26 yaşındayım evliliğe geç mi kaldım ?

Bekarlık sultanliktir demiyoruz ki. Evlendik ama üçüncü gozumuz acilmadi. Sevdik de evlendik, evlenmek için evlenmeyin diyoruz.

Bu mesaja kayıtsız kalamadım. Bende boşandım ve çok şükür ailemin desteği ile dimdik ayakta durdum. Ama tabi ki öyle cahil bir toplum ki , boşanan kadını af edersin ama damsız ev sanıyorlar. Onlara da yazıklar olsun. Benden size tavsiye lütfen çalışın ve olumlu şeyler düşünün . Ben bir daha asla derken şu an nişanlanma arifesindeyim .

27 yaşında evlendim şu an 30 olmak üzereyim. Hiç geç evlendiğimi düşünmüyorum. Öncesinde evlenseydim pişman olurdum bence.. Bekarlığımı yaşadım, sen de öyle yap. Evliliğimde çok şükür çok mutluyum ama bize de durmadan çocuk baskısı yapılıyor. Artık herkes aileme çocukları olmuyor mu diye soruyormuş, başta takılmıyordum ama artık bu baskı beni germeye başladı. Toplumumuzda hala değişmeyen algılar var ne yazık ki.. Geç evlenmek, evlenip çocuk yapmamak onlar için birer sorun teşkil ediyor. Oysa ki günümüzde oldukça doğal bir durum..

Reactions: 000
Tam evlenme çağlarındasın. Geç kalmadın. Kimse istemedikten sonra evde kalmaz, içinizi karartmayın.

Benim arkadaşlarım çok iyi okullardan mezun, doktor, mühendis kızlar. 25 yaşındayız hepimiz. Geçen yaz evlendiler, nişanlandılar. Patır patır. Mezun olur olmaz. Hele şurda yüksek yapıcam burda bilmemne yapıcam diyen koşa koşa evlendi. Şimdide çalışmıyorlar. Ben şaşkınlık içerisinde kaldım. Ben de yeni atandım. Yapmak istediklerimden, gezmek istediğim yerlerden vs bahsettiğimde bana uzaylı muamelesi yapıyorlar hatta resmen aşağılıyorlar. Sevgilim var yüzük sormaya başladılar. Bu tarz kızlardan toplum baskısı göreceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.

Evlenmeyi düşünmekle nasıl evleniliyor acaba? Zaten karşınıza aşık olduğunuz biri çıkarsa,nasip olursa evlenirsiniz. Yani olacağı varsa hiçbir sorun yaşamadan ekstrafik çaba sarfetmeden evlenirsiniz. Nasip yoksa ne kadar isterseniz isteyin olmaz.
Biraz olayları akışa bırakın. Ayrıca sosyal medya hesabı da açın artık herşey sosyal medyada sanki ...

Ben de okudum kpss ye hazırlandım olmadı. Evlendim neden bekleyeyim dedim. Ama ben hayatımı kurmak istedim eşimle. Ve bir sürü arkadaşım var kariyer peşinde koşan. Aşağılamak ne kadar saçma. Bence kıskanıyorlardır gibi geldi bana. Herkesin kendi tercihi yani.

Bende 28'de evlendim lise mezunuyum ev kızıydım okul falanda yoktu yani hayatımda eşimle 24 yaşımdayken başladık görüşmeye sevgililik nişanlılık 4 yıl sürdü paşa gönlümüz 4 yıl sonra tamam dedi evlenmeye laf söyleyene ağzının payını verdim elalem ne der derdim hiç olmadı bebek sorularıda elalem geç evlendiğini düşünüyor ya senden çok seni düşünüyorlar sözde hemen başlamıştı yaşında geçiyora getirilip yoksa olmuyormu lafları her sorana sevişiyoruz ama valla denemedik oluyor mu olmuyormu bende bilmiyorum diyordum far gören tavşan gibi kalıyorlardı 1,5 yıl sonra planlı hamile kaldım kızıma çünkü eşimle biz istiyorduk artık 30'da anne oldum şimdi 34 yaşındayım kızım 4 yaşında yokmu ikinci diyorlar jübilemi yaptım diyorum yani millet her türlü konuşur lafını söyleyemiyorsan duymamayı öğreneceksin

Çok eskide yaşamış olsaydınız evet geç kalmistiniz ama şimdilerde artık bu yaşlar ; okuma, üretme , gezme , eğlenme yaşları.

