- 30 Mart 2022
- 6.237
- 3.893
- 123
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #11.241
Hamilelikte hiç şerbetli tatlı ya da pasta vs yemiyor musun ya da hazır meyve suları falan tüketiyor musun çikolata vs ? Onlardaki şeker de hiç masum değil.Ben bu şeker yüklemesi konusunda çok eleştiri duydum. Geçen hafta doktora gittiğimde doktor ailede şeker hastası var mı diye sordu. Babamda var dedim, o zaman 7 Nisanda gel yükleme yapalım dedi. Hastane çıkışında anneme sordum ama babamda yokmuş ama dedemde varmış (aile hastalığı bilgime sağlık) . Neyse doktora gitmesem mi diye düşünüyorum Canan Karatay gibi bazı doktorlar hiç önermiyor şeker yüklemesine. Bu testin sonuçlarında bize ne bilgiler veriliyor . Normalde şekere aşırı düşkünüm...
Hamilelikte hiç şerbetli tatlı ya da pasta vs yemiyor musun ya da hazır meyve suları falan tüketiyor musun çikolata vs ? Onlardaki şeker de hiç masum değil.
Evet çok eleştiri var ama şeker “yüklemesi” diye anılınca insan korkuyor. Bilinmezlikte yürünmektense mutlaka bu testi yaptır. Kaldı ki şekere düşkünüm demişsin. Mutlaka test sırasında içeceğin sıvıdan çok daha fazlasını alıyorsundurgünlük hayatta.
Tatlı yeme isteği bi belirti değil aslında yaptırmak için.Hamilelikte daha da arttı, tatlı yemediğim gün yok nerdeyse. Yaptıracağım ya yani doktor ailede var mı diye sorunca yoksa bir sorun olmaz yaptırmıyım bari dedim ama kendim çok yiyorum o yüzden yaptırcam 7 Nisanda.
Ah teşekkür ederim, umarım tertemiz çıkarız hepimizTatlı yeme isteği bi belirti değil aslında yaptırmak için.
Ama şu konuda için rahat olsun; zaten çok tatlı yiyormuşsun. Testte içeceğin sıvıdaki şeker miktarını çoktan alıyorsundur günlük hayatta. Korkma yani şeker yüklemesinden.
Ben 9 ay boyunca mandalina ve çikolata ile beslendim diyebilirim. Hatta gece kalkıp kalkıp meyve yerdim uyku arasında. Çok şükür testim temiz çıkmıştı. Rahatlamıştım. Bilmekte fayda var. Senin de temiz çıkar umarım
Duygularıma tercüman olmuşsun resmen söylediklerinin hepsine İMZA KAŞEAllah affetsin ben de 3-4 çocuk yapanlara helal olsun diyorum. İlk 3 ay bulantı vs pek yaşamadım ama bu 2. trimesterde bel ağrım ve normale göre fazla kilo alımım sebebiyle hareket kabiliyetim çok kısıldığı için kendimi nine gibi hissediyorum. Bunun yanında onu yeme bunu içme kuralları beni çok zorluyor. Ayrıca doktora her gittiğimde tatlı heyecan yerine ciddi bir stres yaşıyorum. Sanki hep kötü şeyler söyleyecek gibi geriliyorum. O yüzden çok çocuklulara saygım daha da arttı :)
Üzgünüm ama tenin çatlamaya meyilli ise istediğini sür bir işe yaramıyorKizlar ben catladim vücudum zaten çok meyilli yağlar falan hak getire alt karnım başlamış çatlamaya
Zaten ergenlik döneminde bile kilo alırken kalcam ve bacaklarim gogsum catlamisti yine catlayacagimi biliyordum ama yinede önlem almıştım son zamanlarda badem yağı tüylerimi uzattı gibi geldi bırakmıştım belki devam etsem de bişey farketmeyecekti nasip artık hiçte sevmem karın bölgesinde çatlak görüntüsünüÜzgünüm ama tenin çatlamaya meyilli ise istediğini sür bir işe yaramıyor
Yok yok için rahat etsin yaramayacaktıZaten ergenlik döneminde bile kilo alırken kalcam ve bacaklarim gogsum catlamisti yine catlayacagimi biliyordum ama yinede önlem almıştım son zamanlarda badem yağı tüylerimi uzattı gibi geldi bırakmıştım belki devam etsem de bişey farketmeyecekti nasip artık hiçte sevmem karın bölgesinde çatlak görüntüsünü
