Konu içinden çıkılmaz durum!!!...

Baştan verebilecek durumda değildik malesef babası uygun değildi bunun için emen çocuğu da veremezdim ayrıca

Kac sene emiyor bu cocuk? Evleneceginiz adam ortaya cikinca mi sütten kesildi babasinin durumu oldu 12 senede?
Ilk evlenmek isteyenle seviyo diye colugu cocugu gonderip evlenmissiniz ya sevse akrabalardan saklayarak mi nikah yapar? Bu nasil evlilik nikah?

Yok bu son olur muhtemelen Allâh tabiki yardımcısı olsun çocuğumun.. Vazgeçmedim bu arada tekrar söylüyorum vazgeçmek bırakıp gitmekle olur cami önüne bırakılan çocuklar var onlardan vazgeçildi mesela çöpe atılanlar var evlatlık verilen satılan çocuklar var ben sadece babasına gönderdim birazda onun bakması o sorumluluğu alması neden yanlış olsunki çocuğuma gelme demiyorum kalma demiyorum aksine gayet de ilgileniyorum hala bile hepte öyle olucak zaten ama siz hemen vazgeçti bir adam için diyosunuz belki ilgilenmekten korktum olamazmı başına bişey gelmesini istemedim belki burda babssı daha iyi korur kollar diye düşündüm belki olamazmı?
Yok vazgeçmek bırakıp gitmekle olmuyor sadece sende biliyorsun. Fedakarlık yaptım diyorsun. Gayet farkındasın. Daha uç örnekler verme şimdi. Yok çöpe atan var vs diye. Konumuz onlar değil. İlgilenmekten nasıl korktunuz anlamadım. Kendi evladınız ergenlik döneminde zor mu geldi sorumluluk öyle sorayım? Baba korur kollar annede korur kollar. Anneler genelde çocuğun iç dünyasını babadan daha iyi bilirler. Çocukların ergenlik dönemleri derin buhranlı sallantılı olur zor olur. Siz açıkladık konuştuk diyorsunuz da iç dünyasından haberiniz yok ki. Benim annem ergenlikte iç dünyamı ucundan kıyısından bilir babam hiç bilmez. Ki benim babam çokta ilgili bir babaydı ama yine de anneme daha yakindim. Başına şimdi ki kocanızdan ya da ailesinden bir iş gelmesinden endişe ettim diyorsanız niye evlendiniz demezler mi size? Benimle evlenmek istedi tek o istedi demeyin lütfen. Siz daha 30lu yaşlardasınız adamda küçükmüş sizden. Heves olur ama sorumluluk olmaz işte çoğunda. Evlenmekle istemekle iş bitmiyor ki. Adam telefonu ile evli diyorsunuz. Hata yapmışsınız.

Baştan verebilecek durumda değildik malesef babası uygun değildi bunun için emen çocuğu da veremezdim ayrıca
Haklısın o zaman farklı oluyor ama babası hergün arayıp da huzursuz etmesin karakolluk falan olmayalım diye verdim zaten vermeyedebilrdim ama herhangi bir sorunda Allah korusun bütün okları üstüme çekmiş ve ilgisiz anne olurdum yine kimse biz yeterince ilgilendik mi acaba diye kendine sormazdı bu benim düşüncem

Kac sene emiyor bu cocuk? Evleneceginiz adam ortaya cikinca mi sütten kesildi babasinin durumu oldu 12 senede?
Ilk evlenmek isteyenle seviyo diye colugu cocugu gonderip evlenmissiniz ya sevse akrabalardan saklayarak mi nikah yapar? Bu nasil evlilik nikah?
Saklayan o değil ailesi o da onlar için susuyor zaten bana göre de yanlış ama bişey diyemiyorum desemde boş zaten evet 12 sene oldu doğru ama böylesi nin daha doğru olacağını düşündük

