Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    119
Şaka gibi gerçekten Aynen Rabbim izin vermiş. Sonra tutarız Borçlarımızı. Bebişler iyi olsun

Maalesef herkesin her duruma karşı söyleyecek bir lafı var sen onları kulak arkası et. Olumlu yorumları dikkate al. Hayatta gerçekten neyi çağırırsan o geliyor. Nitekim dilek kapısının ne zaman açık olduğunu bilemiyoruz bazen düşüncelerimizi o kadar çok tekrar ediyoruz ki onu çağırıyormuşuz gibi oluyor bu benim şahsi fikrim ama.

Doktor bana da geçen ay gittiğimde kalbinde baloncuk mu boşluk mu var demişti (şu an tam hatırlayamıyorum). Detaylıya girdiğinizde söyleyin dra dedi. Bunun için de olumsuz yorum yapanlar oldu ama ben olumsuz düşünmek istemiyorum.

En nihayetinde hepimizin hayatında psikolojik, maddi, sağlık sıhhat vb. açılardan sıkıntılar var. Kendimizi negatife çekerek hayatımızı daha fazla zorlaştırmayalım. Eğer düşersek kaldırmaya insan da pek olmuyor ne yazık ki. Biz Allahtan hep en iyisini daha fazlasını isteyelim Rabbimin gücü her şeye yeter

Kalpte deliktir, her bebek kalbi delik dogarmis dogdunktan sonra en geç altıncı aya kadar gelişir duzelirmis, bunun da takibi rutin kontrollerde yapılıyor, doktorlar da zahmet edip net aciklamadigi için herkeste rutin şeyleri bilmediği için üzüntüden kahroluyoruz ne olduğunu anlayana kadar, yemeden içmeden kesildim nefesini izlemekten uyuyamazdim kontrole gittim başladım doktora aglamaya zaten lohusayim o dönemlerde, adam dedi ki buna mı agliyorsun bunlar her bebeğin normal gelişimi kim korkuttu seni dedi ben bı nefes aldım ama anlatamam detaylıca anlattı da rahatladım dediği gibi de oldu üçüncü ya da dördüncü ayda mı neydi gittiğimizde hiçbir problem yoktu, o yüzden bazı şeylerin ne olduğunu doktorların net açıklaması lazım....

Bugün bunu soracaktım bende secdeye giderken alt karın ağrısı gibi oluyor zor kılıyorum bende doktora sorduğumda banada oturarak kıl demişti

Benim geçen yılda hamilelik dönemime denk gelmişti bayrama 10 gün kala sonlandı gebeliğim yani geçen yıldan da borçluyum bu yıldan da ekleniyor Allah bu borçları ödeme kolaylığı versin günler kısa oldukça tutacağız Allah’ın izniyle bebişler sağlıklı olsun her şey yolunda olsun yeter ki razıyım

Gunaydinn
Canim boyle bisey yasamadm ama bir yerde gebelikte elde uyusma olmasinin normal oldugunu belirten bir yazi okumustum. Tekrar denk gelirsem iletecegim sana.
Çok teşekkür ederim kuzum evet gebelikte olur dedi doktor da ama biraz erken başlamış sinir sıkışması olabilir dedi
Kuzum inan bak şu mübarek günlerde hepimizin duaları seninle güzel kızında hiççççbir şey çıkmayacak Allah'ın izniyle
Sabahları zaten iki kolum da iptal olmuş olarak uyanıyorum amaaaa gün içine de yayıldığı için doktor MR çekilebilir dedi onu da ben istemedim
Aslında hepsini de düzenli almaya çalışıyorum fakat ödemden kaynaklı sinir sıkışması olmuş olabilir dedi ortopedist
Yani genel bi şey mi sinir sıkışması gibi.. yoksa hamilelikle mi bağlantılı mı dediler ?
Ödem var mı ?
Sanırım biraz ödem tuttum, sodyumum düşük diye ben habire tuz yedim
Doktor ödeme bağlı sinir sıkışması olduğunu düşünüyor
Tansiyonunu düzenli ölçüyor musun onunla alakalı olabileceğini okumustum bi yerde
Evet evet ölçüyorum genel olarak düşük tansiyonluyum en yüksek 11/7 oluyor.
Genel olarak 9/6-5 civarında tansiyonum aslında
Ben de öyle aşırı gergin bi sekılde girdim şehir hastanesinde yaptırdım çok şükür iyi geçti inşallah seninki de çok güzel geçer içini ferah tut
Aşırı geriliyorum gerçekten inşallah can sıkıcı şeyler söylemezler de bi an önce geçer gider
Multivitamin demir ve magnezyum kullanıyorum acaba hepsini değiştirip mi denesem? Teşekkür ederim kuzum valla onu da deneyeyim

