- 4 Eylül 2018
- 1.546
- 2.997
- 133
- 36
inşaLLAH beklersiniz canım. 2 kg yu gecen bebekler de kendi kendine nefes alabiliyorsa cıkabiliyor kuvozden. inşALLAH kuvoze gerek kalmayacak ve gnün de gelecek bebişin Rabbim korusun onları inşALLAH2500ü de geçerse küvezde hiç kalmayabilir dedi ama hiç belli olmaz tabii, sağlıklı olsunlar da ne olursa olsunrahim ağzı uzunluğum 3, bu uzunlukta ben 20 25 gün bekleyen de gördüm dedi bekleyeceğiz yapacak bir şey yok
yok valla kendimi anlamıyorum hiç sabahtan beri zaten gerginim, hastanede tuvalette ağzım kasıldı açamadım felç geçiriyorum sandım. Eşime söyleyincr Gece nasıl diş sıktıdığını duysan hiç panik olmazdın dediValla ya. Moralim epey bozuldu. Daha önümde 5 hafta var. Kendimi geçtim sen bare depresyona girme bacım zaten haftana girmişsin şükür bebeğin de iyi sağlıkla kucağa almak kaldı.
Aynen kuzum ben de korktum yaben de lahana ve havuc karısık tursuya aşermiştim resmen.eşim aldı getirdi ama biraz yedim hem şiştim direk hem tansiyon etkilendi. insanın canı öyle bir istiyor ki sanki onu yemesem ölecek gibiydim. şükür ki geçti.şimdi hiç turşu tüketmiyorum.haklarımı dogumdan sonra kullanacagım :)
Sezeryani kaç haftalikken olmuş olacaksınız? Bizim doktor ozel istediğiniz gün var mi diye sordu biz de öyle ayarladık. Daha 2 hafta var tam. 38 +3 ya da 38+4 istiyoruz.yok valla kendimi anlamıyorum hiç sabahtan beri zaten gerginim, hastanede tuvalette ağzım kasıldı açamadım felç geçiriyorum sandım. Eşime söyleyincr Gece nasıl diş sıktıdığını duysan hiç panik olmazdın dedibana sezaryen doğum korkusu da başladı sanırım pzt alacakları için en kötü şu 5 günde gelmezse. hormonlar aşırı garip ya inanılmaz sakin geçirdiğim hamileliğim dünden beri gerginleşti saçma saçma kendimi geriyorum birde uyuyamayınca benim sinir sistemi çöküyor. Emzirirken nasıl bir lohusa olucam acaba
39+2'de olmuş olacağım kısmetse ama benim doktorum bu hafta tatilde bence burada olsaydı o da bugün ya da yarın yapardı gibime geliyor 38+4 ya da 38+5'deSezeryani kaç haftalikken olmuş olacaksınız? Bizim doktor ozel istediğiniz gün var mi diye sordu biz de öyle ayarladık. Daha 2 hafta var tam. 38 +3 ya da 38+4 istiyoruz.
Su an kac kilo peki bebeğiniz, tahmini kac kilo olur acaba? Bizim sizinle aynı kilolarda ilerliyor bebişler sanki39+2'de olmuş olacağım kısmetse ama benim doktorum bu hafta tatilde bence burada olsaydı o da bugün ya da yarın yapardı gibime geliyor 38+4 ya da 38+5'de
canimm çok sevindim tek arter olmasına rağmen gerilim yok ki 2500 bile gayet iyi bir kilo he. de bu haftada ve muhtemelen de olmaz daha tam eşimle onu konuşuyordum. tüpleri baglatayim mi diye ama geri dönüşü zor ve olmayan bir karar vermek güç sanırım ben kondom ile devam edicem. Bir de vücuduma müdahale istemiyorum sanırım ben. ama en güvenli korunma yöntemi ki yine de bağlı tuple hamile kalanı duydumKızlar stresli bir kontrolden daha cıktık cok sukur. Elhamdulillah hersey yolundaymıs. 2526 gr ölçtü.34+3 deyiz. bir hafta önde dedi. Tek arterden dolayı gelişim geriliği olacak korkusuyla giriyorum her muayeneye doktor artık çok beklemeyız gerilik olmasını dedi ama anne yüreği yine de kucagımıza almadan rahatlamayacak herhalde.Tüpleri baglatmayı düşünüyo musun dedi doktor. hocam ben de doguma yakın konusacaktım sizle. mümkünse evet dedim. zaten baglatmazsan iki sene sonra yine görüşürüz dedi güldü :) adam benden nasıl bir vibe aldıysa. ameliyatta tüpler cok yapısık degilse, bulabilirsek baglarız dedi tamam hocam baglayalım dedim. kaburga agrısını sordum. bebek büyüdü baskı yapıyor normal dedi. eger nefes almada sorun yasamıyorsan normal kabul ederız yoksa enfeksyon yaygın ona bakarız dedi.şükür nefeste sorun yok. ameliyat yerlerim agrıyor dedim baktı bir sorun yok artık büyüdü biraz gerilim ve agrı hissedersin dedi. Ecopirini keselim artık dedi. Tansıyon cıkarsa hocam dedim. bakacaz artık gerekirse ilaç başlayacagız yükselirse gel hemen dedi.2 hafta sonra nstye gireceğiz. bakalım inşALLAH oraları görürüz.biz de haberler böyle. bugun muayenesi olanlar vardı inşALLAH onların da hersey yolundadır.oglak_kadini tüp baglatma konusunda sen ne düşünüyorsun?senin deneyim ve fikirlerini önemsiyorum.