Yok vazgeçmek bırakıp gitmekle olmuyor sadece sende biliyorsun. Fedakarlık yaptım diyorsun. Gayet farkındasın. Daha uç örnekler verme şimdi. Yok çöpe atan var vs diye. Konumuz onlar değil. İlgilenmekten nasıl korktunuz anlamadım. Kendi evladınız ergenlik döneminde zor mu geldi sorumluluk öyle sorayım? Baba korur kollar annede korur kollar. Anneler genelde çocuğun iç dünyasını babadan daha iyi bilirler. Çocukların ergenlik dönemleri derin buhranlı sallantılı olur zor olur. Siz açıkladık konuştuk diyorsunuz da iç dünyasından haberiniz yok ki. Benim annem ergenlikte iç dünyamı ucundan kıyısından bilir babam hiç bilmez. Ki benim babam çokta ilgili bir babaydı ama yine de anneme daha yakindim. Başına şimdi ki kocanızdan ya da ailesinden bir iş gelmesinden endişe ettim diyorsanız niye evlendiniz demezler mi size? Benimle evlenmek istedi tek o istedi demeyin lütfen. Siz daha 30lu yaşlardasınız adamda küçükmüş sizden. Heves olur ama sorumluluk olmaz işte çoğunda. Evlenmekle istemekle iş bitmiyor ki. Adam telefonu ile evli diyorsunuz. Hata yapmışsınız.
İşte ön göremedik diyelim

Saklayan o değil ailesi o da onlar için susuyor zaten bana göre de yanlış ama bişey diyemiyorum desemde boş zaten evet 12 sene oldu doğru ama böylesi nin daha doğru olacağını düşündük

Hayir esiniz sakliyor. Ailesi sakliyorsa esinizin agzi yok mu?
Ailesi onaylamadan nikahlanan insanlar gordum sizin gibi kimsesizmis gibi gizli sakli evlenmiyor herkes gayet davetiyler dagitildi gelmek isteyen geldi istemeyen gelmedi.

Hicte dogru degil yaptiginiz o cocuk ileride sizi affedecek mi acaba kendi icinde. Suan sessiz icinde ne yasiyor bilemezsiniz.

Hayir esiniz sakliyor. Ailesi sakliyorsa esinizin agzi yok mu?
Ailesi onaylamadan nikahlanan insanlar gordum sizin gibi kimsesizmis gibi gizli sakli evlenmiyor herkes gayet davetiyler dagitildi gelmek isteyen geldi istemeyen gelmedi.

Hicte dogru degil yaptiginiz o cocuk ileride sizi affedecek mi acaba kendi icinde. Suan sessiz icinde ne yasiyor bilemezsiniz.
Haklısınız

Baba evlensin ben evlenmeyiim mi diyorsun? O adam mantıklı bir evlilik yapmış kızını gönderebildiğine göre. Kızın senin yanındaki değil babasının yanındakini tercih ettiğine göre.
Nasıl mantıklı evlilik olur biliyor musun? İkinci evliliğini yaparken karşı taraf maddi manevi, kültürel, yaş gibi durumlardan uygun olunca. Karşı taraf ya da sen birbirinizin çocuklarını kabul edince. Aynı evde birlikte kalınca çocuğunla gözün kapalı güvenebildiğinde.
Ben çocuğumu güvenmediğim biriyle ne evleneceğim? Yani sen bu evlilik için kendini heder etme. Şu saatten sonra çocuğuna en faydalı nasıl olursun ona göre yaşamaya bak.

İlk eşim 9 yaş büyüktü benden ama bitti yaşla pek alakası yok abartılı bir yaş farkımız da yok zaten şu anki eşimle 32 yaşındayım ben.. Çocuk konusunda da tabiki buraya almak isterim ama okılu var düzeni var basit bişey o çözülmicek bişey değil ama kardeşleri de orda belki kalmak isteyebilirde o karar ona ait nasıl isterse nerde isterse orda yaşar üvey a

