• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    90
Deneyimli anneler size bir soru biz bu bebeleri uyuturken ne giydiricez? Bir sürü soru işareti var aklımda herkes bir şey diyor😅 tamam yorgan örtmeyeceğiz ama nasıl giydireceğiz
Canımdan şöyle yap: istersen uyku tulumu al ama battaniye yorgan şart. Neden? Çünkü bebek normal kıyafetleriyle kucağımda emziriyorsun ve uyuyakalıyor sonra onu uyandırıp uyku tulumunu giydirmek zor olabiliyor bazen öylece bırakman gerekebiliyor hele bazı bebekler kuş uçsa uyanıyor o yüzden uyku tulumu giydirmek uykunun haram olmasına sebep olabiliyor o sana kalmış ben battaniye yorgan aldım evin durumuna göre bakacağım gerekirse battaniye gerekirse yorgan örterim zaten ilk 1-2 ay kundak. yapmayı düşünüyorum tabi durursa ben kundakçı bir anneyim:) ama tabi güvenliği de hiçbir zaman elden bırakmam gece yatak odasında anne yanı karyola da bizimle yatacak Yorganı da boynuna kadar örtmüyorum beline kadar örtüyorum sadece ya da battaniyeyi sabah da uyandigim gibi onu salona getireceğim yine gözümün önünde duracak ve sürekli kameradan kontrollü sadece yorgandan dolayı değil çünkü kusup kustuğunu yutabiliyor ya fa donebiliyormm bu gibi riskler de var ilk 1-2 ay göz ayırmamak gerekiyor bebeklerden

Canımdan şöyle yap: istersen uyku tulumu al ama battaniye yorgan şart. Neden? Çünkü bebek normal kıyafetleriyle kucağımda emziriyorsun ve uyuyakalıyor sonra onu uyandırıp uyku tulumunu giydirmek zor olabiliyor bazen öylece bırakman gerekebiliyor hele bazı bebekler kuş uçsa uyanıyor o yüzden uyku tulumu giydirmek uykunun haram olmasına sebep olabiliyor o sana kalmış ben battaniye yorgan aldım evin durumuna göre bakacağım gerekirse battaniye gerekirse yorgan örterim zaten ilk 1-2 ay kundak. yapmayı düşünüyorum tabi durursa ben kundakçı bir anneyim:) ama tabi güvenliği de hiçbir zaman elden bırakmam gece yatak odasında anne yanı karyola da bizimle yatacak Yorganı da boynuna kadar örtmüyorum beline kadar örtüyorum sadece ya da battaniyeyi sabah da uyandigim gibi onu salona getireceğim yine gözümün önünde duracak ve sürekli kameradan kontrollü sadece yorgandan dolayı değil çünkü kusup kustuğunu yutabiliyor ya fa donebiliyormm bu gibi riskler de var ilk 1-2 ay göz ayırmamak gerekiyor bebeklerden
Yani diyorsun ki 1-2 ay hepten uykular haram oluyor😅 benim bazı arkadaşlarım battaniye ile kundak yapıyorlarmış o da mantıklı geldi ama memede uyuyunca onu da yapamazsın sanki. Benim annem de sürekli yorgan al diyordu demek ki deneyimli anneler biliyor bir ince yorgan alayım ben de önerebileceğiniz marka var mı peki?

Ben ilkimde battaniyeyi alt kısımda çarşafa bir kaç düğümle dikmiştim iki taraftan yüzüne gelemez ancak aşağı inerdi gene öyle yaparım çünkü kalında uyuyamıolar

Ben ilkimde battaniyeyi alt kısımda çarşafa bir kaç düğümle dikmiştim iki taraftan yüzüne gelemez ancak aşağı inerdi gene öyle yaparım çünkü kalında uyuyamıolar
Ayy aşırı zekice tekrar yapınca fotoğraf atabilir misiniz unutmazsanız? Benim elimden gelmez ama annemin gelir 😅 ondan rica edebilir bunu

Ayy aşırı zekice tekrar yapınca fotoğraf atabilir misiniz unutmazsanız? Benim elimden gelmez ama annemin gelir 😅 ondan rica edebilir bunu
Tabiki ama öyle şey degil ya. İki ucundan azcık dikeceksiniz yukarı çıkmasın diye. Fazla dikmeyin en azından bi makas müdahalesi ile çıkarıp rahat yıkayıp gene yaparsınız. Yapınca gene yollarım tabi. 😊

31. Haftada oğlan 2kg kız 1800 gr doğdu canım. Asagı yukarı aynıydı ölçümler :)
Maşallah çoklu gebelikler genel olarak erken gelir. Kiloları gayet yerinde akciğer gelişimlerini tamamladıkları gibi alırsınız evinize. O süreçte yıpratmayın kendinizi bol bol dinlenin lütfen.

