsin? Ben zaten dertleşmek adı altında başkalarının hayatının ayrıntılarıyla anlatmayı da doğru bulmuyorum. Kimseninkini de dinlemek istemem.

ya hu görüşsün zaten. beni neden alet ediyor? ben de 7 ay nişanlı kaldım kimseyi kullanmıyordum görüşmek için. kimseye dert olmuyordum
farkında mısınız?
aileniz istemiyor diye kıza sorun çıkartıp görüştürmediklerinden böyle yapmak zorunda kalıyor!

diğer şeylere evet demeyin tabi.. ama ablanız da nişanlısı ile görüşsün yardım edin yani

eşinizle istemede yazışmak gerçekten ayıp yani hoş değil
birde risk yoksa aylaaaar önce aileye gitmek nedir ayol ben evimden başka yerde patlarım

Kızlar iyi günler..

Ailemin yanına geldiğimden beri ablama karşı bi gıcığım zaten. Şöyle ki onun nişanı vardı ve ailemin istemediği bir kişiydi. Ben de istemiyordum yalan yok ama vazgeciremeyince okay sen bilirsin dedik. İstemeye geldiler ben de o ara esimle mesajlaşıyorum.. İsteme bittikten sonra çocuk buna demis ki kardesim telefona bakıp gülüyordu kesin bizim dedikodumuzu yapıyordu. Ağzımı açmadım. Ki ablam benim evlilik hazırlıklarımda ağzıma etmis biridir. Ailem de sürekli işte sen ondan önce evlendin, hassas o yüzden anlayışlı ol diye beni bastırdı hep. O dönem de ağzımı açmamıştım. Hatta ailemin o hassaslığının da farkındaydı ve o dönem bana ben istersem senin bu işini bozarım falan demişti. Ben yine sabrettim cünkü ailem aklı basında insanlar yani, kalkıp bana ablan evlensin önce demezlerdi zaten.

Neyse bu sürekli benim hamileliğimi kullanıyor geldiğimden beri. Abimden bir sey isteyecek sen söyle, babama dünürlerle ilgili bir sey kabul ettirilecek, sen söyle. Abim çocuğa sinirlendi, git sakinleştir falan. Hatta annem de yaptı bu baskıyı bana. En son ablama bir sey demesem de anneme patladım. Ben doğuma kadar rahat olmak için geldim eğer böyle devam edeceksiniz ben gidicem çünkü beni strese sokuyorsunuz dedim hem de zaten desteklemediğim bir konuda.

Neyse nişan oldu. Ailem deteklememelerine rağmen üzerine düseni yaptı. Bunu görünn.. Annem, abim benim nişanımda hiç bu kadar destekçi değilmiş ama onun nişanında çok cana yakın çok iyi davranmışlar.. Yok bende bizim taraf üzerine düseni yapmamış ama onu yüceltmişler falan. Kıyas yapıyor yani. Ben yine bir sey demedim. Tek sırdasım da esim ona anlatıyorum sürekli.

Neyse eltim beni davet etti cocugun doğum günü için. Bu hemen kendisini de plana dahil etti. Gidelim, kalalım falanlı konusuyor. Neyse lanet olsun dedim gittik ama ben eve dönmek istiyorum cünkü onunla kalmak istemiyorum bir yerde. Kalalım kalalım diyor eltimin yanında. Hatta eltim bile dedi ablan senden daha rahat evde diye 😂 Siz düsünün artık.

Esimin hasta bir halası var. Gecen yıl eltimle ben onun evini temizlemistik. Bu yıl da doğum gününe geldi ve eltime rica etti temizleyebilir misin diye. Lady zaten gelemez o hamile falan dedi. Ablam da diyor ki o da gelsin yemek yapar 🙄 Derdi halanın evi sehir merkezinde gidecek nişanlısıyla istediği gibi buluşacak edecek. Cünkü ailem dısarıda görülmelerini istemiyor. Hatta sırf bu yüzden rahat rahat vakit gecirebilmek için dini nikah kıymayı düsünüyor 😒

Bugün de geldik işte halanın evine. Bir konu oldu bana herkesin içinde diyor ki ben senin için nelere katlanıyorum sen de benim için katlan biraz. Yani güya benim için gelmiş buraya temizliğe. Alakası yok. Kabul eden, gelecem diyen sizsiniz. Bu temizlik mevzusu konusulduğunda ben yanlarında bile değildim. Benim adıma bile karar veren sizsiniz yani.

