Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    48
15+2den bildiriyorum.

Bugün detaylı ultrason randevusu almak ve 16. Hafta muayenesi olmak için Göztepe şehir hastanesine gittim. Adı şehir hastanesi, kompleks hastane ancak detaylı ultrason yapılmıyormuş. Beni Kamil’e yönlendirdi. Verdiği kağıtta a ile başlayan bir bölüm yazıyor. Mhrs den randevu alacaksınız dedi. Ama baktım polikliniklerde öyle bi başlık yok. Ben de strandart kadın doğuma randevu aldım. Gidince soracağım artık. Kartal Lütfi Kırdar’da var mıdır dedim, bilmiyorum dedi.

Muayene oldum. Resim yüklerim aşağı.
Bebek iyi. Artık gramla ifade edilebilir.
124 gram olmuş dedi.

Cinsiyeti biliyor musun dedi. Hayır dedim. Söyleyim mi dedi. Söyleyin dedim. Erkek dedi. Emin misiniz dedim. Evet gayet açık dedi. Bana bi şey gösterdi ama şoktan algılayamadım.

Sonra bi his yoğunluğuyla gözlerimden yaşlar dökülmeye başladı.Şimdi bu yaşlar mutluluktan mı üzüntüden mi dedi. Bilmiyorum içimden geldi dedim. Hayırlı olsun kızıma bi oğlan kardeş geliyor.

Artık sanıyorum resmi olarak 2025i erkek yılı ilan edebiliriz

Devit ve demire devam et. Bir ay sonra tekrar gelirsin dedi ve sadece yaşımdan olayı beni genetiğe sevk edeceğini söyledi. Oraya indim . Dr bazı sorular sordu. Akraba evliliği, düşük, ölü doğum var mı gibi. Hiçbiri yok. Ama prosedür olarak sana bilgi vermeliyim dedi. 16. Haftadan itibaren ammiyosentez yapılır sana tavsiye ediyorum dedi. Uzun uzun nasıl yapılacağını, doğruluk yüzdesini, risklerini, sonucuna göre nasıl müdahale edeceklerini anlattı. Ben de sıvı alınmasını istemiyorum dedim. Kağıt imzaladım çıktım.

Sifonella sen ne yaptın bacım ?

Eklentiler

• IMG_4120.jpeg
    123,2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_4118.jpeg
    255,6 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
oyyy bi paşa daha geliyor sağlıkla gelsin inşallah :)

Canım gözün aydın ne güzel haberler. Sağlıkla gelsin oğluşun hep kız çocuk sahibi olmak isteyen ben oğlumun cinsiyetini ilk ogrendigimizde aynı senin gibi gözlerim dolmuştu. Doktor sordu bana da neden ağlıyorsun erkek diye mi. Hayır erkek diye değil kız değil diye demiştim ama şimdi dünyalara değişmem oğlumu sağlıkla sıhhatle gelsin inşallah

Hayırlı uğurlu olsun Ablası olan erkekler çok şanslı oluyor

Bu arada Zeynep Kamille ilgili geçen bir yorum okumuştum, şimdi kontrol ettim, Klinik ve Hastaneyi seçtikten sonra "Muayene Yeri"ni de seçmek gerekiyior, orada "Antenatal (20-24. hafta)" polikliniği çıkıyor. Oradan randevu almak lazım galiba ama zor randevu alınıyormuş, şu anda yoktu mesela.

Sağlıkla gelsin inşallah anasının paşa oğlu

Grubun ilk günlerinden bu yana söylemekten bıkmadığım şekilde yineleyeceğimmmm BU SENE ERKEK SENESİ

"Oğlan çok güzel ama ANASI OLMAMALI" şarkısını 30 sene sonraki bizlere gönderecek olan müstakbel gelinlerimizi en kalbi duygularımla kucaklıyorum

Ah bacım. Saolasın

182yi aradım antenatal bölümüne randevu almak istiyorum, MHRS den görünmüyor bu başlık dedim. Senin yazdığını söyledi. Bu şekilde randevu alacaksınız dedi.

Kendisi baktı. Zeynep Kamil’de 3 şubata randevu var. Ama daha 15 günden fazla old için randevu oluşturamayız dedi. Benim de zaten 20-21. Haftalara denk gelen tarih, şubatın üçüncü haftası.

