- 15 Şubat 2019
- 820
- 1.071
- 33
- 34
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Aynen öyle ve emin olun tam tersi siz evli olsaydınız onlar bekar olsaydı bu sefer de aman bekarlık ne güzel diye sizi aşağılarlardı .Ne evlendin hemen meraklı gibi muamelesi yaparlardı.Ben size açık açık söyleyeyim sizi bu şekilde vurmaya çalışıyorlar. Siz yumuşak karnınızın bu olduğunu farkettirip sözleri karşısında ezildikçe bu baskı daha da yoğunlaşacak. Çünkü tek meziyetleri evlenmek, koca bulmak, çocuk yapmak. Kocasının sahip olduklarından nemalanmak ve hava basmak.
Aynı arkadaş çevresi bende de var. Diyorsun ki ben şu ülkeye gittim, bak orda insanlar şu çorbayı içiyor, çocuklar okullarına kayıklarda gidiyor vs. Bunun muhabbetini bile yaptırmıyor kıskançlığından. Hemen mevzuyu kocaya çeviriyor, yüzüğe çeviriyor. Çünkü onun o mercimek büyüklüğündeki beynine göre sen bekarsan bir hiçsin. İstediğin kadar kültürlü ol, 10 tane dil bil.
Aynen öyle benim bana tektaş pırlanta almazsa kafasını kırarım diyen tanıdıklarım var.Bense kıytırık bir yüzükle evet dedim eşime. Çok lazım sanki pırlanta.Problem de bu. Mevzu sevdiğin erkekle aynı hayatı paylaşmak kendine bir hayat kurmak değil onlarda. Ben bunu anladım. Mevzu yüzük takmak statü sahibi olmak kocasının ailesinin aldığı evle hava basmaya çalışmak.
Bir de adet diye bi şey tutturmuşlar. Adetler de nedense ful altın takma, tek taşın yanında beş taş da takma üzerine. Ben hiç tek taş yanına beş taş adeti duymadım. Tek taş zaten yeni moda oldu.Aynen öyle benim bana tektaş pırlanta almazsa kafasını kırarım diyen tanıdıklarım var.Bense kıytırık bir yüzükle evet dedim eşime. Çok lazım sanki pırlanta.
Evlenirken altına pırlantaya göre insan seçenlere ben acıyorum. Nerede kaldı aşk sevgi. Benim kocam da ailesi de bize duacı . Altın diye de eşya diye de ısrar etmedik diye. Nezakat diye birşey var. Hı insan heves eder tabiki herkesin kendi tercihi var. Ama konuyu da saptırıyorum sanırım ama eşya altın mevzusu yüzünden arası bozuluyor nişanlıların yazıktır.Bir de adet diye bi şey tutturmuşlar. Adetler de nedense ful altın takma, tek taşın yanında beş taş da takma üzerine. Ben hiç tek taş yanına beş taş adeti duymadım. Tek taş zaten yeni moda oldu.
Evet konuyu saptırmayalım ama çok haklısınız bu yüzden bu türdeki insanlara karşı her zaman dik duruşlu olabilmeyi öğrenmek lazım.Evlenirken altına pırlantaya göre insan seçenlere ben acıyorum. Nerede kaldı aşk sevgi. Benim kocam da ailesi de bize duacı . Altın diye de eşya diye de ısrar etmedik diye. Nezakat diye birşey var. Hı insan heves eder tabiki herkesin kendi tercihi var. Ama konuyu da saptırıyorum sanırım ama eşya altın mevzusu yüzünden arası bozuluyor nişanlıların yazıktır.
