Baba evlensin ben evlenmeyiim mi diyorsun? O adam mantıklı bir evlilik yapmış kızını gönderebildiğine göre. Kızın senin yanındaki değil babasının yanındakini tercih ettiğine göre.
Nasıl mantıklı evlilik olur biliyor musun? İkinci evliliğini yaparken karşı taraf maddi manevi, kültürel, yaş gibi durumlardan uygun olunca. Karşı taraf ya da sen birbirinizin çocuklarını kabul edince. Aynı evde birlikte kalınca çocuğunla gözün kapalı güvenebildiğinde.
Ben çocuğumu güvenmediğim biriyle ne evleneceğim? Yani sen bu evlilik için kendini heder etme. Şu saatten sonra çocuğuna en faydalı nasıl olursun ona göre yaşamaya bak.
yalnız
adam da dün evlenemiştir
o adam yıllar önce evlenmiştir, kızı hemen evlenir evlenmez kadının yanına gitmemiş, seneler sonra gidiyor. onlar evlenmiş bakmış evlilik sürüyor oluyor, alışmışlar, daha yeni kız yanlarına gidiyor.
+
konu sahibi sanki kızıyla birlikte bir evde yaşıyordu bir düzenleri vardı da kızı gönderdi gibi anlaşılmış
öyle bir şey yok
kız anane, dayı, konu sahibi vs. hepsi bir yaşıyorlarmış
böyleyken bile kızı sokaktan eve zor alıyormuş, evde başka yetişkinler var ama çocuğu disipline edememişler belki de evde herke dağınık başıbozuk olduğu için (konu sahibi özel mesajlarda anlatıyor) çocuğun eğitim hayatı parlak olmamış vs.
şimdi bu kadın 6.30 da işe gidiyor ee kız kendi başına hazırlanacak okula gidecek (konu sahibiyle birlikte yaşasa) kendi başına gelecek yemek yiyecek, oturacak kendi kendine ders çalışacak , acaba?) normalde düzenli, alıştırılmış 14 yaş çocuk bunları yapar ama bu çocuk öyle büyütülmemiş.
orada ise baba okula arabasıyla götürüyor getiriyor. aslında kızının şartları iyileşmiş yani bakılınca. hatta keşke konu sahibi evlenmek zorunda kalmadan çocuk biraz büyüyünce babası evlenince gönderseymiş çocuğu babasına (tabii o zaman da şartlar müsait miydi bilmiyorum belki o evde bebek filan vardı, üvey anne istemeyecekti, bilemeyiz), ama çocuk orada daha displinli daha düzgün yaşıyor.
ha evlendiği adam kendinden küçük, evlendiği adamın ailesi istemiyor bunlar hep falso ben bunlara bişey demiyorum. ama babaya evlenip yuva kurup düzen kurup seneler sonra çocuğu alma hakkı veren bu "Türk aile yapısı" azıcık da kadınları tolere etse keşke yani.
neyse kısacası hep her boşanan kadının çocuğuyla kendi düzeni varmış gibi yazılıyor burada o çok ilginç
Arkadaşlar boşanan kadınlar %90 anne-babasının evine dönüyor. O evde nasıl bir hayat var çocuk ne kadar mutlu bir fikriniz var mı acaba?
konu sahibi bu sefer boşanırsan inşallah artık kendi başına yaşayabileceğini anlarsın. Kızı da alır kendiniz yaşarsınız umarım. Bence bu hikayenin en büyük düğümü burası.