- 2 Şubat 2023
- 382
- 524
- 33
- 34
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #9.081
Tayt o kadar kalın değil zaten pamuklu gibi ince, eeee tabi aşırı sıcakta zaten giydiremeyiz bir şey ama bulunduğunuz bölge, evin ısısı da önemliTemmuzda taytla pişmez mi bebeler ya , normal pamuklu altı ilk iki üç hafta giyer yenidoğanken sonra aşırı sıcak basarsa body lerle durabilir gibi geliyor bana
Alt karın ağrısı çok normal daha bugün doktorum söyledi rahim büyüyüp yukarı çıktıkça alttaki kaslar geriliyormuş. Ferritin için de ilaç zaten kullanıyormuşsunuz. Onun haricinde ilacı içtikten sonra bol c vitamini almanızı öneririm. Demir ilacı c vitaminiyle beraber emilir ve o zaman aktif hale gelir. Ben mesela mutlaka bi portakal vs. Yiyorum ilaçtan sonra.Kızlar bu alt karın ağrısı sürekli oluyor bende idrar yolları temiz idrar kültürüde temiz ama sürekli çekiyorum özellikle son bir aydır çok yoğun korkuyorum açıkçası sizlerde aynı sorun varmı birde ferritinim çok düşük gebeliğin başında 10 Muş şimdi 6 ki ben bebeği öğrendiğmden beri kan ilacını kullanıyorum bugün Dr. Sordum damar yoluyla alsam dedim belki daha etkili olur oda olur dedi ilaç yeterli gelmiyor belkide dedi sizlerde durum nasıl
Çok şaşırdımKızlar detaylıdan çıktım ben bugün. 2 kontroldür kız diye bildiğimiz bebe detaylıda erkek çıktı . Cinsiyet partisi yapsak bu kadar sürpriz olmazdı yaaO kadar alıştık ki ismi bile hazırdı (Asya) şimdi kocam babasının ismini koyalım istiyor of of :) Organlarda gelişimde bir sorun yok ama daha önce doktorun söylediği amniyotik bant orda duruyor perinatoloji kontrolü 4 hafta sonra yine olacak. Oh rahat dediğim bir dönem olacak mı acaba bu önümüzdeki haftalarda
O kadar doğru söylemiş ki. Anne babanın hakkı. Annenin gönül rızası olmadığı ismi koymamak lazım zaten bence de. Ama her kafadan bir ses dediğin gibi. Bitmiyor yani. Olup da koyana kadar bitmeyecek. En iyisiGeçenlerde kayınvalidem bebeğe isim vermek anne babanın hakkı ama en çokta annenin hakkı sancıyı agrıyı o çekiyor Bana inanılmaz mantıklı geldi ne kadar dogru aslında . O yüzden kayınvalidem sen ne istersen o olsun kimse karışamaz dedi yani herkes kendi bebeginin ismini kendisi koysun herkesten bi yorum bi müdahale
Geçmiş olsun canım valla en ufak işi kaldıramaz oldum bende. Bugün tek yaptığım iş kızımı yıkamak ve yemek yapmaktı. Akşam yemek yaparken başım dönüyordu sen dusun tutunacak yer ariyordum. Daha doğuma kaç ay var ne olacak böyle halimiz bilmemSol kasığım ağrıyor inş normaldir bugün yalandan toz alıp koltuk sildim. Günlük basit temizik de mi yapmiycaz anlamadım kineyse bebek iyi olsun da yapmayız napalım
Evet geçiyor ama tekrarlıyor çok oturunca atıyorum çok ayakta kalınca yatakta olması azda olsa normal ama gün içerisinde her saat başı olması beni düşündürüyorAğrı dinlenince geçiyor mu? Daha çok yatakta dönerken ve ayakta çorap vs giyerken mi oluyor biraz detay verin, yeri tam nerede ?
Teşekkürler evet bnde efervesan tablet kullanıyorum hergün ona rağmen düşük benim hep böyleydi doğumda acil bişey olur diye endişelendim açıkçasıAlt karın ağrısı çok normal daha bugün doktorum söyledi rahim büyüyüp yukarı çıktıkça alttaki kaslar geriliyormuş. Ferritin için de ilaç zaten kullanıyormuşsunuz. Onun haricinde ilacı içtikten sonra bol c vitamini almanızı öneririm. Demir ilacı c vitaminiyle beraber emilir ve o zaman aktif hale gelir. Ben mesela mutlaka bi portakal vs. Yiyorum ilaçtan sonra.
