- 27 Ekim 2023
- 3.776
- 6.813
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #12.221
Başladım gene kraker kemirmeye, mide ağrısı ekşimesi, yanması, ne desem bilmiyorum midem boğazımda, su da icesim yok bir şey de yiyesim yok 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doktor bu durum icin gaviscon likit verdi bana hatta gunde 3 yazmis cok kotu olursan 5 bile alabilirsin dedi. Ama bir kasik yetiyor tum gunu rahatlatmaya.Başladım gene kraker kemirmeye, mide ağrısı ekşimesi, yanması, ne desem bilmiyorum midem boğazımda, su da icesim yok bir şey de yiyesim yok![]()
Canım benim de en büyük iki şikayetinden biri mide yanması, diğeri basur. Yani tabi Allah başka dert vermesin de ne yatırıyor ne kaldırıyor insanı surekli eksiyor ağzıma geliyor daha gaviscon da alamadım. Ama yani hayat kalitemi çok düşürdü üç yastığı üst üste koyup yatıyorum midem ağzıma gelmesin diye.Başladım gene kraker kemirmeye, mide ağrısı ekşimesi, yanması, ne desem bilmiyorum midem boğazımda, su da icesim yok bir şey de yiyesim yok![]()
Bende aldım bende, bastırıyor sağolsun da yemeye içmeye pek katkısı yokDoktor bu durum icin gaviscon likit verdi bana hatta gunde 3 yazmis cok kotu olursan 5 bile alabilirsin dedi. Ama bir kasik yetiyor tum gunu rahatlatmaya.
Tek çözümü de oturarak uyumak, sürekli dikey pozisyonda kalmak, totom tutuldu, gün sayıyorum her gece takvimdenCanım benim de en büyük iki şikayetinden biri mide yanması, diğeri basur. Yani tabi Allah başka dert vermesin de ne yatırıyor ne kaldırıyor insanı surekli eksiyor ağzıma geliyor daha gaviscon da alamadım. Ama yani hayat kalitemi çok düşürdü üç yastığı üst üste koyup yatıyorum midem ağzıma gelmesin diye.Neyse geçecek diyip oturuyorum aşağı.
Ah bacım Allah şifa versinCanım benim de en büyük iki şikayetinden biri mide yanması, diğeri basur. Yani tabi Allah başka dert vermesin de ne yatırıyor ne kaldırıyor insanı surekli eksiyor ağzıma geliyor daha gaviscon da alamadım. Ama yani hayat kalitemi çok düşürdü üç yastığı üst üste koyup yatıyorum midem ağzıma gelmesin diye.Neyse geçecek diyip oturuyorum aşağı.
Rutin kan tahlillerinde değerler iyi görünüyor. Standart idrar tahlili sonucu çıktı. İdrar yolu enf var sanırım.Doktor ne dedi? Testleri tekrar ettiler mi?
Sorma ben ilk gebeligimde de yine aynı sikayetleri yaşamıştım. Ama o zaman sanki daha geç zamanlarda olmuştu böyle 3. trimester civarı son haftalarda azalmıştı. Bakalım daha yolumuz var bakalım az az yemek gazlı iceceklerdenbuzak durmak falan gerekiyor yatmadan iki üç saat önce ben. İrakiyorum yemeyi içmeyi. Babaannem gibi oldum geh geh gegirerek geziyorum evin içindeTek çözümü de oturarak uyumak, sürekli dikey pozisyonda kalmak, totom tutuldu, gün sayıyorum her gece takvimden![]()
Canım çok sağol. Basuru rahatlatacak bir kaç yöntem buldum çok şükür. Sabahları aç karna kayısı çayı içiyorum. Diskiyi yumuşatıyor. Leğene ılık su doldurup içine oturuyorumAh bacım Allah şifa versin
Aile hekimine gitsen hem basur için bir krem şurup bi şey verirdi, hem gaviscon yazdırırdın
Ben gidemeyecek durumda olunca telefonla arıyorum. Kötüyüm gelemiyorum diyorum. Reçeteyi yazıyor.
