- 18 Ekim 2024
- 154
- 211
- 18
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #10.101
Canım ben gebeliğin en başından beri alerji için burun damlası ve hap kullanıyorum. Hem aile doktoru hem de kadın doğumcum kullanabilirsin dedi ben de onlara güvendim.Kızlar aranızda alerji ilacı kullanan varmı ne kullanıyorsunuz burun tıkanıklığı ve baş ağrısı beni gün içinde kötü etkiliyor
Süt ürünlerinden ziyade tahinde ve bademde daha çok kalsiyum var. Sadece süt ürünlerinden alacağım diye kendinizi zorlamayın.Bu arada kızlar nasıl besleniyorsunuz günlük örnekler verir misinizkalsiyumu çok almak gerekiyormuş ben yoğurt bi kaşık yiyordum millet 5 kase yoğurt yiyormuş siz nasıl besleniyorsunuz
Bana 29. haftada tek doz olarak DTaP aşısı yapılacakmış. Hem annede hem de çocukta difteri, tetanos ve boğmacaya karşı antikor oluşturuyormuş.Tetanoz konusunda tedirginim ya. 10 yıldan fazla oldu yaptıralı. Tüm aletler steril, paslanma imkanı yok gebeleri aşıya maruz bırakmayıncılar var. Bir de bebek de faydalanmış olur diyenler de var. Aklım karışık yaptırmalı mıyım siz ne yaptınız herkes aşı oluyor mu? Kar zarar düşünebilecek bilgim de yok. Fikir verir misiniz aklım karıştı iyice
İnşallah yasaklanır. Ay ben daha yaptıramadım 10 dk içinde mi içmen gerekıyorDi mi ?
Bi de otobüs durağında içenler var. Ne zaman yasaklanacak acaba ?
Ben atlattım arkadaşlar.Darısı kalanların başına. Kusunca şeker yüklemesi iptal oluyormuş. Yine randevu alıp gelmek gerekmiş.
Bende yapmadi canim kisiye gore degisebilir tabiki seker vs varsa dikkatli olmak lazimBana bunu bir kaç kişi de söyledi hamilelikte bir sorun olmuyor mu
Ben baktırdım geçen haftalarda. İnanılmaz süt ürünü tüketirim. Yeşil yapraklı sebzeler, chia, badem, kaşar peyniri vs. Ama düşük çıktıCanım ben gebeliğin en başından beri alerji için burun damlası ve hap kullanıyorum. Hem aile doktoru hem de kadın doğumcum kullanabilirsin dedi ben de onlara güvendim.
Süt ürünlerinden ziyade tahinde ve bademde daha çok kalsiyum var. Sadece süt ürünlerinden alacağım diye kendinizi zorlamayın.
En Çok Kalsiyum İçeren Besinler (100 g başına mg cinsinden)
1. Susam (tahin dahil) → 975 mg
2. Parmesan peyniri → 850 mg
3. Chia tohumu → 631 mg
4. Kuru incir → 250 mg
5. Badem → 250 mg
6. Sardalya (kılçığıyla, konserve) → 382 mg
7. Kaşar, beyaz peynir, cheddar → 400-700 mg
8. Tofu (kalsiyum sülfat ile sertleştirilmiş) → 350-680 mg
9. Yoğurt (doğal, tam yağlı) → 110-200 mg
10. Süt (inek, keçi, koyun sütü) → 120-130 mg
Kandan hiç kalsiyum baktıran oldu mu? Benim ki ne durumda merak ediyorum ama hiç bakmadılar kandan.
Bana 29. haftada tek doz olarak DTaP aşısı yapılacakmış. Hem annede hem de çocukta difteri, tetanos ve boğmacaya karşı antikor oluşturuyormuş.
Tablo için TşklerCanım ben gebeliğin en başından beri alerji için burun damlası ve hap kullanıyorum. Hem aile doktoru hem de kadın doğumcum kullanabilirsin dedi ben de onlara güvendim.
Süt ürünlerinden ziyade tahinde ve bademde daha çok kalsiyum var. Sadece süt ürünlerinden alacağım diye kendinizi zorlamayın.
