- 27 Ekim 2023
- 2.171
- 2.690
- 53
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #8.481
Geçen taranta ile konuştuk biz de bu konuyu 60li ya da 100lu yeter fark etmez, ilk paket yenidoğan yeter başlangıçta, sonra küçük olmasındansa büyük olsun bir ayda güzel toparlanır zaten çok almayın bı paket yeter, bezin kalıbına göre değişir baby turco kalıpları geniş o yüzden çok fark etmez adedi sleepyde bı tık geniş ama çok değil, ama molfixler falan 60li yeter sonra numara büyütmek gerekir, ay çok uzattım kalıba göre de değişir yani kalıbından emin değilseniz 60li alın bakarsınız gidişe göreBizde bebeğe 100 lu bı bez alacaktık indirimdeydi ama etrafimdakiler 100 lu alma hemen büyüyecek ve elinde kalacak dediği için 60 li falan alayım bari dedim bilemedim siz ne düşünüyorsunuz tecrübeli anneler
Bugun de birşey öğrendim şükür :)Canım herhangi bir sıkıntı olursa yanımızda bulunsun diye alıyorum ben belli olmaz hastanede ne olacağı fazla kalma süresi olur yada kirlenir belli olmaz iki tane almak daha mantıklı geliyor bana
Birşey diyeceğim ama korkmani da istemem yine de uyarayım ben namaz kılarken kanamam olmuştu, kaza kilardim her namazdan sonra iki tane zorlamisim, o yüzden bu gebelikte oturarak kılıyorum, hele ki bu uzun bı namazsa kesinlikle oturarak kıl eğilmek zaten zararlı rükû ya da secdeye gidip gelmek ne kadar iyi gelir bilmiyorumAyyyy dün teravih namazına gittim hoca aşırı hızlı kıldırdı namazı hic aklıma gelmedi valla her yerim ondan ağrıyor demek ki :) bugün hep yattım yani öyle Bi iş yapmadım canım böyle herkeste aynı ağrılar olunca tamam diyorum dogru bi agrı :)
Stok ben düşünmüyorum bebeğe alerji yaparmı pişik yapar mı diye ve çabucak büyüyecekler :)Bizde bebeğe 100 lu bı bez alacaktık indirimdeydi ama etrafimdakiler 100 lu alma hemen büyüyecek ve elinde kalacak dediği için 60 li falan alayım bari dedim bilemedim siz ne düşünüyorsunuz tecrübeli anneler
Psigi var hepsinin kendine göre kalıbı var büyük alırsan ne ala da küçük numaralar elde kalabilir bacaklarini sıkıyor boğum boğumStok ben düşünmüyorum bebeğe alerji yaparmı pişik yapar mı diye ve çabucak büyüyecekler :)
Uzun namaz ilk defa dün kıldım bugun zaten teravih kılacak halim yok ama namazlarımı normal kılıyorum açıkcası eğilmek 3 ayı gectim tedirgin olmadım amaBirşey diyeceğim ama korkmani da istemem yine de uyarayım ben namaz kılarken kanamam olmuştu, kaza kilardim her namazdan sonra iki tane zorlamisim, o yüzden bu gebelikte oturarak kılıyorum, hele ki bu uzun bı namazsa kesinlikle oturarak kıl eğilmek zaten zararlı rükû ya da secdeye gidip gelmek ne kadar iyi gelir bilmiyorum
