Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
Kızlar aranızda alerji ilacı kullanan varmı ne kullanıyorsunuz burun tıkanıklığı ve baş ağrısı beni gün içinde kötü etkiliyor
Canım ben gebeliğin en başından beri alerji için burun damlası ve hap kullanıyorum. Hem aile doktoru hem de kadın doğumcum kullanabilirsin dedi ben de onlara güvendim.
Bu arada kızlar nasıl besleniyorsunuz günlük örnekler verir misiniz kalsiyumu çok almak gerekiyormuş ben yoğurt bi kaşık yiyordum millet 5 kase yoğurt yiyormuş siz nasıl besleniyorsunuz
Süt ürünlerinden ziyade tahinde ve bademde daha çok kalsiyum var. Sadece süt ürünlerinden alacağım diye kendinizi zorlamayın.

En Çok Kalsiyum İçeren Besinler (100 g başına mg cinsinden)
1. Susam (tahin dahil) → 975 mg
2. Parmesan peyniri → 850 mg
3. Chia tohumu → 631 mg
4. Kuru incir → 250 mg
5. Badem → 250 mg
6. Sardalya (kılçığıyla, konserve) → 382 mg
7. Kaşar, beyaz peynir, cheddar → 400-700 mg
8. Tofu (kalsiyum sülfat ile sertleştirilmiş) → 350-680 mg
9. Yoğurt (doğal, tam yağlı) → 110-200 mg
10. Süt (inek, keçi, koyun sütü) → 120-130 mg

Kandan hiç kalsiyum baktıran oldu mu? Benim ki ne durumda merak ediyorum ama hiç bakmadılar kandan.
Bana 29. haftada tek doz olarak DTaP aşısı yapılacakmış. Hem annede hem de çocukta difteri, tetanos ve boğmacaya karşı antikor oluşturuyormuş.

İnşallah yasaklanır. Ay ben daha yaptıramadım 10 dk içinde mi içmen gerekıyor

Kızlar iki gün önce detaylı ultrasona girdim Doktor her şeyi normal olduğunu söyledi raporda burun ve dudak görüldü olarak yazıyor ama bana muayene esnasında yüzünü tam net göremediğini O nedenle vajinal ultrason ile bakmak istediğini söyledi bugüne kadar da kimseden duymamıştım detaylı ultrasonun vajinal olarak bakıldığını Ürktüm ve kabul etmedim bir sıkıntı yoksa neden bakmak ister onu da anlayamadım başına gelen var mı böyle bir şey tekrar çağırdı beni kontrole o gün de göstermezse yüzünü Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum endişelendim Bu arada yan profilden yüzü göründü burun ölçüsü her şeyi alındı dudak yapısını da görmüşler Kafam çok karışık

Ben baktırdım geçen haftalarda. İnanılmaz süt ürünü tüketirim. Yeşil yapraklı sebzeler, chia, badem, kaşar peyniri vs. Ama düşük çıktı bazen ne yersek yiyelim bebiş daha çok yiyor

Tablo için Tşkler
Ay başında sağlık ocağı baktı kalsiyuma sınır 8.8 mil benim 8.2 çıkmış
Magnezyumda tam sınırda çıkmış
İlaç takviyesi vermedi doktor

Yukarı çıkınca mideyi sıkıştırıyor, hep boğazda acı safra oluyor son bir iki ay zehir oluyro, acayip yanıyor, tabii yediklerin de sıkışınca bulantı yapıyor olabilir
Bu haftalarda da olur mu aynı dertten muzdaribim midem yanıyor çok yemişim gibi his ama aslında yemedim bi tuhaf ya

Bu haftalarda da olur mu aynı dertten muzdaribim midem yanıyor çok yemişim gibi his ama aslında yemedim bi tuhaf ya
Hormonal olabilir, o son bikac ayda olan durumda yatamiyorsun bile, yatay pozisyona inince hep boğaza diziliyor, dikeydede diziliyor gerçi midede ne varsa, ilerleyen haftalarda konuşuruz zaten bu durumu anlarsın farkını

Son düzenleme:
Daha dün artık göğüslerim acımıyor diye düşünürken gece dönerken uyandıran meme ucu acısı başladı. Şu an sadece sol meme ucunda. Normal mi acaba ne değse acıyor

Şeker yüklemesi için yarım gün mesai süresi boyunca bulunacağım mekanda online ım.

Şekerli su midemi bulandırdı. Şu günü kusmadan bi atlatsam
Leydiciğim atlatmışsın hadi geçmiş olsun. Neden yarım gün bekliyorsun acaba? Bir de aç karna mı gittin? Ben de yarın sağlık ocağına gideceğim eğer yaparlarsa şeker yüklemesi yaptıracağım.

Yukarı çıkınca mideyi sıkıştırıyor, hep boğazda acı safra oluyor son bir iki ay zehir oluyro, acayip yanıyor, tabii yediklerin de sıkışınca bulantı yapıyor olabilir
Evet genelde reflü gibi aynen söylediğiniz gibi boğazımda acı bı tat yada yediğim yemek geri geliyo gibi oluyo demekki cikiyo bebiş

Canım cok sevindim bebisin sağ sağlim kucağına alman nasip olur inşallah pekde güzel poz vermiş minik kuş Benim rahim uzunlugum da 41.4 mm ama dr um normal doğum yapmanda hiç bı sakınca yok dedi ne derece zor olur onu bilmiyorum tabi doğum yapınca göreceğiz

Afp kanda 22,4 çıkmış mom değeri yok. İnşallah normaldir nette okudum kafam allak bullak oldu. Sorun olursa seni ararız dediler. Bakalım nolcak inş iyidir sonucu

Detaylı ultrason dan geliyorum doktor böbreklerde hafif bi genişleme var dedi bu durumu yaşayan ilerki haftalarda düzelen oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…