Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    146
Sağol kuzucumm. Bu acaba plesenta aşağıda diye mi yoksa normal herkeste olan bi şey mi acaba artık her yaşadığım şeyi plesentaya bağlamaya başladım çünkü çevremden gördüğüm kadarıyla hamile arkadaşlarım hiç bu kadar acı çekmiyordu ya da hiç belli etmiyorlarmış

Bugün annem, sen süzülmüşsün dedi. Dedim ki gebelik şekeri çıktı. Diyet yapıyorum anne hiç kaçamak yapmıyorum. O da şeker hastası insülin kullanıyor. Mahzun oldu birden. Ne oldu kız dedim. Ben ağzımı tutamıyorum. Gizli gizli yiyorum şekerim çıkıyor dedi.

Dedim ki annem seninki yıllardır var, maalesef kalıcı bir durum. Benimki kısa süreli old için tutuyorum kendimi. Yoksa ohooo. Kim öyle kurallı yapabilir bu işi? Kısyaslanmayız bile.

Sen de bunu düşün. Doğuma kadar bir süre sıkacağız dişimizi.
Bacım benim plasenta tam olarak hiç öyle aşağıda olmadı ama o ağrıları ve elektrik çarpması gibi hisleri cok yaşadım. Bence Dr lar da tam nedenini bilmiyor bu işin. Normal diyip geçiyorlar.

Sen özverili bi çalışansın. Bunu yazdıklarından anlayabiliyorum. Yaptığın işi hakkıyla yaptığın için dusünüyorum ki Allah onları başka güzellikler olarak senin hayatında karşına çıkaracak, ecrini misliyle verecek.

Yine de kendini tehlikeye atacak hallerden uzak durmaya çalış. Rabbim kolaylığını versin

Ayyy Allah razı olsun laydciğim ya zaten çocuk hastalara hiç kıyamıyordum hamilelikten sonra iyice duygusal oldum
Demek plesenta ile alakası yok buna sevindim. Ben de acaba aşağıda diye mi ağrı çekiyorum diyordum tamam o zaman içim rahatladı teşekkür ediyorum

Şahsi fikrim şu: insanlar gebeliğin mucizelerinin güzellemesini yapmaktan sıkıntılarını 2.planda tutuyor bana da herkes çok şikayet ediyosun şükret senin kadar şikayet eden görmedik diyolar ama canımız acırken de söylemeyelim mi

Beni kandırmışlar kızlar, piremses olacağımı sanıyodum ağır yaşamlardaki ablalar gibiyim oturmam dert kalkmam dert yatmam dert 10 hafta sonrasını merak ediyorum

Hayırlı bayramlar canım
Bende bunu iki gün önce farkettim benimd ebaya şişmiş hatta görünce çok şaşırdım normal mi diye bu durum bayram arifesi olduğu için randevular da yok soramadım ben hatta benim şu sıkıntı da oldu belki aramızda yaşayan vardır yazayım yine yapılacak bir şey var mı bilmiyorum
Benim her iki dudak etrafları hep yara pişik gibi oluyor bir haftadan fazladır bunu yaşıyorum sürekli iç çamaşır değiştiririm ıslak olmamasına dikkat ederim kurularım hep kendimi ama neden sürekli pişik olur bilmiyorum hatta bepanthol sürüyorum iyi geliyor tekrar dan başlıyor
Böyle bir durumla karşılaşan kızlarım var mı aramızda

Yaa kıyamam Rabbim yardımcısı olsun inşallah
Çok iyi anlıyorum bir kaç gündür zar zor tutuyorum kendimi annen ise yıllardır bunu yapmaya çalışıyor
Evet sıkacağız dişimizi başka seçenek yok Rabbim sağlıkla evlatlarımızı almayı nasip etsin inşallah

Aynen öyleee. Ben de gebelik çok güzel bi gene kalayım 9 ay bebekler gibi olacağım sanıyordum ama öyle değilmiş dün kasıklarım çok ağrıyor belim çok kötü hamilelik zormuş dedim eşim diyo li babacım annen senin için söylemedi gerekirse seni 2 yıl taşır demi annesi diyo ahahaha

Ben de çok ağrı yaşıyorum kuzum ama plasentam ilk günden beri yukarıda (posterior diyor doktor). Hiç endişelenme

Benim ki de diyor ki ne biçim konuşuyosun çocuğun yanında

Hiç de öyle övülecek bi yanı yok (yani ben yapısal olarak duygusal olmadığımdan belki)

Hiç de öyle övülecek bi yanı yok (yani ben yapısal olarak duygusal olmadığımdan belki)
Ahahaha napıcaz biz bu erkeklerle

Ahhh ahhh gerçekten çok zormuş allahtan sevabı var

Ben de çok ağrı yaşıyorum kuzum ama plasentam ilk günden beri yukarıda (posterior diyor doktor). Hiç endişelenme
Demek ki normal o zaman bu ağrılar içim rahatlıyor valla bu forum iyi ki var

Ben bu şeker yüklemesi konusunda çok eleştiri duydum. Geçen hafta doktora gittiğimde doktor ailede şeker hastası var mı diye sordu. Babamda var dedim, o zaman 7 Nisanda gel yükleme yapalım dedi. Hastane çıkışında anneme sordum ama babamda yokmuş ama dedemde varmış (aile hastalığı bilgime sağlık) . Neyse doktora gitmesem mi diye düşünüyorum Canan Karatay gibi bazı doktorlar hiç önermiyor şeker yüklemesine. Bu testin sonuçlarında bize ne bilgiler veriliyor . Normalde şekere aşırı düşkünüm...

Şuradaki soru cevaplara bir bakmanızı öneririm şeker yüklemesi için

İki dilim baklava yesen aynı şey aslında içtiğin şekerli suyla. Biz genelde açlık ve tokluk şekerine baktırıyoruz ama sonuçta sağlıklı sebzeler yiyince de doyuyoruz şerbetli tatlılar yersek de doyuyoruz. Maksat orada vücuda ne kadar şeker girdiğini bilmemiz. Belli bir mg şeker yükleyip sonra sonucun ne kadar yükseldiğine bakmak çok kıymetli ve bir gün iki dilim baklava yemek yerine şekerli su içersek ölmeyiz bence doktorlarımıza güvenelim öneriyorlarsa vardır bi bildikleri

İnan bana gebelik şekeri o içeceğimiz şekerli sudan çok çok daha tehlikeli

Allah korusun ve çok geçmiş olsun... Gebelik zehirlenmesinin sebebi neymiş ki söylediğin şeyler üşütme sonraki kusmalara o kadar benziyor ki. Konu hakkında güncel bilgileri dört gözle bekliyorum. Allah bebeklerimizi korusun

Ohh çok şükür çok çok sevindim. Şu stresli zamanların satırlarını 1 yıl sonra okuyup gülümsemek dileğiyle

Allah affetsin ben de 3-4 çocuk yapanlara helal olsun diyorum. İlk 3 ay bulantı vs pek yaşamadım ama bu 2. trimesterde bel ağrım ve normale göre fazla kilo alımım sebebiyle hareket kabiliyetim çok kısıldığı için kendimi nine gibi hissediyorum. Bunun yanında onu yeme bunu içme kuralları beni çok zorluyor. Ayrıca doktora her gittiğimde tatlı heyecan yerine ciddi bir stres yaşıyorum. Sanki hep kötü şeyler söyleyecek gibi geriliyorum. O yüzden çok çocuklulara saygım daha da arttı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…