Pozisyon değiştirip dinlendikçe geçiyorsa muhtemelen bir sorun yoktur. Ama sırt kol göğüs ağrısı artıyorsa isterseniz bir doktora görününKızlar 4-5 saattir derin nefes aldıkca kalbimde agrı oluyor derin nefes alamıyorum agrı gibi de tarif edemiyorum açıkcası bazen olurdu sızlama filan ama epey uzun sürdü normal mi acabaaa
Evimiz çok sıcak oluyo mesela ben çok uzun süre zıbınla geçirir diye düşündümTemmuzda taytla pişmez mi bebeler ya , normal pamuklu altı ilk iki üç hafta giyer yenidoğanken sonra aşırı sıcak basarsa body lerle durabilir gibi geliyor bana
Ben geçen sene 10 temmuz da doğum yaptım sanrıım ilk 1-2 gün annemlerin zoru ile alt giydirdim çocuğa. Sonra hep çıt çıtlı body ile durdu. Kızım fazla terleyem bir bebek belki etkisi olmuştur. Ama hiiç alt giymedi desem yeridir. Evde klima da yok bizim. Bçyle gayet mutluyduTemmuzda taytla pişmez mi bebeler ya , normal pamuklu altı ilk iki üç hafta giyer yenidoğanken sonra aşırı sıcak basarsa body lerle durabilir gibi geliyor bana
Oyyy canını sevdiğimBen geçen sene 10 temmuz da doğum yaptım sanrıım ilk 1-2 gün annemlerin zoru ile alt giydirdim çocuğa. Sonra hep çıt çıtlı body ile durdu. Kızım fazla terleyem bir bebek belki etkisi olmuştur. Ama hiiç alt giymedi desem yeridir. Evde klima da yok bizim. Bçyle gayet mutluydu
Hah ben de böyle düşündüm mis gibi çocuk ferah ferah yatmış maşallah ❤Ben geçen sene 10 temmuz da doğum yaptım sanrıım ilk 1-2 gün annemlerin zoru ile alt giydirdim çocuğa. Sonra hep çıt çıtlı body ile durdu. Kızım fazla terleyem bir bebek belki etkisi olmuştur. Ama hiiç alt giymedi desem yeridir. Evde klima da yok bizim. Bçyle gayet mutluydu
Canım çok sevindim senin adına geçmiş olsunKızlar selam doktoruma gittim. Çok şükür o beyindeki yapı falan oluşmuşdiyo ki niye anksiyeteye girdin dedim böyle böyle siz o yapı oluşmamış demiştiniz dedim. Ben onu hani her şeyin zamanı var mesela 20 haftadan sonra detaylı yapmamız lazım o zamana her şey anca oluşur manasında söylemiştim dedi. Aklında ne varsa hepsini cevaplayacağım sen hiç merak etme dedi. Sağolsun çok rahatlattı. Plesentayı falan sormayı unuttum ben, eşim sordu. Artık rahim ağzından çekilmiş. Yukarı çıkmaya başlamış hareketli dedi. Yakında tamamen çıkar dedi. Çok şükür detaylıyı daha rahat bekleyebilirim artık bi de sürekli burnum kanıyordu günde 4 kere falana çıkmıştı. KBB ye gittim çok alerjiksin ondan dedi. Nazal nem diye bi şey verdi bi de burun spreyi. Şimdilik durumlar bunlar
Eğer normal doğum istiyorsanız naçizane tavsiyem mutlaka ikinci bir doktora daha danışın. Benimde ilk hamileligimde bebek kilolu sezeryan olacak mecbur dedi. Sonra diğer doktor sen 4.5 kiloya kadar normal doğum yapabilirsin kemik yapın müsait buna dedi. Meğer ilk doktorun tatil planına uymadığı için bana sezeryan demişKendimi normal doguma adapte etmişken bu bana yapılırmı şimdirahim duvarını kapatmasın da gerisi hallolur canım o sıkıntıymış
Bir arkadaşima da aynı sizin gibi olmuştu. Kız denilen bebek erkek çıkmıştı. Hatta buraya yazmıştım alışveriş için detayliyi bekliyorum bu yüzden diye. Oğlunuz sağlıkla doğsun inşallahKızlar detaylıdan çıktım ben bugün. 2 kontroldür kız diye bildiğimiz bebe detaylıda erkek çıktı . Cinsiyet partisi yapsak bu kadar sürpriz olmazdı yaaO kadar alıştık ki ismi bile hazırdı (Asya) şimdi kocam babasının ismini koyalım istiyor of of :) Organlarda gelişimde bir sorun yok ama daha önce doktorun söylediği amniyotik bant orda duruyor perinatoloji kontrolü 4 hafta sonra yine olacak. Oh rahat dediğim bir dönem olacak mı acaba bu önümüzdeki haftalarda
Zor ya anlayışı kıt insana laf anlatmak nerden biliyorsun diye sormayın bende de mevcutKayınvalidemden bahsedeyim. Normalde çok severdim ikinci anne gördüm iyi de anlaştığım bir kadındı. Biz eşimle ailelerimize 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyoruz burada kimse yok aileden. Gebeliğin 3. ayı civarında biraz zorlanmaya başladığımda aradım çağırdım "anne sana ihtiyacım var gel, uçak biletini alalım doğum günü hediyesi bizde kal biraz" dedim. Gelmek istemedi, onun yerine para gönderin dedi iyi dedik.