Herşeyi açık açık anlatıyorum yaşça da küçük benden ilk evliliği bide olabilir diyorum aynı dediğin gibi mala anlatır gibi anlatıyorum ama tepki sıfır susuyor sadece karşımda bir aile babası vasfı taşımıyor tamam belki bu zamanla olur ama bana yapılan muameleye ve sürekli boşan gel biz sana demedikmi o kadından sana hayır gelmez diye vs diyolar hemde kendisi anlatıyor bana bunları tamam benimde hatalarım olabilir hatta sinirli olmam bile yetebilir ama yinede bu kadar dışlanmayı haketmiyorum tanımaya bile çalışmadan sallıyorlar habire arkamdan oğlum yeni evlisin orta yolu bul yıkma yuvanı diyeceklerine boşan gel diyorlar ve evliliğimizi de akrabalardan gizliyorlar benim yaşadıklarımı yaşamadan yargılıyorlar ve ben ilk elimden ayrılalı 12 sene oldu kolay vermedim bu kararı ona güvendim ona inandım ve çocuğumu sırf bu evlilik için içim rahat etsin diye çocuğumu da olası problemlerden koruyabilmek adına öz babasına verdim liseye gidiyor orda okusun genç kız oluyor dedim bu kadar büyük bir fedakarlık yaptım onun için ama yine ailesi kıymetli yanlış düşünüyorsun diyor ama hissediyorum görüyorum öncelik hrp onların kendi ağzıyla da söyledi zaten onlar ölene kadar öncelik onların olucak dedi ona rağmen kurtarmaya çalışıyorum evliliğimi çıldırmak üzereyim kaç defa boşanmak geçti aklımdan ama yapamadım

çocuğunuzu kendi rahatınız için yollamış gibi duruyorsunuz. Bakın azıcık kocanizdan örnek alın "öncelik ailem" demiş.

Baba evlensin ben evlenmeyiim mi diyorsun? O adam mantıklı bir evlilik yapmış kızını gönderebildiğine göre. Kızın senin yanındaki değil babasının yanındakini tercih ettiğine göre.
Nasıl mantıklı evlilik olur biliyor musun? İkinci evliliğini yaparken karşı taraf maddi manevi, kültürel, yaş gibi durumlardan uygun olunca. Karşı taraf ya da sen birbirinizin çocuklarını kabul edince. Aynı evde birlikte kalınca çocuğunla gözün kapalı güvenebildiğinde.
Ben çocuğumu güvenmediğim biriyle ne evleneceğim? Yani sen bu evlilik için kendini heder etme. Şu saatten sonra çocuğuna en faydalı nasıl olursun ona göre yaşamaya bak.
yalnız
adam da dün evlenemiştir
o adam yıllar önce evlenmiştir, kızı hemen evlenir evlenmez kadının yanına gitmemiş, seneler sonra gidiyor. onlar evlenmiş bakmış evlilik sürüyor oluyor, alışmışlar, daha yeni kız yanlarına gidiyor.

+
konu sahibi sanki kızıyla birlikte bir evde yaşıyordu bir düzenleri vardı da kızı gönderdi gibi anlaşılmış
öyle bir şey yok
kız anane, dayı, konu sahibi vs. hepsi bir yaşıyorlarmış
böyleyken bile kızı sokaktan eve zor alıyormuş, evde başka yetişkinler var ama çocuğu disipline edememişler belki de evde herke dağınık başıbozuk olduğu için (konu sahibi özel mesajlarda anlatıyor) çocuğun eğitim hayatı parlak olmamış vs.

şimdi bu kadın 6.30 da işe gidiyor ee kız kendi başına hazırlanacak okula gidecek (konu sahibiyle birlikte yaşasa) kendi başına gelecek yemek yiyecek, oturacak kendi kendine ders çalışacak , acaba?) normalde düzenli, alıştırılmış 14 yaş çocuk bunları yapar ama bu çocuk öyle büyütülmemiş.

orada ise baba okula arabasıyla götürüyor getiriyor. aslında kızının şartları iyileşmiş yani bakılınca. hatta keşke konu sahibi evlenmek zorunda kalmadan çocuk biraz büyüyünce babası evlenince gönderseymiş çocuğu babasına (tabii o zaman da şartlar müsait miydi bilmiyorum belki o evde bebek filan vardı, üvey anne istemeyecekti, bilemeyiz), ama çocuk orada daha displinli daha düzgün yaşıyor.

ha evlendiği adam kendinden küçük, evlendiği adamın ailesi istemiyor bunlar hep falso ben bunlara bişey demiyorum. ama babaya evlenip yuva kurup düzen kurup seneler sonra çocuğu alma hakkı veren bu "Türk aile yapısı" azıcık da kadınları tolere etse keşke yani.

