Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
Detaylı ultrason dan geliyorum doktor böbreklerde hafif bi genişleme var dedi bu durumu yaşayan ilerki haftalarda düzelen oldu mu
Genelde Erkek çocuklarda oluyormuş oğlumda olmuştu ama geçti hiçbir sıkıntı olmadi, merak etme ölçümde bile fark vardır sıkıntı çıkmaz inşallah stres yapma

Daha dün artık göğüslerim acımıyor diye düşünürken gece dönerken uyandıran meme ucu acısı başladı. Şu an sadece sol meme ucunda. Normal mi acaba ne değse acıyor
Acıyor, kaşınıyor rahatsız, ağırlik var, ucuyla oynama, geçer tekrarlar yapacak birşey yok

Kandan hiç kalsiyum baktıran oldu mu? Benim ki ne durumda merak ediyorum ama hiç bakmadılar kandan.
Siz diyince baktım. Geçen gün yapılan tahliller arasında varmış. Ben multivitamin ve kalsiyum takviye kullanmadım. Ona rağmen iyi gelmiş.

Hani kanama falan oluyor acile gidiyorsun. Standart uygulama, orda bile alttan bakıcaz diyorlar, ona bile geriliyoruz. Burada bu kadar gerekli mi ?

Benim de detaylıda sonlara doğru arkasını dönünce yan yatırdı Dr. Bir sağa bir sola döndüm. Yaptı ölçümlerini. Belki ölçemediği ayrıntı kalmıştır ondan çağırmıştır seni. Sonuçta rapor yazıyor. Sorumlu old için işini iyi ve tam yapmak istemiştir.

Ama tekrar gidince ücret isterlerse ödeme. Sonuçta sen ödemeni yaptın. Bi şey eksik kaldıysa seninle ilgili değil. Kontrol babında ona da baksın.
Gözün aydın canım
Şeker yüklemesinde standart miktarlar var. Ben önceki hamilelikte 50 gram yükleme yaptırmıştım. Bir açlık şekeri için kan aldı. Karışımı içtim. Bir saat sonra bir kan aldı. Bitti.

Şimdiki 75 gramlıktı. Ve bir kişi hariç bugün yüklemeye gelen 9 kişi 75lik yükleme yaptı. Bunda da aç karnına kan veriyorsun. Sonra şekerli sıvıyı içiyorsun. Saati not ediyor hemşire. Misal ben 9.10da sıvıyı içtim. 10.10 ve 11.10 da yani 60. Dakika ile 120. Dakikada toplam iki kez kan alıp kandaki şeker oranına bakıyor. O yüzden hastanede yaklaşık üç saat kaldım.

Bir kilolu genc çocuk vardı. Ona 100 lük yükleme yapıldı. Biz çıkıyorduk. Ondan 3. Kez (180. Dakika kanı) almak için bekletiyorlardı.
Evet genelde reflü gibi aynen söylediğiniz gibi boğazımda acı bı tat yada yediğim yemek geri geliyo gibi oluyo demekki cikiyo bebiş
Benim de bi geğirme hissiyle ağzıma geliyor yediklerim bazen

Son düzenleme:
Hadi hayırlı haberlerle gel canım
İnşallah yasaklanır. Ay ben daha yaptıramadım 10 dk içinde mi içmen gerekıyor
Bir süre kısıtlaması yok anladığım. Hemsire geldi suları içelim hadi dedi. Hepimiz açtık. Kimi bir dikişte içti, kimi ben gibi yudum yudum içti. Benim içmem 2 dk sürmüştür. Bir bardak kadar gramajı. Tadı gazoz gibi.

Ben midem bulanınca sordum. Kusarsam ne olur diye. Yükleme iptal olur yine gelmek zorunda kalırsın dedi. Hastane dışına çıktım. Hava almak için. Bulantıya iyi geldi. Geri döndüm hemşirenin gözü üstünde devamlı takip ediyor

Şüphelendi benden demek. 1. Kan alınacağı zaman. Kustun mu dedi. Ruhumu teslim etmem üzereyim ama tutuyorum kendimi kusmadım dedim. Güldü

Ve o kadar insan içinde bi tek bende bulantı oldu. Yani benim fizyolojikle alakalı. Sizinki rahat geçecek ins

Son düzenleme:
Bir de Kızlar hepinize neredeyse görüyorum detaylı ultrason herkesin çok uzun sürmüş Ama 10 dakika bile bakmadı Ve neredeyse tüm raporu tamamladığını söyledi Devlet Hastanesi'nde gittim Üniversite Hastanesi Ona rağmen özel bölüm olduğu için para ödedim Bir de bu ısrarla vajinal bakma isteği çok canımı sıktı bir kanama alanı vesaire olmamasına rağmen 22 haftalık bebek zaten Gayet net görünüyor Bir de şey merak ediyorum Siz gittiğinizde ekrandan bebeğinizi görebildiniz mi benim görebileceğim herhangi bir Ekranımda yoktu önümde güven vermedi Doktor nedense