Bennnn!Alt karnında sürekli baskı hissi olan var mı sürekli sanki tuvalete gitsem rahatlayacağım hissi var belim kopuyor hamilelik neden çok sevap uyumadı bile ibadet derler şimdi anladım gerçekten zaman geçtikçe daha zorlaşıyor
Hormonların sebep old bi şey.Allah korusun ve çok geçmiş olsun... Gebelik zehirlenmesinin sebebi neymiş ki söylediğin şeyler üşütme sonraki kusmalara o kadar benziyor ki. Konu hakkında güncel bilgileri dört gözle bekliyorum. Allah bebeklerimizi korusun
Eltim dün bizdeydi. Konusu açıldı. Kendi zayıfcana bi kız. Gebeyken de çok az kilo aldı. Ailede hiç şeker hastası yokmuş. Buna rağmen yüklemede değerleri çok yüksek gelmiş. İlaç kullanması gereken gruptaydım. Ama Dr a yalvardım diyete uyuyacağım diye rejim yaptım. Elimde şeker ölçüm cihazıyla geziyordum. Hiç kaçamak yapmadığım halde yükselebiliyordu. Aç kalıyordum. Ağlıyordum vs diye anlattı.Hamilelikte daha da arttı, tatlı yemediğim gün yok nerdeyse. Yaptıracağım ya yani doktor ailede var mı diye sorunca yoksa bir sorun olmaz yaptırmıyım bari dedim ama kendim çok yiyorum o yüzden yaptırcam 7 Nisanda.
Çatlayacak olam çatlıyor. Bence kaçış yokKizlar ben catladim vücudum zaten çok meyilli yağlar falan hak getire alt karnım başlamış çatlamaya
Eşin uzakta mı canım ? Allah kavuştursun.Kızlarrrr herkes iyidir umarım bana bayram iyi geldi eşim gelmişti 3 günlügüne yarın gidiyorsırt agrılarım ve midemde yanmalar başlamıştı bir çoğunuz biliyorsunuz eşim gelince bana ve bebişe çok iyi geldi ağrılarımdam eser yok anlamadım :) Bugün kontrolüm var plesenta ne durumda aşırı merak ediyorum dualarınıza talibim kızlar
Sinirlerim alt üst oldu :) kadının bir beni dövmedigi kaldı. Kaç kilo aldın dedi 4 dedim tartıl dedi 66 cıktımmm eee almıssın kılo diyor almadım demedim ki dedim üzerimde kıyafetlerim ve ayakkabım var dedim 1 bucuk kılo fazlam var diye kadın bi afra bi tafra :) Kızlar sanırım ben evde dogum yapacam doktor bulamıyorum:) bana bezmialem yolları görüldü .plesenta rahime hala yakın daha değişmez gibi görünüyor bu haftaya kadar çıkması lazımmış. Ay ben normal doguma kendimi hazırlamıştım oysa ki. Eşim yurt dışında canım arada geliyor.Bennnn!
Sanki 5 kg çocuk taşıyorum. Öyle bi bası. Ayakta olunca daha yoğun hissediyorum. Oturunca biraz daha rahat.
Hormonların sebep old bi şey.Aynı gebelik şekeri gibi, hamileliğin yarısından sonra ortaya çıkıyor. Yüksek tansiyon, şiddetli ödem, idrarda protein kaçağı gibi belirtileri var. Anne için oluşturduğu rahatsızlıklar bi yana. bebek için hayati riske ve erken doğuma varabilen sonuçları olabiliyor.
Eltim dün bizdeydi. Konusu açıldı. Kendi zayıfcana bi kız. Gebeyken de çok az kilo aldı. Ailede hiç şeker hastası yokmuş. Buna rağmen yüklemede değerleri çok yüksek gelmiş. İlaç kullanması gereken gruptaydım. Ama Dr a yalvardım diyete uyuyacağım diye rejim yaptım. Elimde şeker ölçüm cihazıyla geziyordum. Hiç kaçamak yapmadığım halde yükselebiliyordu. Aç kalıyordum. Ağlıyordum vs diye anlattı.
Yaptırmanda büyük fayda var.
Çatlayacak olam çatlıyor. Bence kaçış yok
Eşin uzakta mı canım ? Allah kavuştursun.
ins Dr dan güzel haberlerle gelirsin.