neyse kısacası hep her boşanan kadının çocuğuyla kendi düzeni varmış gibi yazılıyor burada o çok ilginç

Arkadaşlar boşanan kadınlar %90 anne-babasının evine dönüyor. O evde nasıl bir hayat var çocuk ne kadar mutlu bir fikriniz var mı acaba?

konu sahibi bu sefer boşanırsan inşallah artık kendi başına yaşayabileceğini anlarsın. Kızı da alır kendiniz yaşarsınız umarım. Bence bu hikayenin en büyük düğümü burası.

yalnız
adam da dün evlenemiştir
o adam yıllar önce evlenmiştir, kızı hemen evlenir evlenmez kadının yanına gitmemiş, seneler sonra gidiyor. onlar evlenmiş bakmış evlilik sürüyor oluyor, alışmışlar, daha yeni kız yanlarına gidiyor.

+
konu sahibi sanki kızıyla birlikte bir evde yaşıyordu bir düzenleri vardı da kızı gönderdi gibi anlaşılmış
öyle bir şey yok
kız anane, dayı, konu sahibi vs. hepsi bir yaşıyorlarmış
böyleyken bile kızı sokaktan eve zor alıyormuş, evde başka yetişkinler var ama çocuğu disipline edememişler belki de evde herke dağınık başıbozuk olduğu için (konu sahibi özel mesajlarda anlatıyor) çocuğun eğitim hayatı parlak olmamış vs.

şimdi bu kadın 6.30 da işe gidiyor ee kız kendi başına hazırlanacak okula gidecek (konu sahibiyle birlikte yaşasa) kendi başına gelecek yemek yiyecek, oturacak kendi kendine ders çalışacak , acaba?) normalde düzenli, alıştırılmış 14 yaş çocuk bunları yapar ama bu çocuk öyle büyütülmemiş.

orada ise baba okula arabasıyla götürüyor getiriyor. aslında kızının şartları iyileşmiş yani bakılınca. hatta keşke konu sahibi evlenmek zorunda kalmadan çocuk biraz büyüyünce babası evlenince gönderseymiş çocuğu babasına (tabii o zaman da şartlar müsait miydi bilmiyorum belki o evde bebek filan vardı, üvey anne istemeyecekti, bilemeyiz), ama çocuk orada daha displinli daha düzgün yaşıyor.

ha evlendiği adam kendinden küçük, evlendiği adamın ailesi istemiyor bunlar hep falso ben bunlara bişey demiyorum. ama babaya evlenip yuva kurup düzen kurup seneler sonra çocuğu alma hakkı veren bu "Türk aile yapısı" azıcık da kadınları tolere etse keşke yani.

neyse kısacası hep her boşanan kadının çocuğuyla kendi düzeni varmış gibi yazılıyor burada o çok ilginç

Arkadaşlar boşanan kadınlar %90 anne-babasının evine dönüyor. O evde nasıl bir hayat var çocuk ne kadar mutlu bir fikriniz var mı acaba?

konu sahibi bu sefer boşanırsan inşallah artık kendi başına yaşayabileceğini anlarsın. Kızı da alır kendiniz yaşarsınız umarım. Bence bu hikayenin en büyük düğümü burası

Teşekkür ederim az da olsa desteğinizi hisssettim ama çok sürmez zaten boşarım ben bunu o sa gitsin yaşasın ailesiyle mutlu mesut bende alırım kızımı yanıma zaten her türlü o mutlu ben mutlu
rica ederim, ben kızınıza babası düzgün bakabildikten ve siz de onunla sürekli görüştükten sonra bunda bir beis görmüyorum. çocuklar annelerine zimmetli değil benim gözümde hele yaşı olmuş 14, orada daha iyi bir eğitim hayatı olur inşallah.

Ama bence siz kendinize güvenin
zaten çalışıyorsunuz
çocuk da artık kendi başına evde kalacak yaşta. ama disipline edilmesi öğretilmesi, alışması lazım.
kendi eviniz düzeniniz olsa, sürekli kavga gürültü edilen bir ev olmasa çocuk daha mutlu olur. siz de huzurlu olursunuz.

rica ederim, ben kızınıza babası düzgün bakabildikten ve siz de onunla sürekli görüştükten sonra bunda bir beis görmüyorum. çocuklar annelerine zimmetli değil benim gözümde hele yaşı olmuş 14, orada daha iyi bir eğitim hayatı olur inşallah.