MHRS den dediğin gibi girdim. Sayfa açıldı ama randevu yok. Zaman yaklaşırken sık sık girip kontrol etmem lazım. Ben de bi yerde okumuştum. Günde 6 randevu açıyormuş. Yakaladım yakaladım yani,

Eklentiler

• IMG_4123.png
    115,6 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
İnşallah zamanında alabilirsin ve her şey sağlıkla güzel devam eder. Yeni randevular saat 10:00'da açılıyor biliyorsundur, mhrs'ye internet ya da mobil uygulama üzerinden girmek 182'den daha hızlı oluyor. Ama randevu açılacak günü öğrenip o gün özellikle saati kurup bakmak daha iyi oluyor, her gün bakınca aksayabiliyor. Sülalenin yaşlılarına bulunmaz denilen randevuları saatimi 10'a kurarak alabiliyorum genelde, senin de şansın açık olsun diyelim

Ben de ömrümde ilk kez 182yi aradım.
Saat 10da. Tamam
Telefona hatırlatma kurup bakıcam. İns bulurum. Tekrar saol

Gözün aydın hayırlı evlat evlat olsun sağlıkla gelsin inşallah
Bu arada aminosentez için bende bugün çam sakuraya gittim ama bana detaylı bir şey söylemediler sadece riski düşük olabilir dendi
Diğer yaptırdığım hastanede ise bana burun ve ense kalınlığı hakkında bir şey söylenmedi
E nabızda da göremedim sonuçları tekrar hastaneye gittim bana yarın gel sonuçlara bakalım tekrar dediler o kadar uğraştırıp duruyorlar ki yoruldum gerçekten
Hasta diyip sağlıklı doğan , sağlıklı diyip hasta doğan çok çocuk duyuluyor bu testlerde yanılma olabiliyor ve ben hiç öyle bir ihtimal düşünmüyorum Rabbim bizlere sağlıklı evlat nasip etsin

Nerde oturuyorsun bilmiyorum ama bu hastaneye gelebilirsin. Uzun uzun anlattı. Dr artık otomatiğe bağlamıştı. Günde kimbilir kaç kez aynı şeyleri anlatıyor.

Kanda bakılabilen bi tahlil varmış. O da yüksek oranda doğruluk veriyormuş. İsmini söyledi de unuttum. Özelde yapılır ücretlidir dedi. Galiba fetal DNA ydı o.

Biz hastanede karından sıvı alarak yapıyoruz. Doğruluğu yüzde 99.9. Bazen bu yeterli olamaz anne bize babadan ekstra tahlil isteyebiliyoruz. Bazını biz yapıyoruz bazısı için özele yönlendiriyoruz. İste binde 1 ile 5 dedi sanırım, bebek ölümü ile sonuçlanan durum olabilir. Down ile birkaç hastalık ismi daha zikretti. Bunlara bakılıyor. Tum kromozomal yada genetik hastalıklar araştırılmıyor. Bazen sonuç çıkmaz, işlemi bir kes daha yapmak gerekebilir dedi. Sonuçlar bir aya çıkar vs.

Daha ayrıntılı çok anlattı da aklımda kalanlar bunlar. Sonuç olumsuz olursa ne olacak dedim. Aile izniyle gebeliği anne karnında sonlandırırız dedi. Aldığım kağıdı aşağıya eklerim. Suan ihale yapıyormus hastane. Randevu veremiyoruz ama 15 güne randevu verebiliriz dedi. 16. Haftandan sonra yapılıyormuş işlem.
Selam kızlar bende temmuz annesi olacağım 12 haftalık sizce cinsiyet nedir doktor söylemedi
Hiç anlamıyorum bu işten ama erkek diyorum.

Eklentiler

• 36D7CB6C-538A-4D5A-B444-B92B6A74AA81.jpeg
    369,3 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Hamile kaldığımda 80.4 kg idim.
Uzun zamandır ertelediğim şeyi yaptım.
Bu sabah tartıldım. 82.7 kg olmuşum.

Bulantı kusmalara rağmen maşallahım var yani Asıl bundan sonra hızla kilo alacağımız döneme geçiyoruz. Gazamız mübarek ola.

C cokyenianne bize danışmanlık yapacak mısın?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…