Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    125
Aman Allahımmm nasıl fındık bu kızzz

Sadece d vitamini kullanıyorum ebe dediki kan yada demir takviye alman lazım doktor yazmadımı sana diye konustuk öyle bana doktor yazmadı bu aya kadar folik asitten sonra d vitamini ile geldim :) pazartesi gidecegim canım değerlerime göre takviye yazarlar . Canım nefesimi tamamlayamadıgm bi kalbine kesi atarlar yada iğne batırırlar öyle bişey uzandım geçmedi yattım geçmedi dedim ben uyuyayım sahura kalktım bir tık daha iyiydi suan hamdolsun gecti arada batmalar oluyordu ama uzun sürdü dedigin gibi değerlerden doğabilir bebek büyüyor artık

Kan yetmiyorsa özellikle kalbi acayip ağrıtıyor, ki nasıl vermemiş çok ilginç 16.haftadan sonra özellikle bebeğin ihtiyaclari katlaniyor, yirminci haftadan itibaren hızlı büyümeye başlayacak dört katı gerekiyor herşeyin, sana yetmeyen bebise nasıl yeterr, inşallah bütün değerlerin güzeldir

kızlar selam günaydın kadınlar gününüz kutlu olsun
perşembe günü detaylı ultrasona gittim böbreklerdeki büyüme var hala ve suyum yine fazla çıktı hemen yarın gel şeker yüklemesi yapalım dediler dünde şeker yüklemesi yaptırdım orda bekleyemedim akşama kadar sonuc çıkınca dr uma gösterdim gayet iyi dedi ende sordum neden olabilir başa diye şu an bir cevap yok.
cvs ve microarray temiz çıktı biliyorsunuz o gün çam sakuraya gittiğimizde wes testi yaptırabilirsiniz ama devlet karşılamıyor dediler çam sakuranın önerdiği yerden fiyat aldım 22 bin diyor artık test sonucu beklemekten psikolojim bozuldu ama kafamıda sürekli karıştırıyorlar.
şeker yüklemesi ileri haftalarda da yapılabiliyormuş ama teşhis koyup hemen önlem alabilmek için 24. haftada yaptırmayı tavsiye ettiklerini söylediler.
tetanoz aşısı için sağlık ocağındaki hemşireye sordum henüz cevap vermedi bakalım ne diyecek.

Canımmm benim bi düzenli doktorum olmadı malesef düzenli hastanemde bu aya kadar eşimi ayarlasam hastaneyi ayarlayamadım o yüzden de farklı hastanelere gittim gözden kaçırdılar demekki bende şükür iyim diye üstüne düşmedim acıkcası ama pazartesi gitmem lazım tesekkur ederim yine beni aydınlattın tecrübeli anne

Doktorlar söylemez zaten kullanıyorsun diye düşünürler, bazıları ilacın var mı elinde diyor demir falan yazmak için ama ben her gittiğimde şu ilaclara devm edeyim mi bitti ya da devam edecek miyim diye soruyorum, öyle ilerliyoruz, yoksa doktorların aklına gelene kadarrr, bizim ilacı mı takip edecekler

Kızlar isim düşünmeye başladınız mı
Oğlumda da bı karar veremedik son günlere kadar, bunda da öyle olacak gibi, her gece isim listeleri sayıyoruz eleme yapiyorz, eşimle yatak muhabbetimiz kız bebek isimleri saymaca oldu artık, inşallah doğuma kadar buluruz

Bendeki rahatlık :) folik asitti bırakabilirsin dedi doktor d vitamini ile devam edelim değerlerin iyi demişti bende hep Baska doktorlara gidince d vitamini de hep kullanılacak doguma kadar :) bende ne sordum ne birşey açıkcası kendimi de iyi hissettigim icin

Sor sen sor

Bacımmmm, güzel bacım benimmm

Seninki, başlangıcından beri rahat bi gebelik olmadı. Hep bi şeyler çıktı. Dr lar da emin olmak adına, seni hep bi üst araştırmaya yönlendirdi. Sen de bebeğinin sağlığını düşünen bilinçli ve cefakar bi anne olarak her şeyi yaptın. Ben şahidim. Çok korktun, üzüldün, stres yaşadın.