Sonra, bu civarda yakın arkadaşının nikahı için gelmeye niyetlendi gelirken de yanında başka bir arkadaşını getirecek. Bak sen. Gelini hamile ihtiyacım var gelmeyen kadın gezme tozmaya geliyor bir de başıma misafir getirecek. Evim küçücük, kedi köpek var, iş yapacak halim yok kokudan mutfağa bile giremiyorum.
Sonra zaten kanamam oldu. Her gün eşimi beni arayıp düzelme olup olmadığını soruyor. Zaten psikolojim bozuk o dönem, 1.5 aydır yatıyorum kanama geçmiyor. Anne dedik sorma düzelince söyleriz. İnat gibi daha diyor ki tarot baktım çocuk doğana kadar yatacaksın. Ben ağlamaya başladım film koptu anne sonra konuşalım dedim kapattım. Eşim de aradı aynı şekilde çok üzüldüğümğ bu konuyu açmaması söyledi. Kadın küstü ya.O günden beri aramıyor bizi. Hamileyim, tek torunu, tek gelini, tek oğlu. Ben ne diyeyim ki. Siz yorumlayın...
Amniyotik bantı çoğu kişi bilmiyor genelde kürtaj ya da düşük yapan gebelerde oluyormuş ama ben ilk gebelik olmasına rağmen yapısal olarak da olabilen ve maalesef bebeğin eli kolu ya da herhangi organı o banta yapışırsa uzuv kaybı olabiliyormuş. Hatta daha kötü ihtimali de var/ O ihtimali düşünmek istemiyorum baya stresli bir süreçteyiz o yüzdenÇok şaşırdımhayırlı olsun sağlıkla gelsin minik inşallah sagljkla alırsın kucağına. Amniyotik bant neymiş tam olarak neredeymis bilmediğim için soruyorum. İnşallah bir an önce geçer gider her neyse
H&m'de de çok güzel taytlar var bence kız bebislere. Genel olarak ince ve dokusu da yumuşak güzel geliyor bana yenidogan kıyafetlerinin. Zıbınlar tulumlar da incecik tam yaz bebisleri için oluyor. Ben iyice yazlıkların çıkmasını bekliyorum alışveriş için. Bence oraya da Bi bak :)Yazdığından beri bakıyorum çok güzelmiş hepsi gerçekten0-3 ay alacağım di mi Temmuz'da giydirilir mi?
Artmadı ama sabaha kadar devam etti ilk defa böyle birşey oldu sanırım üşüttüm ondan galiba daha iyim çok şükürPozisyon değiştirip dinlendikçe geçiyorsa muhtemelen bir sorun yoktur. Ama sırt kol göğüs ağrısı artıyorsa isterseniz bir doktora görünün
Detaylı ultrason icin gittiğim doktor söyledi . Muhtemelen 1 ay sonra kontrole giderim oda başka doktor olur o ne diyecek bakalım. Benim ablamda 4 kilo doğurmuştu normal dogum olarak . İnsanları zaten ameliyata itmek icin ellerinden geleni yapıyor çogu doktor Rabbim merhametli işini hakkıyla yapan doktorlara denk getirsin biziEğer normal doğum istiyorsanız naçizane tavsiyem mutlaka ikinci bir doktora daha danışın. Benimde ilk hamileligimde bebek kilolu sezeryan olacak mecbur dedi. Sonra diğer doktor sen 4.5 kiloya kadar normal doğum yapabilirsin kemik yapın müsait buna dedi. Meğer ilk doktorun tatil planına uymadığı için bana sezeryan demişve kızım normal doğum oldu
Çarpıntı gibi bir şey mii, biraz yorulunca benim de ağrır çarpıntı yapar da ağırlıktan şu aralar, kan değerlerin normal mi vitaminlerden eksilen birşey olabilir, ya da göğsün üşümüşte olabilir, şimdi nasıl hissediyorsunKızlar 4-5 saattir derin nefes aldıkca kalbimde agrı oluyor derin nefes alamıyorum agrı gibi de tarif edemiyorum açıkcası bazen olurdu sızlama filan ama epey uzun sürdü normal mi acabaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?