Yukseklisans yapıyorsunuz , hayatınızın tadını çıkarın.

Hemen bir evlilik sitesine üye ol. Artık çok da beklentin olmasın. İyi kötü evlenecek birini bulursun. Sen de muradına erersin. Milletin de çenesi kapanır.

Te allahım ya!!!! Gerçekten eğitimli olduğunu özellikle belirtme ihtiyacı duyan bir insan olarak gelip buralara ne yapmalıyım diye mi soruyorsun?

Şu milletin evlilik takıntısı ne olacak böyle bilmiyorum. Çok geç kalmışsın desek ne yapacaksın? Ya da “ay ben 35 im hala evlenmedim takma” diyen çıkınca “iyi benden beteri varmış” deyip bir süre daha mutlu mu yaşayacaksın?
Ne istiyorsun ki tam olarak?

Ben size açık açık söyleyeyim sizi bu şekilde vurmaya çalışıyorlar. Siz yumuşak karnınızın bu olduğunu farkettirip sözleri karşısında ezildikçe bu baskı daha da yoğunlaşacak. Çünkü tek meziyetleri evlenmek, koca bulmak, çocuk yapmak. Kocasının sahip olduklarından nemalanmak ve hava basmak.

Aynı arkadaş çevresi bende de var. Diyorsun ki ben şu ülkeye gittim, bak orda insanlar şu çorbayı içiyor, çocuklar okullarına kayıklarda gidiyor vs. Bunun muhabbetini bile yaptırmıyor kıskançlığından. Hemen mevzuyu kocaya çeviriyor, yüzüğe çeviriyor. Çünkü onun o mercimek büyüklüğündeki beynine göre sen bekarsan bir hiçsin. İstediğin kadar kültürlü ol, 10 tane dil bil.

Hiç bitmez o konuşanlar. Evlen evlen derler sonra hani çocuk derler. Yaparsın hani 2. ne zaman derler derler de derler. Bize de tam tersi hiç hani çocuk diyen olmadı. Deselerdi gaza gelip yapardık galiba çünkü istiyordum ama cesaretim yoktu... Yani kısacası hayat bu laflara göre hayatımızı planlayamayız.

Ya bırak allah askına elalem konusuyormus yok baskı yapıyorlarmıs

koca koca diye yalvarmasan insanların ne dediği zerre umruda olmaz banane der gecersin
kardesim 27 yasında bekar memlekete gittiğinde aynı muameleyi ona da yapıyorlar hepimiz gülüp geciyoruz aramızda goy goy konusu oldu hatta

evlilik programına falan cıksaydın tüh geç kalmıssın programları da kaldırdılar

Böyle konular son zamanlarda ne sık açılır oldu... 26 yaş evlenmek için nasıl geç olabiliyor aklım almıyor... çevrenin her dediğine bakar mısınız böyle??? İsteyen istediğini söylesin sırf çevre baskısı yüzünden evlilik yapılmaz... 28 yaşındayım ve evli değilim iyi ki de evlenmemişim diyorum... şimdiden sonra çok daha doğru karar vereceğime inanıyorum çünkü ne istediğimi biliyorum... hakkınızda hayırlısı olsun ancak bu saçma şeylere takılıpta boşuna kendinizi üzmeyin...

Problem de bu. Mevzu sevdiğin erkekle aynı hayatı paylaşmak kendine bir hayat kurmak değil onlarda. Ben bunu anladım. Mevzu yüzük takmak statü sahibi olmak kocasının ailesinin aldığı evle hava basmaya çalışmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…