Hepinize ayrıca teşekkür ederim kızlar çok yardımcı oldunuz

A acemianne92 canım benimde ilk hamileligimde detaylı ultrasonda böbrek genişlemesi çıkmıştı. Kendi doktoruma gidene kadar içim içimi yedi. Cahillik googleye bakma deliliginde bulundum hepten icim karardi. Doktoruma gittiğimde ise 10mm altında hiç soylemesine bile gerek yokmuş bu detayı dedi. Belki de senin doktorunda hiç onemsemeyecek bile. İnşallah her şey yolunda gidecek sağlıkla alacaksın bebeğini kucağına

Açılın! Alıntı deryası yapıcam.
Akşam yemekten sonra bi halsizlik çöktü. Yattım. Bi de şimdi kalktım. Siz hatunlar arkamı buldunuz ya, zabaha kadar konuşmuşsunuz
E o zaman şimdiden tebrik ederim
Darısı uzmanlığa ins. O zaman da dua cemberi yaparız. Heyete bi dua ederiz. Allahümme ya vedüd, ağzını bağla dilini tut.
İlginç ya. Olabilir bak
Cinsiyetle alakalo değil dimi
Belki de. Sen erkek istiyorsun galiba
Aiyy evet zayıflar daha hızlı gidiyormuşş. Ben de 50 oldum hayatımda ilk defa çok heyecanlıyım
50 diyor!
Hayatımda ilk diyor!
Ay bana bi şeyler oluyor
Ben şunu anlamadım kızlar neden 2 tane hastane çıkışı alıyorsunuz ben 1 tane aldım :)
Ne kadannnnn kusmuklu bebeler olduklarını bilsennnnn süt akıyor, emdikleri fazla sütü çıkarıyorlar vs. Yedek iyidir
Ahahhaa ! Sizin tevellüdünüz yetmez, bilmez hatırlamazsınız muhtemelen. Teravihi aşırı hızlı kıldırdığı için cemaatten dayak yiyen bi hoca vardı o geldi aklıma girip bakın YouTube dan
Ay ben belki iki aydır oturarak kılıyorum. Kütlem de ağır. Eğilip kalk, kendini yerden kaldır. Halterci gücü lazım bana.
Münasebetsiz!
Nasılsa satmışlar ya randevuyu. Almış koymus da parasını cebine. Bu aymazlık ordan geliyor. Sanki çocuk karşısındaki.

Kendini kastıgın için göremiyorum ne demek ? Sanki vajinal bakıyor da sen bacaklarını kapattığın için göremiyor. Kendi beceriksizliği. Artık ne yaşıyorsa özel hayatında.. Kimseye öyle davranmaya hakkı yok.

Bak böyle durumlarda benim fark ettiğim bi şey var. Ben biraz dik başlıyım. Fevriyim. Bi de haklarımı bilir. Cevreden etkilenmem dan dan söylerim. Bazen ise yarar bu, bazen de ters tepiyor. Kime tepiyor diyim mi? Karşındaki de kadınsa. Gıcıgına gidiyor. Kadın, kadını ezme potansiyelinde olabiliyor. Bak bu yaşımda, gururuma dokunuyor. Ama eşime diyorum ki al sen konuş, gidince sen muhatap ol. Aynı şeyleri söyleyen bi erkekse, inan farklı davranıyorlar. Beni zora koşan, eşimin bi sözüyle yapıveriyor. Ki eşim de beyefendi, sakin bir adamdır. Hani öyle agresif biri olsa, diyeceğim ki delidir diyip çekiniyorlar. Ama öyle degil yani. Cinsiyetcilik..