Ama bence siz kendinize güvenin
zaten çalışıyorsunuz
çocuk da artık kendi başına evde kalacak yaşta. ama disipline edilmesi öğretilmesi, alışması lazım.
kendi eviniz düzeniniz olsa, sürekli kavga gürültü edilen bir ev olmasa çocuk daha mutlu olur. siz de huzurlu olursunuz.
Aynen öyle haklısınız dünden beri belkide en iyi anlatan sizsiniz beni teşekkür ederim imkanları da iyileşti aslında burda kavga gürültü vardı hep bende yeterli olamadım yeri geldi ona telafi ettim elimden geldiğince ama ne kadar işe yaradı bilmiyorum tabi kendime güvenmem lazım doğru ve çalışıyorum şükür zaten evlilik bitti biticek sevdiğini söylüyor ama ben hissedemiyorum bile artık sürekli hata yapıyor aynı hataları tekrarlıyor iş böyle oluncada bununla mı uğraşcam diyor insan kurtarmak istiyoruz ama ne kadar istekli olunduğuna bağlı o da Allah ne göstericek bakalım bilmiyorum linç leyen insanlara da hak veriyorum ama sadece belli başlı konularda uyuşamadığımızı düşünüyorum yoksa herkes haklı zaten her zaman :)

Hayırlısı artık bakıcaz... Bende o cesaret var demekki her önüne gelen dul olduğum için yanlış gözle baktı birtek o bakmadı onunlada evlendim sorunlar oluyor evet olucakta... Düzelmezse olucağı belli zaten.. Ben kendimce mantıklı ve doğru kararlar verdim zaten Kimse de kavun değil.... Koklayıp da anlayamıyosun bazen mantıklı olmayan kararlarım da bana ait bu size laf sokma hakkı vermiyor herkes dengiyle evlenemiyor malesef ilk eşimde 8 yaş büyüktü benden ama kimse çok büyük senden mantıksız bu evlilik demedi bu şekilde olan yakın tanıdıklarım da var gayet de mutlular yaşla bi alakası olsaydı onların da mutsuz olması gerekiyordu bu tamamen kişisel bir sorun yaşsal değil
18- 27 anormal derdim yakınınızda olsam. düpedüz istismar derdim. ben ilk 16 yaşında sevdim 19 yaşındaydı ona bile oha diyorum şimdi bakınca. onun yerinde olup da düşününce vay şeref*** diyorum. bilmiyorum farklı düşünenler var. istisnalar da vardır elbet biliyorum. ama 25-32 de anormal bence. ben küçüklüğümden beri olgunum sanırdım. ay ne olgun kız derlerdi bana. büyüklerle takılırdım. belki öyleydim de ama yaşıma göre olgundum. yaş arttıkça fark ediyorum ne kadar aptallık etmişim. ne kadar küçükmüşüm aslında. siz ilginizi çekmemiş olabilirsiniz ama sizinle yaşaması ayrı bir durum. elbette mesafe girecek. sonuçta düzeni değişti siz karşı olsanız bile düzen değişmesine. hayırlısı olsun hakkında.
Acıncak bi durumda değilim zaten çok şükür vazgeçtiğim falan da yok uçkur derdine de düşmedim şükür 12 sene uçkur olmadan yaşayabildim neticede detaya girmiyorum diye suçlayıcı konuşman gerekmez benim için de kolay olmadı bişeyler tabikide annene kurban ol o senin annen ama herkesin annesi kurban olunacak kadar iyi olmuyor malesef mesela ben annemin kurban ettiği bir evladım o beni başıboş bıraktı ama ben çocuğumu başıboş bırakmadım babam desen beni evinden gönderdi bi