• Amin
Reactions: dhn
Ay al benden de o kadar takmayı hiç sevmiyorum sıkıyor hiç hoşuma gitmiyor hatta kim çıkarmış bunu diye söylenip duruyom yani dışarıdan güzel görünme kaygısı olmasa takmıcam bende mecbur takıyorum eve gelir gelmez çıkarıp fırlatıyom 🤣
Dışarda güzel görünmek kaygısı 😂🙈 O bende hiç yok ya zaten bebem 32 aylık bi de hamileyim saçımı tarayıp altıma gri taytımı çekip üstüme tshirt üstüne de bi hoodie bitti gitti 😂 insan içine çıkacak kadar düzgün olsun yeter 😂😂😅

Deneyimli anneler size bir soru biz bu bebeleri uyuturken ne giydiricez? Bir sürü soru işareti var aklımda herkes bir şey diyor😅 tamam yorgan örtmeyeceğiz ama nasıl giydireceğiz
Canım diyelim ki ev 24 derece bebeyi alcan çıt çıt zıbın üstüne uyku tulumu baktın içine sinmedi çıt çıt zıbının altına bi pantolon üstüne uyku tulumu. Tog değerine de dikkat ederek
Fotiye bakarak ayarla kuzum. Bak mesela örnek vermiş 0.2 tog için ev 24-27 arasıysa bi üst alt üstüne 0.2 tog şeklinde

Eklentiler

• IMG_8319.png
    IMG_8319.png
    281,9 KB · Görüntüleme: 47
Ben tam menepozlu gibiyim ev sıcakken aniden donuyorum sonra bi anda soğuk havada şortla evde geziyorum 😂 deli herhalde deyip yorum yapmıyor artık kocam 😂😂
Ya ben bu aralar daimi bir şekilde yanıyorum ve terliyorum sürekli O yüzden sürekli duş alıyorum çok da terleyen bir insan değildim açıkçası

Ya ben bu aralar daimi bir şekilde yanıyorum ve terliyorum sürekli O yüzden sürekli duş alıyorum çok da terleyen bir insan değildim açıkçası
Kan basıncın yüksektir hamileliğe bağlı. Kansızlığın da yoksa terlemen normal 🧿 Hatta çok iyi kansızlık olsa üşürdün.

Yani diyorsun ki 1-2 ay hepten uykular haram oluyor😅 benim bazı arkadaşlarım battaniye ile kundak yapıyorlarmış o da mantıklı geldi ama memede uyuyunca onu da yapamazsın sanki. Benim annem de sürekli yorgan al diyordu demek ki deneyimli anneler biliyor bir ince yorgan alayım ben de önerebileceğiniz marka var mı peki?
Uykular karaaam oldu gençliğim bak talan da olduuu zalım geceler event yakındır 💃 😀battaniye ile de olur. Hello baby hazır fermuarlı kundak var onlar da olur. Eninde sonunda yorgan lazım olacak :) bazı gunelr soğuk olacak bir de buyuyecek coguk kundak kesmez. Yaşına girince de lazım olacak. Ben Karaca yün yorgan aldım. Nevresimine uygun ölçüdeydi. Sağlıklı diye yün istedim hem çok hafif hem sıcak tutuyor hem de terletmiyor ben de yıllardır yatasın yün yorganını kullanıyorum aynı özellikle. Oğlumun da aynı. Baharda ince milrofiber yorgana geçiyoruz.
Ben tam menepozlu gibiyim ev sıcakken aniden donuyorum sonra bi anda soğuk havada şortla evde geziyorum 😂 deli herhalde deyip yorum yapmıyor artık kocam 😂😂

Evet Kayseri Acıbadem de lohusa şerbetinden,ikramlıklara,foto çekimine,anne baba kutlama yemegine,kuaför hizmetine,bebek kıyafetlerinden battaniye sine kadar çok şey var.ama zaten çok pahalı olsun o kadar 😂 bide yeni yıl zammı gelecek Allah bilir kaç bin olacak

Canım emzirme sütyeni al bence hem kapsız ve ince olduğu için çat diye yukarı çekip emziriyordum ben. Klips açmak değil de 😂 diğer ince normal kaşsızlar nasıldır bilmiyorum ama emzirme sütyenlerini yukarı çekmesi kolay oluyor. 😂 Zaten ben başlarda evde bereket tanrıçası gibi üstüm çıplak geziyordum bi de kızımda nişan ayı Antalya sıcaktı oh yani altımda şort üstüm cıbıl. 😂🙈 Kafa bi dünya o halde balkona çıkıp hasss diye içeri kaçtığım bile olmuştu 😂

Ben Almanya’da olduğumdan weleda kullanıyorum. DM Rossmann da falan da var. Belki Türkiye’deki rossmannda da vardır. ✌🏼
E bebek uygulamasında baktım da weleda nın pişik kremi şampuan losyon hepsi var ama fiyatlar 200 ml şampuan fiyatı mustelanın 500 ü ile aynı neredeyse 🙈😂
Hahahh ben o kadar rahat olamam da normal halime göre daha rahat emzireyim yeter modundayım 😂😂 bir de emzirme kıyafetleri felan varmış dışarıda giymeye uygun acaba onlardan da mı alsam diyorum dışarıda çok zor olur gibi geliyor bana

Back