Ah yakın olaydık ben verirdim bacım..Canım çok sağol. Basuru rahatlatacak bir kaç yöntem buldum çok şükür. Sabahları aç karna kayısı çayı içiyorum. Diskiyi yumuşatıyor. Leğene ılık su doldurup içine oturuyorumgaviscon da alcam da işte bir türlü fırsat bulamadım üşendim eczaneye gitmeye valla. Onun da zamanı geldi artık
![]()
Rutin kan tahlillerinde değerler iyi görünüyor. Standart idrar tahlili sonucu çıktı. İdrar yolu enf var sanırım.
24 saatlik idrar da şimdi çıkmış. Ona bakıyordum. Ama çok bi şey anlamadım.
Eki Görüntüle 3574877
Ben de öyle hissediyorum, erken mi oldu diyorum da ilk seferde olayın heyecanından anlamadık heraldeSorma ben ilk gebeligimde de yine aynı sikayetleri yaşamıştım. Ama o zaman sanki daha geç zamanlarda olmuştu böyle 3. trimester civarı son haftalarda azalmıştı. Bakalım daha yolumuz var![]()
Yukarı çıksa bi dert, aşağı inse bi dert..Ben de öyle hissediyorum, erken mi oldu diyorum da ilk seferde olayın heyecanından anlamadık heraldeson haftalarda bebiş aşağıya inince rahatlatıyor, bekleyeceğiz
![]()
Bitmez bitmezYukarı çıksa bi dert, aşağı inse bi dert..
Tevekkeli anaların derdi bitmez.![]()
Ay canım valla ne tatlısın teşekkür ederimAh yakın olaydık ben verirdim bacım..
Bir süredir kayısı tüketmiyordum. Günde 2 demir hapı aldığımdan sanırım, tuvalete geç çıkmaya başladım da aklım başıma geldi kayısı aldırdım. Günde 2-3 tanesi bile rahatlatıyor
Hamileyken oturulmaz ılık suya duşta biraz tutsan yeter, rahim kaslarini gevşetir yumuşatır, no no noo yapma oylee, ılık su tut doğal sevdiğin bı yağı pamuga damlat koy o bölgeye sürtünme hafifledigi için rahatlarsın. Leğene ılık su doldurup içine
Ahahaha canım ben doğurmak için o kadar çok şey yaptım ki tüm tuşlara bastım 38. Haftadan sonra O yine 41. Haftaya kadar beklediHamileyken oturulmaz ılık suya duşta biraz tutsan yeter, rahim kaslarini gevşetir yumuşatır, no no noo yapma oylee, ılık su tut doğal sevdiğin bı yağı pamuga damlat koy o bölgeye sürtünme hafifledigi için rahatlarsın
Bana da doktor oturma dedi birde korkuttu amaannn hepsi bı cins, ben 40+6 suyum geldi ertesi gün sabah dogurdum öncekindeAhahaha canım ben doğurmak için o kadar çok şey yaptım ki tüm tuşlara bastım 38. Haftadan sonra O yine 41. Haftaya kadar bekledigeleceği varsa comelince geliyor geleceği yoksa amuda kalk gelmiyor bu sıpalar
tabi riski olan dikkatli olsun mutlaka ama doktorum da önerdi öyle bir risk olsa onermezdi diye düşünüyorum ve gerçekten çok rahatlatıyor valla başka bir şey işe yaramadı
Çok teşekkür ederim düşündüğün için![]()
neredeyse aynı sürede doğurmuşuzBana da doktor oturma dedi birde korkuttu amaannn ben 40+6dogurdum ya öncekindeya o kadar bebisi aşağıda plesantasi aşağıda olan var ki grupta karıştırdım kimin öyle, kimin değil aman dikkat edin ya, basurla yaşamayı ogrendik resmen
![]()
Canım geçmiş olsunCanım çok sağol. Basuru rahatlatacak bir kaç yöntem buldum çok şükür. Sabahları aç karna kayısı çayı içiyorum. Diskiyi yumuşatıyor. Leğene ılık su doldurup içine oturuyorumgaviscon da alcam da işte bir türlü fırsat bulamadım üşendim eczaneye gitmeye valla. Onun da zamanı geldi artık
![]()