Gerçekten herkes mi fırsatçı olur ya 6 ayda bir güncelleme mi nedir .Daha önce doğum yaptığım hastaneyi aradım.
Anadolu yakasında olan varsa bilir. Kadıköy Kozyatağı Central Hospital.
Doğum ücretini sordum.
Zorunlu sezaryen, genel anestezi, 55 bin tl.
(Anestezi tercihi bana ait)
Doğum ayı olarak ağustos, eylül olanlara şu an net fiyat bilgisi veremiyoruz. Yılın ikinci yarısında fiyatlar güncellenecek dedi
Valla benim deKizlar ben catladim vücudum zaten çok meyilli yağlar falan hak getire alt karnım başlamış çatlamaya
kuzum tam olarak kaçıncı haftaya geldin ki ? Gruptaki herkes nerdeyse minimum 4 kilo aldı zatenSinirlerim alt üst oldu :) kadının bir beni dövmedigi kaldı. Kaç kilo aldın dedi 4 dedim tartıl dedi 66 cıktımmm eee almıssın kılo diyor almadım demedim ki dedim üzerimde kıyafetlerim ve ayakkabım var dedim 1 bucuk kılo fazlam var diye kadın bi afra bi tafra :) Kızlar sanırım ben evde dogum yapacam doktor bulamıyorum:) bana bezmialem yolları görüldü .plesenta rahime hala yakın daha değişmez gibi görünüyor bu haftaya kadar çıkması lazımmış. Ay ben normal doguma kendimi hazırlamıştım oysa ki. Eşim yurt dışında canım arada geliyor.
Üstündeki kıyafetler ne kadar az olursa olsun, ayakkabıyla birlikte bir ağırlığı var. Kafadan 1-1,5 kg düşmesi gerek.Sinirlerim alt üst oldu :) kadının bir beni dövmedigi kaldı. Kaç kilo aldın dedi 4 dedim tartıl dedi 66 cıktımmm eee almıssın kılo diyor almadım demedim ki dedim üzerimde kıyafetlerim ve ayakkabım var dedim 1 bucuk kılo fazlam var diye kadın bi afra bi tafra :) Kızlar sanırım ben evde dogum yapacam doktor bulamıyorum:) bana bezmialem yolları görüldü .plesenta rahime hala yakın daha değişmez gibi görünüyor bu haftaya kadar çıkması lazımmış. Ay ben normal doguma kendimi hazırlamıştım oysa ki. Eşim yurt dışında canım arada geliyor.
Dogru söylüyorsun canım gecen dedim ya arkadasım 8 aydan sonra bebek döndü sezeryan olacak ne olacagı belli olmuyor:) eşim yanıma geldi bebegi 2 bucuk aydır görmüyor kadın nasıl ters bakıyor eşime ne geldin der gibi hahahahahah iyi bir doktor olabilir ama gerçekten düz bir kadındı ben bu kadına güvenemem dogum İcinÜstündeki kıyafetler ne kadar az olursa olsun, ayakkabıyla birlikte bir ağırlığı var. Kafadan 1-1,5 kg düşmesi gerek.
Ay o tersinden kalkmış.Bunun bıdı bıdısını yapmasının anlamı yok.
Normal doğumdan umut kesme. Bu haftalar kesin konuşmak için çok erken
Bugun tam 26.hafta oldu canımValla benim de
kuzum tam olarak kaçıncı haftaya geldin ki ? Gruptaki herkes nerdeyse minimum 4 kilo aldı zatene bi zahmet de alalım bebekler nerdeyse 500 gr ı geçti bunun kesesi var suyu var ne bekliyormuş benim de detaylıda hala dahi ağzına az bi şeycik kalmıştı plesenta. Yukarı çıkar dedi ama çıkar mı bilmiyorum 29 a kadar falan çıkıyormuş
Hangi hastane hangi Dr o?Dogru söylüyorsun canım gecen dedim ya arkadasım 8 aydan sonra bebek döndü sezeryan olacak ne olacagı belli olmuyor:) eşim yanıma geldi bebegi 2 bucuk aydır görmüyor kadın nasıl ters bakıyor eşime ne geldin der gibi hahahahahah iyi bir doktor olabilir ama gerçekten düz bir kadındı ben bu kadına güvenemem dogum İcin
Suyu kilosu herşeyi normalmiş bebişin
Erdem hastanesi Gülçin Hanım canımHangi hastane hangi Dr o?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?