Eğilmek için doğru aylarda değiliz tabi en iyi sen bilirsin vücudunu da eğilip dogrulurken bacakalri açman lazım, düz egiliyorsan bı ağrı rahatsizlik karnında daralma hissi oluyor mu takip et o zaman da ona göre tedbir alırsınUzun namaz ilk defa dün kıldım bugun zaten teravih kılacak halim yok ama namazlarımı normal kılıyorum açıkcası eğilmek 3 ayı gectim tedirgin olmadım ama
İlk oğluşum doğumdan bi kaç saat sonra bi kakiş yaptı görme sırtına kadarBen şunu anlamadım kızlar neden 2 tane hastane çıkışı alıyorsunuz ben 1 tane aldım :)
Stok sıkıntı bana göre. İki numaralı yavruma pişik yapmıştı molfix mesela. Bim bezide taşıyordu deneye deneye sleepy i bulduk sonrada a101 in sofiosuna alıştı.Bizde bebeğe 100 lu bı bez alacaktık indirimdeydi ama etrafimdakiler 100 lu alma hemen büyüyecek ve elinde kalacak dediği için 60 li falan alayım bari dedim bilemedim siz ne düşünüyorsunuz tecrübeli anneler
Bende bugün teravihe gittim yaşlı teyzeler bile ayakta kılıyordu utandım oturarak kılmayaBirşey diyeceğim ama korkmani da istemem yine de uyarayım ben namaz kılarken kanamam olmuştu, kaza kilardim her namazdan sonra iki tane zorlamisim, o yüzden bu gebelikte oturarak kılıyorum, hele ki bu uzun bı namazsa kesinlikle oturarak kıl eğilmek zaten zararlı rükû ya da secdeye gidip gelmek ne kadar iyi gelir bilmiyorum
Demiş yatsıyı eda ederken rukuya eğilince rahimde bı baskı hissettim hemen oturduğum yerden bitirdim namazı sonuçta Mevla kolaylık vermiş biz de onu kullanmalıyız çok yorgun olmadığım sürece ayakta kılıyorum ama bebek bazen assadan vuruyo öyle günlerde oturarak kılmaya çalışıyorumEğilmek için doğru aylarda değiliz tabi en iyi sen bilirsin vücudunu da eğilip dogrulurken bacakalri açman lazım, düz egiliyorsan bı ağrı rahatsizlik karnında daralma hissi oluyor mu takip et o zaman da ona göre tedbir alırsın
Geçmiş olsun. Ücretli veya ücretsiz olsun kimsenin kimseye böyle davranmaya hakkı yok. Her işte bi hayır vardır erkenden doktor değiştirirsin.Kizlar bugün canımızı sıkan bı olay yaşadık ben normal doğum istediğim için son zamanlarda kadın Dr. Arayisindaydim etrafımda bı kaç kişi ersoyda doğum yapmış önermişti bizde aynı hocaya randevu aldık adı Esra Aydın Şahin bilerek yazıyorum etrafinizda giden olursa uyarın diye ilk muayenede ben ultrason için yattığımda bana kendimi kasmamami söyledi bebeği rahat göremiyorum diye bende ona rahat oldugimu söyledim sonrasında tekrardan ayaklarımdan bı salladı beni kasiyosun kendini diye tekrar hayır dedim neyse biz eşimle bı rahatsız olduk detaylı ultrason a girmezsen seni doğuma almam dedi bizde okey dedik zaten gireceğiz problem yok yanımızda asistanını azarladı durdu dedikki gününde değildir olabilir detaylıya girin gelin bana raporu getirin ücretsiz muayene de görüşürüz dedi bizde detaylidan sonra randevu aldık oda bugundu bı kaç dakika geç kaldık muayeneye asistan aradı dedimki geliyorum en geç 15 dkkya ben