Yarın da esimin kuzeninin bebek mevlüdü var. Kız da halayı çağırmış tabi bizim burda olduğumuzu bilmiyor. ablam diyor ki onlar gitsin biz sonra kız kıza çay içmeye gidelim. dedim kızın mevlüde gitmicez, caya gidicez olmaz öyle sey. madem burdayız mevlude gidelim bence dedim. eltim de bana hak verdi. ama yani her seyi bi gıcık. esimle görüntülü konusuyorum ve esimin üzeri çıplak. odaya giriyor napıyorsun diyor. telefonla konusuyorum diyorum ee yani diyor 😂 dedim çık dışarı kapat kapıyı. hala dikiliyor. eltim geldi ayip bırak konussun esiyle dedi de öyle gitti. bir de gelip bana diyor ki surat yapma hala alınacak. halaya surat yapıyorum sanıyor 😂😂 gel de kanser olma, cinnet gecirme. bir de sözde temizliğe geldik. habire eltime halıları silmicez dimi, perdeleri yıkamicaz dimi? falan diyor.

Yengem de ruh hastası. Kardesinin ocakta yenin töreni varmış (bedelli yapacak neyin töreniyse artık) bana diyor ki abinle yemin törenine gitcez biz sen ocağın 15inden sonra doğur. Dedim emrin olur ruh hastası. Aksama kadar uyumus yemek yapmamış abime kalkıp diyor ki lady’nin canı balık cekmis o yüzden yemek yapmadım bizi balık yemeye götür. kötü olmasın diye gittim. Abim rahat edeyim diye ön koltuğa oturmamı istedi. Yol boyu surat yaptı. Petrolde durduk baktım abimle tartışıyorlar. Balık yemeye gittik tartıştılar.. Bağrış, çağrış gerim gerim gerildim. Bi de bana diyor ki alınma tepkim sana değil. Dedim bir daha beni hiçbir seye dahil etmeyin. O gün, bu gün arayıp sormuyoruz, görüşmüyoruz.

Esimle konustuk. O da sürekli takma, stres yapma diyip duruyor. Ona da sinir oluyorum. Neden sürekli ben alttan alıyorum. Diyor az daha dayan bitecek hepsi. Benim au an anlayısa ihtiyacım var. 2 ay sonra zaten esimin yanında bebeğimle olucam, bunların yaptıklarını takmicam.

Kimseden bir sey istemiyorum. Birinden tek bardak su istemedim simdiye kadar. Sadece beni rahat bıraksınlar, salsınlar istiyorum çok mu ya? Ben mi alınganım kızlar? Normal mi ya yasadıklarım? Esimden ayrı, karnım burnumda gelmisim biraz daha anlayışlı olsanız nolur?
2vine dön beybi.
Hormonlar zaten uçmuş tuhaf şeyler silsilesi içinde sen napıyorsun. Bir şey olmaz. Gerekirse dışarıdan söylersiniz yemeği.
Şu an sana ne dense batar, diyelim ki haklısın ne değişecek, diyelim ki haksızsın ne değişecek.
Sen kimseye aracı da olma karışma da herkes açıkça lafını söyler, sen yokken dumanla mı iletişim kuruyorlardı?
Eşine de ailenin zayıf yönlerini anlatma yarın bir şey olur oradan laf yersin gururuna dokunur. Dertleş falan eyvallah da her şeyi de devirip dökme. Sonuçta ailen de kişisel şeylerini damat öğrensin istemez, büyük kaos çıkmadığı sürece bunlara gerek yok.

X