Çok şükür canım. Tek arterde gerçekten insan diken üstünde oluyor. Şükür atlattın sende son zamanları. Bende cuma günü başka bir doktorada görünecem hiç doktorumu değiltirmedim ama farklı görüş her zaman iyidir. En azından iyi olduğunu bileyim son zamanlarda risk almak istemiyorumben kuru tam buğday ekmek rahatlatıyor . az once doktordan çıktım canım. tek arterden dolayı 15 haftadır diken üstündeydik.34+3 2526 gr dedi. bundan sonra gelişim geriliği beklemeyiz dedi.ama nasip bakalım yine de tedirginim. biraz iri bir bebek dedi. benim diger oglanlar da iyiydi kilosu genetik diye düşünüyorum. eşimin ailesi izbandut gibi. benim ailemde uzun hepsi. bakalım hayırlısıyla son haftaları geçiririz de alırız kucagımıza.
Canım benimde doktorum gayet iyi dedi. Ama ben ilkinde çektim diye korkuyorum. Bana bakma senAy benim de bugün 34+0 2170 gram. Az mı ki? Doktorum bana gayet iyi dedi erken doğum riskim olmasına rağmen
3800 küsurat ama geçen cuma da böyle ölçmüştü kendi doktorum 20 gram falan almış ama bugün doktorum tatilde olduğu için yerine önerdiği doktora gittim o da aynı alet olsa bile ölçüm tarzımız, bebeğin duruşu net bir sonuç vermez yanılma payı da var dedi. Sanırım bu aralıkta doğuracağım gibi duruyor 500 altı 500 üst yanılma payı ile. Evet kıyafetler için ben de bi düşündüm allahtan çok almadımSu an kac kilo peki bebeğiniz, tahmini kac kilo olur acaba? Bizim sizinle aynı kilolarda ilerliyor bebişler sankiYenidogan takimi kullanamayacagiz gibi :)
Msjın için teşekkür ederim canım içimi rahatlattın ama ilkimde aynı böyle idi. Son haftalar gittikçe geriye düşüp son kontrolde plasenta ayrılması yaşayarak anne karnında kilo vermişti. Rabbim gene bize bağışladı sanırım son haftalar gene aynı olunca başa mı sarıyorum diye korkuyorum. Şimdi başka doktorada gitmeyi düşünüyorum. İkinci görüş rahatlatır belki diye.Kesinlikle kendinize haksızlık ediyorsunuz. Benim daha önce bir düşük bir kimyasal oldu, çok şükür şimdi 36+3 e girdik kızımla. Her kötü şeyde kendimi sucladim sizin gibi. Ama hayirlisi böyleymiş diyorum cogunlukla artık. Şimdi de mesela bebek kilolu diye kötü hissediyorum. Vajinal doğum yapmak istiyordum onu geçtim şimdi de acaba seker mi var, çıkmadı ama ya varsa diyip kendimi yiyorum. Sanırım küçük de olsa büyük de olsa kendimizi yiyeceğiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alana kadar. İlk çocuğunuz da böyleymiş, sorun yaşadınız mı yok. O zaman sizden normal bebek çıkıyormuş :) Ayrıca normal bebek nedir ? Sağlıkla gelen bebektir. Sağlıkla kucağımıza aldığımız bebektir. Kendinizi moralinizi bozmamaya çalışın. Ben hamilelikte her gün avokado yedim, yumurtaya muza ceviza zorladım kendimi. Nar çıktığı zamandan beri hep nar yedim. Birkaç doktora da gittiğimde bunların bebeğe iyi geldiğini söylediler. İsterseniz bunları da ekleyin rutininize. En azından avokadoyu ekleyin derim yemiyorsaniz. Saglikli doğumlar herkese
kuzum boyle dusunmekte haklisin. ben de 2. oglumu 35+6 da acil doğuma girmiştim surekli aklimda o var . ama insALLAH bu bebeklerde bunlari yasamayacagiz. kendimizi cok yormadan bir kaç hafta daha dayanırsak insALLAH sağlıkla gelecek bebeklerinin.Msjın için teşekkür ederim canım içimi rahatlattın ama ilkimde aynı böyle idi. Son haftalar gittikçe geriye düşüp son kontrolde plasenta ayrılması yaşayarak anne karnında kilo vermişti. Rabbim gene bize bağışladı sanırım son haftalar gene aynı olunca başa mı sarıyorum diye korkuyorum. Şimdi başka doktorada gitmeyi düşünüyorum. İkinci görüş rahatlatır belki diye.