kadın uğruna ama benim kızımın babası her zaman yanına almak istedi 12 sene ben ve ailem baktık o çocuğa abim halam ben babası sadece bayramda seyranda grlir alırdı benimle büyüdü brnim içinde kolay olmadı anlıcağın ama aklım onda kalmasın diye Baba figürüyle biraz da çekinerek yaşasın yanlış yapmasın dedim liseye başladı bu sene brn burda hem çalışıp hem onunla ilgilenemeyebilirdim şuan sabah 7 öğlen 3 çalışıyorum hadi eyvallah önceki işim iki vardiyaydı ve hafta sonu birgün 16 saat çalışıyordum çocuk bütün gün sokaktaydı derslerini yapar ama ekstra çalışmazdı sırf o yüzden lgs den kötü bir puan aldı ve dershaneye de yazdırmştık yine ailem ve ben karşıladık masraflarını tabiki ama noldu kötü bir puan aldı neden başında duramıyodum çnkü annem desen sakat abi desen her hafta sonu bir yerde bıraksaydkm sokakta mı büyüseydi soruyorum sana?
yani siz kendi ailenizin size yaşattıklarına benzer bir aile kurdunuz. lütfen bilinç olarak bir uyanış yaşamaya bakın artık. dünyaya farklı bakmaya başlayın. umarım ailenin kaderini, kader zincirini kıran kızınız veya diğer çocuklarınız olur. yaşamadan kolay yargılayan biri değilim. insanın başına hayatta her şey gelebilir, herkes her şeyi uygun koşullarda yapabilir, böyle inanırım. ama insanı hayatta prensiplerinin kurtaracağına da inanıyorum artık.
Şükür hep bildim kıymetini halada biliyorum ne anneler var ben istesemde onlar gibi olamam.. Size göre çocuk anneye zimmetli olduğu için böyle konuşup detayını anlamamana sorgulamamana bişey diyemiyorum açkkçası haklısın ne diyim teşekkür ederim iyi dileklerin içinde onlar bana yar etmese de olur ben aldım bile çoktan istediği kadar istemesin oğlu ne istiyor o önemli brnim için çnkü
benim annem iyi kalpli bir insan. kimlere evini açtı, maddi manevi koşturdu peşinde. bana da hep didindi baktı. ama ilişkiler konusunda hep hata yaptı maalesef.. insan bu hata yapabiliyor. ilişkilerde fazlaca duygusal olmamak gerek. prensipler olması gerek. sevgi ancak eylemle gösterildiğinde algılanır. kızın iç dünyasının çok farklı olduğunu düşünüyorum. ne kadar sevgi de verseniz, iki farklı aileyle, iki farklı dünyayla uyum sağlamanın sıkıntısını çekecek. böyle insanlar çok tanıdım. belki birkaç seneye isyan edecek, yeter ben sizin derdinizle mi uğraşacağım diye. belki başkalarına anlatmaktan kendini geri alamayacak. belki kendi ilişkilerinde bu duyguları tekrar yaşayacak ama umarım o zinciri kıran o olacak. insanın uyanması için balyozlar iner kafaya. o balyozlar fark edip kendini değiştirmek içindir. optimist düşünmeyin bu konuda gerçekçi olalım. kötü birisiniz demiyorum ama yanlışa düşmüş olabilirsiniz ve bu kötülük de olabilir yakınınızdakiler açısından. çocuk açısından anlayamazsınız. yani öyle gözüküyor. halbuki siz de yaşamışsınız. umarım kız ileride duygularını doğru çözümleyebilir. diğer kardeşleriyle uzak mısınız hiç bahsedilmedi onlar..

