Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bende de öyle valla benim sanırım üç bitiyor dördüncü haftaya giriyoruz önümüzdeki hafta bakacağız kese oluşmuş mu

Ben gece hiç uyuyamıyorum sabah da yatağa yapışıyorum bulantı kusma olmasın da buna razıyım

Kızlar ben yaptığım kullandığım şeyleri paylaşıyorum belki sizin bebişlerinize de faydası olur.
Yaşım biraz ileri olduğu için daha önce hiç gebelik olmamasına rağmen doktorum progestan ve coraspin verdi bir de diofol (folik asit takviye) kullanıyorum. Multi vitamin için doktorum erken dedi, zamanı gelince ocean mummy başlayacağım.
özel sektörde yöneticilik yapıyorum çalışma hayatım biraz hareketli. Şimdilik kahvaltıda cocopops ve süt tüketiyorum öğlen tabldot yemek çıkıyor yiyebildiğim kadar yiyorum akşam da protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. aslında akşamları şu kahvaltıyı daha çok seviyorum: omlet, avokado, peynir ve zeytin. maden suyu içiyorum her gün 1 adet. eskiden 7-8 fincan kahve içiyordum şimdi kafeinsiz Türk kahvesi aldım 1-2 fincan içiyorum çay içmiyorum. Doktor tatlı ve şeker yememi istemiyor bazen kaçırıyorum canım helva istiyor bu ara ama tabii abartmıyorum. Ben 67 kilo ile hamile kaldım boyum 171 insülin direncim için glifor kullanıyordum bebeği öğrenince bıraktırdı doktorum. bir de balık yani omega-3 için dedi ki ülkemizde balıklarda fazla omega-3 yok onun yerine ceviz avokado kinoa falan tüket. İşte günde 2 porsiyon süt ürünleri tüketmeye çalışıyorum. kilo almaktan korkuyorum bu trimesterda zaten ekstra kalori ihtiyacımız yokmuş bazen gözüm dönüyor ama yapmamaya çalışıyorum. Sigarayı çok azaltmıştım bazen 1-2 içiyordum ama bugün karar aldım önce bebişin sağlığını düşüneceğim buna da artık el sürmüyorum. Ay uzun oldu ama bazen insan uzun bilgilere ihtiyaç duyuyor paylaşmak istiyor şimdi herkesle durumu paylaşmak için erken olduğu için ben burada sizinle paylaşınca keyif alıyorum. Sevgiler

Sen iyi bi anne olacaksın
Sigarayı tamamen bırakmana da bu bebek vesile olacak.
Boyun kilon güzel. Bu beslenme tarzıyla da sanıyorum yalnızca gerektiği kadar kilo alırsın. O da bebeğe yarar.

Boyum 164, kilom 80 en tehlikede olan benim. çok iştahlı değilim. Tatlı hiç aramam. Neden 80 kiloyum. Onu da bilmiyorum çünkü hamur işi kızartma da nadiren yaparım. Ama çok hareketsizim. Sanırım sebep bu. Bi de yaşım artık 40 a geldi. Belki metabolizma yavaşladı. Korona dönemi on kg aldım ve o gitmiyor üstümden. Sanırım günlük yürüyüs programı yapsam iyi olacak. Her kış 2-3 ay düzenli yüzerim. En sevdiğim spor yüzmek. Kısın da havuzlar kalabalık olmuyor. Ama hamileyken enfeksiyon sorunu olur mı bilmiyorum. Onu da sormak lazım Dr a.

Dün haziran annelerine folik asit ne kullanıyorsunuz diye sordum. Birçok yanıt geldi. Biri de senin kullandığın. Ben de eczaneden alıp kullanmaya başlasam iyi olacak.

Bu arada yaşın bana yakın mı ? Yaş konusunu biraz kendime dert ediyorum. Korkuyorum.

Bugün bütün gün yataktan çıkmadım desem yalan olmaz. Mide krampları ve karın ağrısı kıvrandım durdum. Psikolojik mi bilmiyorum. Boyle ağrılı hic olmamıştım. Ve ağır bi ishal var. İlaç da kullanılmaz sanırım kalkıp patates haşlasam iyi olacak.

Sigarayı ben çok azaltmıştım öncesinde, tamamen bıraktım inşallah diyorum
32 yaşındayım 159 boy, 51 kiloyum hipoglisemim var benim de şuan için folate dışında bir şey almıyorum
Yumurtayı oldum olası sevmem daha da kötü kokuyo şimdi avokado yiyorum muadili olur umarım
Kahve benim de tutkumdu içmemeye özen gösteriyorum öğrendiğimden bu yana
2. Gebeliğim olduğu için eser miktarda gerginim önceki düşükle sonuçlanmıştı yine geçen sene bu zamanlardı.

Kızlar, acil diş tedavisi olmak için erken beta yaptırdığımı söylemiştim.
30 Ekim 25
1 Kasım 44
Değerler bu şekilde. Bat'ıma 3 gün var. Şuan uygulamalar 4+2 gösteriyor.
Doktor olumlu ya da olumsuz yorum yapmak istemiyorum, salı bir daha beta bakalım dedi.. Canım aşırı sıkkın. 7. Ayda kimyasal gebelik yaşamıştım. Onun gibi olmasından çok korkuyorum..