Benim de o kadar olur herhalde. 1 ay evvel perinatolog da bu gidişle 3900 civarı doğar demişti. Sağlıkla gelsinler de gerisi önemli değil. Benim doktor + - 300 gram oynar demişti. Ultrason meselesinde de haklısınız. Yaşadım aynı durumu, bir kac kez 2 gün içerisinde 300 gram değişik dedi iki farklı doktor.3800 küsurat ama geçen cuma da böyle ölçmüştü kendi doktorum 20 gram falan almış ama bugün doktorum tatilde olduğu için yerine önerdiği doktora gittim o da aynı alet olsa bile ölçüm tarzımız, bebeğin duruşu net bir sonuç vermez yanılma payı da var dedi. Sanırım bu aralıkta doğuracağım gibi duruyor 500 altı 500 üst yanılma payı ile. Evet kıyafetler için ben de bi düşündüm allahtan çok almadım
canim sadece kilosu dusundurmuyordu bir suru anomali saydılar hala da hepsi elenmiş degil ama olumsuzu düşünmek istemiyorum direk can sıkıntısı tansiyonumu yukseltiyor. Rabbime emanet.Çok şükür canım. Tek arterde gerçekten insan diken üstünde oluyor. Şükür atlattın sende son zamanları. Bende cuma günü başka bir doktorada görünecem hiç doktorumu değiltirmedim ama farklı görüş her zaman iyidir. En azından iyi olduğunu bileyim son zamanlarda risk almak istemiyorum
O surec geride kaldı, düşünmemeye çalışın. Bu hamilelik bambaşka bir süreç. Yaşadığınız korkular geçmiş hamileliginizle ilgili, o psikolojiye girip aynı süreçleri yaşamaya tetiklemeyin kendinizi. Sağlıkla gelecek bebisiniz, hiç korkmayın.Msjın için teşekkür ederim canım içimi rahatlattın ama ilkimde aynı böyle idi. Son haftalar gittikçe geriye düşüp son kontrolde plasenta ayrılması yaşayarak anne karnında kilo vermişti. Rabbim gene bize bağışladı sanırım son haftalar gene aynı olunca başa mı sarıyorum diye korkuyorum. Şimdi başka doktorada gitmeyi düşünüyorum. İkinci görüş rahatlatır belki diye.
Bende de öyle oluyor ya bir de huzursuz bacak sendromum çıktı bir gece rahat uyuyorum oh ne güzel diyorum diğer gece işkence gibi geçiyorAy kızlar benim de sağım solum hiç belli olmuyor daha dün uykusuzluktan dert yanıyordum dün gece çok güzel uyudum ve bu gün gün içinde sürekli uykum var yatsam uyuyacağım. Zar zor yürüdüm valla bu gün eve girip uyumak hep aklımdaydı
Yavrum biz AusländerVar ya neler neler yedim saysam yuh dersiniz o saatlerde sjdnjdjxbxbdhx pişman değilim benim mide yanması açken kendini gosteriyo o yüzden seviniyorum yemede sorun olusmuyoaz kaldi zaten dogumdN sonra istediklerinizi yersiniz inşallah keyifle
Ay gece uyuyamadim bel kasık bacak kombo yaptı gece bölük bölük ve acılı geçti bibyandan kasılma mı acaba diye düşünerek sabahı ettimeşimi kaldirdim ovalasin diye en son sonra uyuyakalmisim sabah işte bi yandan da salgına yakalandim onu da çekiyorum
Dize vermicek de kime verecekler canim nxnxnx iyi düşün iyi olsun boşver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?