hoca hanıma danışayım size döneyim dedi tamam dedim hemen tekrar aradı asistanı konuşurken elinden çekti aldı telefonu bı merhaba bile demeden raporun önümde açık şuan boşuna gelmene gerek yok dedi dün ultrason a girdiğin için tekrar sokmayacagim dedi peki dedim ama 15 dkkya ordayım yüzyüze görüşelim dedim yok gelme ben cikiyorum vaktim doldu zaten herşey yolunda bebek sağlıklı gelme dedi peki dedim bı soru sorucam oruç tutmamda bı sıkıntı olurmu arada tutsam dedim yok deyip suratıma kapattı telefonu eşime anlattım durumu oda hemen hastaneyi aradı ve hocayı şikayet ettik sonuçta pazartesi gel görüşelim diyebilirdi 1800 TL muayene ücreti ödedim ben ücretsiz muayene hakkimdi benim bı başka hocaya gelin ücretsiz muayene telafi edelim dedi yönetici ama kabul etmedik tabiki ama çok sinirlendim bu kadar kaba ve aksi bı insan olamazsın ben kendimi sana emanet edemem doğum koltuğunda güven vermiyo bı kere eşim biz böyle muameleyi devlet hastanesine gidince bile görmüyoruz diye çok çıkıştı karşı tarafa ama aşırı sinirlendik biraz uzun oldu hakkınızı helal edin bizmi abarttik yoksa gerçekten böyle bişey kabul edilebilirmi
Bahsettiğim durum işte herkes vücudunu bilir aman dikkat edin takip edin kendiniziDemiş yatsıyı eda ederken rukuya eğilince rahimde bı baskı hissettim hemen oturduğum yerden bitirdim namazı sonuçta Mevla kolaylık vermiş biz de onu kullanmalıyız çok yorgun olmadığım sürece ayakta kılıyorum ama bebek bazen assadan vuruyo öyle günlerde oturarak kılmaya çalışıyorum
Bende aynı şekilde düşünüyorum bazı bezler iyi gelmeyebiliyor pişik yapma olur o yüzden ben stok yapmak istemiyorum bez konusunda hangisi iyi gelirse onunla devam ederimStok ben düşünmüyorum bebeğe alerji yaparmı pişik yapar mı diye ve çabucak büyüyecekler :)
Hastanede uzun kalmamız gerekirse ve kirlenirse yedek almak lazımBen şunu anlamadım kızlar neden 2 tane hastane çıkışı alıyorsunuz ben 1 tane aldım :)
Ben yavaştan agırlasmaya başladım. Dün yemekten sonra 10 dakıka nefesimi toparlamaya çalıştımİlk oğluşum doğumdan bi kaç saat sonra bi kakiş yaptı görme sırtına kadaryedek candır. Daha çantamızda her gittiğimiz yere bi takım kıyafet taşıycaz kusar yada bez değişirken çiş yapar bez taşar vs yedeksiz asla. Ben sezeryan yapcam 2 gün tutuyorlar 3 takım net götürürüm.
Stok sıkıntı bana göre. İki numaralı yavruma pişik yapmıştı molfix mesela. Bim bezide taşıyordu deneye deneye sleepy i bulduk sonrada a101 in sofiosuna alıştı.
Bende bugün teravihe gittim yaşlı teyzeler bile ayakta kılıyordu utandım oturarak kılmayabacaklarım belim pert. Bide kalbim güm güm atıyordu son rekatlarda. Evde kılayım ben en iyisi oturarak. Bu aydan bu kadar ağırlaşmamız normalmi ya? Merdivende falanda nefes nefese kalıyorum. Enerjim hiiiç eskisi gibi değil.
