- 23 Kasım 2024
- 66
- 265
- 8
- 34
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #6.501
Aramızda sadece bir gün var ikimizinde bir kızı var ve ikimizde bugün oğlumuz olacağını öğrendik15+2den bildiriyorum.
Bugün detaylı ultrason randevusu almak ve 16. Hafta muayenesi olmak için Göztepe şehir hastanesine gittim. Adı şehir hastanesi, kompleks hastane ancak detaylı ultrason yapılmıyormuş.Beni Kamil’e yönlendirdi. Verdiği kağıtta a ile başlayan bir bölüm yazıyor. Mhrs den randevu alacaksınız dedi. Ama baktım polikliniklerde öyle bi başlık yok. Ben de strandart kadın doğuma randevu aldım. Gidince soracağım artık. Kartal Lütfi Kırdar’da var mıdır dedim, bilmiyorum dedi.
Muayene oldum. Resim yüklerim aşağı.
Bebek iyi. Artık gramla ifade edilebilir.
124 gram olmuş dedi.
Cinsiyeti biliyor musun dedi. Hayır dedim.Söyleyim mi dedi. Söyleyin dedim. Erkek dedi. Emin misiniz dedim. Evet gayet açık dedi. Bana bi şey gösterdi ama şoktan algılayamadım.
Sonra bi his yoğunluğuyla gözlerimden yaşlar dökülmeye başladı.Şimdi bu yaşlar mutluluktan mı üzüntüden mi dedi. Bilmiyorum içimden geldi dedim. Hayırlı olsun kızıma bi oğlan kardeş geliyor.
Artık sanıyorum resmi olarak 2025i erkek yılı ilan edebiliriz
Devit ve demire devam et. Bir ay sonra tekrar gelirsin dedi ve sadece yaşımdan olayı beni genetiğe sevk edeceğini söyledi. Oraya indim . Dr bazı sorular sordu. Akraba evliliği, düşük, ölü doğum var mı gibi. Hiçbiri yok. Ama prosedür olarak sana bilgi vermeliyim dedi. 16. Haftadan itibaren ammiyosentez yapılır sana tavsiye ediyorum dedi. Uzun uzun nasıl yapılacağını, doğruluk yüzdesini, risklerini, sonucuna göre nasıl müdahale edeceklerini anlattı. Ben de sıvı alınmasını istemiyorum dedim. Kağıt imzaladım çıktım.
@Sifonella sen ne yaptın bacım ?
Yaaaaa seninkinin kız olduğuna o kadar emindim kiiiiiii15+2den bildiriyorum.
Bugün detaylı ultrason randevusu almak ve 16. Hafta muayenesi olmak için Göztepe şehir hastanesine gittim. Adı şehir hastanesi, kompleks hastane ancak detaylı ultrason yapılmıyormuş.Beni Kamil’e yönlendirdi. Verdiği kağıtta a ile başlayan bir bölüm yazıyor. Mhrs den randevu alacaksınız dedi. Ama baktım polikliniklerde öyle bi başlık yok. Ben de strandart kadın doğuma randevu aldım. Gidince soracağım artık. Kartal Lütfi Kırdar’da var mıdır dedim, bilmiyorum dedi.
124 gram olmuş dedi.
Cinsiyeti biliyor musun dedi. Hayır dedim.Söyleyim mi dedi. Söyleyin dedim. Erkek dedi. Emin misiniz dedim. Evet gayet açık dedi. Bana bi şey gösterdi ama şoktan algılayamadım.
Sonra bi his yoğunluğuyla gözlerimden yaşlar dökülmeye başladı.Şimdi bu yaşlar mutluluktan mı üzüntüden mi dedi. Bilmiyorum içimden geldi dedim. Hayırlı olsun kızıma bi oğlan kardeş geliyor.