Çıktık kontrolden teyzeleri her şey yolunda cok şükür bir sorun görünmedi hiç

Bu da kızımın son pozu daha ilk bakar bakmaz kız bebek dedi doktorumuz ilk bacak arasını gösterdi hemen sağolsun

Şimdi bir tek şeker yükleme kaldı sonrasında bir süre rahat bir nefes alırım inşallah

Eklentiler

• 1000031090-02.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 24
Ben şehir hastanesinde yaptirdim, pozisyonları güzel dedi onbeş dk anca sürdü, kendi doktoruna kontrole gittiğimde bakar raporuna eksik gedik var mı diye, radyolojik görüntüler var e nabizda, oraya bı göz at fotoğrafları koymuslardir, ben de ekran görmüyordum ama cinsiyet falan kesin mi dediğimde çevirip göstermişti eli ayağı sağ el sol el diye kısaca son dk gösterdi, sorsaydin bı keşke, nemruta mı denk geldin

Cinsiyeti söyledi ekrandan hiçbir şey göstermedi e-nabız'a da herhangi bir görüntü yüklememişler iki gündür kontrol ediyorum sürekli sadece raporu gördüm e-nabızda raporda her şey detaylı olarak görmüş ve not edilmiş sonra sadece Fetal pozisyon nedeniyle CC net belirlenemedi O yüzden vajinal ultrason önerildi hasta kabul etmedi yazılmış bana hastanede söylenen de yüzünün net göremedim vajinal bakalım oldu Ben de kabul etmedim Sadece yüzü için herhangi bir risk var mı dediğimde de şu anda sağlıklı bebeğiniz dedi yanında iki üç tane stajyer vardı o gün eğitimde mutlaka onlarla alakalı bir şey olduğunu düşündüm ve rahatsız oldum Denek gibi hissettim kendimi yani Ve bir daha çağırdı bu sefer yine görünmezse Ne olacak bilmiyorum İlla yüzünü görmek zorundalar mı Yani görmedikleri bir bebek olmuyor mu onu merak ediyorum

Maşallah canım gözün aydın benim kızım asla dönmedi yüzünü göremedik

Bende devlet hastanesinde yaptırdım ama baya sürdü 20 dakikadan fazla hatta ama vajinal bakılmaz detaylı usg de nasıl öyle bir şey söylemiş anlayamadım karından her şey net görülür ki bu zamana kadar giden arkadaşlar da aynı durum olsa söylerlerdi vajinal bakmak istediler diye ama kimseden böyle bir şey duymadım ilk defa senden duyuyorum
Devlet hastanesi olduğuniçin bende bebeğimi göremedim doktor ekranda yüzünü bile göstermedi sadece ölçümleri yapıp durdu
Biraz üzülmüştüm ama sağlıklı olsun yeter

Maşallah kuzuya
Gözün aydın eldorin

Benimki de yarım saat kadar sürmüştür. Özel bir görüntüleme merkeziydi. Ondan büyük ekran vardı. Eşimle ordan izledik. Ama devlet hastanelerinde öyle bi imkan olacağını sanmam. Özelde tabi hasta memnuniyeti de düşünülüyor. Yoksa yapılan iş aynı.

Dr kendi görüp not ediyor çoğunlukla. Özel bi şey olursa kendi lütufla gösterirse gösteriyor. Dr a kalmış yani.

Üniversite hastanesine yaptırmışsın. Bence endişe etme.

Bazen rahim ağzı uzunluğu tam net bakılamadığında vajinal bakılabiliyor diyorlardı. Ama bende ilk kez detaylı ultrasonun vajinal bakıldığını duydum.
Ben de inanılmaz şaşırdım rahim ağzı uzunluğunu zaten çok net ölçebildi ilk onu Ölçtü İyi ki yaptırmamışım diyorum şimdi Bir daha gidince tekrar isterse yaptırmayacağım galiba yine

Benim arkadaşımın bebişinin kalbini tam 3 kez görememiş doktor 4.kez gel dedi gitmedi yani bazen oluyor malesef

Maşallah canım gözün aydın benim kızım asla dönmedi yüzünü göremedik
Yaaa bazen gizem seviyor bebisler ilerleyen haftalarda daha güzel görürsün inşallah kuzum.

Teşekkür ederim

Maşallah kuzuya
Gözün aydın eldorin
Çok sağol kuzum içim rahatladı
Bazen rahim ağzı uzunluğu tam net bakılamadığında vajinal bakılabiliyor diyorlardı. Ama bende ilk kez detaylı ultrasonun vajinal bakıldığını duydum.
Benim bebişim kafası rahim ağzına çok yakın olduğu için karından göremedi bir de beynin bir noktasini göremedi ikisine de vajinal baktı o yüzden. Nadiren de olsa vajinale ihtiyaç oluyir. Oğlumda gerek olmamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…