En Çok Kalsiyum İçeren Besinler (100 g başına mg cinsinden)
1. Susam (tahin dahil) → 975 mg
2. Parmesan peyniri → 850 mg
3. Chia tohumu → 631 mg
4. Kuru incir → 250 mg
5. Badem → 250 mg
6. Sardalya (kılçığıyla, konserve) → 382 mg
7. Kaşar, beyaz peynir, cheddar → 400-700 mg
8. Tofu (kalsiyum sülfat ile sertleştirilmiş) → 350-680 mg
9. Yoğurt (doğal, tam yağlı) → 110-200 mg
10. Süt (inek, keçi, koyun sütü) → 120-130 mg
Kandan hiç kalsiyum baktıran oldu mu? Benim ki ne durumda merak ediyorum ama hiç bakmadılar kandan.
Bana 29. haftada tek doz olarak DTaP aşısı yapılacakmış. Hem annede hem de çocukta difteri, tetanos ve boğmacaya karşı antikor oluşturuyormuş.
Bu haftalarda da olur mu aynı dertten muzdaribim midem yanıyor çok yemişim gibi his ama aslında yemedim bi tuhaf yaYukarı çıkınca mideyi sıkıştırıyor, hep boğazda acı safra oluyor son bir iki ay zehir oluyro, acayip yanıyor, tabii yediklerin de sıkışınca bulantı yapıyor olabilir
Oyyy AllahımDaha sonra aldığım parçaları toptan atacağım ama bugün gelen parçam çok tatlis değil mii, bi buçuk karış birşey agliycamEki Görüntüle 3562535
Hormonal olabilir, o son bikac ayda olan durumda yatamiyorsun bile, yatay pozisyona inince hep boğaza diziliyor, dikeydede diziliyor gerçi midede ne varsa, ilerleyen haftalarda konuşuruz zaten bu durumu anlarsın farkınıBu haftalarda da olur mu aynı dertten muzdaribim midem yanıyor çok yemişim gibi his ama aslında yemedim bi tuhaf ya
Osteocare başladım ben. Doktorum verdi diş kaybı olmasın diye. Belim tutuluyordu birdeTablo için Tşkler
Ay başında sağlık ocağı baktı kalsiyuma sınır 8.8 mil benim 8.2 çıkmış
Magnezyumda tam sınırda çıkmış
İlaç takviyesi vermedi doktor
Değerlerin nasıldı acaba?Osteocare başladım ben. Doktorum verdi diş kaybı olmasın diye. Belim tutuluyordu birde
Leydiciğim atlatmışsın hadi geçmiş olsun. Neden yarım gün bekliyorsun acaba? Bir de aç karna mı gittin? Ben de yarın sağlık ocağına gideceğim eğer yaparlarsa şeker yüklemesi yaptıracağım.Şeker yüklemesi için yarım gün mesai süresi boyunca bulunacağım mekanda online ım.
Şekerli su midemi bulandırdı. Şu günü kusmadan bi atlatsam
Evet genelde reflü gibi aynen söylediğiniz gibi boğazımda acı bı tat yada yediğim yemek geri geliyo gibi oluyo demekki cikiyo bebişYukarı çıkınca mideyi sıkıştırıyor, hep boğazda acı safra oluyor son bir iki ay zehir oluyro, acayip yanıyor, tabii yediklerin de sıkışınca bulantı yapıyor olabilir
Canım cok sevindim bebisin sağ sağlim kucağına alman nasip olur inşallah pekde güzel poz vermiş minik kuşkızlar dün detaylı ultrasona gittim. İlk defa bebeği bu karar net gördüm çok güzel bir duyguymuş. Allah’a şükğr hersey yolundaymış . Sadece bana rahim ağzının çok uzun olduğunu normal doğum zor olur dedi normalde 34 felan idealiymis benim 44 erken doğum riskin de hiç yok dedi . Size bu konuda bir açıklama yapan doktor oldu mu :) çok önemli degıl ama merak ettim.
Bu arada benim kızçenin fotoğrafını da bırakıyorum poz kesmiş doktora :)
Sınırdaydı düşük sayılırDeğerlerin nasıldı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?