Devit ve demire devam et. Bir ay sonra tekrar gelirsin dedi ve sadece yaşımdan olayı beni genetiğe sevk edeceğini söyledi. Oraya indim . Dr bazı sorular sordu. Akraba evliliği, düşük, ölü doğum var mı gibi. Hiçbiri yok. Ama prosedür olarak sana bilgi vermeliyim dedi. 16. Haftadan itibaren ammiyosentez yapılır sana tavsiye ediyorum dedi. Uzun uzun nasıl yapılacağını, doğruluk yüzdesini, risklerini, sonucuna göre nasıl müdahale edeceklerini anlattı. Ben de sıvı alınmasını istemiyorum dedim. Kağıt imzaladım çıktım.
Aynı şeyi düşünürken sen benden önce yazdın. Gel sarılalım bacımAramızda sadece bir gün var ikimizinde bir kızı var ve ikimizde bugün oğlumuz olacağını öğrendik
Valla sarılalımAynı şeyi düşünürken sen benden önce yazdın. Gel sarılalım bacım
Sağlıkla gelsin bebeklerimiz ins
Sana da hayırlı olsunBen geldim kızlar. Doktordan çıktık çok şükür her şey yolunda 15+1 sat ile uyumlu. Cinsiyeti de öğrendik oğlumuz geliyorkız annesi olmaya o kadar alışmışım ki yazarken bile tuhaf geldi inşallah herkes çok güzel şeyler duysun hamileligi boyunca hepinizi sevgiyle kucaklıyorum
Buradayız canımSana da hayırlı olsunterazinin erkek kefesi ağır basmaya başladı nerde bu kızlaarrr
Sultangazi de oturuyorum eşim çalışıyor fırsat bulursa götürür diğer türlü ben hastanelere gider gelirim anlattıkların için teşekkür ederimNerde oturuyorsun bilmiyorum ama bu hastaneye gelebilirsin. Uzun uzun anlattı. Dr artık otomatiğe bağlamıştı. Günde kimbilir kaç kez aynı şeyleri anlatıyor.
Kanda bakılabilen bi tahlil varmış. O da yüksek oranda doğruluk veriyormuş. İsmini söyledi de unuttum. Özelde yapılır ücretlidir dedi. Galiba fetal DNA ydı o.
Biz hastanede karından sıvı alarak yapıyoruz. Doğruluğu yüzde 99.9. Bazen bu yeterli olamaz anne bize babadan ekstra tahlil isteyebiliyoruz. Bazını biz yapıyoruz bazısı için özele yönlendiriyoruz. İste binde 1 ile 5 dedi sanırım, bebek ölümü ile sonuçlanan durum olabilir. Down ile birkaç hastalık ismi daha zikretti. Bunlara bakılıyor. Tum kromozomal yada genetik hastalıklar araştırılmıyor. Bazen sonuç çıkmaz, işlemi bir kes daha yapmak gerekebilir dedi. Sonuçlar bir aya çıkar vs.
Daha ayrıntılı çok anlattı da aklımda kalanlar bunlar. Sonuç olumsuz olursa ne olacak dedim. Aile izniyle gebeliği anne karnında sonlandırırız dedi. Aldığım kağıdı aşağıya eklerim. Suan ihale yapıyormus hastane. Randevu veremiyoruz ama 15 güne randevu verebiliriz dedi. 16. Haftandan sonra yapılıyormuş işlem.
Hiç anlamıyorum bu işten ama erkek diyorum.