Sagol canımHastanede uzun kalmamız gerekirse ve kirlenirse yedek almak lazım
Sagol canımmmEğilmek için doğru aylarda değiliz tabi en iyi sen bilirsin vücudunu da eğilip dogrulurken bacakalri açman lazım, düz egiliyorsan bı ağrı rahatsizlik karnında daralma hissi oluyor mu takip et o zaman da ona göre tedbir alırsın
Şahsi fikrim ben böyle bir doktordan doğum falan beklemem yani ki birde ücret ödüyorsunuz yani daha düzgün konuşulabilir ve hamile bir kadına bu şekilde yaklaşılmasını gerçekten hiç hoş bulmuyorumKizlar bugün canımızı sıkan bı olay yaşadık ben normal doğum istediğim için son zamanlarda kadın Dr. Arayisindaydim etrafımda bı kaç kişi ersoyda doğum yapmış önermişti bizde aynı hocaya randevu aldık adı Esra Aydın Şahin bilerek yazıyorum etrafinizda giden olursa uyarın diye ilk muayenede ben ultrason için yattığımda bana kendimi kasmamami söyledi bebeği rahat göremiyorum diye bende ona rahat oldugimu söyledim sonrasında tekrardan ayaklarımdan bı salladı beni kasiyosun kendini diye tekrar hayır dedim neyse biz eşimle bı rahatsız olduk detaylı ultrason a girmezsen seni doğuma almam dedi bizde okey dedik zaten gireceğiz problem yok yanımızda asistanını azarladı durdu dedikki gününde değildir olabilir detaylıya girin gelin bana raporu getirin ücretsiz muayene de görüşürüz dedi bizde detaylidan sonra randevu aldık oda bugundu bı kaç dakika geç kaldık muayeneye asistan aradı dedimki geliyorum en geç 15 dkkya ben hoca hanıma danışayım size döneyim dedi tamam dedim hemen tekrar aradı asistanı konuşurken elinden çekti aldı telefonu bı merhaba bile demeden raporun önümde açık şuan boşuna gelmene gerek yok dedi dün ultrason a girdiğin için tekrar sokmayacagim dedi peki dedim ama 15 dkkya ordayım yüzyüze görüşelim dedim yok gelme ben cikiyorum vaktim doldu zaten herşey yolunda bebek sağlıklı gelme dedi peki dedim bı soru sorucam oruç tutmamda bı sıkıntı olurmu arada tutsam dedim yok deyip suratıma kapattı telefonu eşime anlattım durumu oda hemen hastaneyi aradı ve hocayı şikayet ettik sonuçta pazartesi gel görüşelim diyebilirdi 1800 TL muayene ücreti ödedim ben ücretsiz muayene hakkimdi benim bı başka hocaya gelin ücretsiz muayene telafi edelim dedi yönetici ama kabul etmedik tabiki ama çok sinirlendim bu kadar kaba ve aksi bı insan olamazsın ben kendimi sana emanet edemem doğum koltuğunda güven vermiyo bı kere eşim biz böyle muameleyi devlet hastanesine gidince bile görmüyoruz diye çok çıkıştı karşı tarafa ama aşırı sinirlendik biraz uzun oldu hakkınızı helal edin bizmi abarttik yoksa gerçekten böyle bişey kabul edilebilirmi
Evet bende bunu farkettim bugünBirşey diyeceğim ama korkmani da istemem yine de uyarayım ben namaz kılarken kanamam olmuştu, kaza kilardim her namazdan sonra iki tane zorlamisim, o yüzden bu gebelikte oturarak kılıyorum, hele ki bu uzun bı namazsa kesinlikle oturarak kıl eğilmek zaten zararlı rükû ya da secdeye gidip gelmek ne kadar iyi gelir bilmiyorum
Aynen öyle bide ücretli gidince insan ekstra bı beklenti içinde oluyo ya Dr olmuş ama insan olamamış o cinsten budaGeçmiş olsun. Ücretli veya ücretsiz olsun kimsenin kimseye böyle davranmaya hakkı yok. Her işte bi hayır vardır erkenden doktor değiştirirsin.
Tavrı bile o kadar sert ve dominant ti ki insan soru sormaya bile çekiniyor halbuki ben tüm tecrubesizligimle kendimi teslim edebilmem gerekir böyle drlardan Allah hepimizi uzak etsin iyi insanlarla karşılaştırsınŞahsi fikrim ben böyle bir doktordan doğum falan beklemem yani ki birde ücret ödüyorsunuz yani daha düzgün konuşulabilir ve hamile bir kadına bu şekilde yaklaşılmasını gerçekten hiç hoş bulmuyorum
Ben de hemen hemen aynı şeyi yaşadım iki ay önce ama ben devlet takipliyim doktor o kadar farklı davrandı ki düşün bacak bacak üstüne atmış telefon elinde sorduğum bazı sorulara cevap verip bazılarına vermedi usg de kalp atışını bile dinlettirmedi yemin ederim sadece beş saniye bakmıştır bebeğe oda hemen kaldırdı beni ne olduğunu anlayamadım ben bile rahatsız oldum bir daha randevu alırken o doktora almıyorum bilerektekrar denk gelmemek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?