Haklısınız ama gerilmeyin lütfen rakamların anlamlı olması için belli bir eşiği geçmesi gerektiğini söylüyor tüm doktorlar. Hayırlısını ve sağlıklısını dileyelim hep birlikte

Cehalet mutluluk. Biz çok bildiğimiz için geriliyoruz Şaka bi yana, hamileliği adetten günler öncesinde öğrenince beta kaç çıktı, iki gün sonra tekrar test yapalım, şimdi iki katı artmış mı hesaplayalım… devamlı bi takip ve stres.

İki test yapılmış. Hcg iki günde neredeyse ikiye de katlamış Ben senin yerinde olsam artık kan testi vermem. Şurada sık dişini bir hafta daha sabret. Haftaya bugün Dr a gidip kese oluşmuş mu ona bak.

20'lik dişim apse yapıp antibiyotik durumum olmasa inan test falan yaptırmayacaktım. Bat'ımın bir hafta geçmesini beklerdim en azından. O kadar üzülüyorum ki erkenden öğrendiğim için.. Gerçekten cehalet mutluluk

Canım çok tatlısın senin ilk bebiş değil sanırım ama eminim harika bir annesin Doktorum yüzme ve yürüyüş önerdi ama hava soğuk ben yürüyorum çok hafif. Kilo endişem şu sağlıklı besleniyorum da çok yiyorum gibi geliyor biraz kontrollü gideceğim. Yaşım 34 yakın sayılırız. Ben doğumdan korkmuyorum tansiyon ve gebelik şekeri endişelendiriyor sadece.

Sen çalışıyor musun yoksa evde misin? Benim arada regl döneminde ayaklarını üşütürsün de sıcak banyoyla rahatlarsın ya öyle ağrım oluyor bazen de eğilirken batıyor hafif. İlaç kullanmamaya çalış canım yine de doktorunla iletişimde olmak çok önemli ben cep numarasını aldım bazen soruyorum.

Dilerim sağlıkla kucağına alırsın canım. Ben öyle bir şey yaşamadım buna rağmen buradan etkilenip rüyalar görüyorum bazen senin psikolojini anlamam mümkün değil ama ben sağlıklıyım bebeğim sağlıklı ben huzurluyum bebeğim huzurlu diyorum hep. Sen de olumlama yap güzel olsun inşallah Bu arada yaşımız çok yakınmış sevindim burada hep 20li yaşlarda gebelikler okuyunca kendimi teyze gibi hissediyordum

Evet. 12 yaşında bi kızım var. Çalışmıyorum. Bu bakımdan çalışan hamilelere özellikle kolaylıklar diliyorum. İlk trimester gerçekten zor.

15ine randevu almıştım. Hani bebek, kalp atışı hep birlikte görürüm diye. Ama şimdi fikrimi değiştirdim. Haftaya cumaya aldım. En azından keseyi göreyim.

Hahahaha okuduğumda çoğu zaman ben de emekli olmadan acele acele çocuk sahibi olmuş gibi hissediyorum

Merhaba herkese. El arttırıyorum ben de 36 yaşındayım :) Henüz daha çok yeniyim, haftaya kese göreceğim inşallah. Ben de çalışıyorum ama inanılmaz bir yorgunluk var sabah hiç işe gidesim gelmiyor. Bugün güç bela rapor aldım ve arkadaşımı yerime bakması için zor ikna ettim. Elbette henüz kimse bilmiyor 3 aydan önce söylemem diye düşünüyorum. Ama daha başında böyle yorgunsam ilerleyen zamanlarda ne olacak hiç bilmiyorum. Bu arada ben de Ankara'da bir doktor arayışındayım. Fiyatlar çok uçuk. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim umarım hepimiz sağlıklı bir süreç yaşarız

Öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Günlerdir evdeyım ptesi işe nasıl gideceğim bilmiyorum
Ben bugün Başak Güler ile görüştüm çalıştığım yerde birçok kişi gitmiş muayene ücreti 2.200 tl imi paket ücretini sormadım, aşkın hocayı da çok öneriyorlar bir arkadaşım her şey dahil 70bine anlaştı yani bizde arayışlar devam ediyor kritik dönem bir geçsin

Teşekkürler amin siz de inşallah Ben de aynı şekilde evde kalıp tadını çıkarmak ve dinlenmek istiyorum. Bir de kimseye anlatmadığım için içimde şişiyor Zamanla alışırım diye düşünüyorum bu duruma. Ben de yaşımdan dolayı tecrübeli biri olsun dedim Prof. Sevtap Hamdemir Kılıç diye bir doktor önerdi birisi. Pakete 60 bin dedi ama hastane masrafları hariç. Kendi kliniği var sanırım bir hastaneyle anlaşmış. Hastane masrafları da epey tutar diye düşünüyorum ama aklıma da çok yatmıştı açıkçası. Henüz muayeneye gitmedim ama öneren kişi kibar ve bilgili olduğunu söylüyordu. Hayırlısı olsun iyi bir doktora denk geliriz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…