Şikayet etmekle iyi yapmışsınız. Ben olsam dr sitesi var, dr takvimi mi ne ismi hani dr yorumları olan oraya yazarım. Şikayet var a da hastaneyle ilgili mesaj yazılabilir. Bireysel olarak telefonda söyle böyle diyip insanı ikna edebilirler ama isimleri böyle mecralarda yazınca kurum itibarı zedeleniyor diye o şikayeti kaldırmak namına bak nasıl çabalıyorlar. Parayı geri bile veriler.

İns gönlüne göre bi dr bulursun
Ah o teyzeler, amcalar..
Sen onlara bakma yavrum.
Ben bayadır oturarak kılıyorum karnım epey büyüdü . Bebeklerden biri zaten aşağıda sürekli baskı yapıyor hep çiş nöbetindeyim .
Sende bi de iki tane bebe var
Hanımlar, Erzurum'da yaşayıp detaylı ultrason çektiren var mı? Bilgi almak istiyorum. Erzincan'dan gidicem de.
Oyyyy! Torpağımmmm!
Afiyet olsun. Ayy bende sevmeyenlerdenim kaç senedir ağzıma sürmüyorum bende kızıma ek gıdaya başladığında vermişti bir türlü sevemedi anası gibi
Ahahhaaa! Size bi sır vereyim.
Ben sevmediğim şeyi kızıma da vermeme eğilimindeyim. Benziyor damak tadımız. Yanlış belki ama öyle. yemeği pişirmem misal. Eşim başka yerde yesin. Misal anasında.
Valla farz namazları zor kılıyorum. Teravih de sünnet. Arada bi kılarım. Hatim okurum. Tesbih çekerim. Bi şekilde ramazanı ihya ederim ins.
Annenin sözünü dinle bakiyim

Son düzenleme:
Sırt ağrılarına aşınayım bir aydır cidden alıştım ama dinlenince geçiyordu şimdi çok şiddetli degil ama geçmiyor
Magnezyum ve kalsiyumdan kaynaklı canım bebiş çekiyor şuan o sebepten bundan 2 hafta önce bnde öyleydim ne oturabiliyorum ne tahat yürüyebilliyordum.23 .haftadayım şükür geçti hergün sade beypazarı ama sade soda bolva süt ve peynir ha birde günlük portakal suyu tavsiye etmişti doktorum çok fayda etti tavsiye ederim tabii ilk gün etkilemiyorda 4. Günde geçmişti bnm devam ettim geçti

Amin inşallah ladym eşim aksine aşırı sinirli bı adamdır olay çıkarır diye durumu normallestirdim o an 2. Ye böyle olunca hemen arayıp şikayet etti bende gogldan şikayet edeyim dedim. Ama kv bırak ekmeginden olmasın mübarek gün deyince iyi bari dedim çokta içime sinmedi ben yandım başkası yanmasın yazayım bencede dimi

Bazen olay çıkması daha iyidir. Araya gidip durumları hafifletmeye çalışmak her zaman iyi olmayabiliyor.

O dr da bi şikayetle ekmeğinden olmaz. Olacak olsa, sana öyle davranmazdı. !!! Pek ala yaşadığın şeyi yazabilirsin böyle böyle oldu diye. Yalan yok, mübalağa yok.

Bak bugün devlet hastenesindeki randevuna sen zamanında yetişemesen, dr a telefona ulaşsan, rica etsen sonucu yorumla diye, yapamam der. Fiziken orda olmadığın için de muayene gerçekleşememiş olur. Hatta aldığın muayeneye gitmediğin için MHRS den 15 gün içinde aynı bölüme randevu de alamazsın.