Hayırlı evlat olsun sağlıkla gelsin oğluşunBen geldim kızlar. Doktordan çıktık çok şükür her şey yolunda 15+1 sat ile uyumlu. Cinsiyeti de öğrendik oğlumuz geliyorkız annesi olmaya o kadar alışmışım ki yazarken bile tuhaf geldi inşallah herkes çok güzel şeyler duysun hamileligi boyunca hepinizi sevgiyle kucaklıyorum
Ooo sultangazinin neresindeSultangazi de oturuyorum eşim çalışıyor fırsat bulursa götürür diğer türlü ben hastanelere gider gelirim anlattıkların için teşekkür ederim
bu arada ikili testi yaptırmadın dimi
Amin inşaAllah. Çam sakuradan memnunmusun? Bir türlü randevu yakalayamadım ben saat 10a alarm kurayım sizler gibiGözün aydın hayırlı evlat evlat olsun sağlıkla gelsin inşallah
Bu arada aminosentez için bende bugün çam sakuraya gittim ama bana detaylı bir şey söylemediler sadece riski düşük olabilir dendi
Diğer yaptırdığım hastanede ise bana burun ve ense kalınlığı hakkında bir şey söylenmedi
E nabızda da göremedim sonuçları tekrar hastaneye gittim bana yarın gel sonuçlara bakalım tekrar dediler o kadar uğraştırıp duruyorlar ki yoruldum gerçekten
Hasta diyip sağlıklı doğan , sağlıklı diyip hasta doğan çok çocuk duyuluyor bu testlerde yanılma olabiliyor ve ben hiç öyle bir ihtimal düşünmüyorum Rabbim bizlere sağlıklı evlat nasip etsin
Ara ara bende yaşıyorum. Tansiyonsal bi değişimler var gibi hissediyorum.Baş ağrısından ölüyorum resmen size de oluyor mu bu ya kafam patlıyor desem yeridir
Esentepedeyim canım sende mi buralardasınOoo sultangazinin neresinde
Oluyor oluyorBaş ağrısından ölüyorum resmen size de oluyor mu bu ya kafam patlıyor desem yeridir
Ben normalde gitmezdim bir tık uzak bana gidiş gelişten dolayı ama güzel hastane giden çok var oraya bana yakın olsa bende giderim oraya doğumu bile orada yapardım ama işte olmuyorAmin inşaAllah. Çam sakuradan memnunmusun? Bir türlü randevu yakalayamadım ben saat 10a alarm kurayım sizler gibikanuniye gittim hiç memnun kalmadım. Benzer hastanelermi acaba? Doktorların tavrı vs.
Ara ara bende yaşıyorum. Tansiyonsal bi değişimler var gibi hissediyorum.
Göztepede detaylı yapılmıyor muymuş nasıl ya15+2den bildiriyorum.
124 gram olmuş dedi.
Habiplerdeyim bendeEsentepedeyim canım sende mi buralardasın
Benim için cam ve sakura devlet hastaneleri içinde gittiğim en iyisi ilk dogumumu orda yaptım kürtajlarimi orda oldum bu gebelikte de oraya gidiyorum arada eşim görsün diye özele gidiyorum ama tercihim cam ve sakura yine orada dogurucam inşallah ben çok memnundum hiç bir kere bile rahatsızlık yaşamadım, kaç kere gitmisimdir hesabı yok oğlum için eşim için rutin şeyler için hep oraya gidiyorum, ayağım alışmışAmin inşaAllah. Çam sakuradan memnunmusun? Bir türlü randevu yakalayamadım ben saat 10a alarm kurayım sizler gibikanuniye gittim hiç memnun kalmadım. Benzer hastanelermi acaba? Doktorların tavrı vs.
Ara ara bende yaşıyorum. Tansiyonsal bi değişimler var gibi hissediyorum.
Yaptırmadım. Ondan devamlı üstüme düşüyorlar. Genetiğe göndermeler, cvs için ıstar etmeler.Sultangazi de oturuyorum eşim çalışıyor fırsat bulursa götürür diğer türlü ben hastanelere gider gelirim anlattıkların için teşekkür ederim
bu arada ikili testi yaptırmadın dimi
Yapılmıyormuş kardeşim. Ben şok, ben iptalGöztepede detaylı yapılmıyor muymuş nasıl yaBen de haftaya 2li test için gidicem. Detaylı için az randevu açılıyor kapış kapış yazıyordu haziran anneleri. E devlette bir kez denk geldim detaylı 20-24 haftalar arası diyordu. Sürekli bakmak lazım bir de talep oluştur bakalım e nabızdan.
Ben göztepede herşey yapılır biliyodum ya
Hepimiz kızın olacağını bekliyorduk galiba hayırlısı olsun inşaallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Hayırlı evlat olsun inşaallah15+2den bildiriyorum.
124 gram olmuş dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?