Benim yüzüme söylemiyorlar ki.. Bana çocuk yok mu daha diyenlere zaten cevabımı veriyorum, eşim hatta ağır laf söyler bozar. Ama olmuyor mu diyenler yüzümüze değil arkamızdan konuşuyorlar. Hakikaten denemedik bilmiyorum yani oluyor mu olmuyor mu.. Belki de olmaz.Bende 28'de evlendim lise mezunuyum ev kızıydım okul falanda yoktu yani hayatımda eşimle 24 yaşımdayken başladık görüşmeye sevgililik nişanlılık 4 yıl sürdü paşa gönlümüz 4 yıl sonra tamam dedi evlenmeye laf söyleyene ağzının payını verdim elalem ne der derdim hiç olmadı bebek sorularıda elalem geç evlendiğini düşünüyor ya senden çok seni düşünüyorlar sözde hemen başlamıştı yaşında geçiyora getirilip yoksa olmuyormu lafları her sorana sevişiyoruz ama valla denemedik oluyor mu olmuyormu bende bilmiyorum diyordum far gören tavşan gibi kalıyorlardı1,5 yıl sonra planlı hamile kaldım kızıma çünkü eşimle biz istiyorduk artık 30'da anne oldum şimdi 34 yaşındayım kızım 4 yaşında yokmu ikinci diyorlar jübilemi yaptım diyorum yani millet her türlü konuşur lafını söyleyemiyorsan duymamayı öğreneceksin
Kesinlikle çok güzel özetlemişsiniz işleri dedikodu o ne yapmış kimin kocası ne almış kim evlenmemişBen size açık açık söyleyeyim sizi bu şekilde vurmaya çalışıyorlar. Siz yumuşak karnınızın bu olduğunu farkettirip sözleri karşısında ezildikçe bu baskı daha da yoğunlaşacak. Çünkü tek meziyetleri evlenmek, koca bulmak, çocuk yapmak. Kocasının sahip olduklarından nemalanmak ve hava basmak.
Aynı arkadaş çevresi bende de var. Diyorsun ki ben şu ülkeye gittim, bak orda insanlar şu çorbayı içiyor, çocuklar okullarına kayıklarda gidiyor vs. Bunun muhabbetini bile yaptırmıyor kıskançlığından. Hemen mevzuyu kocaya çeviriyor, yüzüğe çeviriyor. Çünkü onun o mercimek büyüklüğündeki beynine göre sen bekarsan bir hiçsin. İstediğin kadar kültürlü ol, 10 tane dil bil.
Şimdiki aklım olsa erkenden evlenmezdim 19 yaşında evlendim şimdi 25 im ve pişmanım evliligimde çok bir sorun olmamasına rağmen bana da herkes erken davrandın okusaydin yüksek yerlere gelirdin diye salaklık yapmışım zamanında ...Herkes sanki evlenemez gözüyle bakıyor yaşıtlarım benden küçükler de evlendi. Her gelen beni gören biri yok mu diye soruyor imalı imalı. Kendi akraba çevremden bile insanlar yapıyor. Evde kalık gibi espriler yapıp gülünüyor. Aktif biri değilim. Yükseklisans yapıyorum. Sosyal medyalarda yokum fazla da insanla görüşmüyorum. Ne yapmalıyım ?
bende 26 ım napak ölek miAman allahim 26 yaş çok geç buna yurek dayanmaz
Ben bilmem beyim bilirbende 26 ım napak ölek mi
25 yaşındayım, kız kardeşim evli 2 yaşında bebesi var. Evlilik baskısı yapanlara ben daha hayatımın baharındayım küçücüğüm ne evliliği diyorum.Herkes sanki evlenemez gözüyle bakıyor yaşıtlarım benden küçükler de evlendi. Her gelen beni gören biri yok mu diye soruyor imalı imalı. Kendi akraba çevremden bile insanlar yapıyor. Evde kalık gibi espriler yapıp gülünüyor. Aktif biri değilim. Yükseklisans yapıyorum. Sosyal medyalarda yokum fazla da insanla görüşmüyorum. Ne yapmalıyım ?
28 yaşında evlendim 33 te boşandım ve 40 yaşımı geçtim, evlendiğim yaşın bi önemi kalmadıHerkes sanki evlenemez gözüyle bakıyor yaşıtlarım benden küçükler de evlendi. Her gelen beni gören biri yok mu diye soruyor imalı imalı. Kendi akraba çevremden bile insanlar yapıyor. Evde kalık gibi espriler yapıp gülünüyor. Aktif biri değilim. Yükseklisans yapıyorum. Sosyal medyalarda yokum fazla da insanla görüşmüyorum. Ne yapmalıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?