Madem detaylıdan sonra, kendinin tekrar seni muayene edip ultrasona sokmasına gerek yokmuş. Niye detaylıdan sonra gel diyor? . Telefonda da yorumlayabiliyor madem, o zaman tam muayene ücreti almasın. Vakti dolmuş gidiyormuş. Seni ne bağlar. Devlet hastanesinde bile yarım saat gec kalma opsiyonu var. Burada sen para ödemişsin yani. Kontrol muayenesi hakkın. Olmadı başka gün gel demesi gerek.

Yani hastaneler ticarethane olmuş. Onlar bizi hasta gibi değil müşteri gibi görüyorlar madem. Öyleyse bari müşteri memnuniyetini sağlasınlar.

Bi de sen oraya bi zaman, bi emek harcayıp gidiyorsun. Çalışıyor olsan izin alıp gideceksin, yahut çocuğunu bırakacaksın birilerine, eşin aynı şekilde mesaisini bırakıp geliyor. Yani bunların hiç mi değeri yok ?

Son düzenleme:
Geçenlerde bi cuma günüydü, dahiliyeye gittim. Sonuçlara 15.30-17.00 arası bakıyor dr. Saat 4 gibi gittim, artık saat 5e geliyordu. Ben hala sıramı bekliyordum.

Yandaki odadaki dr, hastalarını bitirdi. Muayene olacak tek bi hasta görünüyor ekranında. İsmi yanıp sönüyor. Giren yok odaya. Adam kapıya çıktı, ismi seslendi. Yok. Sekretere dedi ki; hastaya ulaş, yolda mı ne zaman gelecek sor. Gelmeyecekse kesinleştirelim, ben çıkayım. O geç kalma opsiyon hakkından sebep diyor bunu.

Sekreter sistemdeki numarasını aradı. Kızı çıktı telefona, annem gelemeyecek muayeneye dedi. Dr a haber verdi sekreter, adam öyle çıktı.

Tamda boyle gerekli bı kaç yere yorumumu bıraktım drun kendi ozgecmisin olduğu sayfaya bide hastaneye yorum bıraktım bide baktım ki herkes bu kadından nezaket ve anlayissizligi yüzünden yakınmış yani tek dert yanan ben değilim 2019 dan bu yanada işinden olmamıs aynı yerinde duruyo hemen hemen tüm şikâyetleri de bu yönde demekki okumak yetmiyor bı şey olabilmek için keşke insanlığın da kitabı olsa okusalar

O kadar haklısın ki ladym devlet hastanesi bile bu opsiyonu sağlıyorsa özeller seninde dediğin gibi müşteri potansiyeli olarak gördüğüne daha bı tedbirli davranması gerekir ama maalesef insan kendi parasıyla rezil olabiliyor ki zaten eşimin işten gelip beni götürmesini beklediğimiz için geç kaldık adamda öğle arası işini ayarladiki rahat gidip gelebilelim diye

Kızlar 18.-19. haftalarda sırt üstü yattığınızda göbek deliğinizin biraz altında bebeğin olduğu yeri sertlik gibi hissediyor muydunuz? Ben şimdi sırt üstü yatınca sol tarafında böyle bir serlik hissettim de normal mi fiye merak ettim.

Evet evet çok normal bebeğin nerede olduğunu anlama yöntemiydi bende bu. Tabi şimdi daha net belli oluyor

22.haftaya icindeyim. Ve sadece folik asit kullandım ilk aylarda geri kalan aylarda d vitamini. Gecenlerde ebe dedi kan ilacı yada demir takviye alman lazım
Doktorum yazmadı dedim değerlerine bakalım ona göre aile hekimin yazsın dedi böyle de birşey oldu yani :) sade soda akşamları içiyorum artık ve peynir de yiyorum süt ile aram yok canım portakal suyu severim sagol bu arada

Son düzenleme:
Sen yazmıyorsun diğeri iyi niyetinden yazmıyor yada şikayet etmiyor vs haklı gibi hayatlarına devam ediyorlar yada o anda dayak yiyorlar sonra saglık calışanına şiddete hayır

Normal normal hepimizde o var :) arada kendimi muayene ediyorum hehehheheh şaka tabiki :)

Sodayi içmeden bardağa dök köpürüp gazı hafiflesin, o ilk çıkan gazları mideyi acayip rahatsız ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…