Acıncak bi durumda değilim zaten çok şükür vazgeçtiğim falan da yok uçkur derdine de düşmedim şükür 12 sene uçkur olmadan yaşayabildim neticede detaya girmiyorum diye suçlayıcı konuşman gerekmez benim için de kolay olmadı bişeyler tabikide annene kurban ol o senin annen ama herkesin annesi kurban olunacak kadar iyi olmuyor malesef mesela ben annemin kurban ettiği bir evladım o beni başıboş bıraktı ama ben çocuğumu başıboş bırakmadım babam desen beni evinden gönderdi bi kadın uğruna ama benim kızımın babası her zaman yanına almak istedi 12 sene ben ve ailem baktık o çocuğa abim halam ben babası sadece bayramda seyranda grlir alırdı benimle büyüdü brnim içinde kolay olmadı anlıcağın ama aklım onda kalmasın diye Baba figürüyle biraz da çekinerek yaşasın yanlış yapmasın dedim liseye başladı bu sene brn burda hem çalışıp hem onunla ilgilenemeyebilirdim şuan sabah 7 öğlen 3 çalışıyorum hadi eyvallah önceki işim iki vardiyaydı ve hafta sonu birgün 16 saat çalışıyordum çocuk bütün gün sokaktaydı derslerini yapar ama ekstra çalışmazdı sırf o yüzden lgs den kötü bir puan aldı ve dershaneye de yazdırmştık yine ailem ve ben karşıladık masraflarını tabiki ama noldu kötü bir puan aldı neden başında duramıyodum çnkü annem desen sakat abi desen her hafta sonu bir yerde bıraksaydkm sokakta mı büyüseydi soruyorum sana?
Yine de duygusal olarak büyük bir vurgun yemiş Kızın, onun hislerini asla ama asla anlayamazsın , annem senin yaptığını yapsaydı ne kadar kötü hissederdim, hiç unutmuyorum bir komşumuz anneme evlen çocukları da yurda ver baskısı yapıyordu ve ben de kulak misafiri oldum , içimde nasıl fırtınalar koptu asla tahmin bile edemezsin, sürekli bu korku ile yaşadım, tm babası otorite olsun ama annesi de bir ergen koca ile uğraşmak yerine kızının kahrını çeksin bir zahmet , ben asla sizinle empati yapamıyorum, bu konularda içim buruluyor ve resmen enerjim düşüyor o denli sinirleniyorum...

Son düzenleme:
Şükür hep bildim kıymetini halada biliyorum ne anneler var ben istesemde onlar gibi olamam.. Size göre çocuk anneye zimmetli olduğu için böyle konuşup detayını anlamamana sorgulamamana bişey diyemiyorum açkkçası haklısın ne diyim teşekkür ederim iyi dileklerin içinde onlar bana yar etmese de olur ben aldım bile çoktan istediği kadar istemesin oğlu ne istiyor o önemli brnim için çnkü
Oğulları da pek istekli değil ama neyse , sen bu ergene analık edersin var o potansiyel sende ...

Yok bu son olur muhtemelen Allâh tabiki yardımcısı olsun çocuğumun.. Vazgeçmedim bu arada tekrar söylüyorum vazgeçmek bırakıp gitmekle olur cami önüne bırakılan çocuklar var onlardan vazgeçildi mesela çöpe atılanlar var evlatlık verilen satılan çocuklar var ben sadece babasına gönderdim birazda onun bakması o sorumluluğu alması neden yanlış olsunki çocuğuma gelme demiyorum kalma demiyorum aksine gayet de ilgileniyorum hala bile hepte öyle olucak zaten ama siz hemen vazgeçti bir adam için diyosunuz belki ilgilenmekten korktum olamazmı başına bişey gelmesini istemedim belki burda babssı daha iyi korur kollar diye düşündüm belki olamazmı?
Evlatsız oluyor ama kocasız olmuyor değil mi !

bence yapmanız gereken en önemli şey kendi evinizi açıp kızınızı da yanınıza almanız çünkü bugüne dek sizinle büyümüş. onu en iyi siz tanırsınız. ikiniz birlikte bir yuva kurun. disiplini hem siz kazanın hem kıza gösterin. sevgi dolu bir yuva. size açık olsun her şeyini anlatabilsin. görmüş geçirmişsiniz zaten anlayışlı olmanız gerek otomatik olarak. hakkaniyetli olmak budur. yıllar sonra benim yanımda annem vardı onun yanında ben vardım desin. böyle bir bağı hiç kimse kıramaz emin olun. yine kızılır bir şeylere ama geçer. aileye gerçek vefa her şeyden üstün. belki eşinizin de duygusu budur. ben deneyimlerim çerçevesinde ancak böyle yorum yapabiliyorum. daha gençsiniz, Allah ömür verirse bir gün bi bakmışsınız bambaşka bir insansınız. yalnızca farklı pencereden bakmak için emek vermek gerek hem de her gün, her kaybedişte.

Ben diğer çocuklarınızı merak ediyorum onlar hep mi babayla kaldılar aranız nasıldır?

Back
X