Seninle günlerimiz yakın, artık 24. Haftaya geldik. Bu zamana kadar bir çok test, görüntüleme ve araştırma yapıldı. Rabbim, çoğu korktuklarından da seni emin eyledi. Ama hastaneye giren çıkamıyor. Hep bi daha ileri tetkik, onu da yapalım görelim emin olalım modu. Sanki bu testlerin sonu gelmeyecekmiş gibi.. Şu an, teşhis almış ciddi bi sağlık sorunu yok bildiğim kadarıyla, yanlışsam beni düzelt.

Yaş aldıkça anneme benziyorum belki. Ama annemin dediğini diyeceğim. Orası bir kapalı kutu, yalnız Allahu eğlem (Allah bilir)

Senin yerinde değilim ama belki de artık durman gerek. Bir nefes al. Bugüne kadar geldin. Hamdolsun korkulacak ciddi bir tanısı yok. (Ki tanı alanların bile, doğumundan sonra öyle olmadığı anlaşılabiliyor.)

De ki, biz aciziz. Rabbim Sen kudretlisin. Bebeğimi Sana emanet ediyorum. Onu bana sağlıkla ulaştır. Ve strandart tahliller dışında, seni yönlendirdikleri wes gibi ileri tetkikleri yapma.

Erkek bebeklerde böbrek genişlemesi o kadar yaygın karşılaşılan bi şey ki, zamanla çoğu geçiyor. Suyun fazla olmasının nedeni bilinse de, tehlikesi nedir bilmiyorum ama elden bi şey gelse yapılırdı sanırım. Zaten takipli hastasın.

Diyeceğim o ki, bi elimizden geleni yaptık. Takdir, sonsuz merhametiyle lütuf ve ihsanda bulunan Rahman ve Rahim Allah’ındır. Onun gücü her şeye yeter Biz bu bebekleri sağlıkla doğuracağız ve seninle yüz yüze buluşup tanışacağız. Bu günler hep geride kalacak

Şimdi biz, kalan hamilelik günlerinin keyfini sürelim. Alışveriş yapalım. Hazırlıklarla zamanımız geçsin.

Son düzenleme:
Duygularıma tercüman olmuşsun sanki canım. Bende aynı şeyleri düşündüm ama nasıl yazacağımı nasıl bi üslup kullanacağımı bilemedim. Rabbim her şeyi öyle güzel ayarlamıştır ki bence de artık sırtını arkana yasla ve biraz bekle. Sanki kurcaladıkça bişeyler söyleyecekler gibi hep bi acaba acaba olacak aklında. En başından beri o kadar yoruldun ki stres belki de daha çok etkiliyor bebişini. Gönlünü ferah tut kötüyü asla düşünme şu mübarek günlerde dua et rabbime tevekkül et bizlerde dualarımızda seni ve güzel bebişini geçirelim inşallah sonu hayır olsun
Y YagmurrTanem

Bende daha yok çok şükür lierac krem aldım ondan sürüyorum haftada 2 falan ondan mı genetik mi daha vakti mi gelmedi bilmiyorum
Benim maşallah ilk çocuktan kalma haritalar var çatlamayan tek bir yerim yok göbekte . Bunda da sürüyorum eczaneden birşey aldım bari kaşıntım olmasın diye :)))

Temmuzda taytla pişmez mi bebeler ya , normal pamuklu altı ilk iki üç hafta giyer yenidoğanken sonra aşırı sıcak basarsa body lerle durabilir gibi geliyor bana
Hala birşey almadım benim kıza kızımdan çok eşya varda erkek garibim hiç kıyafeti yok :) başlasam bir yerden iyi olacak . Daha yatakları nereye koyacağız hiçbiri belli değil . Ne giyer bu bebeler yaz vakti :)

sağol canım benim Allah razı olsun ekstra bir sey yapmayacağım var olan daha önce almış oldukları parça ile ilerleyecekler.
ama dediklerin doğru tabi ama işte hep kafamı karıştırıyorlar ikilemde kalıyorum işin birde maddi tarafı var tabi ama sonradan da pişman olmak istemiyorum ama yoruldum bende gerçekten
Allah gönlümden geçenleri hayırlı kılsın. dua etmekten başka yolum yok. hiçbirşey yüzde yüz değil zaten. bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim hepinizde dualarımdasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…